• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 15 °C

CHP HESABI KİTABI BİLMİYOR

19.11.2009 10:01
CHP HESABI KİTABI BİLMİYOR
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Melih Gökçek Başkanlığında 46.birleşimini tamamladı. Büyükşehir, ASKİ ve EGO'nun 2010 yılı mali bütçesinin oylamaya sunulduğu meclis toplantısında, Başkan Gökçek CHP'lileri eleştirerek, CHP'lileri hesabı kitabı bilmemekl

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Melih Gökçek Başkanlığında 46.birleşimini tamamladı. Büyükşehir, ASKİ ve EGO'nun 2010 yılı mali bütçesinin oylamaya sunulduğu meclis toplantısında, Başkan Gökçek CHP'lileri eleştirerek, CHP'lileri hesabı kitabı bilmemekle suçladı.

Bütçeleri okuyan ve oylamaya sunan Başkan Gökçek 2010 yılı mali bütçesi tahmini rakamlarını vererek, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 2 milyar 270 milyon TL, EGO'nun 1 milyar 431 milyon 610 TL, ASKİ' nin ise 1 milyar 132 milyon TL olduğunu açıkladı. Haber: Aynur Bayram

BÜTÇE EŞİT DAĞITILMALI

Oylama öncesi söz alan grup başkan vekilleri oylamaya sunulan 2010 yılı mali bütçelerini değerlendirerek eleştirilerini ortaya koydu. İlk olarak sözü alan MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz bütçenin eşit olarak paylaştırılması gerektiğini söyleyerek, “Önemli olan; bütçemizin doğru yerlere doğru zamanda kullanılması, bu bütçeden Ankaramız'ın tüm kesiminin ve tüm hemşehrilerimizin eşit ve adaletli pay almalarının sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

DEVLETTEN DESTEK ALMALIYIZ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin dünya başkenti olması yönündeki hedeflerine değinen Başkan Yavuz, Ankara'nın dünya başkenti olma yolunda ilerleyebilmesi için ASKİ ve EGO'ya büyük görevler düştüğü mesajını vererek, bunu sağlayabilmek için devletten destek alınması gerektiğini ifade etti. Yavuz,“Yağmur ve doğal afetlerden etkilenmeyen, çamur ve su birikintilerinin olmadığı, alt yapısı tamamlanmış bir başkent için gerekli çalışmalara ivedilikle başlanmalıdır. Ulaşımda tüm teknolojik imkânlar kullanılarak, toplu taşım sorunu çözülmeli, yarım kalan metroların tamamlanması için hükümet desteği sağlanarak çalışmalara hız kazandırılmalıdır. Bu nedenle bütçede metro için ayrılan ödeneği olumlu bulmakla beraber; yeterli olmadığına, mutlaka devlet desteği alınması gerektiğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

İTFAİYE BİRİMLERİ KURULMALI

İtfaiye birimlerinin merkeze uzak ilçelerde kurulması gerektiğini savunan Hamit Yavuz, olası bir yangında Etimesgut, Sincan, Pursaklar gibi merkeze uzak ilçelere itfaiyenin ulaşmasının çok zaman aldığını, istenmeyen sonuçlara sebep olmamak için 2010 yılında araç-gereç ve personel bazında itfaiye birimlerinin tüm ilçelerde yaygınlaştırılarak kurulması gerektiğini söyledi.

GELİR ARTTIRICI ÖNLEMLER ALMALIYIZ

Belediye gelirlerini arttırabilmek adına önlemler alınması gerektiğini savunan Yavuz, “Gelir artırıcı  önlemler alınması adına varsa kayıt dışı gelirler kayıt altına alınarak, spor kulüplerimiz başta olmak üzere; kamu yararına hizmet veren vakıf ve derneklerimize yapılacak yardımların yasal yoldan yapılması, şeffaf belediyecilik adına daha doğru olacaktır” dedi. 2010 Mali Yılı Bütçesinin Ankara'ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yavuz, “Bütçenin hazırlanışında emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum”diyerek sözlerini tamamladı.

EKONOMİYE BAKILARAK BÜTÇE BELİRLENMELİ

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak yerel yönetimlerin ülkenin ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak bütçelerini belirlemeleri gerektiğini söyleyerek, bütçenin 2009 yılının 9 aylık sonuçlarına bakılarak değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Ülke ekonomisine de değinen Çatak, mali gelişmelerin belediyeyi etkilediğini, büyükşehir belediyesinin 2009 yılı büyüme oranlarının düştüğünü ve bütçede 10,5 luk bir yanılma söz konusu olduğunu öne sürdü.

Son olarak söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz kısa bir konuşma yaparak bütçenin tüm Ankara'ya ve Ankaralılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ HESABI KİTABI BİRBİRİNE KARIŞTIRIYOR

Konuşmaların ardından yapılan eleştirilere cevap veren Başkan Gökçek, CHP'li meclis üyelerinin hesapları kitapları birbirine karıştırdığını savunarak, büyükşehir belediyesi'nin borçlarıyla ilgili verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. CHP'lilerin Dikmen Vadisi Projesi'ndeki tutumlarını hatırlatan Başkan Gökçek,“Hesap, kitapları karıştırmanızın en iyi örneği Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap'tır. Dikmen 4. ve 5. Etap için 'yoğunluk çok' diye mahkemeye gittiniz. Belediye Meclisi'nde karar alarak Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi'nin arsalarını da katarak yeşil alan miktarını arttırdık. Bu kez Çankaya Belediyesi olarak mahkemeye gittiniz. 'Yeşil alan çok' diye karar getirdiniz. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. 'Yeşil alan çok' diye karar getiriyorsunuz, 'Az' diye de karar getiriyorsunuz. Mahkeme kararıdır, mecburen uyacağız. Yine dava açıyorsunuz. Yürütmeyi durdurma kararı alıyorsunuz. Bunun yoğunluğu çok diyorsunuz. Bir yandan da burada hak sahipleri çok diyorsunuz. Nasıl hareket edeceğimizi bilemiyoruz.”açıklamasını yaptı.

ETİMESGUT'A 5.5 AYDIR ENGEL OLUYORSUNUZ

CHP'li meclis üyelerinin söylediklerinin arkasında duramadığını öne süren Başkan Gökçek, CHP'lilerin Etimesgut için hazırlanan Zırhlı Birlikler- Şaşmaz Oto Bağlantı Yolu ile ilgili planları 5.5 aydır engellediğini vurgulayarak, “Ne zaman ne dediğinizi bilmiyor işleri karıştırıyorsunuz. Sonrada halkın tepkisini alıyorsunuz. Planı getirin dediniz, getirdik. 5.5 aydan beri okey vereceksiniz. Samimi olarak söylüyorum söylediklerinizin arkasında duracaksınız, kendinize yol çizeceksiniz, iyi istikametler tespit edeceksiniz. Ederseniz sorun yok” şeklinde konuştu.

BÜTÇELERİMİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Konuşmasının ardından Büyükşehir ASKİ ve EGO'nun 2010 yılı mali bütçelerini oylamaya sunan ve meclisten geçiren Başkan Gökçek, bütçenin tüm Ankara'ya ve Ankaralılara hayırlı uğurlu olmasını dileyerek oturumu tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim