• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Ankara : 22 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 25 °C

DP SARITAŞ'LA DEVAM KARARI ALDI

16.05.2010 17:33
DP SARITAŞLA DEVAM KARARI ALDI
Demokrat Parti (DP) İlçe Kongresi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede tek liste ile yapıldı. Kongreye tek liste ile giren Mümtaz Sarıtaş yeniden DP Gölbaşı İlçe Başkanlığına seçildi.



Demokrat Parti (DP) İlçe Kongresi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede tek liste ile yapıldı. Kongreye tek liste ile giren Mümtaz Sarıtaş yeniden DP Gölbaşı İlçe Başkanlığına seçildi. Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongre beklenenden fazla ilgi gördü. Kongre salonu Demokrat Parti'nin bayraklarıyla süslenirken, partililer kongre boyunca bayrakları ellerlinden düşürmediler.
YOĞUN KATILIM
İlçe kongresine, eski Çevre ve Orman Bakanı Hamdi Üçpınarlar, DP MYK üyesi Mustafa Yavaş, DP Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik, eski müsteşar Dr. Aytunç Çıray, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, Saadet Partisi İlçe Yönetimi, belediye meclis üyeleri, çevre ilçe başkanları, partinin yönetim kurulu üyeleri ile delegeler in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
BİZİ BÖLMEYE HAKLARI YOK
Divan Başkanlığını eski Çevre ve Orman Bakanı Hamdi Üçpınarlar'ın yaptığı ilçe kongresi saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.
Divan Başkanlığına seçilen eski Çevre ve Orman Bakanı Hamdi Üçpınarlar ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andıklarını ifade ederek, “Çanakkale'de dört bir yandan gelerek bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimiz yatmaktadır. Onları saygı ve rahmetle anıyorum. Bugün ülkenin Başbakanı etnik ayrımcılıktan bahsetmedir. Biz bundan oldukça rahatsızız. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü bölmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Adnan Menderes'i, Celal Bayar'ı, İsmet İnönü'yü, Ragıp Gümüşpala'yı, Turgut Özal'ı ve bu ülkeye hizmet eden her ferdi saygıyla anıyoruz. Kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
MERKEZ SAĞ DEMOKRAT PARTİDİR
DP İlçe Başkanı Mümtaz Sarıtaş ise konuşmasına demokrasi şehitlerini ve Adnan Menderes'i saygıyla andığını ifade ederek “Demokrat Parti geleneği, Adalet Partisi ile başlayıp Doğruyol Partisi ile devam etti. Anavatan Partisi ile birleşerek kimliğini yeniden buldu. Bugün merkez sağ olduklarını iddia eden bazı partiler, Demokrat Parti'nin temellerine sahip çıkmaya çalışıyor. Ancak bu konuda oldukça başarısızlar ve başarısız olacaklar.” Dedi.
2002'DEN BU YANA ÜLKE GERİYE GİTTİ
Sarıtaş Ak Parti iktidarını da eleştirerek “2002 yılından bu yana ne oldu? Ülkemizdeki yoksulluk oranı artı. Şu anda ülkemizde 12 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Özelleştirme adı altında ülkemizin ortak malları yabancılara satıldı. Özelleştirmeden gelen 31,5 milyar dolar ne oldu? Nereye kullanıldı? Bu paralar bütçe açığını kapatmak için kullanıldı ama buna rağmen şu anda ülkenin bütçe açığı 53,5 milyar dolar.” Dedi.
KÖYLÜ MAĞDUR EDİLİYOR
Kentsel dönüşüm projesi adı altında Gölbaşılı köylünün mağdur edildiğini öne süren Sarıtaş “Kentsel dönüşüm adı altında Gölbaşı halkı ve köylüsü mağdur ediliyor. Daha önceden tarlalar toplanıyor, imar yapıldıktan sonra kat kat fazlasına satılıyor. Bu köylünün vebalini kim çekecek?” dedi.
SİYASİ ÇEKİŞMELERDE GÖLBAŞI MAĞDUR EDİLİYOR
Siyasi çekişmelerden dolayı Gölbaşı halkının zarar gördüğünü ifade eden Sarıtaş “Bir çok hizmet Anakent Belediyesi tarafından sağlanmaktadır. Ancak siyasi çekişmeler yüzünden, Anakent Belediyesi Gölbaşı'na hizmet vermiyor. Mağdur olan Gölbaşı'lı vatandaş oluyor” diyerek Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerini dile getirdi.,
İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN İMKANSIZLAR YAPILDI
İmkansızlıklara rağmen belediye başkanı olarak 2 dönem görev yaptığı Gölbaşı'nda bir çok hizmet yaptığını ifade eden Sarıtaş “İmkansızlıklar içinde 2 dönem görev yaptığım belediye başkanlığında imar planlarından içme suyuna, pazar yerlerinden sağlık ocaklarına, tapu düzenlemesinden Gölbaşı Belediyespor'un kurulmasına ve arsa tahsis edilmesine, benzin istasyonundan kanalizasyon ve altyapıya kadar bir çok alanda hizmet verdim.” dedi.
ÖZÇELİK HÜKÜMETE YÜKLENDİ
DP Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik ise yaptığı konuşmasında hükümete yönelik eleştirilerini sıralayarak “Türk halkı bir bütündür. Sünnisiyle, Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle ve çeşitli ülkelerden sonradan yurdumuza gelen halkıyla bir bütündür. Devlet kurmak zordur. Türkiye'nin Demokrat Parti'ye ihtiyacı var. Biz bir açılım biliyoruz, o açılım nedir, Türkiye Cumhuriyeti açılımı, o açılım nedir, demokrasi açılımı. Bakkallar, manavlar, kasaplar, esnaflar, KOBİ'ler bu hükümet tarafından duvar dibine dizildi. Ama buna mukabil öbür bir taraf var. Kiminin veliahtı gemicik almış, kimi unla yumurta çırpıyor, kiminin üç gazeteciği, kiminin TV'si var, kimi deniz fenerini karada yürütmüş, kimi 80 katlı gökdelen dikmiş, özelleşme ak bölüşme haline gelmiş, Ordu hedef tahtası, Orgeneraller, Oramiraller askerlik yapmamış bir savcı tarafından karakola çekiliyor, hukuk göreceli olmuş. Olağanüstü hal olmadan olağanüstü yetkililerle donatılmış savcı olur mu? Başbakan yurt bilgisi dersinden aklında kalanlarla yargıçları azarlıyor, kuvvetler ayrılığını öğretiyor. Yargı denetimi kuşatmadı, yargı denetim görevini yapıyor. " diye konuştu.
FAHRİ DEMİR'DE LİSTEDE
Yapılan konuşmalardan sonra delegeler sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen ilçe kongresinde Mümtaz Sarıtaş'ın başkanlığında ki yönetim delegelerden kabul oyu alarak yeniden iş başına getirildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde DP'ye geçeceğini ifade eden eski ülkücülerden Fahri Demir'de Mümtaz Sarıtaş'ın yönetiminde yer aldı.

DP İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu;

Erol Serinoğlu, Mehmet Aytekin, Nazmiye Eren, Fatih Sonsoy, Muammer Baydar, Didem Hacı Kamiloğlu, Özdemir Öztürk, Müjgan Başaran, Aytekin Çınar, Şenistan Aksakal, Zülfikar Karagöz, Sedat Kesici, Soner Çakır, Belir Kılıç, Fahri Demir, İsmet Olukman, Oktay Günyüzü, Abdullah Taşpınar.

Disiplin Kurulu;

Hayrettin Demirci, Tuncer Bozkurt, Davut Namalan, Gülsüm Geldi, Gülşen Kar, Nurgül Yıldırım, Recep Adalı, H.Mehmet Kılıçaslan, Yalçın Uzuner.

İl Delegeleri;

Mümtaz Sarıtaş, Erol Serinoğlu, Mehmet Aytekin, Özdemir Öztürk, Nazmiye Eren, Orhan Sarıtaş, Didem Hacıkamiloğlu.




UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim