• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 28 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 24 °C

DAĞDELENER YENİDEN İLÇE BAŞKANI

22.08.2009 10:49
DAĞDELENER YENİDEN İLÇE BAŞKANI
Merakla beklenen MHP Gölbaşı İlçe Olağan Kongresi sonuçlandı. Mevcut İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener mevcut delegelerin 167 oyunu alarak, yeniden ilçe başkanı seçildi.

DAĞDELENER YENİDEN İLÇE BAŞKANI

 

Merakla beklenen MHP Gölbaşı İlçe Olağan Kongresi sonuçlandı. Mevcut İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener mevcut delegelerin 167 oyunu alarak, yeniden ilçe başkanı seçildi. Diğer adaylardan Mahmut Aksoy 106, Necati Koçak 26, Mustafa Albakır ise 12 oy aldı. Oy verilmesi esnasında ufak tartışmaların yaşandığı İlçe Kongresi olaysız sona erdi.

 

Pazar günü Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan MHP Olağan Kongresine MHP MKYK üyesi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ankara İl

Başkanı Ömer Demirel, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediye meclis üyeleri, partililer ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.  Divanın oluşturulmasından sonra adaylara konuşma yapmaları için söz hakkı tanındı.

İHRAÇ EDİLDİLER AMA ŞİMDİ ADAYLAR

İlçe Başkan adayı Necati Koçak yapmış olduğu konuşmada, 2004 yerel seçimlere partinin katılamayışına neden olan Selçuk Dağdelener ve Mahmut Aksoy'un şimdi aday olduğunu ifade ederek “Bilindiği üzere 2004 mahalli idareler seçimlerinde seçime katılım belgemiz, İlçe Seçim Kuruluna geç verilmesi nedeniyle ve o günkü D.Y.P'nin İlçe Seçim Kuruluna yapmış olduğu itiraz üzerine, partimiz seçimlere katılamamıştır. Bu sebeple partimizin Ankara İl Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kuruluna yapmış olduğu itirazlar partimizin aleyhine sonuçlanmıştır. Ve seçimlere katılamayacağımız kesinleşmiştir. O günkü MHP İl Başkanlığı Disiplin Kurulu, Gölbaşı'nda seçimlere katılamayışımız nedeniyle bir soruşturma başlatmıştır. Bu soruşturmada yetki kendilerinde olduğu için, Sayın İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener ve evrakları birlikte götürdüğü İlçe Yöneticilerimiz Mahmut Aksoy, Yücel Aksakal ve Ahmet Mermerci'nin savunmaları istenmiştir. 01.04. 2004 tarih ve 71 sayılı Ankara İl Başkanlığı Disiplin Kurulu kararıyla Selçuk Dağdelener, Mahmut Aksoy, Yücel Aksakal ve Ahmet Mermerci M.H.P.'den ihraç edilmişlerdir. Bu süreçte şahsımın savunması alınmamış, hakkımda partimizce hiçbir işlem yapılmamıştır. Yasa ve tüzük gereğince partimizden ihraç edilenler, bırakın yönetici olmayı partiye üye olmaları için bile M.Y.K. kararı gerekmektedir. Hal böyle iken camiamızda ve toplumda 2004 yerel seçimlere giremeyişimizin suçlusu sanki benmişim gibi gösterilmektedir. Ve bunun sorumlusunun ben olmadığımı insanlara ve partililerimize anlatmaktan yoruldum. Artık siz değerli ülküdaşlarımızın, Gölbaşılı hemşerilerimizin, İl ve Genel Merkez yöneticilerimizin huzurundayım. Benim bu güne kadar görev yaptığım her kademede ne Yüce Yaradana, ne Ülküdaşlarımıza, ne partililerimize, ne de Gölbaşılı hemşerilerimize verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur. Sizlerin karşısına alnım açık, başım dik, vicdanen huzurlu bir ülküdaşınız olarak geldim. Şeklinde konuştu.”

BİRLİKTE OLACAĞIZ

Mustafa Albakır, 30 Temmuz'dan beri çalışmalar yaptığını belirterek “ Bugün sonuç ne olursa olsun bir partili olarak başkan olacak kardeşlerimin her zaman yanında olacağım. Bu bir bayrak yarışıdır ve burada bir araya gelen tüm kardeşlerimizin de amacı bu çıtayı daha da yukarı taşımaktır. Partimizi en iyi şekilde temsil edilmesi için aday oldum ve umarım desteğinizle bu görevi layıkıyla yerine getirme onurunu bizlerle paylaşırsınız.” Dedi.

MHP'Yİ BÜYÜTMEK ve YÜCELTMEK İÇİN ADAYIM

Mahmut Aksoy yaptığı konuşmasında kongrenin MHP camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak “Gölbaşında zaten mevcut bulunan birikimli, tecrübeli bir siyasi kadroyu, istişare ile ortaya çıkan ortak akıl noktasında buluşturarak yönetmeye adayım. Gölbaşımızın ve parti tabanımızın tamamını kucaklayan, yılmadan yorulmadan çalışacak bir yönetim kurmak için gayret ettim. Kongremizin milletimize, demokrasimize, siyasal  hayatımıza ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Selçuk Dağdelener bazılarının görevini yapmadığı iddiasıyla kendisini suçladığını ifade ederek “ Bugün davamızı Gölbaşı'nda iktidara getirdiğimiz şu kısa dönemde birileri beni görevimi yapmamakla suçluyor. Peki soruyorum bu ülküdaşlarımıza; zor günümüzde, bu davanın yalnız bırakıldığı günlerde siz nerelerdeydiniz? Gün birlik günüdür. Bu saatten sonra kaybedecek bir dakikamız bile yoktur. Amacımız Gölbaşındaki iktidarı geleceğe taşımak olmalıdır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız siz değerli dava arkadaşlarımızın desteğini istiyoruz” diye konuştu.

İL BAŞKANINDAN ANLAMSIZ TAVIR “BİR YERLERİNİZMİ EKSİLİR”

MHP İl Başkanı Ömer Demirel yapmış olduğu konuşmasında, adayların seçimlerin kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür edilmemesini sert bir şekilde eleştirerek “Biz birbirimizi sevmiyoruz. Adaylar konuşmasında bir teşekkür etseler bir yerlerimi eksilirdi?” dedi. Bu sözler üzerine bir parti delegesi Demirel'in sözlerine müdahale etti. Konuşmasının kesilmesinde hoşnut kalmayan Ömer Demirel delegeyi azarlarcasına “Sözlerimi nerden, nasıl anladınız bilmiyorum. Burada il başkanı konuşuyor. Oturun konuşmayın. Bu çok ayıp.” Diyerek tepkisini dile getirdi. Ömer Demirel Necati Koçak'ın kendisine gelip sadece bir konuşma yapmak için aday olacağını söylediğini, bu konuşmayı yapmamasını istediğini ifade ederek “Kendisinden bu konuşmayı yapmamasını istedim. Ancak kendisi beni dinlemeyerek hem aday oldu, hemde o konuşmayı yaptı. Bu tür konuşmalar partimize sıkıntı olur dedim.” Şeklinde konuştu.

DİVAN YENİDEN SÖZ HAKKI TANIMADI

İl Başkanı Ömer Demirel'in sözlerine karşılık vermek için söz isteyen Necati Koçak'ın talebi divan başkanı tarafından geri çevrildi. Necati Koçak, divan başkanının söz hakkı tanımadığı için kendisini savunamadı.Divanın bu tavrı partililer tarafından tepki çekti.

KAZANAN PARTİMİZ OLSUN

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yapmış olduğu konuşmada kongrenin MHP camiasına hayırlar getirmesini temenni ederek birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Odabaşı, Haşlak döneminide eleştirerek “Eski yönetimden görevi 22 trilyon borç ile devraldık. Ama bunu dert etmedik. Çalışmalarımız devam ediyor. 22 Trilyon borç ile devraldığımız belediyenin borcunu 16 milyon 750 bin TL 'ye indirdik. Hem borç ödüyoruz, hemde hizmet yapıyoruz. Hizmet yapmak için arsa satmak gerekirse, onu da yapıyoruz. Ama arsaları gerçek değeri üzerinden satıyoruz.” Dedi.

DAĞDELENER YENİDEN BAŞKAN

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 311 delegenin oy kullandığı MHP Gölbaşı İlçe Olağan Kongresinde Selçuk Dağdeneler 167 delegenin oyunu alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Mahmut Aksoy 106, Necati Koçak 26, Mustafa Albakır ise 12 oy aldı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
asena
18 Ağustos 2009 Salı 16:50
hesap versinler
Sayın Başkanımız Necati KOÇAK' ın 2004 seçimleri ile ilgili haklı olduğunu zaten biliyorduk. Çünkü Başkanımız bugüne kadar ülkücü duruşundan, açıksözlülüğünden, dürüstlüğünden hiç taviz vermemiştir. Partimizi ve kendisini mağdur edenler cezalandırıldıkları halde bu ceza uygulanmamış aksine taltif edilmişlerdir. Bu kongrede konuşulanlardan ve iddia edilenlerden sonra Partimizi ve bizleri mağdur edenler söylenenlerin ve iddia edilenlerin altından nasıl kalkacakalar ve bizlere nasıl bir açıklama yapacakalar merakla bekliyoruz.
81.213.159.196
Yalnız Kurt
18 Ağustos 2009 Salı 16:42
Tartışmalı İlçe Başkanı
MHP Gölbaşında tartışmaya açık bir İlçe Başkanı seçmiştir. Eğer Necati KOÇAK' IN konuşmasında iddia ettiği gibi 01.04.2004 tarih ve 71 sayılı İl Disiplin kurulu kararı ile partiden ihraç edildi ise bu konu çok konuşulup çok tartışılacaktır. eğer iddia doğru değil ise bu iddiada bulunan Necati KOÇAK hakkında bir işlem yapılması gerekmez mi?
81.213.159.196
yabancı
18 Ağustos 2009 Salı 16:27
ne yapalım kaderimiz böyleymiş
İl başkanı delegeyi fıçalamış nevar bunda. Herkes töreye uyacak. Belediyede muhtaç insanı bunlar kapı dışarı edip kovuyorlarda. Adam muhtaç belki faydası olur diye belediyeden medet umuyor onlar vatandaşa hakaret ediyor. Anlayış bu kimse kusura bakmasın. 5 yıl böyle. Herkese yardımmı yapsınlar. Tulumtaşlılara yapılırsa yeter. Birde fırsat bulunursa ben Ankaralıyım diyenlere veririler. Diğerleri sürünsün. Anlayış ve bakış değişti.
88.254.107.197
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim