• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 18 °C

BÜYÜKŞEHİR’DEN EMNİYET’E BÜYÜK DESTEK

06.09.2010 13:43
BÜYÜKŞEHİR’DEN EMNİYET’E BÜYÜK DESTEK
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te asayişin, huzurun ve düzenin korunması görevini üstlenen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği desteğine100 adet araç daha hibe ederek devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te asayişin, huzurun ve düzenin korunması görevini üstlenen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği desteğine100 adet araç daha hibe ederek devam etti.
AKM (Eski Hipodrom) alanında dizili özel teçhizatlı ve tam donanımlı araçların önünde gerçekleşen devir teslim törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.
Günümüz toplumunda düzeni korumak ve vatandaşların güvenli yaşamasını sağlamak konusunda önemli bir görev üstlenen Emniyet Teşkilatı'na destek olmak amacıyla özel teçhizatlı 100 adet aracı hibe eden Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi'nde de kabul edilen karar çerçevesinde daha önce de Emniyet Müdürlüğü'ne çeşitli hibe ve yardımlarda bulunmuştu.

-ÇATALKAYA: “TÜM TEŞKİLATIM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Araçların devir teslimi için kurdelenin kesiminden önce bir konuşma yapan Ankara İl Emniyet müdürü Zeki Çatalkaya, polis teşkilatı olarak asıl amaçlarının vatandaşların huzur ve güvenliği, can ve mal emniyetini sağlamak olduğunu belirterek, “Ankaralı hemşerilerimize daha iyi hizmet verebilmesi için 50 adet hafif ticari, 50 adet de binek otomobil olmak üzere toplam 100 aracın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından teşkilatımıza kazandırılması nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ve değerli meclis üyelerine, teşkilatım ve personelim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


-VALİ YÜKSEL'DEN BAŞKENT'E ÖVGÜ

Hibe edilen araçlar için başta Başkan Gökçek'e ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Vali Alâaddin Yüksel de Başkan'a Gökçek'e övgülerde bulunarak başladığı konuşmasında, Başkan Gökçek'in “Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ben sadece Ankara ilindeki sorumluluk alanımdaki mahalli ve müşterek mahiyetteki hizmetleri tanzim ve tefsiye ederim demeden, ben daha huzurlu ve güvenli bir Ankara'yı istiyorum, ben daha birlik ve düzeni sağlanmış bir Ankara'yı hayal ediyorum” diyerek hareket ettiğini belirterek, “Melih Gökçek'e şahsım ve sizler adına, bütün teşkilat mensupları adına yürekten teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmasına Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak devam eden Vali Yüksel ayrıca, Başkent'te yaşayan herkesin Emniyet teşkilatına destek olması gerektiğini söyledi.

-“EMNİYET İLE İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK”

Tören alanına dizilmiş 50 adet Hyundai Accent ve 50 adet de Ford Transit Connect model araçların arka arkaya dizilmiş görüntüsü önünde açıklamalarda bulunan konukların ardından konuşan Başkan Gökçek, “Gerçekten çok mutluyum. Çünkü Ankaramız, Türkiyemize örnek olan bir işbirliğini ortaya koyuyor. Bir tarafta Emniyet Teşkilatı, öteki tarafta Ankara Büyükşehir Belediyesi, el birliğiyle Ankara'nın daha güvenli bir şehir olabilmesi için gayret içerisinde” dedi.
“Ben şunu gördüm ve yürekten de inanıyorum. Eğer bu işbirliği olursa, kent içerisinde insanlar kendisini gerçekten huzur içerisinde hissediyor” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Melih Gökçek, “Bu iki kamu kuruluşu birbirlerinin eksiklerini tamamlayan ve birbirine destek olan iki kurum. İlk Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum günden itibaren, yani 17 yıldır, bu işbirliğini hep en üst seviyede tuttuk. Açıkça söylüyorum, nereye gitsem, nerede polis arkadaşlarımızın bir eksiğini görsem, onun tamamlanmasını bir görev olarak üstlendim” diye konuştu.

-EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE 17 TRİLYONLUK DESTEK

2005 yılından bu yana işbirliğinin daha da artığını ve yoğun hale geldiğini anlatan Başkan Gökçek, yapılan desteklere ilişkin şunları söyledi:
“İlk defa 2005 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 10 adet Renault binek araç, bir adet de Audi hediye etmekle işe başladık.
Ankara'da ek hizmet ve eğitim binası yapımını gerçekleştirdik. Emniyet Müdürlüğü Spor Tesisleri'ni yaptık. Gölbaşı Özel Harekat İçi her türlü eğitim alanlarının yollarının yapımını temin ettik. Aynı şekilde Gölbaşı civarında, değişik yol açımları ve asfaltı sırf polisimiz için yaptık. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Ek Hizmet Binası mantolama işini yaptık. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Ek Hizmet Binası onarım işini yaptık. Ayrıca, Ankara Emniyeti'ne 2006 yılında 50 adet BMW motosiklet, 6 adet Toyota binek, 2 adet Fiat Doblo, 2 adet Ford transit, 1 adet Ford minibüs ve 1 adet eğitim uçağı alarak, hibe ettik. Bu uçak, özel harekatın eğitimi için kullanılan özel olarak dışarıdan satın alınan bir uçaktır.
Şimdi de 50 adet Hyundai hediye ediyoruz ki, bunlar normal polislerimizin kullanacağı arabalar. Ayrıca da 50 adet Ford Transit Connect hediye ediyoruz. Bunlar da tam donanımlı. Bütün bu saydıklarımla polisimize, Ankara Büyükşehir Belediye bütçesinden, güncelleştirilmiş rakam değildir, bugüne kadar 17 trilyonluk destek olmaya çalıştık.”
Emniyet teşkilatıyla işbirliğine devam edeceklerinin altını çizen Başkan Gökçek, dünya başkentleri içerisinde, özellikle de Avrupa başkentleri arasında en güvenli kentin Ankara olduğunu da kaydederek, “Bu boşuna değil. Bu polisimizin üstün gayretiyle devam edecek diyorum. Her an işbirliğine hazırız ve bu işbirliği konusunda bana destek veren Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

-BAKAN ATALAY: “AVRUPA BAŞKENTLERİ ARASINDA EN GÜVENİLİR KENT ANKARA”

Başkan Gökçek'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Atalay da Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Ben de bayraklarla donatılmış şu güzel araç manzarasını görünce doğrusu heyecanlanıyorum. Biraz önce başkanımız ifade etti, başkanımızın Ankara Emniyetine katkıları bunlarla sınırlı değil. Ama, burada esas vurgulanması gereken, konuşmalarda da ifade edildiği gibi Valiliğimizin, Büyükşehirimizin, Emniyetimizin burada olduğu gibi çok güzel bir işbirliği sergilemesi” dedi.
Ankara'daki bu örnek işbirliğinin daha da artırılması temennisinde de bulunan Bakan Beşir Atalay, Başkan Gökçek'in Osmanlı dönemindeki Şehr-i Emin olduğunu kaydederek, “Dolayısıyla bu işler onların sorumluluğunda, kendi şehrinin en güvenli şekilde hayatı sürdürmesinde görevleri var. Onlar da saolsunlar bu görevlerini de ihmal etmiyorlar, medeniyetimizin bu geleneğine uygun bu katkılarını veriyorlar” diye konuştu.
Konuşmasında, Başkent'e ilişkin övgülerine devam eden Bakan Atalay, “Ayrıca yine şunu da ifade edeyim. Ankara bunu bilerek söylüyorum, Avrupa Başkentleri içinde en güvenli Başkent” dedi.

-“EV GÜVENİLİR KURUM POLİS TEŞKİLATI”

“Ankara huzurlu bir kenttir. Ankara'da doğrusu hangi köşesine giderseniz gidin, bunu görürsünüz” diyerek konuşmasını sürdüren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet teşkilatında yapılan değişimlere ve yapılan çalışmalara değinerek, “Bugün, bunu övünerek söylüyorum, kurumsal güven araştırmalarında şu anda Mart ayından bu yana polis teşkilatımız birinci sırada gelmektedir. Yani en güvenilen kurum kimliğini, vasfını kazanmıştır. Bu son araştırmaların hepsinde biz bunu görüyoruz” diye konuştu.
Başkent'in MOBESE sisteminin de diğer illerle mukayese edilemeyecek güçte ve kamera sayısında olduğunu kaydeden Bakan Atalay, “Ankaralılar ve Başkentliler olarak MOBESE'yi açacağız” dedi.
Sözlerini tamamlamadan önce bir kez daha Başkan Gökçek'e teşekkür eden Bakan Beşir Atalay, “Bu güzel manzara onların eseri. Bunlar Ankara'da, mahallerimizde, ilçelerimizde hizmet verecek. Başkent Ankara daha güvenli olsun ve Büyükşehirimize, Şehr-i Emin Sıfatıyla emniyetimizle işbirliği için tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK'E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından tören alanındaki kurdele kesim bölgesine geçen Bakan Atalay, Vali Yüksel ve Emniyet Müdürü Çatalkaya, Başkan Gökçek'e desteği için teşekkür plaketi verdiler. Araçları da inceleyen Bakan Atalay, Başkan Gökçek ve konuklar, özel teçhizatlı tam donanımlı araçlara ilişkin bilgi aldılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim