• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Çankaya ile B.şehir'in asfalt kavgası

16.09.2009 06:49
Çankaya ile B.şehirin asfalt kavgası
ağcılar Mahallesi 211. Sokak'ta asfaltlama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi'nin "ASKİ tarafından engellendik" iddiaları üzerine

Bağcılar Mahallesi 211. Sokak'ta asfaltlama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi'nin "ASKİ tarafından engellendik" iddiaları üzerine, Büyükşehir Belediyesi, bölgede ASKİ ekiplerinin su şebekesi çalışması yaptığını, herhangi bir engellemenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mahallelinin şikayeti üzerine "Gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun" şeklinde öneri getirdiği, Bağcılar Mahallesi 211. Sokak'ın asfalt problemi, Çankaya ve Büyükşehir Belediyesi arasında sözlü kavgaya dönüştü.

Sokağın, bir bölümünün Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olmasına rağmen, asfaltlama çalışmalarına dün başlandığını belirten Çankaya Belediyesi'nin "ASKİ tarafından engellendik" iddiaları üzerine, Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Bağcılar Mahallesi'nde ASKİ ekiplerinin su şebekesi çalışması yaptığını, herhangi bir engellemenin söz konusu olmadığı bildirildi. Çankaya Belediyesi bu sabah yaptığı açıklamada, Başbakan'ın dikkat çekmesi üzerine Bağcılar Mahallesi 211. Sokak'ta dün itibariyle asfaltlama çalışmalarının başlatıldığını, ancak bu sabah ASKİ tarafından engellendiklerini iddia etmişti. Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamada "Bugünden itibaren Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şube Ekipleri çalışmalarına başladıktan hemen sonra ASKİ'den gelen ekipler çalışmaların durdurulması istemişler ve düzenlenen yolda kazı çalışmaları başlatarak yeni bir tartışmaya yol açmışlardır" denilmişti.

İddialar üzerine Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada, "Bu sabah ASKİ ekipleri Bağcılar Mahallesi'nde çalışma yaparken Çankaya Belediyesi Asfalt ekipleri 211. sokağa gelmişlerdir. ASKİ ekipleri 211. sokaktan 219. sokağa, 2-3 metrelik bir bölümde bağlantı çalışması yapmak istemiş, bunun üzerine Çankaya Belediyesi ekipleri "kendilerinin asfalt dökmesinin engellendiği' gibi anlamsız bir davranış içine girmiştir" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ASKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin de 211. sokağın asfaltlanmasının engellenmesinin söz konusu olmadığını, çalışmanın da yarın tamamlanacağını bildirdikleri kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim