• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

24.12.2011 20:45
Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu
Yakup Kurtoğlu düzenlediği basın toplantısında MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin söylemlerine cevap verdi

A.Nasır Haşlak'ın, bizim dönemimizde ilk önce iş merkezi yapmayı planladık ancak daha sonra kent meydanı yapılması yönünde kararımız oldu. Yapılmasını düşündüğümüz iş merkezi için ihale yâda ihale girişimimiz olmadı." Söylemine cevap MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin basın toplantısı düzenlemesinin ardından Ak parti teşkilatının güçlü isimlerinden ve eski dönemde Büyükşehir Belediye meclis üyesi ve Ak Parti Gurup başkan Vekili olan Yakup Kurtoğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Yakup Kurtoğlu düzenlediği basın toplantısında MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin söylemlerine cevap vererek “kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyin doğruları söyleyin” diyerek kamuoyunun aydınlatılması için toplantı düzenlediklerini belirtti.

9 trilyon bütçesi olan 13 trilyon borcu olan bir belediyeyi devraldık

Yakup Kurtoğlu; “Basın toplantımızın amacı son günlerde kamuoyunda siyasiler ve vatandaşlar tarafından sıkça gündeme gelen kent meydanı ile ilgili basın toplantısını düzenlemiş oluyoruz. Hepinizin de bildiği gibi bizden sonra bu kent meydanı ile ilgili birçok yazılı ve görsel konuşmalar yaşandı. Medyada ve sokakta kent meydanı sıkça gündeme geliyor hatta Gölbaşı belediyesinin yapmış olduğu kent konseyi toplantısında da ağırlıklı konusu kent meydanı oldu. Daha sonra A. Nasır Haşlak'ın bir açıklaması oldu. Geçtiğimiz günlerde de MHP adına grup sözcüsü basına bazı açıklamalarda bulundu. Kent konseyindeki görüşmeler, MHP grup sözcüsünün açıklamaları ve Nasır Beyin açıklamalarının ardından konuyu biraz daha aydınlatmak istedim.  Geçmiş dönemde Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Ak Parti gurup Başkan vekili idim. Olaylarında bizati içerinde olduğumuz için MHP adına grup sözcüsünün açıklamalarına binayen bu toplantıyı yapıyoruz” dedi.

Kurtoğlu; “Hatırlarsanız biz belediyeye geldiğimiz zaman bütçemiz yaklaşık 9 trilyonluk dar bir bütçemiz vardı. Ve bu bütçe Gölbaşına yakışmıyordu. Biz ilk geldiğimizde %100'ün üzerinde bu bütçenin artışını sağladık. Ve yine o dönemlerde belediyeyi aldığımız zaman kasasında bir kuruş parası yoktu. 9 trilyon bütçesi olan 13 trilyon borcu olan bir belediyeyi devraldık biz. Kaynaklarımız ve imkânlarımız çok kısıtlıydı adeta belediyede çalışan personelimizin bile maaşlarını vermekte sıkıntılar yaşadık. O dönemlerde özel çevre koruma kurumu ile diyaloga geçtik. Gölbaşındaki çarpık yapılaşma, adamına göre sokakta kat artışı, insanına göre muameleyi ortadan kaldırmak için ilk önce bütün Gölbaşını masaya yatırdık. Amacımız herkesi eşit hale getirmekti. Çünkü bizim partimizin imside odur Adalet ve kalkınma. Ve adaleti sağlamaktı asıl amacımız. Daha önceki imarlarda bir sokağın sağ tarafında 4 kat sol tarafında 3 kat biraz daha yukarı gittiğimizde ise şafak mahallesinde seğmenler mahallesinin bir bölümünde Karşıyaka mahallesi ona keza batak mahallesiydi ismi o zamanlar ama şimdi gölbaşının en fazla rant eden bir mahallesi haline geldi. O bizim bu çalışmalarımızdan kaynaklanan imar değişikliklerinde gündeme geldi” diyerek konuştu.

Gölbaşı Belediyesinin eski binasının yerini özel proje alanı haline biz getirdik

Gölbaşı Belediyesi Eski Başkanı Nasır Haşlak döneminde Ak Parti Grup Başkan Vekili olan Yakup Kurtoğlu; Biz o zaman bu imarları yaparken yeni belediyenin yapımı ile ilgili büyükşehirle diyalog içerisindeydik. Büyükşehir bu binaya başladığından itibaren biz bu meydanda ne yapabiliriz eski belediyenin yerinden bahsediyorum. İmkânlarımız çok dardı ve biz burada ve biz burada özel çevre koruma ile gölbaşı belediyesinin eski binasının yerini özel proje alanı haline getirdik. Orada da söylenenler doğru. Yani kat artışı ve ticaret merkezi yapılması konusunda hem fikiriz, başlarken onu düşünüyorduk. Çünkü oradan belediyeye gelir getirip vatandaşa hizmet anlamında işler yapacaktık. İmkânlarımız olmadığı için bu tür şeyleri çok tasarladık. O zamanki arkadaşlarımız da bu konuyu bilirler, meclis üyesi arkadaşlarımız gerek muhalefet olsun gerekse bizim gurubumuz. Biz personelin maaşlarını vermek için her türlü imkânı değerlendirmeye çalışıyorduk. Bu da özel proje alanının asıl orda gündeme geldi. Burada özel proje alanı yapıp iş merkezi yapıp belediyenin gelirlerini artırmaktı. Daha sonra hamd olsun gelirlerimiz artmaya başladı. MHP grup sözcüsünün açıklamasında diyor ki burası 5-6 ay içerisinde mi burası bu hale geldi,5-6 ay içerisinde değil özel çevre koruma kurumuyla gölbaşının imar planlarını görüşürken bu olay gündeme geldi. O zaman özel proje haline geldi. 2-3 yıl sonra gündeme gelen bir şey değil. İlk ÖÇK ile görüştüğümüz dönemlerde gündeme gelen bir şeydi bu konu”diyerek konuştu..

Taslağı olmadan avan projesi olmadan ihaleye çıkmak zaten söz konusu değil

Kurtoğlu; “Hatırlarsanız bizim alt geçitle ilgili bir projemiz daha vardı. Onu büyükşehir belediyesi yapacaktı. Ankara o yıllarda kurak geçti bildiğiniz üzere su sorunu yaşamıştık. Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirme noktasında kaynaklar aktarılınca bizim burada alt geçit projesini gerçekleşmeyeceğini büyükşehir belediyesi tarafından gördüğümüz için biz yetkiyi büyükşehirden aldık. Bu yetkiyi alırken de biz burada belediyenin kent meydanı olarak geçen kısmı askıya aldık. Ama şimdi MHP grubu açıklamasını yaparken bizim ihaleye çıktığımız yönündeki makro evrakları gösterirken halkı yanlış bilgilendirdiler. Bu evraklarda sözü geçen ihale şöyle; bu evrak proje ihalesi, yapım ihale değildir. Şimdi vatandaşa,  MHP grubu tarfından sanki bu ihalenin yapım ihalesiymiş gibi lanse ediliyor. Bununla uzaktan yakından alakası yok. Sayın başkanımız Nasır Bey bu açıklamayı yaparken göstersinler bakalım biz neyin ihalesini yapmışız. Kastedilen şey yapım ihalesidir. Biz orada bir taslak çalışması yaptırdık. Ona göre biz ihaleye çıkacağız. Taslağı olmadan avan projesi olmadan ihaleye çıkmak zaten söz konusu değil. MHP grup sözcüsünün göstermiş olduğu evrak proje ihalesidir. Biz sadece proje ihalesine çıktık ve projeyi alan firmada fazlada üzerine gitmediğimiz için aldığı gibi kaldı herhangi bir ücrette bu proje ihalesi ile ilgili ödenmedi” dedi.

Biz zaten bu belediyeye ihale aşamasına gelmiş 5-6 tane proje bıraktık

Yakup Kurtoğlu; “3 yıldır belediye elinizde bize bir tane örnek göstersinler örencik mezarlığını sattılar dediler. 3 yıldır halen kime satıldığını bulamadılar. Dedikodudan ibaret olan şeyler.  Bizde işin dedikodu yönü değil de arkadaşların dedikleri şeylerden yola çıkıyoruz. Bu evrak yapım ihalesi değildir. Bu proje ihalesidir. Nasır başkanda son adaylık döneminde de açıkladı, biz bu kent meydanı ile ilgili olayı seçimden sonrasına erteleyeceğiz vatandaşlarında görüşünü alarak burada yapılması gereken neyse onu yapacağız dedi. Ayrıca bu proje ihalesi sonuca da ulaşmadı zaten atıl kaldı. Yani bunu sanki yapım ihalesiymiş gibi gösteriyorlar da yok böyle bir şey. bizim orada o zamanki düşüncemiz şuydu, tam oturmamıştı ancak seçimlerden sonra biz burada ne yapacağımız hususunda karar verecektik. Proje ihalesi aşamasında biz buradan vazgeçtik. Yoksa bizim bir işe başlayıpta vazgeçtiğimiz bir şey varmı. Konya yolunu da alttan geçirmiş olsaydık orayı da birleştirip, bütünleştirip bir kent meydanı haline dönüştürecektik. Sanki bu inşaat ihalesini biz yapmışız öyle bir aşamaya gelmiş gibi gösteripte kamuoyunu yanıltmasınlar. eğer ki bu arkadaşlarımız bizim yaptığımız projelere sahip çıkmaya çalışıyorsa Biz zaten bu belediyeye ihale aşamasına gelmiş 5-6 tane proje bıraktık. Keşke bunlara da bu denli sahip çıksalar da gölbaşının eksik kalan ihtiyaçlarını bu noktada tamamlasalar” diyerek konuştu.

Mevzu Bahis yere prestij kazandırabilecek bir bina yapılması gerekir

Kurtoğlu; “Benim şahsi fikrime ise; bu kent meydanın yapılacağı yere hakikaten özel imar yapılnması hususunda öçk ile olan diyalogların hepsinin tamamen içerisinde vardım. Biz burada özel proje alanını neden yaptırdık? Hem gölbaşı ilerlesin, hemde pirestij bir proje, istediğin kadar yükseklik, Gölbaşına farklı bir çevre kazandırsın diye oradaki proje buydu. Orada bence prestij kazandırabilecek bir bina olması yönündedir” dedi.

2009'da aldıkları belediyeden tek bir tane mahallede başlayıp ta bitirdikleri bir çalışma göstersinler

Kurtoğlu; “MHP gurubunun yaptığı açıklamada imarla ilgili çalışmalarını anlattılar. 3 yılda %51.6 imar alanı oluşturduklarını söylüyorlar. Ben sadece şunu söylüyorum. Bana 2009'da aldıkları belediyeden tek bir tane mahallede başlayıpta bitirdikleri bir çalışma göstersinler bir mahallenin de başından sonuna kadar imarını bitirdik desinler. Hazırlık aşamasından, proje aşamasından ve parselasyonunu verip tapu dağıttıkları tek bir tane yer göstersinler.  Bu %51.6 tamamen yalan. MHP gurup sözcüsü söylediklerini tekrar gözden geçirsin. Büyükşehir belediyeler yasası çıktıktan sonra köyler mahalleye dönüştü. O aşamada biz merkeze yakın olan en fazla sorunlu olan ihtiyacı olan köylerin imar çalışmalarını başlattık. 15'in üstünde köyde imar çalışması bitti. Bir kısmı parselasyon aşamasına geldi. Bir kısmının ihalesini yaptık imar çalışmaları devam ediyordu. Diğer bir kısmının da ön hazırlık çalışmalarını başlatmıştık. Eğer MHP döneminde biten bir kısım varsa bu evraklarda yazdıkları oranlar onlardır.

Kurtoğlu,  MHP gurup sözcüsünün buna kargalarda güler sözüne ise kargalara gerek yok orda zaten kendisi gülüyordu şeklinde cevap verdi.

Bu rakamlar çok afaki rakamlardır
Kurtoğlu; “Kamuoyunda bu alana 100 m yükseklikte binalar yapılacağı söylemlerine ise; bu tür söylemler yalan yanlış şeyler bu rakamlar çok afaki rakamlardır diyerek konuştu. Kurtoğlu, İnşaat alanı yapmış olsaydık 6 bin m'2 lik bir alan bunun biz 2500 m2 tavanla zeminde tamamını kullanacaktık, ÖÇK tarafından onaylandıktan sonra bizim oradaki düşüncemiz şuydu, altı iki kat otopark yapmaktı, üstünde çokta böyle yüksek olmayan bir ticaret merkezi yapmaktı, içerisinde sinemaları kafeteryaları olan taslak projede zaten buydu. Böyle çok yüksek katlı bir bina falan değildi. Zemin etüdleri projeyle çıkacaktı her şey zemin etüdlerine bağlıydı. Birinci dereceden deprem kuşağı olmasak ta öyle veya böyle Ankara da deprem kuşağı içerisinde hatta haymana da ve balada bunu yaşadık. Yani yarın gölbaşında bunu yaşamayacağımız ne malum. Yani zemin etüdleri belli olmadan biz böyle düşündük bunu illa böyle yapacağız diye bir şeyimiz yoktu. Orada zaten alanın tamamı inşaat alanı değildir. Yaklaşık 7 dönümlük bir alanın tabandaki hafriyatın tamamını alacaktık, tabanı otopark haline dönüştürecektik üstüne çıktığımız zaman aşağı yukarı 3 bin m2 lik alanın üzerinde ön tarafı kent meydanı haline dönüştürecektik orda alt geçit yapıldığı zaman bütünleştirerek büyük bir kent meydanı oluşturacaktık. Şuanda 6 dönümlük alanı biz yaklaşık 20 dönüme çıkaracaktık kent meydanını. MHP gurubu tarafından yapılan basın toplantısında Alt geçidi son 6 ayda yapmaya kalktılar gibi ibareler kullanmışlar. Alt geçidin yapılmaması için uğraşanlardan birileride onlardır. Ve burada seçim beyannamelerinde de alt geçidi gündeme alırken şöyle bir ibare kullanmışlar. Yakup beyin seçim beyannamesinin 4. Maddesinde ulaşım diye Ankara Konya devlet karayolunun gölbaşını ikiye bölme problemini kent konseyi kararlarında çözecez. Şimdi kent konseyi doğrultusunda çözenler meclisin ilk toplandığı günlerde projeyi Büyükşehir belediyesine iade ettiler. Eğer bu arkadaşlar seçim beyannamesinde yazdıkları gibi hareket etmiş olsaydılar daha gelir gelmez böyle bir hata yaptılar hani kent konseyi nerde? Sen vatandaşa sordun mu biz bu projeyi büyükşehir'e iade ediyoruz diye? O zaman bir sürü dedikodular yaptılar bir sürü kâğıtlar dağıttılar. Sokaklara attıkları kağıtlar hala benim arşivimde duruyor. Bir sürü verilmiş sözler var bunlara da bakacağız. Sürecin sonunda ne kadar başardılar ne kadar verdiği sözleri yerine getirdiler” dedi.

Sen Bankacımısın, Tüccarmısın

Yakup Kurtoğlu; “İhalelerden gelen kaynağınızla, arsa satışlarıyla ilgili olsun, belediyenin diğer gayrimenkulleriyle ilgili olan geliri ile şuana kadar yapmış oldukları ihaleler birbiriyle örtüşüyor mu kamuoyu bunu merak ediyor. Ben şundan eminim ki bu gelen şatışlardan bir kısmı yapılan işlere gitti bir kısmı da personel maaşlarına gitti. Ve şuana kadar kendilerinin ürettikleri belediye bütçesine kattıkları herhangi bir şey yok. Tasarruf ettik dediler Yakup bey mazottan tasarruf ettik diyor, yani bir insan herhangi bir iş yapmazsa, makinalar çalışmazsa, arabası çalışmazsa, sürekli fen işlerine bir araç filosu olursa oradan tabiî ki mazot tasarrufu yaparsın. Size kimse mazottan tasarruf et demiyorki, çalış hizmet et, üret diyor. Vatandaşın hizmete ihtiyacı var. Ozman da söyledik hiçbir şey bilmiyorsan 5-6 tane proje bıraktık, İnönü bulvarı bunlardan bir tanesi idi, alt geçit bunlardan birtanesi idi, şahin tepesi, olimpik yüzme havuzu tokiye giderken orda düğün salonu vardı genişçe bunşların hiç biri yapılmadı hepsi hala duruyor. Biz olumlu olacak gölbaşının menfaatlerine uyacak her şeye varız. Dünde vardık bugünde varız yarında olacağız. Buradaki olay polemiğe dökmenin gereği yok. Bu arkadaşlar yaklaşık3 yıldır görevdeler. burda geçmiş yönetimi işte şu projeyi buraya getirdibu iş böyle yaptı şöyle oldu demenin alemi yok. Geçmiş yönetim burada halka hesabını verdi İyi veya kötü. Şuanda gölbaşında bir nasır haşlak dönemi varmı var. Yapılanlar yapılamayanlar eksikleri ile gedikleriyle sevabıyla günahıyla biz bu hesabı verdik. Sen şimdi izahat makamındasın gölbaşı sana hangi misyonu yüklediyse ona bak. O görevi yerine getirmeye çalış. Sen bizi eleştirirsen işte bende bugün çıkar cevap veririm. Ama netice itibariyle senle benim polemiğime dönüşüyor. Gölbaşı halkına yönelik projeler yapsınlar. Zamanında bizde gölbaşına bir şeyler yapmanın hesabı içerisine girdik. Elbetteki bu arkadaşlarımızda bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ama eksik yapıyorlar aksak yapıyorlar, veya yerinde yapmıyorlar eleştirdiğimiz konu bu. Belediyenin amacı banka değilki, ticaret yapmakta değil tüccarda değilsin. Hesabında paran varsa sen bu parayı vatandaşın ayağına sereceksin. Vatandaşa hizmet götürmek için kullanacaksın. Yoksa koy orda parayı bankacımısın sen, tüccarmısın gölbaşındaki insanların rahat yaşaması için ne gerekiyorsa onu yap” diyerek konuştu.

Biz onların emirlerindeyiz

Son olarak Ak partideki değişimi sorduğumuz Kurtoğlu; “Bundan önceki ilçe başkanımıza ilgili arkadaşlarımızla ilgili teşkilatımızla ilgili hiçbir konuyu aile içi gördük ve hiç kimseyle paylaşmadık. Her şeyin yeri ve zamanı gelince bu tür değişikliklerin olacağı muhakkaktır. O değişiklik gerekti ve o oldu. Bundan sonra bizim üzerimize düşen görev yeni seçilen ilçe başkanımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmak. Ve gölbaşına biz tekrar Ak Parti'nin bayrağını nasıl dikeriz onun hesabını yaparız. Teşkilatla bizim bir husumetimiz yoktur. Olmasıda söz konusu değildir. Yeni göreve gelen başta ilçe başkanımız olmak üzere yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Biz onların emirlerindeyiz. Onlar ne derlerse nerde ihtiyaç duyarlarsa biz orda görev almaya hazırız. İnşallah muhaffak olurlar temennimiz budur”dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
seyfi
03 Ocak 2012 Salı 13:05
sağol
helal olsun sana kurtoğlu.gündemi bi işgal ettin herkes dersini aldı.belediye başkanı dünkü meclis toplantısında bu mezarlık konusunda benim elimde böyle satışla ilgili bilgi yok demiş.demekki söyledikleri hep yalandan ibaretmiş.zaman zaman bu konularda belediye işleyişiyle ilgili bizi bilgilendirirsen iyi olacak.yoksa yalanlara devam edecekler bizi kandırmak için.şu geçenlerde satış belgesi diye basına açıklama yapan meclis üyeside ne morarmıştır ama.bak birdaha çıkamı böyle yalan yanlış şeylerle.
78.169.187.185
musa
27 Aralık 2011 Salı 10:31
işine bak atak
hekes işine baksın aldığı görevleri yapsın.eski defterleri karıştırmak iktidardakilere zarar verir.onlar keşke kurtoğlu döneminin çeyreğini yapma becerisi gösterebilseler.hala eskiyle uğraşıyolar.sanki görevleri hala muhalefet.bırak kardeşim işine bak.onlarıda sizide herkes biliyo.
78.161.33.122
bir vatandaş
25 Aralık 2011 Pazar 19:54
gölbaşı
agzına ve kalemine saglık gerçekten şu anlattıklarınızı otordukları yerden ahkam kesenler duyduklarında okuyup bir gurup toplantısı yapar istişare ederler ve basın açıklaması yaparlar ne diyecekler biliyormusunuz ben söyleyeyim nasır başkanın yaptıklarını koromasını ve temizligini ancak yetiştire biliyoruz diye bilirseler
85.106.141.81
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim