• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 25 °C

CHP'nin Görevi Sevgiyi, Barışı, Demokrasiyi Egemen Kılmaktır.

13.06.2011 17:07
CHPnin Görevi Sevgiyi, Barışı, Demokrasiyi Egemen Kılmaktır.
Günlerdir merakla beklenen 12 Haziran Genel Seçimleri sona erdi. Gölbaşı'nda sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte partililer sonuçları İlçe binalarında merakla bekledi.

Günlerdir merakla beklenen 12 Haziran Genel Seçimleri sona erdi. Gölbaşı'nda sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte partililer sonuçları İlçe binalarında merakla bekledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Gölbaşı'nda da AK Parti yine sandıktan zaferle çıktı. AK Parti Gölbaşı'nda %55.5 oy oranıyla birinci parti çıkarken, seçimlerden çok şey bekleyen CHP ise %21.5 oy oranı ile 2. Gölbaşı'nda yerel seçimlerde birinci parti çıkan MHP ise %17 oy oranıyla sandıktan 3. parti olarak çıktı.
Durum değerlendirmesi yapan Gölbaşı CHP İlçe başkanı Ercan Şimşek,
İktidarın bütün olanaklarını Ak Parti kadar kullanan hiçbir hükümet görmedim
Şimşek, “ Gölbaşında olan zaten Türkiye'nin genelinde de olan bir olaydı. Bana göre Gölbaşı her zaman Türkiye'nin aynasıdır. Birkaç puan değişikliği ile genelde Türkiyeyi takip eder. Az da olsa bizim CHP olarak Türkiye geneline bakılacak olursa başarımız fazla. Tabiki bizim beklediğimiz bir oy oranı değildi. Ama bunu değişik açılardan değerlendire biliriz. Şu anda hem Gölbaşında hem Türkiye de CHP nin almış olduğu oy ile birlikte daha da önemli bir konuma gelmesini sağlamıştır. Çünkü ülkemiz kutuplaşmaya başlamıştır. Bu kutuplaşma her hangi bir tarafın çok güçlü olası demokrasiye yara verir. Demokrasinin tam olarak işlemesi konusunda sıkıntılar yaratır. CHP olarak bunun bilinci içerisindeyiz. Bundan sonrada daha çok çalışmamız gerektiğini, ülkemiz için bunun çok gerekli olduğunu biliyoruz. Sonuçta tüm olumsuzluklara rağmen almış olduğumuz sonucu umut verici olarak görüyorum. Bundan sonrada bulunduğumuz koşullar içerisinde CHP elinden genlin en iyisini yapmaya çalışacaktır. Ak Partiye de başarılar diliyorum ve kutluyorum. Tabiki iktidarın bütün olanaklarını Ak Parti kadar kullanan hiçbir hükümet görmedim. Bununda şuanki sonuçları ciddi bir anlamda etkilediğini düşünüyorum. Ama hiç kimse unutmasın ki CHP hangi pozisyonda olursa olsun bu ülkenin omurgasıdır ve bundan sonrada böyle olmaya devam edecektir. Seçim sürecinde benimle birlikte çalışan bütün partililerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Elimizden geleni yaptık canla başla çalıştık. Bugün için bukadarını başara bildik. Ama önümüzün açık olduğunu ve bundan sonra CHP yi daha güzel günlerin beklediğini belirtmek istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Aksakal " Elimizden geleni yaptık"
Seçimlerden çok şey bekleyen CHP ise %21.5 oy oranı ile 2. Parti oldu. Gölbaşı'nda yerel seçimlerde birinci parti çıkan MHP ise %17 oy oranıyla sandıktan 3. parti olarak çıktı. Genel seçimler için gece gündüz çalışan saatler boyunca esnaf gezileri yapan ev gezileri yapan ve canla başla çalışan CHP bekledikleri oy potansiyelini yakalayamadıklarını ve artık hedef önümüzdeki yerel belediye seçimleridir dedi. 12 Haziran Genel seçimleri hakkında konuşan Gölbaşı Belediye CHP Meclis üyesi Yusuf Aksakal, “Elimizden geleni yaptık. Kazanamadık diye sayfayı kapatacağız anlamına gelmez. Biz CHP olarak hiçbir zaman hedeflerimiz bitmez. Gölbaşı'nda ve Türkiye genelinde de CHP şahsen benim düşüncem adına gerçekten başarısız olmuştur. Beklediğimiz oy potansiyelini alamadık. Çalıştık çabaladık ama başarılı olamadık. Bizler üzerimize düşen görevleri fazlası ile yaptık. Gölbaşı'nda kısmende olsa beklediğimiz oyu yakaladık. CHP 2009 seçimlerinde almış olduğu % 17 lik oyunu bugün 2011seçimlerinde % 20 %21 lere çıkarmıştır. Daha önceki oy oranlarına ve sıralamalarına baktığımız zaman Gölbaşında 3 parti iken 2. parti durumuna geçmişizdir. Kısmen bir artış yok ama bu artış bir zafer bir başarı değildir. Bizim partice ya da benim şahsımın adına Türkiye genelinde % 31 % 32 % 33 gibi bir oy beklentimiz vardı. Çalıştık ama olmadı. Ak Partinin hiç kimsenin beklemediği gibi bir % 55 ile oy artışı oldu. Kendilerini bu konuda tebrik ediyorum. En başta İlçemiz adına daha sonra bütün Türkiye adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Türkiye'de bazı olayların Türkiye den yönetilmediği açık ve net ortaya çıktı
Genel seçim sonuçlarında bütün Avrupa medyası, Türkiye'de anket yapan firmalar son 10 güne kadar Ak parti bugün de iktidar olacak ama Başbakan balkon konuşması yapacak diye demeye başladılar. Bu hazırlanmış bir olaydır. Başbakanın balkon konuşması diye bu olayı analize ettiler, halkı bu anlamda motive ettiler. Evet Ak Parti tek başına %55 lik bir oy ile iktidar olması, parlementoya BDP nin 35 Milletvekili ile gelmesi tabi ki oda o bölgenin demokratik halkının demokratik oyları ile gelmiştir. Ben bu anlamda sıkıntılı bir sürecin Türkiye'yi beklediğini düşünüyorum. CHP nin Gölbaşında veya Türkiyede oturup bu sonuçlar üzerine bir ders çıkarmamız gerekir. Siyasetin malzemesi insandır. Demek ki CHP olarak insanları ikna edemedik ve oylarını alamadık. Ya projelerimiz yanlıştı, ya insanlara yaklaşım tarzımız yanlıştı yada aday veya örgütlerimiz yanlıştı.

19 bin oy MHP nin kendi oyu değildi, MHP nin tek başına sağlamış olduğu bir zafer değildi
Her platformda ben şunu söylemişimdir. 2009 yerel seçimlerinin tahlili zor bir seçimdir. CHP nin o günkü koşul MHP nin o günkü aldıkları oy kendi oyları değildi. O MHP ye giden emanet oylardı ve emanet oylar şimdide geri dönüş yaptı. Ben olaylara böyle bakarım. Yani tahlil'i doğru yapmak lazım. O zaman MHP nin aldığı 19 bin oy MHP nin kendi oyu değildi, MHP nin tek başına sağlamış olduğu bir zafer değildi. Şu anda bakıldığı zaman biz 2007 de MHP ile oy oranlarımız kafa kafaya gitmişiz. Ama bu güne bakıldığında biz MHP den fazla oy almışız ve MHP nin önüne geçmişiz. CHP ni MHP üzerinden kıyaslamak doğru değildir. CHP Gölbaşı ve çevresinde kısmen oyunu arttırmıştır ama MHP artıramamıştır. Sanki cebindeki oyuydu koruyamadı mantığı ile yaklaşmak doğru değildir. CHP den yöneticilik yapmış olan kişiler 2009 yerel seçimlerinde MHP ye oy vermiştir. Peki! bu neden kaynaklandı. Yerli isen MHP ye yabancı isen Ak Partiye diye bir zihniyet vardı. Bizim önce bu olaydan kurtulmamız gerekirdi. Yerlide bizim vatandaşımız yabancıda bizim vatandaşımızdır. O yüzden bugünkü seçimde MHP nin aldığı oy yüzdesi için yani MHP için bir hüsran diye düşünmüyorum kendi adıma. Dediğim gibi bu tahlilleri doğru koyarsak bu oylar o günkü MHP nin oyları değildi. Yerli yabancı olayından dolayı MHP ye giden oylardır. CHP nin hedefi hiçbir zaman bitmez. Gelecekteki hedefimiz önümüzde olacak olan yerel belediye seçimleridir.

CHP nin görevi sevgiyi, barışı demokrasiyi egemen kılmaktır. CHP ülkesine milletine bağlı olan bir partidir.
Yapılan anket Ak Partinin Gölbaşında almış olduğu oy oranını hiç etkilememiştir. O tamamen Gölbaşı halkını kandırmak için yapılan bir şeydir. Halkımızı da kandıramamışlardır. Arkadaşlarımız orada türbinlere oynamışlardır ve bunu başaramamışlardır. O günkü olayda biz bir basın açıklaması yapmıştık ve tepkimizi koymuştuk. Geçmişte aynı AK parti, aynı zihniyet, aynı kadrolar buraya alt geçit projesi getirdi. O tarihte ben İlçe başkanı idim. O tarihte en son taraf gazetesine demeç veren o günkü gurup başkan vekili olan arkadaşın ofisine gittim. Getirin bu projeyi inceleyelim. Size destek vereceğim çünkü Gölbaşının kanayan yarası dedim. O zaman bana benim bu projenden bir bilgim yok böylede bir proje yok diyen arkadaşımız, şimdide çıkmış yok CHP nin zihniyetinde bu var zihniyeti budur diyor. Bu arkadaşların geninde halkı kandırmak var, bu arkadaşların geninde kendi yaptıklarıyla çelişmek var, bu arkadaşların geninde evet haklısınız demek yoktur. Bu arkadaşların geninde bu olmamış olsaydı eğer işte alt geçit projesinden kaçanlar diye bilbortlara giren arkadaşlar şimdide böyle projelerle halkı kandırmaya çalışıyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ahmet
15 Haziran 2011 Çarşamba 12:30
barış
sayın başkan senin en önemli görevin parti içinde barışı sağlamandır aksi taktirde başarı elde etmen mümkün değildir.Ama sana bunu yaptırmazlar kavgadan beslenenler.AYNI KAFA ONLARIN önder abilerinde var ölene kadar kavga.Ölene kadar ben olacağım en iyis,ni ben bilirim en iyi partili benim.En uyanık partili benim.Seçimlere iki ay kala yalandan sağa sola koş eleştirenlere bağır çağır kır dök ondan sonrab biz çalıştık onlar çalışmadı diye suçla partinin sırtından geçin ondan sonra iyi partli ol millet bunu yemiyor görmüyormusunuz .
78.161.31.84
partili
14 Haziran 2011 Salı 18:52
seçim
sayın başkan chp de eş başkanlık yoktur beraber açıklama yaptığınız kişi kim sizin yönetim kurulunuz yokmu ordan bir yöneticiyi yanınıza alıp açıklama yaptırmıyorlarmı.Sadece kadın kollarının çalışmasıyla bu kadar oluyor demekki.Önder sav ve ekibinin aklıyla ancak bu kadar oy alırsın bunu zamanla öğreneceksin ama iş işten geçti.
78.166.75.43
partili
14 Haziran 2011 Salı 13:11
OLMADI
yusuf bey akp ye çalışan yöneticileride unutma.Bugün verilmesi gereken mesajda bu olmamalı tüm CHP lileri küskünler dahil kucaklamalı yoksa 32,000 e 12,000 bu söylemle kapatılamaz .birleştirici uzlaştırıcı bütünleştici bir demeç olmalıdır.
85.105.11.214
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim