• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 25 °C

CHP HER ŞEYE KARŞI'NIN CEVABI

06.11.2012 10:04
CHP HER ŞEYE KARŞININ CEVABI
CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Gölbaşı’nda ki güncel olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Gölbaşı’nda ki güncel olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gölbaşı’na yapılması planlanan Viyadük’ten, Tulumtaş’ta yaşanan imar rantına kadar birçok konuda açıklama yapan Şimşek ayrıca Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın seçim beyannamesi üzerinden de açıklamalarda bulunarak yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.

CHP HER ŞEYE KARŞI

Açıklamalarına Göl-Der’in Ak Parti’ye ziyareti sırasında AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın ‘CHP her şeye karşı’ sözünden yola çıkarak başlayan CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, kendilerine söz hakkı doğduğunu ifade ederek, “Bir sivil toplum örgütünün ziyareti sırasında olayın CHP ile ilgisi yokken, Viyadük ile ilgili tartışmalarda İlçe Başkanı tarafından ‘CHP her şeye karşı’ cümlesi sarf ediliyor” dedi. Şimşek, Karaaslan’ın bu sözleri söylemesini de CHP’nin Viyadük ile ilgili görüşlerine bağlayarak, Viyadük yapımı ile ilgili süreç hakkında bilgi verdi.

TUTARSIZLAR

Şimşek, AK Parti’nin tutarsız bir tavır sergilediğine vurgu yaparak, “2011 Genel seçimleri öncesinde anket tırı getirdiler ve biz orada eylem yaptık. Dedik ki bu iki alternatiften hiçbiri olmaz, ankette etikte değildir. Bu anket siyasi bir şovdur. Samimi olmadığınız buradan belli. Viyadüke karşı çıktık. Ama bizim daha çok üzerinde durduğumuz anketin yapılış tarzı ve şekliydi. Bizim eylememizin ardından CHP işte her şeye karşı dediler” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Viyadükle ilgili hiçbir şey yapılamadığını belirten Şimşek, Karaaslan’ın Viyadük ile ilgili yeniden bir anket yapılacağı yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, Madem tekrar anket yapacaktınız… Bir yıl önce yaptığınız anket neydi ve o anketin sonuçları ne oldu” dedi.

AK PARTİ VE MHP ARASINDA İMAR KARDEŞLİĞİ

Ercan Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın Tulumtaştaki imar rantı ile ilgili yaptığı açıklamaları da farklı bir yönden değerlendirerek, ilginç değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, Tulumtaş imarının problemli bir imar olduğunu söyleyerek, “Fakat bu imarı sadece Gölbaşı Belediyesi yapmıyor. Büyükşehir Belediyesi de yapıyor. AK Parti İlçe Başkanı bunu bilmiyorsa öğrensin. Buradaki imarlar Büyükşehir Belediyesi’nde onaylandıktan sonra geliyor ve bu imara Büyükşehir Belediyesi’nde sadece CHP’li meclis üyelerimiz hayır diyor. Gölbaşı Belediye Meclis Üyelerimizden AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz ‘Evet’ diyor” dedi.

Şimşek AK Parti ve MHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisinde ‘İmar Kardeşliği’ kurduğunu iddia ederek, en az Gölbaşı Belediyesi kadar Büyükşehir Belediyesi’nin de suçlu olduğunu vurguladı.

Şimşek AK Parti İlçe Teşkilatını işaret ederek, ‘Hedef saptırarak kendinizi dışarı çıkaramazsınız. Bunu görmemek cahilliktir” dedi.

Konuşmasında Koparan’daki 3. etaptaki imar rantına dikkat çeken Şimşek, buradaki rantın neden konuşulmadığını da sorguladı Şimşek, “1300 dönümlük özel bir bankaya ait bir alanın emsali 1.50’ye çıkarılmıştır” dedi.

AK PARTİ ŞOV YAPIYOR

Tulumtaş ve Kopran’daki imar rantlarına CHP’li üyeler olarak Büyükşehir Belediye meclisinde hayır dediklerinin altını çizen Şimşek, Ak Partililerin ise bu konuda kendilerini yalnız bıraktığını söyledi. Ak Parti’nin şov yaptığına dikkat çeken Şimşek, ‘Ak Parti’nin bu konuda konuşmaya hiç hakkı yok” şeklinde konuştu. “AK Parti ve MHP imar kardeşliği kurmuş” diyen Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

TARİH SİZİ YARGILAR

Gölbaşı halkı bunun farkına varsın. Koparan’da 3. etapta 12 bin dairelik bir rant var. Gölbaşı’nda imara bakış açısı bu. Rant imarda birinci nokta konuma gelmiş. Gölbaşı imara ihtiyacı olan bir yer. Yönetici arkadaşlarımız kendi yandaşlarımızı nasıl zengin ederiz diye buna göre imar yapıyorlar. İmarın yapılma şeklini siz yandaşlarınıza göre yaparsanız sağlıklı bir yapılaşma olmaz. Tarih sizi öyle bir yargılar ki o şehir hiçbir şeye benzemez” dedi.

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, yaptığı basın toplantısında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın çalışmalarını eleştirerek, geçen süre zarfında MHP’li Belediye’nin ileriye dönük bir projeye imza atamadığını savundu. Odabaşı’nın seçim bildirgesinden örnekler vererek eleştirilerde bulunan Şimşek, seçim bildirgesinde başkan adaylarının en çok taahhüt ettiği şeylerin yazdığını vurgulayarak, Odabaşı’nın seçim bildirgesinde de ‘Birlikte Yöneteceğiz’ sözüne dikkat çekti.

Şimşek, şuanda Gölbaşı Belediyesi’nin meclis üyeleri, STKlar, halk, ya da siyasi partilerle yönetilmediğine değinerek, “Göstermelik değil, en kritik noktalarda en ufak bir etkimiz olabiliyor mu? Bizim önergelerimiz bile okunmuyor. Hatta imarla ilgili sorunlar bile bundan çıkıyor” dedi.

KILICI ELLERİNE ALDILAR

“Mecliste ‘size mi soracağız’ diyecek kadar kılıcı ellerine aldılar” diyen Şimşek, Tulumtaş örneğini vererek, “Son gelinen noktada bunu kanıtlamıştır” şeklinde konuştu.

Odabaşı’nın seçim bildirgesinde yer alan; ‘Mevcut İmar planlarında sizleri kamu vicdanını rahatsız eden yanlı uygulamalar nedeniyle hak kaybına uğramış vatandaşlarımızın mağduriyetini kesinle gidereceğiz’ sözünü basın mensupları ile paylaşan Şimşek, yanlı kelimesine dikkat çekti.

SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Yine seçim beyannamesinde istihdam ile ilgili yer alan projeleri de eleştiren Şimşek, Odabaşı yönetiminin istihdam ile ilgili verdikleri sözleri yerine getirmediklerini ve hiçbir şey yapılmadığını dile getirdi.

Atatürk evi projesi, 5 yıldızlı otellerin yapılmasını teşvik etme gibi seçim bildirgesinde yer alan projeler ile ilgili de 4 yıldır bir çalışma yapılmadığını vurgulayan Şimşek, ‘Gölbaşı Konya yolunun ikiye bölünmüşlük problemini kent konseyi kararları doğrultusunda çözeceğiz’ sözüne ise esprili bir yanıt vererek, “Böyle dediler ama daha ilk toplantılarında yetkiyi Büyükşehir’e devrettiler” dedi.

SADECE HAYAL

Şimşek seçim bildirgesinde yer alan diğer projelerden de kısaca bahsederek, özellikle sağlık alanındaki projeyle ilgili ise işten çıkarılan hemşireleri işaret etti. Şimşek, Gölbaşı Belediye sağlık ocağından hemşirelerin çıkarıldığını ve buna itiraz ettiklerini ancak buna rağmen çıkarılan hemşireler yerine bir yıl sonra yeni hemşirelerin alındığını kaydetti.

Odabaşı’nın STKları bir çatı altında toplayacağız yönündeki sözlerine de dikkat çeken Şimşek, bu proje için ise imalı bir tavırla “Güzel ve Büyük bir hayal” dedi.

Gölbaşı Belediyesi’nin sadece proje anlamında park ve bahçe yaptığını söyleyerek, Gölbaşı’nda Turizm kenti olabilmesi için uzun vadeli bir projenin ortaya konamadığını dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim