• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 23 °C

CEMİL ÇİÇEK2İN KATILIMIYLA HASTANE EK BİNALARININ AÇILIŞI YAPILDI

20.01.2010 15:00
CEMİL ÇİÇEK2İN KATILIMIYLA HASTANE EK BİNALARININ AÇILIŞI YAPILDI
Gölbaşı Devlet Hastanesi ek ünitelerinin açılışı Çarşamba günü yapılacak. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy'un katılımıyla yapıldı.

Gölbaşı Devlet Hastanesi ek ünitelerinin açılışı Çarşamba günü yapılacak. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve İl Sağlık Müdürü  Mustafa Aksoy'un  katılımıyla yapıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye gündemi meşgul eden konular hakkında görüşlerini bildiren Bakan Çiçek “Bu konuları sık sık konuşmamak ve gündemi meşgul etmemek gerekir” dedi.Bir gazetenin manşetinde iki camiye bombalı saldırı düzenleneceği yönünde bilgi yer aldı. Haberde önemli dayanaklara yer veriliyor. Son dönemde bununla birlikte cereyan eden olaylarla ilgili ne düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya  Cemil Çiçek,  "Bir konu gündeme geliyor. Konuyla ilgili demin söylediğim tüm unsurlar ortaya çıkmadan değerlendirme yaptığımızda, bunu da siyasetin gündemine oturttuğumuz vatandaşın da kafası karışıyor, toplum daha farklı değerlendirmelerin içine itiliyor. Bence önümüzdeki günlerde konuyla ilgisi olan varsa, ilgili kurumlar belki bir açıklama yapar. Onları görüp bir değerlendirme yapmayı tercih ederim. Bu tür haberler zaten basın yoluyla gündeme geldiğinde yargı makamları suç teşkil eden bir yanı varsa bunu inceliyorlar, araştırıyorlar. İşin bir de o yönünü görmek gerekir. Sabırla beklemek daha doğru olur." dedi.

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan teşekkür törenine  Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ,  Ankara Vali Yardımcı Dr.Celal dinçer, AK Parti İl Başkanı Av.Murat Alparslan, Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Aksoy, Kaymakam Raşit Zengin, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, eski belediye başkanı Abdulnasır Haşlak, Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Osman Tecimel, Meclis Üyeleri,  AKP, MHP İlçe Başkanları, Hastane çalışanları ile birlikte Yardımseverler İsmail Teceren, Satı Bozkurt, Ahmet Büyükbalcı, Muzaffer Tümer, Mustafa Çakı, Hastane çalışanları, Birim Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

HASTENEMİZİN EKSİĞİ KALMADI

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan konuşmalarla başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan  Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Tecimel, 50 yatak kapasiteli hastaneyi 75 yataklı hale getirdiklerini ifade ederek “ 50 m2'lik acil servisimizi 10 müşahade odası ile birlikte 550 m2'ye çıkararak, Konya yolu üzerinde bir travma merkezi olma yolunda hızla ilerledik. 8 olan poliklinik sayısını toplamda 26'ya çıkardık. “ diyerek hastanede yapılan yeniliklerden bahsetti. Başhekim Tecimel hastanenin gelişmesinde büyük emekleri olan, başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e, katkısı bulunanlara ve hayırseverlere teşekkür etti.

 

GÖLBAŞI SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADI

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Dr.Mustafa Aksoy ise yapmış olduğu konuşmada 85 yılında kurulan Havsak Devlet Hastanesinin 2006 yılından itibaren büyük gelişmeler kaydettiğini ifade ederek “ Gölbaşı diğer ilçelerden farklı bir tablo sergiliyor. Gölbaşı hastaneye olan ihtiyacını hayırseverler vasıtasıyla kendisi karşılayan bir ilçe. Hastane yapımı esnasında herkes özveri ile mücadele verdiler. Hastaneye yapılan ek binalar, çok modernizedir ve Gölbaşı'nın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir. Gölbaşı son bir iki yılda sağlık alanında çok önemli kazanımlara sahne oldu. Sağlık Ocakları ile tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Tüm sağlık personeli kadrosu dolu. Semt polikliniği mahiyetinde de bölünmüş durumda olan ilçenin diğer yarısında kalan yerde Semt Polikliniği açılarak karşılanmış oldu.” dedi.

TOKİ'YE SEMT POLİKLİNİĞİ AÇILACAK

Gölbaşılı vatandaşlara yeni bir kliniğin açılacağının müjdesini veren Aksoy “Toki-Örencik bölgesinde bir semt polikliniği açma gayreti içerisine girdik. En yakın zamanda yapımına başlayacağız. Ağız diş sağlığı merkezimiz hasta bakmaya başladı. Yakında da Karagedik ve Selametli Sağlık Ocakları ile birlikte açacağız” dedi.

Gölbaşı'nın aile hekimliğinde pilot bölge olduğunu ifade eden Aksoy “Gölbaşı'nın sağlık sorunları çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmetlerde emeği geçen kaymakamımıza, belediye başkanlarımız, sağlık grup başkanımız, hastane başhekimi ve ekibine teşekkür ediyorum. Ama en çok hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu tesisler ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HAYIRSEVERLERİMİZE MİNNETTARIZ

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin Hasvak Devlet Hastanesinin 2006 yılından itibaren kendisini sürekli yenilediğini ifade ederek “Bu gelişmede hayırseverlerimizin, bürokratlarımızın ve belediye başkanlarımızın büyük katkıları vardır. Gölbaşı her geçen gün büyümektedir ve örnek ilçe konumuna gelmiştir.” Dedi.

2008 yılında göreve başladığı ilk haftasında acil servisin temel atma töreni olduğunu ifade eden Zengin “Şükür ki bu zamanlara geldik ve bu hastanenin ek binasını Gölbaşılı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Eminim ki Gölbaşı Sağlık hizmetleri alanında önümüzdeki yıllarda daha büyük atılımlar yapacaktır. Sağlık alanında yapılan yatırımlara büyük kazanımlar sağlayan herkese ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

 

EN BÜYÜK ŞEREF HAYIRSEVERLERİMİZİN

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek hayırseverlere yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek “Allah hayrınızı kabul etsin. Bu davranışınız inşallah herkese örnek olur. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çiçek, her şeyin devletten bekleyen bir toplum olmamamız gerektiğine işaret ederek “Devlet millet için var. Devlet hepimiz için var. Her türlü ihtiyacı karşılamaya devletin imkanları yetmiyor. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın katkıları son derece önemlidir ve anlamlıdır. Türkiye'de bir çok hayırseverimiz, hem eğitim hem de sağlık hizmetlerine çok büyük katkılar yapıyorlar. İktidarımız döneminde yapılan 140 bin derslikte en büyük şeref ve onur payı hayırsever vatandaşlarımızındır.” dedi.

SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK ATILIMLAR YAPTIK

Çiçek sağlığın bir ülke için büyük önem taşıdığını söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“İktidarımız döneminde yaş ortalamamız arttı. İnşallah bu sayılar ileri ki yıllarda daha artacak. Biz hükümet olarak sağlık hizmetlerine büyük önem veriyoruz. Bizim başarılı olduğumuz alanlardan bir tanesi de sağlık hizmetleridir. Paramparça olmuş, her kurumun hastanesinin olduğu, her kurumun bu devlet ek bir yük getirdiği bir dönem artık geride kaldı. Tam gün yasası önümüzdeki günlerde meclisten geçecek. Bu konuda ki tepkileri anlayışla karşılıyoruz ancak, doğru bulmuyoruz. Bir tarafta insanlarımız sıkıntı ve ızdırap içindeyken, insan ve maddi kaynaklarımızı da israf edemeyiz. Tam gün yasasının özünde de vatandaşımıza daha kaliteli, zamanında bir sağlık hizmetini sunabilmektir. Biz bunun için mücadele veriyoruz. Sağlık hizmetlerinde yaptığımız atılımlar insana verdiğimiz değeri ortaya koymaktadır. “ diye konuştu.

GÖLBAŞI'NI ÇARPIK YAPILAŞMAYA KURBAN ETMEYİN

Çiçek Gölbaşı'nın Ankara'nın prestij ilçesi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade ederek “Bu güzelliklerin çarpık yapılaşma nedeniyle bozulmasına müsaade etmeyelim. Günübirlik rantların, çıkarların kurbanı etmemeliyiz. İşi önce berbat edip, sonra düzeltmek için para harcayan bir toplum olmaktan kurtulmalıyız. İstanbul ve sahil kentlerimiz böyle kurban edildi. Gölbaşı Ankara için çok önemi bir ilçedir. Buraya gözümüz gibi bakmamız lazım. Hizmetleri de ona göre getirmemiz lazım. O nedenle sağlık hizmetleri burada bir alt yapıyı oluşturuyor” dedi.

GÖLBAŞI'NA 1000 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Gölbaşı'na Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bin kişilik bir öğrenci yurdu yapılacağının müjdesini veren Bakan Çiçek “Vatandaşlardan üniversite öğrencilerinin Gölbaşı'nda kalmayıp, Ankara'da ikamet ettiği şikayeti aldık. 2 Şubat'ta ihaleye çıkacak ve bahar ayları ile beraber inşaatine de başlanacak.” Dedi.

Gölbaşı'nda ki iki üniversitenin birleşmesi ve Gölbaşı'na özel bir üniversite olması umudunu taşıdığını bildiren Çiçek “Bu karar YÖK'ün alacağı bir karadır ancak ben böyle olmasını isterdim. Bu konuda uğraşıyoruz. Bunların hepsi Gölbaşı  ve Gölbaşılılar içindir. Hep birlikte mücadele vererek , Gölbaşı'nı Ankara'nın bir prestij ilçesi haline getirebiliriz.” Dedi.

BAKAN ÇİÇEK ODABAŞI'NDAN RİCACI OLDU

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'ndan kültür merkezlerinden bir tanesini Toplum Merkezine tahsis etmesini temenni eden Bakan Çiçek “Yeterli bina olmadığı için Toplum Merkezi kapatılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Eğer bu kapanırsa buraya tekrar gelmesi zor olur. Toplum merkezi özellikle kadınlarımızın, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızı yararlanabileceği bir merkezdir.” dedi.

TÜRKİYE'DE İYİ ŞEYLER OLUYOR

Çiçek Türkiye'nin geleceğinin çok iyi olduğunu ifade ederek “Gölbaşı, Ankara hatta Türkiye'de iyi şeyler oluyor. Medyada yazılıp çizilen bazı şeyler ve olup biten şeyleri kafanızı karıştırmasın. Türkiye daha ileriye gidecektir. Türkiye bir dünya gücü olacaktır” dedi.

 

BU İNSANLAR OLDUKÇA BÜYÜK ENGELLERİ AŞARIZ

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesinin ek ünitesinin yapımında büyük emeği olan hayırseverlerden İsmail Teceren, plaketini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in elinde aldı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen hayırsever vatandaş yaptığı konuşmada “ 2003 yılında evladımızı kaybettik. Biz hep dua ettik Allah'a “Evladımıza bir hayır nasip et” diye. Çok şükür ki Yüce mevlam bunu bize nasip etti. Bu hayırımızı yapmamızda manevi desteklerini esirgemeyen eski belediye başkanı Abdulnasır Haşlak, eski kaymakamımız Hakkı Uzun, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin'e, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na ve bizi destekleyen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Bize destek olup bizi yönlendirdiler. Bu insanlar olduğu müddetçe çok büyük engelleri aşacağımıza inanıyorum” dedi.

BAKANIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Gölbaşı'nın gelişmiş bir ilçe olduğuna dikkat çekerek “Fiziki güzelliğimizi tamamlayan hayırsever vatandaşlarımız sağlık alanında olduğu gibi, yapılan hizmetlere katkıda bulunuyorlar. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Huzurlarınızda hayırsever vatandaşlarımızın elini saygıyla öpüyorum” dedi.

Gölbaşı'nda geçmişte ve günümüzde hizmet eden büyük devlet adamlarının olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Devlet bakanımızın buraya gelmesi bizi mutlu etti. Sayın bakanımızın bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağına eminim. Hem hükümet bünyesinde, hemde belediyemiz bünyesinde Gölbaşı'mıza önemli hizmetler yapılacak. Ben huzurlarınızda sayın bakanımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra hayırsever vatandaşlara yapmış olduğu katkılardan dolayı şükran plaketi verildi. Plaket töreni sonrası Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek hayırsever vatandaşlarla birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan konuşmalardan sonra Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi ek ünitesi ve Semt Polikliniğinin açılışları yapıldı.

HAYIRSEVERLERDEN BÜYÜK KATKI

Yardımseverler tarafından yaptırılan Gölbaşı Devlet Hastanesi Acil bölümü, 1. Kat, Doğum Katı, Yoğun Bakım Katı, Poliklinik 1. ve 2. katları açılışı yapılacak.

Yaklaşık 2 Milyon TL. ye malolan ek inşaat çalışmalarının  670 bin TL. si yardımseverler tarafından karşılandı.

Yardımseverler Satı Bozkurt, Ahmet Büyükbalcı, Muzaffer Tümer, İsmail Teceren ve Mustafa Çakı hastane ek inşaatları için bağışta bulunarak insanların  sağlık sorunlarının çözülmesine de büyük destek oldular.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Gani Açıkgöz
11 Mayıs 2010 Salı 17:00
Kamu ve amme hizmet ve emekçileri
Rahmetli sınıf arkadaşım Ferhat Teceren in ailesi ve emeği geçenlere kamu yararına yapılan maddi manevi katkılarından dolayı Allah razı olsun.Bu arada teceren ailesinin başı sağ olsun.Değerli sınıf arkadaşım Ferhat Teceren in ruhu şad mekanı cennet olsun.
94.123.111.238
Rıza ÇELEBİ
20 Ocak 2010 Çarşamba 22:58
EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.
Türk Milletinin sağlığına hizmet verecek bu güzel tesislerde maddi ve manevi desteği olanlardan ALLAH RAZI OLSUN.
95.15.125.161
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim