• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 14 °C

ÇOK NET SATIŞ KARARI VARDIR!

28.11.2011 19:49
ÇOK NET SATIŞ KARARI VARDIR!
Uzun zamandır Gölbaşı Gündeminden düşmeyen ve satışa çıkartılan arsalar arasında bulunan Eski Belediye Binasının alanı ile ilgili geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Belediye Başkanı bu alanın satışının söz konusu olmadığına dair söylemlerde bulunmuştu.

ÇOK NET SATIŞ KARARI VARDIR!

Uzun zamandır Gölbaşı Gündeminden düşmeyen ve satışa çıkartılan arsalar arasında bulunan Eski Belediye Binasının alanı ile ilgili geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Belediye Başkanı bu alanın satışının söz konusu olmadığına dair söylemlerde bulunmuştu.

Bunun üzerine Esnaf Odası Eski Başkanı Hulusi Gürpınar'da bu alanın satışının söz konusu olmadığına dair açıklamalarda bulunarak kamuoyunu şaşırtıcı gündemler yaratmışlardı.

Tartışması çok uzun süren eski belediye binasının bulunduğu arazi hakkında yapılan açıklamaları yersiz bulan CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal sert konuştu.

“Madem satışı söz konusu değil, neden satışa çıkartılan araziler arasında bu alan da yer alıyor” diyen CHP'li Aksakal “Geçen ayın 3 ünde olan mecliste, olağan üstü bir şekilde apar topar bir karar meclise geldi hepiniz biliyorsunuz.  Ben kürsüye çıkıp bu alanın neresi olduğunu sorduğumda birçok meclis üyesinin bu alanın neresi olduğunu bilmediklerini de anlamış olduk. Buranın eski belediyenin yeri olduğunu ve bu arsanın bir an önce buradan çıkarılması gerektiğine dair söylemlerde bulunduk. Buranın böyle Gölbaşı'nın geçmişinde çok önemli bir yer tuttuğunu, 3 metre 5 metre tam parsel satışlarının içerisinde olmaması gerektiğini, bu alanın bu satış kararı alınan arsalar içerisinden çıkartılıp ayrı bir mecliste gündeme getirilmesi gerektiğini söyledik. Bunun yangından mal kaçırır gibi neden bunun arasına sokulduğunu sorduğumda kimse sesini çıkartmadı. Orada ki talebim şu oldu herkesin de bildiği gibi tüm gazetelerde de yansıdı burayı bu satışlardan ayıralım, bunu ayrı getirelim. Ama arkadaşlar ısrarla, özellikle MHP'li arkadaşlar bunun buradan geçmesi gerektiğini savundu.

Ne yazık ki muhalefete muhalefet eden AKP meclis üyeleri de, 13'e 12 bir meclis varken ne yazık ki bu tür şeyleri geçiremedik. AKP ile de birlik olduğumuzda bu kararın geçmeyeceğini bildiğimiz bir ortam olmuşken ne yazık ki bu karar geçmiştir. AKP Meclis üyelerinin tam kadro olmamaları ve bu kararın apar topar Meclis geçirilmesi de bizim aklımızda tabii ki de farklı şeylerin olduğunu getirdi” diyerek devam etti.

“BU ALAN GÖLBAŞI'NIN RAHAT NEFES ALACAĞI BİR YERDİR”

Konuşmasına devam eden Yusuf Aksakal “Bu alan Gölbaşı'nın gerçekten Akciğeri, önemli bir yeri, rahat nefes alacağı bir yerdir. Gölbaşı'nda yaşayan herkes biliyor ki Gölbaşı'nda bir otopark sorunu var, Trafik sorunu var, Gölbaşı'nın başlıca bir sorunu var, Gölbaşı'nın içinden geçen şehirlerarası bir E-5 Karayolu var, Gölbaşı'yı Doğu ve Batı Gölbaşı olarak ayıran bir sorunu var. Bunlar hep bir sorunken ikinci bir sorunda burada yapacağın bir inşaatla, bir yoğunluk arttırarak tekrar bunu yaşamaya devam edilecektir.

Diyelim ki bu arkadaşlar bu alanı satmayacak ta bir inşaat yapacaklar, bu Gölbaşı'na yapılan bir kötülüktür, felakettir. Gölbaşı'nda 3-5 tane pasaj var, iş merkezi var, Ama hepsi boş. Buralarda bile esnaf yokken, nasıl dolduracaksın olası bir iş merkezini. Diyelim ki alış-veriş merkezi yapmak istiyorsun şu an Gölün kenarında bir alanı satışa çıkarttılar, Göle sıfır. Alış-veriş merkezleri dünyamızda ve Türkiye genelinde yavaş yavaş şehir dışlarına çıkartılıyor. İstediğin yere alış-veriş merkezi yapar, istediğin yere insanları taşırsın. Ama böyle bir alanı tekrar geri getiremezsin, böyle bir alanı tekrar yaratamazsın. Arkadaşlar diyor ki 3600 metre, Özellikle Belediye Başkanımız açıklama yapmış 3600 metrelik bir alana kent meydanı yapılamaz diye” diyerek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na tepkilerde bulundu.

“BAŞKA NEREYE YAPACAKSIN?”

Sert tepkilerde bulunan Aksakal sözlerine “Şu anda buradan belediye Başkanımıza sesleniyorum, Sayın Başkanım şu anda burası 3600 metre, elimizde daha farklı alanlar var. Biz buraya kent meydanı yapmaya çalışıyoruz, başka nereye yapacaksın Oğulbey Köyüne mi? Hacılar Mahallesine mi? Taşpınar'a m? Tuluntaşa mı? Yapacaksın” diyerek devam etti.

“ÇOK NET SATIŞ KARARI OLDUĞU ORTADA”

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal “Azsa az küçükse küçük elimizde olan malzeme bu, kentin medyanı burası. Bunu değerlendirelim, Sen Dünya örnekleri veriyorsun, Dünya Kenti değil Gölbaşı. Tabi bizde isteriz ki daha büyük olsun. Bir de Sayın Başkan geçmişte imar yapanlar bunu yapsın diyor. Geçmişte imar yapmış olanlar hata yapmış olabilirler, doğru yapmış olabilirler. Dönüp de bundan 30 yıl öncesini tartışmak, o zamana suç atmak bir belediye başkanına yakışmıyor. Günün koşullarında, günün şartlarında sen ne yapabilirsin buna bakacaksın. O günün koşullarında imar çalışması yapan arkadaşlarımız bunu böyle uygun görmüşler böyle yapmışlar, hata yapmışlar mı yapmışlar. Doğru yapmışlar mı yapmışlar, ama bunu onlar yapmamışlar bende yapmıyorum demek olmaz. Sen elinde bulmuşsun, elinde bulduğunu değerlendir. İnşaat yapmaya göz dikme, satış kararı almaya göz dikme. Satış karı almadım diyemez şimdi kararın fotokopisini de vereceğim sizlere. Çok net satış kararı vardır burada. Yok Diyemezsin. O zaman beceriksizliğinize yanın. Ben bunu ayıralım dediğimde evet haklısınız deseydiniz de ayırsaydınız. Burada geliyor bizleri suçluyor, CHP olarak üzerinde durduğumuz için. Bizi suçlamasına hiç gerek yok! Biz bildiğimiz doğruları Gölbaşı Kamuoyu ile paylaşmakla görevliyiz. CHP'nin iki tane meclis üyesi çıkarız alnımızın akıyla Gölbaşı'nda olan biteni gücümüzün yettiğince muhalefet ederiz, halkımıza anlatırız. Bunun kararını da halkımız verir.

Dün burada biz yaptık, bizim yerimiz size mi soracağız diyenlerin halini gördük. Şimdi bunlarda aynı mantık, biz seçildik size mi soracağız diyorlar. 3 yıl 5 yıl çabuk geçer yarın sen muhalefete düşersin. Muhalefete düştüğün zaman aynı şeyleri söylemen, yerinde isabetli kararlar vermen önemlidir.” Dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ÇIKSIN BİZ YANLIŞ YAPTIK DESİN, EĞER ARKASINDA DURUYORSA BU KARARIN, ART NİYET VAR BU KONUDA!”

Bu kararın Gölbaşı için alınmış olan kötü bir karar olduğunu düşünen Aksakal “Burada Belediye Başkanı siyaset yapıyorlar diyor biz siyaset falan yapmıyoruz. Biz doğruları söylüyoruz. Siyaseti Belediye Başkanı Yapıyor. Belediye Başkanı çıksın evet biz hata yaptık, yanlış yaptık, o kararı alınan bu kararlar içine koymamız hataydı desin. Eğer yanlış yaptıysa, eğer bu kararın arkasında duruyorsa art niyet var diyorum ben bu konuda. Bunu halkın gözünden kaçıralım diyerekten bu listenin içine sokmuşlardır. Uyarmamıza rağmen bunu yapmışlardır. Gölbaşı'nda cephe yenileme projeleri meclise götürülüp getirilirken bu kararın meclisten apar topar geçirilip de halkın gözünden kaçırılacağını düşünmelerini ben hiçte temiz duygularla, tamamen saf hane bir şekilde yapıldığını düşünmüyorum. Çünkü burada açık ve nettir. Bir de bu alanda inşaat yapacaksan Gölbaşı Kamuoyu'nda tartışılması lazım. Gölbaşı'nda sivil toplum örgütleri var, kent konseyi var ne iş yapar kent konseyi, bunların tartışılması lazım. Bunun bir an önce bu karardan vazgeçilerek, tekrardan tartışılarak düzeltilmesi lazım. Burada inşaat olmaz.

2 Yılları kaldı burada 2 yıl sonra burada ne Yakup Odabaşı Kalır ne de MHP, Yanlış yapmasınlar. Yani bu kötülüğe ne olur imza atmasınlar, bu kötülüğü Gölbaşı'na yapmasınlar. Ben buradan bütün STK'lara da, siyasi parti örgütlerine de çağrıda bulunuyorum. AKP neden sessiz kalmıştır ben bunu da anlamıyorum” dedi.

“MUHALEFETE MUHALEFETLİK YAPIYORLAR”

AKP Meclis üyelerinin muhalefete muhalefetlik yaptığını düşünen Aksakal “AKP'nin bu tavrını, Galiba AKP'nin Türkiye genelinde de olduğu gibi CHP Fobisinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bunu Hakan Han Özcan Kardeşimizde çok iyi lanse etti, Şimdi siz mecliste konuştunuz biz hayır diyeceğiz diyerek. Ne demek şimdi doğruyu CHP söylerse doğru olana Hayır mı diyecek? Doğru, Doğrudur, beğenmiyorsan da çıkıp bunun arkasında durursun.  AKP'nin Grup Başkanı çıkıp bu konu hakkında muhalefette bulunmuyorsa, AKP'nin Meclis üyesi oturduğu yerden kürsüye çıkana siz söylediniz biz de şimdi hayır diyoruz diyecekse, onların bileceği iş Gölbaşı Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Gölbaşı Kamuoyu bunu değerlendirecektir. AKP'nin çıkıp da nasıl CHP'nin muhalefetliğine muhalefetlik ettiğini Gölbaşı Kamuoyu izliyordur, bunda cevabını sandıklarda vereceklerini düşünüyorum. Çünkü bizim tek güvencemiz demokrasi ve sandıklardır.” Diyerek sert tepkide bulundu.

HULUSİ GÜRPINAR'A GÖNDERMELERDE BULUNDU - “ BENİ ŞOKE ETTİ”

CHP'li Meclis Üyesi Aksakal gündemlerden düşmeyen eski belediye binası arsası için yazılı basın açıklamalarında bulunan Hulusi Gürpınar'a da “Diğer bir konuda Hulusi Gürpınar'ın yaptığı açıklamalar, Hulusi ağabeyimiz de sevdiğimiz bir ağabeyimizdir. Gölbaşı'nda çeşitli ortamlar da, esnaf odalarında, STK'larda her hangi bir birey olmasa da, Gölbaşı'nda etkili olmuş, Kanaat önderleri başında gelen bir ağabeyimizdir. Geçmişte bu alan A. Nasır Haşlak döneminde inşaat alanı olarak düşünüldüğünde biz de feryat ettik, Esnaf Odası Başkanı olarak Hulusi bey de muhalefet etti. Bütün açıklamaları bir gazete de var, hatta ben onları dosya olarak biriktiriyorum. Geçmişte bu konuya muhalefet ettiği mutlak ve mutlak ortada. Hatta ben bu konu ile ilgili de kendisiyle görüştüm,  Dedim ki Ağabey bak sen de bu konuya muhalefetlik yap geçmişte de olmuştu, bu konularda sen duyarlı bir insansın. Oda bana başkan burada yok geldiğinde görüşeceğim demişti ama açıklamaları beni şoke etti. Eskiden alan küçüktü de şimdi alan büyüdü de, öyle bir şey yok. Alan aynı alandır, Metre kare olarak hiçbir değişiklik yoktur. Aynı alan, aynı yer, aynı ortamdır, Eğer kasıt ettiği kütüphanenin yeri ise bu kütüphanenin yeri de mevcut bu dönemde yapıldı. Mevcut bu dönemde yapıldıysa da o zaman neden buna muhalefetlik etmedi sevgili Hulusi ağabeyde. Bunu da buradan sormak istiyorum. Yani Hulusi ağabeyin tavrı kişiliği Gölbaşı için önemlidir, benim içinde çok önemlidir, umarım yanlışından bir an önce döner. Evet, işte burada da Haşlak olursa muhalefetim, şimdi değilim olur bu da Hulusi beye yakışmaz. Ya Yanlış anlamışızdır, yada yanlış anlatmıştır kendisini diye düşünüyorum. Bunu da bir an önce telafi edeceğine ve evet haklısınız buraya inşaat yapılamaz diyeceğini de düşünüyorum” dedi.

Konuşmalarına devam eden CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal “ Kent Meydanı Alanı ilerde büyütülebilir. Okullarda zamanla alınarak sahil parkı büyütülebilir. Daha önce imarı biten ve mahkeme kararı ile iptal edilen 74 parselin imar sorununu çözemeyen, Virancık imarını çözemeyen bir iradenin de geçmiş dönemlerde ki kent meydanı gibi Gölbaşı'nın imarını yapanların kent meydanını ayırmasını da hoş bulmuyorum” dedi.

İŞTE SATIŞLA İLGİLİ ALINAN BELEDİYE MECLİS KARARINDA YAZANLAR;

Karar No: 318
Karar Tarihi: 03/11/2011
Konusu: Tam ve Hisseli Parsel Satışı

KARAR

Belediyemize ait Tam ve Hisseli Parsel Satışı ile ilgili Başkanlık Yazısı. Belediye Meclisinin 03.11.2011 tarihli toplantısında okundu.

Konunun burada görüşülmesini öneren Meclis Başkanı Yakup Odabaşı'nın şifahi önerisinin kabulü ile konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra; Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Belediye Meclisince ve Özel Çevre Koruma Başkanlığınca onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre Belediyemizce yapılan imar uygulamaları, ifraz ve tevhit neticesinde oluşan, Belediyemizin yetki ve görevleri gereği uygulaması gereken Proje alanları kapsamı dışında kalan ve konularda ihtiyaç duyulmayan alanlarda maliklerin taleplerini yerine getirmek ve yapılaşmanın önünü açmak amacı ile Belediyemize ait Hisseli ve Tam Parsellerin satışı, kat karşılığı inşaat yaptırılması trampa veya 10 (on) yılı geçmemek üzere kiraya verilmesine, Belediye Meclisinin 03.11.2011 tarihli toplantısında oy çokluğu ile karar verildi.

Mahalle

Ada

Parsel

Alanı(m2)

Bld.Hissesi(m2)

Gaziosmanpaşa

112498

1

3600

TAM

Koparan

117867

1

35331

TAM

Virancık

112583

7

4247

TAM

Karaoğlan

112113

2

5516

522

Karaoğlan

112505

1

443

3

Kızılcaşar

114987

3

1500

8

Kızılcaşar

114987

6

1687

TAM

Kızılcaşar

114988

14

1500

94

Kızılcaşar

114989

5

1500

94

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim