• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 20 °C

CHP yargıya gidiyor

18.10.2010 18:49
CHP yargıya gidiyor
CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek ortak bir basın açıklaması yaparak, son meclis toplantısında yaşananlara tepki gösterdi.

CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek ortak bir basın açıklaması yaparak, son meclis toplantısında yaşananlara tepki gösterdi. Taşpınar mahallesi 77 ada 5 parselde imar plan değişikliği yapılarak birilerine haksız kazanç sağlandığını öne süren CHP'liler, Yusuf Aksakal'a söz hakkı tanımayan Belediye Başkan vekili Hamit Mermer'e de tepki gösterdiler.

Yargıya taşıyacağız

CHP İlçe Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan CHP'li üyeler Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek, mecliste yaşanan usulsüzlükleri de yargıya taşıyacaklarını bildirdiler. CHP İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Ercan Şimşek, belediye meclisinde tartışma konusu olan komisyon raporunun daha öncede meclis gündemine geldiğini ifade ederek “Bu tartışmalı komisyon raporu 24 saatte meclis gündemine dahil edildi. Bu rapor Nisan ayı meclis toplantısında da gündeme getirilmişi CHP'nin itirazı üzerine komisyona tekrar görüşülmek üzere iade edilmişti.” Dedi.

Başkan daha önce imza atarken rahatsız olmuştu

Komisyon raporunun gündeme getirilişinin akıllarda soru işaretini bıraktığını ifade eden Şimşek “Bu raporun 24 saatte gündeme konulması, bu rapor hakkında Yusuf Aksakal'ın konuşturulmak istememesi aklımızda soru işareti bıraktı. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bu rapora imza atmaktan daha önce de rahatsız olmuştu. Rapor hakkında Yusuf Aksakal'ın konuşturulmaması doğrudan suçtur. Bu suçtur. Ayrıca Taşpınar Mahallesi 77 ada 5 parsele ait imar plan değişikliği CHP'nın itirazına rağmen kabul edilmiştir. Plan değişikliğinin iptal edilmesi için yargıya başvuracağız.” Dedi.

Usulsüzlük var

Bu plan değişikliği ile birilerine haksız kazanç sağlandığını öne süren Şimşek “Bir önceki belediye burayı hak sahibine ihale ile 6 bin m2 inşaat alanı yapmak üzere satmış. Ancak şimdi yapılan plan değişikliği ile inşaat alanı 18 bin m2'ye kadar çıkabilecek. İşte usulsüzlük burada, hak burada, biz etik olarak buna karşıyız” dedi.

AKP'lilerin sessiz kalışı ilginçti

Ak Partili meclis üyelerinin imar plan değişikliğine tepki göstermemesine de şaşırdıklarını söyleyen Şimşek “Ak Partili üyeler plan değişikliği ile ilgili kalkıp, “neden bu kadar aceleci davranılıyor” demedi. Bu çok ilginç ama sonuçta tepki vermemelerine de bir şey demiyoruz. Yapılan haksızlığı nitekim onlarda gördüler. AKP'nin tepki vermemesi bize çok ilginç geldi.” Şeklinde konuştu.

Kimsenin ideolojik görüşüyle ilgilenmiyoruz

İmar plan değişikliği yapılan yerin Çerçi Eğitim Kurumlarına ait olduğunu ifade eden Şimşek “Biz bu parselin Çerçi Eğitim Kurumlarına ait olduğunu daha sonradan öğrendik. Nisan ayında bu plan değişikliği başkanlık yazısı olarak önümüze geldiğinde, kimin olduğuna bakmadan itiraz ettik. Çünkü bizim için önemli olan kimin yada kimlerin menfaat sağladığı değil, önemli olan tüyü bitmemiş yetim hakkı yenmesine müsaade etmememiz. Bu kurumun ideolojik görüşüde bizi ilgilendirmez. ” Dedi.

 

Nedense hep Hamit Mermer'e denk geliyor

Tartışmalı yada sorunlu konuların Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yokluğunda görüşülüp karara bağlandığını ifade eden Şimşek “ Tartışmalı kararlar genellikle, Yakup Odabaşı'nın olmadığı, Hamit Mermer'in vekillik edildiği meclis toplantılarına denk geliyor. Daha öncede kaçak yapıların önünü açan kararı CHP'nin itirazına rağmen Hamit Mermer'in başkanlık yaptığı meclis, bir ay sonrada karar iptal edilmiştir. Bu da CHP'nin haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur.” Dedi.

Biz CHP'liyiz yutmayız

Ercan Şimşek, meclis toplantısında göz göre göre bazı şeylerin yutturulmaya çalışıldığını ifade ederek “ Bazı şeyler yutturulmaya çalışılıyor ama, ama biz yutmayız. İmar plan değişikliği ile yutturmaya çalıştıkları, çok büyük geldi. Biz her şeyi yutacak meclis üyelerinden değiliz” diyerek belediye yönetimini ve diğer partilerin meclis üyelerini eleştirdi.

Gölbaşının menfaati için çalışıyoruz

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ise mecliste tartışmalı imar plan değişikliği hakkında kendisine söz hakkı tanınmamasına tepki göstererek “ Belediye Başkanının görevi Gölbaşı'nı n menfaatlerini korumaktır. Belediye meclis üyelerinin görevi de doğruları söylemekle görevlidir.  Tartışmalı imar plan değişikliği Nisan ayından da gündeme geldi. Biz o zamanda itiraz ettik. Bu rapor komisyona iade edildi, tekrar önümüze geldi, tekrar iade edildi.”

Bunların hepsi taktik

Gölbaşı Belediyesinin Büyükşehir Belediyesinin tavsiye kararını taktik olarak değerlendiren Aksakal “Bunların hepsi taktik. Büyükşehir imar plan değişikliği hakkında sadece tavsiye kararı vermiş. Büyükşehir belediyesi böyle istiyor ibareleri doğru değildir. Bu imar plan değişikliği Büyükşehir Belediyesi'nin talebi değil, Gölbaşı Belediyesinin talebidir” dedi.

Hamit Mermer yasaları çiğnedi

Mecliste kendisine söz verilmemesine tepki veren Aksakal “Biz Gölbaşı'nın yararına çalışmak istiyoruz. Halkın oylarıyla seçilen meclis üyesine, tartışmalı bir karar ile ilgili görüşlerini söylettirmediler. Belediye meclis toplantısını yöneten Hamit Mermer 5393 sayılı kanunun, 11. maddesini ihlal etmiştir. Hamit Mermer gündem hakkında leyhte ve aleyhte birer söz hakkı tanınır maddesini uyguladı. Ancak bizim tartıştığımız gündem maddesi değil, komisyon raporu idi. Kanuna göre komisyon raporları hakkında meclis üyeleride şahsi olarak görüş bildirebilir.” Dedi.

Mevzuata hakim değiller

Meclis üyelerinin ve oturumu yöneten Hamit Mermer'in mevzuatlara ve belediye kanunlarına

Tam olarak hakim olmadığını öne süren Aksakal “ Biz söz verilmemesine  karşı çıktık ama Mermer yeterlilik önergesi verdi. Yeterlilik önergesi verecek durum olmadı çünkü rapor hakkında sadece Ercan Şimşek görüşlerini bildirmişti.” Dedi.

Hamit Mermer niye söz vermedi, yoksa rahatsız mı oldu?

Hamit Mermer'in daha önce mecliste uyguladığı demokratik tavrı şimdi neden uygulamadığını sorgulayan Aksakal “Hamit Mermer imar plan değişikliği hakkında neden söz vermedi. Hamit Mermer'in rahatsız olduğu bir şey mi var?” dedi.

CHP tüyü bitmemiş hakkını yedirtmez

Daha önce belediyenin Taşpınar 77 ada 5 parseli ihale ile sattığını ifade eden Aksakal “Bu arsa eski plan notlarına göre ihale edilmiş. Eski şartlara göre 6 bin m2 inşaat alanı varken, bu plan değişikliği ile şimdi 18 bin m2 inşaat yapabiliyorlar. Kat altına emsali dahil etmiyorlar. Bu plan değişikliği ile belediyenin çıkarları gözetilmeyerek, birilerine haksız kazanç elde ettiriliyor. Bir yerin inşaat alanı birilerine özel olarak 6 binm'den 18 bin m2'ye çıkarılıyorsa bu usulsüzlüktür. Biz CHP olarak buna itiraz ederiz. CHP  olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyiz. Birilerinin Çerçi Eğitim Kurumlarına yakınlığımı var?” dedi.

Başkan burayken neden oturumu Hamit Mermer yönetti

CHP'li üye Aksakal söz hakkı verilmemesini ise “Rant ve çıkara” bağladı. Aksala Büyükşehir Belediyesinin sadece görüş bildirdiğini, Gölbaşı Belediyesinin de bu plan değişikliğini sanki Büyükşehir Belediyesi istiyormuş gibi anlatmaya çalıştığını söyledi. Aksakal “Plan notları net olur. Hiç kimseye özel bir şey yapılmaz. Bu plan değişikliğine “Büyükşehir Belediyesi öyle istiyor” diye kılıf hazırlanmış. Bu plan değişikliği ile ilgili komisyon raporu oylarken, Belediye Başkanı görevdeydi. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı burada iken neden oturumu Hamit Mermer yönetti? Bu konuyu yargıya taşıyacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
can can
19 Ekim 2010 Salı 16:26
taktir edilirsin
sayın aksakal rantvar diyorsun sen gölbaşında sevilen sayılan bir siyasetcisin .bu idalarını kanıtlaman lazım eyer bildiğin isim varsa açıkla açıklamasan sende zan altında kalırsın açıklaki gölbaşına hizmet etini bilelim
78.162.157.118
sosyal demokrat
19 Ekim 2010 Salı 14:31
açıklamalısınız
Sayın aksakal ve şimşek dediğiniz gibi bir kayırmacılık rant varsa açıklamalısınız yoksa incekten birisinden büyük miktarda maddi menfaat karşılığımı yapıyıyorlar açıklamasını yapmalısınız öyle yetim hakkı yedirmeyizle olmaz bekliyoruz...
95.70.146.238
gölbaşılı seçmen
19 Ekim 2010 Salı 12:14
susma
sevgili chp liler açıklamalarınızda birileri rant sağladı diyorsun ısimlerini kimler olduğunu basın toplantısıyla açıklamanız lazım.yoksa vebal altına girersiniz ayrıca bitişiniz olur.
85.99.172.1
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim