• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Büyükşehir’den Gölbaşı'na taksit taksit hizmet

23.08.2011 15:07
Büyükşehir’den Gölbaşına taksit taksit hizmet
Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Mahallesi İnönü caddesinin asfaltını atarak yolu tamamladığını belirten büyükşehir belediyesine yol tamamlandı ama!

Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek 2009 yerel seçimlerinde beklenenin altında oy alıp Gölbaşı Belediyesi'nin ise MHP'ye devri ile Gölbaşı'nın üstünden elini ayağını çekmesi bir olmuştu.

Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi ile arasını bir türlü yapamayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise şuana kadar elle tutulur bir hizmet yapamadı. Fakat bu zamana kadar Odabaşı yaptığı her şeyi hizmet olarak gördü ve göstermeye de çalıştı. Aslında Gölbaşılıların istedikleri bu değildi ve herkes eski dönem belediye başkanı A.Nasır Haşlak'ı arar oldu. İş işten geçmişti artık bununla yetinmesini bilmeliydi Gölbaşı. Kendi kendini yaralamıştı Gölbaşı verdiği seçim kararı ile. Yerel basın ilk günden eleştirmeye başladı Odabaşı'nı.. Durun dediler, yapmayın dediler, eleştirmek için çok erken dediler.

Durduk!
Eleştirmedik ve bekledik.. Ancak gördük ki bir şeyler değişmiyor. Sorunlar aynı sıkıntılar ve çözülemeyen kördüğümler.
Ama yeter!

2009 yılına kadar Gölbaşı'nı bulunmaz bir nimet olarak gören Büyükşehir şimdi ise Gölbaşını cezalandırmaya çalışıyor gibi. Arkasını bile dönüp bakmaz oldu. Fakat Gölbaşı'nda bir tek Ak Parti İlçe başkanlığını tanır hale geldi. Gölbaşı, Büyükşehir belediyesinin parmağının bile dokunmasına ihtiyacı olduğu bir ilçe.
Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı ise bir köprü görevi görmeye başladı sanki. Bu da bulunmaz bir avantajdı ilçe teşkilatı için. İnsanlar hizmet hatta kaliteli hizmet bekliyordu. Çünkü artık Gölbaşı da gelişiyor ve büyüyordu. Kaliteli mekânlar açıldı, Gölbaşı kalabalıklaştı bir şeyler yapılması lazım artık bu memlekete dedirtti. Ve Gölbaşılının artık Büyükşehir belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi'nin aralarının iyi olmasını beklemeye ve kurulan köprülerin keyfine sabrı kalmadı.
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yaptığımız bir haberin ardından Ak Parti Gölbaşı İlçe başkanlığı harekete geçerek Büyükşehirle konuyu halletmek için biraz ter döktü. Haber neydi bir hatırlayalım; Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan İnönü Caddesi'nin asfaltlanması. Büyükşehir Belediyesi genel seçimler öncesi yapımına başladığı fakat yolun yarsını yapıp öylece bırakıp gitmesi ve 3 ay hiçbir çalışma yapmaması sonucunda vatandaşların tepkisini çekmiş ve Büyükşehir Belediyesi sanki Gölbaşı'na Seçim Kazığı atmış dedirttirmişti. Ak Parti ilçe başkanı ve ekibinin çabaları sonucunda bu yol tamamlandı. Tüm Gölbaşılılar olarak kimlik gözetmeksizin yapılan hizmet için teşekkür edebiliriz. Gel gelelim bu yol nasıl tamamlandı. Tabiri caizse yarım yamalak. İnönü Caddesi'nin yolu yapıldı ama hiç hesap kitap yapılmadan yapıldı, tüm mahallenin kot farkını artırdı, asfaltı çok yüksek atıldı, yağmur yağsa tüm suyu bu yol tutacak sanki çevredeki evlere su girerecek şekilde tamamlandı. Bu yol artık böyle kaldı kimse gelip te çivi çakmaz. Bari bu yolun k….ı, başını  yaptırın en azından atılan o kadar asfalta ve çalışan onca işçinin emeğine yazık.
Peki; bu yolun başında ve sonunda ne var? Yapımı tamamlanan yol ile ilgili başka bir problem ise İnönü Caddesi'nin Haymana Yolu'na bağlanan kısmında bir kavşağın olmaması. Karşı şeritten gelen bir aracın İnönü Caddesi'ne nereden geçeceği hakkında bir fikri olan var mı? Karşı şeritten gelen araç 50 m ilerdeki ışıklardan U dönüşünün yasak olmasıyla en yakın U dönüşü olan Beykoz Restaurant'ın önünden dönüş yaparak gelmesi gerekiyor.
Dolan babam dolan alıştık zaten Gölbaşı'nda karşıdan karşıya dolanarak geçmelere. İnönü caddesini yapılırken ilk söylenen haymana yolundan Konya yolunan bağlanan direk tek bir yol olacağı yönündeki söylentiler de boşa çıktı. Peki, bağlanabilir mi? yapılabilmesi mümkün mü? İnönü caddesinin Karşıyaka için önemi çok büyük ve tamamlanırsa gerçekten Karşıyaka mahallesine bambaşka bir değer katacaktır. Peki; Şimdi soruyorum yetkililere Büyükşehir Belediyesi için bu yolun girişine küçükte olsa bir kavşak koymak sonuna da asfalt çalıması yapılarak Konya yoluna bağlanması bu kadar zor bir olay mı? Amaç vatandaşa hizmetse eğer ve yine soruyorum her şey Gölbaşılılar için diyen Odabaşı'na… Gölbaşılıların yararına olacak bir işi çözebilmek için Büyükşehir Belediyesi'nden talepte bulunmak ya da yapılması için çaba sarf etmek çok mu zor? Ya da küçücük bir kavşak için kısacık bir zaman harcamak, Gölbaşına çok büyük değerler katmaz mı?
Bu değeri Gölbaşı'na Büyükşehir Belediyesi katarsa Gölbaşılıların da eminim ki Büyükşehir Belediyesi'ne karşı antipatisi ve önyargısı ortadan kalkacaktır…
Ama Gölbaşı belediyesi yardımcı olur Ak Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı destekler Büyükşehir belediyesiyle hep birlikte ortak bir çalışma yapılırsa burada kazanan Gölbaşı ve Gölbaşı halkı olur.

işte bahsi geçen yol








UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Bahadır..
27 Ağustos 2011 Cumartesi 11:06
mağduriyet yolu mahrumiyet cd.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin Seçim Kazığı Büyük Maddi Zararlara yol açtı seçim öncesi 3 günlük yarım çalışmanın bedeli yaklaşık 3 ayda 30 a yakın kazaya sebebiyet verdi ve artık çevre sakinleri ve çevre esnafı kendi çabaları sayesinde yollara evinden ve iş yerlerinden ikaz levhaları yaptı ama buda çağre olmadı şimdi yolu yaptılar bu seferde haymana yolunu inönü cad. bağlayan yolda hiç bir trafik ışığı olmadığı için yolun dengesizliği dönen araçların ciddi kazalara neden olmasına sebep olluyor burdan ANKARA YARIMİŞLERBELEDİYESİ'ni biran önce duyarlılığa ve sağduyuya çağırıryor ve gerekenlerin yapılmasını diliyoruz...
78.187.231.149
goplu
23 Ağustos 2011 Salı 17:45
illede
inönü caddesinin karşıyaka mahalle tarafı tamamen yapıldı.çünkü omahallenini muhtarı akp ilçe başkanının dayısı.g.o.paşa mahalle muhtarının günahı nede defalarca bmücadele etmesine rağmen inönü caddesinin devamı yapılmıyor.nerde büyükşehir yetkilileri nerde.hizmet için torpilli olmakmı lazım. sayın gölbaşılılar.
46.2.96.30
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim