• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 20 °C

Davuter tepki çekti

16.07.2009 18:09
Davuter tepki çekti
Gölbaşı Kent Konseyi Belediye Meclis Salonu'nda toplandı. Yapılan Toplantıya Belediye Başkanı Yakup Odabaşı katılarak açılış yaptı. Daha sonra oluşturulan divan ile kent konseyi Başkanı, Kadın ve Gençlik Meclis Başkanları ile yürütme kurulu seçildi.

Gölbaşı Kent Konseyi Belediye Meclis Salonu'nda toplandı. Yapılan Toplantıya Belediye Başkanı Yakup Odabaşı katılarak açılış yaptı. Daha sonra oluşturulan divan ile kent konseyi Başkanı, Kadın ve Gençlik Meclis Başkanları ile yürütme kurulu seçildi.
Kent Konseyi Başkanlığı'na Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Davuter, Kadın Meclis Başkanlığı'na Meliha Özhan, Gençlik Meclis Başkanlığı'na Bayram Özkan seçildi. Yürütme Kurulu'na ise Hulusi Gürpınar, Ayten Şahin, Selçuk Dağdelener, Sadık Aldoğan Öztürk seçildi.
Kent Konseyi Başkanı seçilen Haydar Davuter, Staratejik Plan hazırlanması gerektiğini belirterek bunun içinde kent konseyinde bazı kararların acilen alınması gerektiğini belirtti.Kent konseyi üyelerine bazı sorular hazırlanarak dağıtılan kağıdın hemen doldurularak iade edilmesini isteyen Haydar Davuter'e söz alan kent konseyi üyeleri itiraz ederek, zaman verilmesini istediler.
Kent Konseyi üyelerine sorulan sorular şunlar:
1- Gölbaşı Belediyesinin hangi faaliyet/projeleri ve hizmetleri önemlidir? Hangi faaliyet ve projesi Gölbaşı'na daha çok katkı sağlar?
2a-Gölbaşı Belediyesinin olumlu bulduğunuz yönleri, üstünlükleri (güçlü yönleri) nelerdir?
2b--Gölbaşı Belediyesine avantaj sağlayan durumlar (fırsatlar) nelerdir?
3a-Gölbaşı Belediyesinin gelişmeye müsait açık yönleri, eksiklikleri (zayıf yönleri) nelerdir?
3b-Gölbaşı Belediyesinin kontrolü dışında gerçekleşen, olumsuz etkilerinin engellenmesi veya sınırlandırılması gereken unsurlar (tehditler) nelerdir?
4-Nasıl bir Gölbaşı hayal ediyorsunuz? Gelecekte nereye ulaşmak istiyorsunuz? Gölbaşı Belediyesi'nden beklentileriniz nelerdir?
5-Gölbaşı'nı ikiye bölen Ankara-Konya devlet karayolu üzerine yapılması düşünülen proje konusundaki görüşleriniz nelerdir?
6-Yıkılan eski belediye binasının olduğu alana uygulanacak proje sizce ne olmalıdır?

BAŞKAN YAKUP ODABAŞI'DA ZAMAN VERİLMESİNİ İSTEDİ..

Kent Konseyi'ni yöneten Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Davuter'in ilgili soruların hemen cevaplarını istemesi üzerine itiraz eden üyelere destek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'ndan geldi. Başkan Odabaşı, bu soruların cevaplarının verilmesi için birkaç gün zaman verilmesi gerektiğini belirtti. Sivil toplum örgütlerine, Kamu kurum temsilcilerine ve tüm konsey üyelerine çok önemsediklerini belirten Yakup Odabaşı, "Burada sizler bizlere yön vereceksiniz. Mesela, Konya Yolu'na yapılması düşünülen geçit projesi nasıl olmalıdır? Sizlerin düşünceleri bizler için önemlidir? Yıkılan eski belediye binasının yerine ne yapalım? Bunları sizler söyleyeceksiniz, bizler ona göre karar vereceğiz. Biz istiyoruz ki halkımızın düşüncelerini alalım. Halkımızın düşünceleri önemlidir. Sizlerin düşüncelerini çok ciddiye alıyoruz"diyerek kent konseyinin önemine değindi.

CEMAL KAMAN, ÜNİVERSİTELERDEN VE BASIN DAN YÜRÜTMEDE KİMSE NİYE YOK...

Kent konseyi üyesi Cemal Kaman Gölbaşı'nda üniversitelerin bulunduğunu ancak yürütme kurulunda Üniversite de görevli öğretim görevlileri ile yerel basından kimsenin bulunmadığına belirterek, "Bu bir eksikliktir" dedi.

SADIK ALDOĞAN; 20 YILLIK BELEDİYECİYİM BEN BİLE BU SORULARI ZOR ANLIYORUM

Kent Konseyi üyesi Sadık Aldoğan kendisinin 20 yıllık belediyeci olduğunu belirterek, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Davuter'in staratejik plan için yazılı olarak sormuş olduğu sorulara hemen cevap istemesini eleştirdi. "Bu sorular teknik sorular olup, benim bunca zaman tecrübem olmasına rağmen ben bile zor açıklarım."dedi.

DSP İLÇE BAŞKANI AYTEN ŞAHİN: MECLİS ÜYELERİNİN OLMAMASI KENT KONSEYİNİN ÇALIŞMASI İÇİN AVANTAJ OLABİLİR...

DSP Gölbaşı İlçe Başkanı Ayten Şahin Kent Konseyi'nin geçen dönem meclis üyelerinin çekişmesi sonucu çalıştırılmadığını, bu dönem meclis üyelerinin olmayışı kent konseyi için bir avantaj olabilir. Kent konseyi etkilenmeden görevini yapabilir..dedi.

GÖLBİR-DER BAŞKANI MÜNÜR BALLI: ALINAN KARARLAR USULE AYKIRIDIR..

Gölbaşılılar Birliği Eğitim Kültür Derneği Başkanı Münür Ballı, Kent Konseyi için divan oluşturulduğunu belirterek, Başkan seçilen Haydar Davuter'in yönetiminin yanlış olduğunu belirterek, usül hatası yapıldığını ve alınan kararların geçersiz olduğunu belirtti.
kent konseyi üyesi seçimlerin toplantıda herkese görev alıp almayacakları sorularak ona göre seçilmesi gerektiğini belirtti. Belki bende komisyonda görev almak isteyeceğim."dedi. Münür Ballı'nın eleştirisine Ankara Üniversitesi temsilcisi ile birlikte birkaç konsey üyesi de destek verdi..

NOTER TEMSİLCİSİ; SORULAN SORULARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİĞİNİ SÖYLEDİ...

Gölbaşı Noter Temsilcisi Gölbaşı Belediyesinin kontrolü dışında gerçekleşen, olumsuz etkilerinin engellenmesi veya sınırlandırılması gereken unsurlar (tehditler) nelerdir? sorunu anlayamadığını, ben böyle bir sorunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Gölbaşı Belediyesi bağımsızdır. Kim tehdit edebilir. Nasıl tehdit edebilir? dedi.. Yan tarafta bulunan Bayram Duman, "Büyükşehir Belediyesi olabilir.."dedi.

HAYDAR DAVUTER; SORULARI BİZ HAZIRLAMADIK, TÜRKİYE DEKİ TÜM KENT KONSEYLERİNDE SORULAN SORULARDIR..

Kent Konseyi Başkanı seçilen Haydar Davuter, staratejik plana yetişmesi için soruların biran önce açıklaması istemesi üzerine soruları anlamakta güçlük çektiklerini belirten konsey üyelerine "Bu soruları ben hazırlamadım. Bu sorular Kent Konseyi yönetmeliği'nde var. Bu sorular her yerde soruluyor. Belediye olarak bizlerle ilgisi yok."dedi.

KENT KONSEYİ ÜYELERİ BAŞKAN ODABAŞI'NIN DEMOKRATİK TUTUMUNUNDAN ÖVGÜYLE SÖZ EDERKEN, KENT KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLEN HAYDAR DAVUTER'İN DEMOKRATİK ANLAYIŞI SORGULANDI..

Kent Konseyi'nin üyeleri Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yaklaşımının çok demokratik olduğunu belirterek, "Sayın Başkan Odabaşı fikirlere önem veriyor, dolayısıyla fikir üretecek insanların görev almasını istiyor. Verdiği mesaj budur. Kendisine teşekkür ederiz."dediler. Bazı üyeler; Kent Konseyi Başkanı seçilen Haydar Davuter'in katılımcılara aynı fırsatları vermesi gerektiğini belirtip, aday olmak isteyenler varsa divan başkanı burada herkese sorabilir."dedi.

HULUSİ GÜRPINAR: BİRAZ HEYECANLANDIK AMA GÖLBAŞI NIN 2 HAYALİ SORULMUŞ...
Konya Yolu'na alt ve üst geçide gerek yok, yol seviyesi düşürülsün yeter...

Gölbaşı Esnaflar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, "Şehrin tüm yaşayanların, söyleyecek sözü olanlarında gelip burda görüşünü açıklayacak. bunlar rapor edilecek. üniversiteler bunun üzerine görüş açıklayacak. Yıllardan beri konya yolu geçidi tartışıyoruz . Karşıdan karşıya geçiş 3 km.. Hem zaman hem ekonomi kaybı. Bence hiç öyle alt geçide üst geçide ihtiyaç yok. Eski belediye binasının olduğu yerden Göl petrolun oraya kadar yolun traşlanarak alt yol seviyesine kadar indirilir, belirli bölgelerde kavşak ve ışıklandırma yapılarak geçit verilir. Yolu alta alırsak şehrin ekonomisini de yok ederiz, estetiğini de yok ederiz. Kent Meydanı ile birlikte bu yol projesi hepsi bir bütün proje olabilir. Böyle bir hayati konunun çok iyi tartışılması, akademik çalışmalara da çok önem verip, onların yol göstericiliğinde, ışığında hareket etmeliyiz. Kent konseyi çok iyi çalıştırılırsa Başkanında lehine, Gölbaşı halkınında lehine, hepimizin lehine olur.."dedi.

 

 

kaynak:Gölbaşı Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Değerlendirici
17 Temmuz 2009 Cuma 10:57
Güzel
Hulusi beyin düşüncelerine katılıyorum, gölbaşının iki yakasını biraraya getirelim derken ekonomisine zarar verilmemeli, bunun içinde eskiler iyi bilir Ahiboz'u hatırlatmalıyız, yol dışarı alındı ve oradaki akaryakıt istasyonları, lokantalar, bakkallar, kaynakçılar, oto tamircileri işyerlerini kapatmak zorunda kaldı, eski belediye binasının yerine kültürümüzü de temsil edecek bir meydan yapılabilir, yollar tıraşlanarak seviyesi altyol seviyesine düşürülebilir, hem az maliyetli hemde daha güzel görünür, Bolu'yu düşünün, İstanbul yolu içinden geçiyor ve hiç alt geçit yok diye biliyorum, gerekirse 3-5 tane trafik lambası konularak çözüme kavuşturulabilir. Ayrıca başkan yardımcısından başka statejik planın nasıl yapıldığını bilen kimse yokmuydu o kadar insanın içerisinde.
88.249.6.170
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim