• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 19 °C

Büyükşehir'den eğitime tam destek

28.09.2010 11:01
Büyükşehirden eğitime tam destek
Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında da hayatlarının en önemli döneminde çocuklar ve gençlere destek oluyor.

Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında da hayatlarının en önemli döneminde çocuklar ve gençlere destek oluyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına çanta ve kırtasiye dağıtımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik “Her gün sıcak bir bardak çorba” uygulaması ve “Giysi Yıkama Merkezleri” ile evden uzak geçen zor günleri biraz olsun rahatlatmaya devam ediyor.
Ankara mücavir alan sınırları içerisindeki 19 çocuk kulübü, 13 gençlik merkezi örgün eğitime takviye olacak yetenek geliştirici kurslar ve sosyal aktiviteler ile yeni döneme “Merhaba” derken, Görme Engelliler İnternet Kafe, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ve Feza Gürsey Bilim Merkezi konuklarını ağırlamayı sürdürüyor.
Sadece alt ve üst yapıya yönelik değil, her kesimden Başkentliye verdiği sosyal ve kültürel hizmetlerle birçok ödül alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında Türkiye'nin bir numarası olmayı sürdürüyor. Kent genelindeki dar gelirli ailelerin her derdine koşmaya çalışan, her zaman yanlarında olmaya çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi, geleceğin teminatı çocuklar ve gençlere de ayrı bir özen gösteriyor.
1999 yılından bu yana yürüttüğü çanta ve kırtasiye dağıtımına eğitim öğretim yılının ilk haftasında yeniden start veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 50 bin öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların müdürlerince belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımları TC kimlik numaralarına göre tutanakla teslim ediliyor. Dağıtılan rengarenk çantalar içinde bir öğrencinin ihtiyacı olan defterden kurşun ve renkli kalemlere, resim defterinden silgiye kadar her türlü kırtasiye malzemesi bulunuyor.

-YARDIM ALACAKLARIN LİSTESİNİ MÜDÜRLER BELİRLİYOR

Başkentli öğrencilere yapılan eğitim destek projeleriyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Eğitime verdiğimiz önem çerçevesinde uygulanan, kırtasiye başta olmak üzere eğitim yardımları ve projeler, binlerce çocuk ve gencimizin okullarında başarılı olmasını, geleceğin eğitimli bireyleri olarak yetişmesini sağlıyor. Çanta, kırtasiye, bot ve kaban yardımlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün saptadığı okullarda gerçekleştiriyoruz. Bu okullarda okul müdürlerinin belirlediği isimlere ihtiyaç oldukça dağıtım yapıyoruz. Bu şekilde çocuklarını okutmak isteyen dar gelirli ailelerin eğitim masraflarını önemli ölçüde azaltıyoruz” diye konuştu.
Havaların soğumasıyla birlikte bot ve kaban yardımına da başlayacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, bu yıl 80 bin kaban ve 80 bin bot dağıtmayı hedeflediklerini dile getirdi. Dağıtım sırasında engelli okullarına ve devlet parasız yatılı okullarına öncelik verildiğini söyleyen Başkan Gökçek, engelli çocukların eğitimine destek olmak için yürütülen bir diğer hizmeti de şöyle anlattı:
“Ankara genelinde engelli yavrularımızın gittiği 26 tane okul var. Engelli çocukları olan ailelerimizin, çocuklarını gönül rahatlığıyla bu okullara göndermelerini teşvik etmek, onların da eğitim haklarından yararlanmasını kolaylaştırmak amacıyla bu okullarımıza her gün 3 çeşit yemek gönderiyoruz. Geçen yıl günlük 3 bin 200 tabldot yemek dağıtımı yaptık.”

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÇORBA-EKMEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime sunduğu desteğin kırtasiye ve çanta dağıtmakla sınırlı olmadığını ifade eden Başkan Gökçek, özellikle il dışından gelen üniversite öğrencilerine destek olmaya gayret gösterdiklerini vurguladı.
Evinden uzakta zor günler yaşayan öğrenciler için 5 ayrı noktada yıllardır her sabah bir bardak sıcak çorba dağıtıldığını anımsatan Başkan Gökçek, “Öğrenci kenti Başkent, birçoğu için üniversiteyi kazanıp annelerinin dizinin dibinden ilk kez ayrıldığı gurbettir. Kentimize gelen bu misafir kardeşlerimizi de biraz olsun rahatlatmak için üniversite bölgesi Beşevler ve Cebeci'de Giysi Yıkama Merkezlerini kurduk. 'Ders çalışmak sizden, yıkamak bizden' diyoruz ve yıllardır, yıkama-kurulama ve ütüleme hizmeti vererek, büyükşehirde öğrenci olarak kalmanın zorluklarını bir nebze olsun hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

-EĞİTİMDE ENGEL OLMASIN

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren pek çok merkez ve kulübün örgün eğitime takviye ve destek anlamında çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Görevde bulunduğumuz son 17 yılda kentimizde yaşayan birçok dezavantajlı grubu düşünerek projeler üretme gayreti içinde olduk. Bu anlamda görme engelliler ve sokakta çalışan çocuklar için açtığımız iki merkezimiz, yurt dışından gelen heyetler tarafından da büyük ilgi gördü, takdir topladı. Beşevler'de bulunan görme engelliler internet kafe, Türkiye çapında faaliyet gösteriyor. Görme engelli kardeşlerimiz burada ödevlerini hazırlıyor, Braille alfabesi ile çıktı alıyor, yazılarını diskete kaydettiriyor, scanner ile tarama yapıyor, sesli kütüphanede dinleme şansı buluyor.
Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ise hayatın getirdiği şartlar gereği mendil satmak, ayakkabı boyamak, dilencilik yapmak zorunda kalan çocuklarımızı hem okula yönlendiriyor, hem derslerine yardımcı oluyor hem de hiçbir şeye özenmemeleri için muhteşem bir sosyal ortam sağlıyor. Yeni eğitim yılının başlamasıyla uzman arkadaşlarımız yoğun bir alan taramasına başladı. Taramalar sonucunda tespit edilen çocuklarımız bu merkeze yönlendiriliyor ve üye yapılarak hem yakından takip ediliyor, hem de okula gitmeleri kontrol altında tutuluyor.”

-“ÇOCUKLAR YOKSUNLUK HİSSETMESİN”

Yoksul bölgelerdeki çocukların yoksun kalmaması için her türlü aktivitenin ve yetenek geliştirici takviye kursların düzenlendiği merkezlere de dikkat çeken Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Çocuklarımız ve gençlerimizin kişisel yeteneklerini geliştireceği, sportif ve kültürel aktiviteler gerçekleştireceği, eğitimlerine destek alacağı, sosyal çevre edinebileceği çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerimiz hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Ankara mücavir alan sınırları içindeki çocuk kulüplerimizin sayısı 19, gençlik merkezlerimizin sayısı ise 13'ü buldu. İstiyoruz ki, çocuklarımız, gençlerimiz okuldan çıkınca çetelere, suç örgütlerine bulaşmasın, okulda eksik kalan sosyal aktivitelerle bir şekilde eğitim almaya devam etsin, kendini yetenekli olduğu bir alanda geliştirsin, eksik olduğu alanda uzman öğreticilerimizden destek alsın. Bir eksiklik, yoksunluk hissetmesin.”
Eğitim sürecine pratik bir katkı sunan Feza Gürsey Bilim Merkezi'ne de değinen Başkan Gökçek, okullarda alınan teorik eğitimin pratik bilgiye dönüştüğü merkezin yıllardır binlerce çocuğa bilimi sevdirdiğini kaydetti. Altınpark'ta 17 yıldır faaliyet gösteren Bilim Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders programına uygun olarak hazırlanan 48 deney seti ile hizmet verdiğini aktaran Başkan Gökçek, isteyen her devlet okulunun, randevu alarak, servisle merkeze getirileceğini ve öğrencilerin ücretsiz olarak uzman öğretmenler tarafından bilgilendirileceğini hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim