• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

CHP'den 3 yıllık değerlendirme

02.04.2012 10:41
CHPden 3 yıllık değerlendirme
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve yönetiminin hizmetteki 3 yılını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, yaptığı açıklamada ‘Gölbaşı 3 yılını kaybetmiştir” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve yönetiminin hizmetteki 3 yılını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, yaptığı açıklamada ‘Gölbaşı 3 yılını kaybetmiştir” dedi.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, düzenlediği basın toplantısı ile Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve yönetiminin 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Şimşek ilçe teşkilatında basın mensupları ile bir araya gelerek, hem üç yılın değerlendirmesini yaptı hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şimşek, yaptığı açıklamasında üç yıl içerisinde Gölbaşı Belediyesi’nin yaptığı olumlu hizmetlerin olduğunu ancak, Gölbaşı’nın birçok temel sorunlar konusunda geri kaldığını vurguladı.

GÖLBAŞI’NIN 3 YILI KAYBOLDU

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından geçen 3 yıllık süresy bir kayıp olarak değerlendiren Şimşek, “Bu 3 yıl içerisinde Gölbaşı Belediyesi’nde bir takım olumlu işler yapıldı. Fakat bunlar bizim olumlu bulduğumuz ve desteklediğimiz projeler olmasına rağmen, Gölbaşı birçok temel sorun konusunda geri kalmıştır. Bu 3 yılı bir kayıp olarak görebiliriz” dedi.

EN BÜYÜK SORUN İMAR

Gölbaşı’nın en önemli temel sorunları hakkında da açıklamalarda bulunan Şimşek, en büyük sorunun ise imar olduğunu vurguladı. CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Gölbaşı’nın nüfusunun 100 bini aştığına vurgu yaparak, “Bu şekilde artış olan bir ilçede imar sorunları eğer bu nüfusun hızına yetişemezse gelişme açısından Gölbaşı’nın önü kesilmiş olur. Geçen yıl Gölbaşı’nda inşaat ruhsatları verilemedi, inşaatlar yapılamadı. Bu sorun bu yıl 74 parsel’de ve Virancık’ta devam ediyor. Hem Gölbaşı içerisinde hem de Virancık bölgesinde ciddi alt yapı sorunları vardır. Bunlar giderilirse Gölbaşı’nın bu anlamda önü açılmış olur” şeklinde konuştu.

PROJELERDE BİR İLERLEME GÖREMİYORUZ

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve yönetiminin yapmayı planladığı projelere de değinen Şimşek, “ Gölbaşı Belediyesi’nin kendi projeleri ve bir önceki dönemden kalan projeleri vardı. Bunlardan bir tanesi de Şahin Tepesi Projesi. Bu projeye bir şekilde başlanacak gibi oldu ve sonrasında durduruldu. Ne olduğunu ve ne olacağını bilmiyoruz. Bu konuda kamuoyu yeterince aydınlatılmadı ve bir muamma olarak duruyor. Yaşayan köyler projesi, bazı önemli caddelerin iyileştirilmesi gibi kulağa hoş gelen projeler açıklandı. Bu konuda personele ödül bile verildi. Projelerin üzerinden iki, iki buçuk yıl geçti. Ne yapılacağı konusunda hiçbir adım atılmış değil ve bunlarla ilgili bir plan da insanlara anlatılmıyor. Bu projeler Gölbaşı’nın ihtiyacı olduğu projeler ancak, bir ilerleme göremiyoruz” dedi.

BİZİ İLGENDİRMEZ DİYEMEZSİNİZ

Gölbaşı’nın en önemli sorunlarından birinin de Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğü olduğunu belirten Şimşek, “ Bunlar temel ve çözüm bekleyen problemler. Gölbaşı Belediyesi’nin buranın yapımını Büyükşehir’e devretmesi doğru bir yaklaşım değildi. Ama şimdi Büyükşehir’in elinde. Zaten bahsettiğimiz konuların, birçoğu çevre bakanlığından, Büyükşehir’den geçiyor. Fakat bu sorunların bir çoğunu Gölbaşı halkı yaşadığı için belediyenin burada inisiyatif ortaya koyması gerekiyor. Bunlar bizle ilgili değil başkası çözüyor deyip kenara çekilemezsiniz” dedi.

BU YIL ŞAHİT OLDUKLARIMIZA DAHA ÖNCE ŞAHİT OLMADIK

Gölbaşı Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl araç filosuna kattığı iş makinelerinin ise sorunlara çözüm getirmediğinin altını çizen Şimşek, “Trilyonlarca yatırım yapıp onlarca iş makinesi aldılar.Ancak, Gölbaşı’nda bu araçlara rağmen bu yıl şahit olduğumuz sorunlara daha önce hiç şahit olmadık. Biz bekliyorduk ki bu makinelerle köylerin, özellikle dış mahallelerin birçok sorunu daha hızlı ve daha kolay bir şekilde çözülecek. Ama benim yaptığım araştırmalarda ve gördüğüm manzara kesinlikle bu değil. Karagedik mahallemizde su birikintileri yüzünden insanlar neredeyse mahsur kalmış durumda. Evlerinden çıkamıyorlar, yollar kapalı. Sokakların temizliği konusunda ciddi problem var. Bu araçlara rağmen Gölbaşı Belediyesi fen işleri düzeyinde yeterince organize olamadığı için dış mahallerde bu sorunlar yaşanıyor” şeklinde konuştu.

GEREKEN HASSASİYET GÖSTERİLMEDİ

Gölbaşı’nda ulusal basına da yansıyan taşkınlar yüzünden Gölbaşı Belediyesi’nin gereken hassasiyeti göstermediğine değinen Şimşek, “ Gölbaşı’nda yaşanan taşkınlar ulusal basına da yansıdı. Biz olaydan birkaç hafta önce bu konuyla ilgili önerge verdik. Ama mantık aynı bizim elimizde olan bir şey değil, DSİ ilgileniyor. Ancak su bastığında bu su DSİ’yi basmıyor ki. Burada .Gölbaşılılar mağdur oluyor. Bu soruna belediye çözüm bulamayacaksa kim çözüm bulacak merak ediyorum” dedi.

İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLDİLER

Gölbaşı Belediyesi’ne ait olan Bellas şirketinin şeffaf olmadığını belirten Şimşek, “Taşeronluk sistemi de Gölbaşı’nda büyük sorun. Taşeronluk sisteminin Türkiye genelinde uygulanması kökten hata. Ama en azından yerel düzeyde yöneticilerin bu sorunu aza indirgemek için yani emeğin sömürülmemesi, işçilerin bir takım haklarının verilmesi bunlara dikkat edilmesi anlamında belediyelerin hassasiyet göstermesi gerekir. Ancak 3 yıl içinde belediye tarafından bu hassasiyet gösterilmemiştir. İşten çıkarılan insanlar, işten çıkarılmakla tehdit edilen insanlar var. Görevini iyi yaptığı halde bir takım siyasi nedenlerle birçok vatandaş işten çıkarılmıştır. Bu sorunu belediye adeta Gölbaşı’nda Türkiye genelin de üzerine çıkarmıştır. Bu konuyla ilgi bizim yaptığımız başvurulara belediye başkanı ne yazık ki hiçbir aydınlatıcı bilgi vermemektedir. Taşeron firmada Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı olmasına rağmen bu firmada hiç şeffaflık yoktur. Biz konuyla ve işçilerle ilgili önerge verdiğimizde, soru sorduğumuzda orası özel bir şirkettir ve hiçbir şey söylenemez cevabını alıyoruz. Özel bir şirket olabilir, kanunen bizim soru sorma hakkımızda olmayabilir. Burada kamu vicdanı vardır. Bunu göz önünde bulundurması gerekir. Oradan işçileri çıkarıyorsanız birilerini koyup tehdit ettiriyorsanız insanlara bunun açıklamasının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gölbaşı’nda sosyolojik sorunların biri de budur. Ne yazık ki bu konuda belediye başkanımız ve yönetimi gerekli hassasiyeti göstermemektedir. Bundan sonra bunun düzelmesi ve daha şeffaf hala getirilmesi gerekir. Bu bir vicdani zorunluluktur. Umuyoruz ki Gölbaşı’nda yaşayan insanlar olarak bundan sonraki 2 yılın Gölbaşı adına kaybolmamasını istiyoruz ve belediye yönetiminin üzerilerine düşen görevi daha etkin hala getirip bu sorunları çözmesini bekliyoruz. Yani Gölbaşı’nın bir iki yılını daha kaybetmesini istemiyoruz” dedi.

KENT KONSEYİNİN YAPILANMASI DOĞRU DEĞİL

Şimşek, yapmış olduğu açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gölbaşı Kent Konseyi’nde siyasi bir yapılanma olduğu yönündeki yorumlara katılıp katılmadığı soran basın mensuplarına Şimşek, ‘Kent Konseyi yapılanmasını temelde doğru bulmuyorum. Çünkü başına bir Gölbaşı Belediyesi2nden birini atıyorsunuz, siz ne kadar bu kuruluşun siyasi olmadığını, birçok kişinin buna katıldığını öne sürseniz de bu konuda kamuoyu vicdanı rahat değil. Bu konseyi başlarında Belediye Başkan Yardımcısı olmasının da etkisiyle yanlış davranabilir ve yanlış kararlar verebiliyorlar. Bunun en belirgin örneğini geçtiğimiz günlerde isim değişikliği meselesinde yaşadık. İşte bu yapı kendisini ele vermiştir. Daha bağımsız, resmi kurumların desteklediği ama içinde onlardan kimse bulunmayan mahalle komiteleri oluşturulmasından yanayız. Daha sivil ve halka dönük bir yapı daha başarılı olacaktır” dedi.

İNATÇI BİR TUTUM SERGİLİYORLAR

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve yönetiminin belediye eski binasının bulunduğu alana yapmayı düşündüğü proje ile ilgili olarak da hala söylediklerinin arkasında olduklarını ifade eden Şimşek, “Belediyenin bu konuda inatçı olması farklı şeyler düşündürüyor. Çevre güzelliğini ve gelecek nesillere bırakacağımız güzel olması gereken şeyleri ekonominin paranın ve karın gerisine atmış oluyor. Oraya herhangi bir yapı yapılmaması konusunda kararımızın arkasındayız” dedi.

MEVCUT KADRO YETERLİ DEĞİL

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın mevcut kadrosunun yeterli olmadığını belirten Şimşek, “Eğer kadrosu yeterli olsaydı, bugün bu sorunlar yaşanmazdı. Kadrolarda bir takım sıkıntılar var” dedi.

MECLİS ÜYELERİNİN OĞLUNUN KIZININ İŞE ALINMASI ETİK DEĞİL

Belediye meclis üyelerinin çocuklarının işe girmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen Şimşek, “Kanunen bunun bir engeli bulunmasa bile, insanların kamuoyunu buna bakış açısını göz önünde bulundurması gerekir. Yanlış anlaşılmalara sebep olabilir” dedi.

AK PARTİ MUHALEFET YAPAMIYOR

AK Parti’nin meclisteki muhalefet anlayışını nasıl değerlendirdiği sorusuna Şimşek, Belediye Meclisinin işleyişi konusunda sıkıntılar olduğunun altını çizerek, “Çok haklı olduğumuz konularda bile meclis üyesi arkadaşlarımızdan bazen bir tanesini bile ikna edemiyoruz. Başkana ve yönetimine ters düşmemek için yapılmış hareketler sıkıntı doğruyor. Biz zaten Belediye meclisinde ki arkadaşlarımızdaki sıkıntılardan dolayı biz bunları yaşıyoruz. Eğer gerçek anlamda Gölbaşı’nı beraber yönetme ve herkesin söylediklerini dinleme durumu söz konusu olsa zaten bu sorunlar yaşanmaz” dedi.

AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

Ak Parti’nin meclisteki tutumunu AK Parti Grup başkan vekili ile yada ilçe başkanı ile paylaşıp paylaşmadığı yönündeki soruya ise Şimşek, ‘AK Parti’nin nedenini şuanda açıklayamayacağım, bazılarını bilmediğim bazılarını bildiğim ama söyleyemediğim bir takım sorunlardan dolayı ortak muhalefet gerçekleştirme anlamında sıkıntı çekiyor” diyerek akıllarda soru işareti bıraktı.

DİREKSİYONDA OLMAKLA ARABA YÜRÜMEZ

Belediyeyi yönetmenin bir takım işi olduğunu kaydeden Şimşek, “100 bin nüfuslu bir yeri yönetmek bir takım işidir. Belediye Başkanı sadece direksiyondadır. Ama sadece direksiyonda olmakla da bu araba yürümez” dedi.

 haber: gölbaşı Son gaste

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim