• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 19 °C

Demokrasi Manifestosu

07.07.2011 19:28
Demokrasi Manifestosu
CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek basın açıklaması yaptı.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Gölbaşı İlçe Sekreteri Murat Demir, CHP Gölbaşı Yönetim Kurulu Üyeleri Figen Çiftçi ve Metin Coşkun da katıldı.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek yaptığı basın açıklamasında “Yürütme organının her dediğini koşulsuz olarak yerine getiren bir parlamento, sağlıklı çalışan bir parlamento değildir. CHP, güçler ayrılığı ilkesine inancının gereği olarak yargının, ya da yürütmenin yasama organına müdahalesini kabul etmez” dedi.

Şimşek, “Her türlü yasal prosedüre uygun olarak halkın oylarıyla seçilip gelen milletvekillerinin yemin etmeleri engellenerek, hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmasını, hangi vicdanla bağdaştıracağız? CHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın parlamentoda olmaması olayında olduğu gibi bugün de, demokrasi inancının gereği olarak kendisine yakışanı yapıyor ve halkın vicdanı olmayı sürdürüyor. CHP sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü TBMM de halkın iradesinin egemen olmasını, evrensel hukukun gereği olarak seçilen milletvekillerinin yeminlerini ederek yasama görevlerine katılmalarını istiyor” diyerek konuştu.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, “CHP yasama organının ve 550 milletvekilinin bağımsız olmayan yargının hukuk dışı takdirine ve kapsama alanı içinde olmasına karşı çıktığı için haklı ve hukuki tavrını sürdürmektedir” dedi.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek'in basın açıklaması şöyle;

DEMOKRASİ MANİFESTOSU

1- Milli İrade tutuklu, CHP bu demokrasi ayıbın içine sindiremediği için yemin etmiyor. 
2- CHP, ülkemize çok partili rejimi ve demokrasiyi getiren parti olarak, demokrasinin, hukuk devletinin, güçler ayrılığının ve milli iradenin ayaklar altına alınmasına karşı çıkıyor. 
3- CHP, güçler ayrılığı ilkesine inanıyor. Yargı vesayetini de, yargı üzerindeki vesayeti de kabul etmiyor. 
4- CHP her vatandaşın verdiği oya saygılı olduğu ve her yurttaşın oyuna sonuna kadar sahip çıktığı için yemin etmiyor.
5- Çok iyi biliyoruz ki, vatandaşın verdiği oya sahip çıkmak demokrasiye, seçme ve seçilme hakkı ile milli iradeye sahip çıkmaktır.
6- CHP olarak şunu açık ve net olarak söylüyoruz; Kendi yurttaşının oyuna sahip çıkmayan, çıkamayan bir parlamento, ülkesinin çıkarlarına da, demokrasiye de, temel hak ve özgürlüklere de, milli iradeye de sahip çıkamaz. 
7- CHP, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin imzaladığı uluslar arası anlaşmalara, sözleşmelere saygı duyar. Bu saygının gereği olarak Anayasa'nın 90. maddesinin hayata geçirilmesinin, uygulanmasının gerekliliğine inanır. 
8- CHP insan haklarını, demokrasiyi her yerde ve her koşulda savunur.
9 - CHP, Milli iradenin sonucu olarak tecelli eden seçme ve seçilme hakkını askıya alan, uluslar arası hukuk anlayışına ters düşen uygulamalara da karşı çıkar.
10- CHP Parlamento'nun işlevini el kaldırıp indirme olarak görmemektedir. Yürütme organının her dediğini koşulsuz olarak yerine getiren bir parlamento, sağlıklı çalışan bir parlamento değildir. CHP, güçler ayrılığı ilkesine inancının gereği olarak yargının, ya da yürütmenin yasama organına müdahalesini kabul etmez.
11- CHP haklarında hiçbir mahkûmiyet kararı bulunmayan ve TBMM'ye gelip yemin etmeleriyle ilgili olarak da, hiçbir hukuksal engel bulunmayan milletvekillerinin hapishanelerde tutularak parlamentoya getirilmemesini, yemin etme haklarını kullanmalarının engellenmesini demokrasi ayıbı olarak görür. 
12 - CHP, seçimlerden önce “Uzun Tutukluluk sürelerinden şikayet edenlerin”, seçimden sonra bu söylemini rafa kaldırarak, hiçbir hüküm giymemiş milletvekillerinin yemin etmemesini olağan karşılayan iki yüzlü anlayışı şiddetle reddediyor.
13- Altını çizerek bir kez daha belirtmek istiyorum ki, CHP tutuklu milletvekillerinin yeminden sonra da yargılanmalarına karşı çıkmamakta, dokunulmazlık veya af istememektedir. CHP sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü, TBMM'de halkın iradesinin egemen olmasını, evrensel hukukun gereği olarak seçilen milletvekillerinin yeminlerini ederek yasama görevine katılmalarını istiyor. 
14 - Masumiyet karinesi, hak mücadelesinde insanlık tarihinin en büyük kazanımlarının başında gelmektedir. Mevcut durum bu en temel insan hakkının en ağır ihlalidir. Biz yasama faaliyetinin saygınlığı bakımından da bu tutumu almaktayız. 
15 - CHP 24. dönem yasama faaliyetinin bu koşullarda, yargının takdiri altında kaldığı inancındadır. CHP Yasama organının ve 550 milletvekilinin bağımsız olmayan yargının hukuk dışı takdirine ve bu takdirin kapsama alanı içinde olmasına karşı çıktığı için haklı ve hukuki tavrını sürdürmektedir.
16 - CHP, Türkiye'nin itibarının sadece içerde değil, dışarıda da zedelenmemesi ve yaşanan sorunların aşılması için tüm çözüm önerilerine açıktır. Genel Başkan olarak bunu bir kez daha altını çizerek vurguluyorum. Çünkü sorun sadece CHP'nin değil, Türkiye'nin sorunudur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
suat
08 Temmuz 2011 Cuma 11:07
ergenekondan izin alınca edecekler
slm başkan.sende biliyon herkeste iyi biliyoki bunu bu isimler bir dayatmayla listelere yazdırıldı. yemin etmeleri önünde bi engel yok.isterlerse gidip ederler.ama aslında edemezlerde.birileri izn verecek.derin ergenekon onları meclise bırakmıyo. yaptıklarınıda ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar. pişmanlar ama geride dönemiyolar erkeklik yapacaklarya. ama tıpış tıpış gidip yemin edecekler yaz bu dediklerimi bir tarafa.boşa efelik yaptılar. boşa meclisi geriyolar.ERGENEKON dan izin aldıkları anda yemin edecekler üzülme.
95.15.125.65
adnan
08 Temmuz 2011 Cuma 01:34
CHP KİME HİZMET EDİYOR...
CHP Kime hizmet ediyor...!
''13- Altını çizerek bir kez daha belirtmek istiyorum ki, CHP tutuklu milletvekillerinin yeminden sonra da yargılanmalarına karşı çıkmamakta, dokunulmazlık veya af istememektedir. CHP sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü, TBMM'de halkın iradesinin egemen olmasını, evrensel hukukun gereği olarak seçilen milletvekillerinin yeminlerini ederek yasama görevine katılmalarını istiyor. ''

Halkın iradesinden bahsediyor.Tüm seçilen CHP milletvekilleri tutuklumu... Öncelikle samimi olduklarını oy veren seçmene göstermeleri ve mecliste bulunan milletvekillerinin yemin ederek yasamaya katılmaları gerekmekte.Daha sonra tutuklu olanların sorunları dile getirilmek suretiyle çözüm arayışında olunmalı. Bu şekilde eylemle, boykotla hareket ederek kimlere hizmet ettiklerini biliyorlarmı acaba. Vatandaş bunun içinmi onlara oy verdi...?
95.10.185.168
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim