• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • İzmir : 24 °C

Çantadaki projelerini açıkladı

19.08.2010 18:39
Çantadaki projelerini açıkladı
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Park Fm'de 06Metin'in konuğu oldu. Başkan Odabaşı görev yaptığı zaman içerisinde yapılan hizmetleri ve yapacağı projelerini açıkladı. Odabaşı yakın bir zamanda Şahin Tepesi projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Park Fm'de 06Metin'in konuğu oldu. Başkan Odabaşı görev yaptığı zaman içerisinde yapılan hizmetleri ve yapacağı projelerini açıkladı. Odabaşı yakın bir zamanda Şahin Tepesi projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Mali yapımızı düzelttik

2009 yılının seçim yılı olduğunu ve ilk yıl olması nedeniyle belediyenin mali yapısını düzenlemekle geçtiğini ifade eden Odabaşı “İlk yıl bütçemizi ayarladık. Gerçekten zor bir yıl oldu. Şikayet anlamında söylemiyorum ama, borçlu bir belediye devir aldık. Ancak borçlu bir belediye aldığımızın da hemşerilerimiz tarafından bilinmesini istiyorum.” Dedi.

Belediyenin geçmişten kalan piyasa borçlarını ödediğine dikkat çeken Odabaşı “Şu anda geçmişten kalan piyasa borcumuz yok. İller Bankasına yapılandırılmış borçlar haricinde Gölbaşı Belediyesi'nin esnafa kuruş borcu yok” dedi.

Maaşlarıce SSK'yı düzenli ödüyoruz

İşçi maaşlarının ödenmesinde ilk aylarda zorlanmasına karşın, şu anda işçi maaşlarının düzenli ödendiğini ve SSK primlerinin de düzenli yatırıldığı söyleyen Odabaşı “Hizmetler devam ederken, belediye olarak borçta yapmıyoruz. Bu sayede geleceğe güvenle bakıyoruz. Gölbaşı Belediyesi önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak.” Dedi.

İlkleri yaptık

2010 yılında belediyenin ilklere imza attığını ifade eden Odabaşı “2010 yılında hizmetlerimize başladık. Ve hizmetlerimizde hep ilk oldu. Alo Belediye hattını kurarak vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik ve çözüme ulaştırdık. Engelli vatandaşlarımıza engelli aracı tahsis ettik. Yaşlılara ve yalnız vatandaşlarımız için  teknik ekip kurarak , elektirik ve su tesisatı ve buna benzer konularda ücretsiz hizmet vermelerini sağladık. Öğrencilerimize sıcak çorba hizmeti vermeye başladık. Bu hizmetimiz Ramazan ayından sonra devam edecek” dedi.

Turizm Bürosunun açıldığını söyleyen Odabaşı “Gölbaşı'na gelen insanlara yardımcı olmak ve ilçemizin kültür değerlerini tanıtmak amacı ile turizm bürosunu kurduk. Gölbaşılının gölü vardı ancak, karşısında çay içebileceği bir yeri yoktu. Onun için Mogan Aile Çay Bahçesinin açılışını yaptık.” Dedi

Okulların emrindeyiz

“Okulların emrindeyiz” diyen Odabaşı, belediye olarak imkanlar doğrultusunda eğitime destek olduklarını söyledi. Öğrencilerin,imamların ve muhtarların Çanakkale gezilerine götürüldüğü söyleyen Odabaşı “Ramazan ayından sonrada insanlarımızı Çanakkale dışında kültür değerleri olan şehirlere gezilere götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Asfalt çalışmaları hız kazanacak

Köy iken mahalle olan yerlerde ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden Odabaşı, “Şu anda Tepeyurt'ta köy konağı, Bezirhane'de kültür evi yapımı devam ediyor. Oyaca ve Karaali mahallelerinde de kaldırım çalışmalarımız var. Ramazan ayı sonrası Gölbaşı'na bağlı tüm mahallelerde asfalt çalışmaları olacak.” Dedi.

600 kişiye iftar yemeği veriyoruz

Bu yıl iftar çadırları yerine kültür evlerinde iftar yemeklerinin verildiğini ifade eden Odabaşı “2 kültür merkezimizde günde 600 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızı fakirlerle aynı sofrada olmaya davet ediyorum.” Dedi.

 

Şahin tepesine başlayacağız

Büyük projeleri olduğunu ifade eden Odabaşı, Şahin Tepesi projesine çok yakın bir zamanda başlayacaklarını söyledi. Odabaşı “Şahin Tepesinde 45 dönümlük bir alanda rekreasyon alanı projesi gerçekleştireceğiz. Nasip olursa Büyük önderimiz Atatürk'e yakışır bir Atatürk Evi yapacağız. Bu projenin içinde Atatürk Evinin yanı sıra bu rekreasyon alanının içinde müzeler, sosyal tesisler, lüks pastaneler, restoranlar ve Türk Evi olacak. İnşallah proje bittiğinde Gölbaşı'na yakışır bir proje olacak” dedi.

 

Cephe giydirme projesi yapacağız

Belediyeye ait Petrol Ofisi Tesislerinde büyük bir projeleri olduğundan bahseden Odabaşı,

Konya Yolu'nda da dış cephe çalışması yapacaklarını söyledi. Bu konuda bina sahiplerininde yardım isteyen Odabaşı “Ramazan sonrası bu projeye başlayacağız. Bu konuda bina sahipleri de bize yardımcı olsun. Çünkü bu projenin hayata geçmesi için bina sahiplerinin iznine ihtiyacımız var.” dedi. Konya Yolu güzelleştirme çalışmaları için de proje yapıldığını söyleyen Odabaşı, “Konya Yolundaki fabrikalarımızdan da yardım isteyerek Konya Yolun güzelleştirmeyi ve ağaçlandırmayı düşünüyoruz. Bu konuda işadamlarımızdan da destek isteyeceğiz.” Dedi.

Alt geçidi yapacağız

Alt geçidin Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılması gerektiğin ancak bu zamana kadar yapılmadığını dile getiren Odabaşı “Biz alt geçit projesini yapmak istiyoruz. Bu konuda büyükşehir ve karayolları ile görüşmeler halindeyiz.” Dedi.

 

Golf sahası yapmak istiyoruz

İmarla ilgili çalışmalarda turizme öncelik verdiklerini söyleyen Odabaşı, yatırımcıları da Gölbaşı'na davet etti. Gölbaşı'na otel yapacak yatırımcıların olduğunu, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Odabaşı “Gölbaşı'na büyük ve güzel bir golf sahası kazandırmak istiyoruz. Bu konuda Turizm Bakanlığından da destek isteyeceğiz. Jeotermik proje çalışmaları da devam ediyor. Ramazan sonrası, köylerde yeni piknik alanları oluşturmak için çalışmaya başlayacağız” dedi.

 

Gölbaşı Eğitim kenti

Gölbaşı'nın bir eğitim kenti olduğunu ifade eden Odabaşı “İncek'te yeni bir okulun temeli atılacak. Gölbaşı'na yeni okullar ve üniversiteler yapılmaya devam ediyor. Biz okul yapımı için hayırseverlerimizi de teşvik etmeye devam ediyoruz” dedi.

En güzel düğün Gölbaşı'nda olur

Ankara'da en güzel düğünlerin Gölbaşı'nda yapıldığını ifade eden Odabaşı “Bizde Gölbaşı Belediyesi olarak bir düğü salonu yapacağız. Ancak bunu belediyemi yoksa özel işletmecimi çalıştırır, onu o zaman düşünürüz.” Dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim