• BIST 9548.09
  • Altın 2492.255
  • Dolar 32.5078
  • Euro 34.5792
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 21 °C

Duayenden Değerlendirme

26.04.2011 16:34
Duayenden Değerlendirme
Yakup Kurtoğlu ismini Gölbaşı'nda hemen hemen bilmeyen yok. Çok renkli bir geçmişe sahip olan Kurtoğlu, esas olarak Gölbaşı siyasetinde ve pek çok ilke imza atan bir ekibin üyesi bir siyasetçi olarak tanınıyor.Geçen dönem Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğ

Yakup Kurtoğlu ismini Gölbaşı'nda hemen hemen bilmeyen yok. Çok renkli bir geçmişe sahip olan Kurtoğlu, esas olarak Gölbaşı siyasetinde ve pek çok ilke imza atan bir ekibin üyesi bir siyasetçi olarak tanınıyor.

Geçen dönem Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapmış, siyasi geçmişi boyunca ilçe başkanlığı, gençlik kolları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği yapmış, siyasetle doğmuş siyasetle büyümüş bir isim Yakup Kurtoğlu.

Geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Belediyesi 2. yılını doldurdu ve 2. yılın faaliyet raporu görüşüldü. Eski AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu Faaliyet raporu ve Belediyecilik Hizmetlerini değerlendirmeye aldı.

AK Parti Eski Belediye Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu'na MHP'li Gölbaşı Belediyesinin hazırladığı 2. yıl Faaliyet Raporunu ve MHP'li Yönetimin Belediyecilik Hizmetlerini Nasıl Buldunuz sorusu soruldu.
MHP'li yönetimin Belediyecilik Hizmetlerini Nasıl Buldunuz?

Kurtoğlu “Sizde hatırlarsınız 1. hizmet yılı değerlendirmesi yaparken ilk yıl göreve geldiği için hizmetlerle ilgili değerlendirmeden zaman vermek açısından es geçmiştim. Yenidir, Belediyeciliği öğrensin, tanısın, ekibini kursun, plan, proje üretsin diye pekte bir şey dememiştik. Sadece o açıklamalarımızda seçim sürecinde bazı beyanları olmuştu. O açıklamaları ispata davet etmiştim. Aradan geçen bu 2 yıl içerisinde söylediklerinin tamamen asılsız ve afakî şeyler olduğu ortaya çıktı. Sorduğumuz sorular hala havada, hala karşılıksız. Yaptıklarının dedikodudan öteye geçmediği görüldü. Hatırlarsınız, ilk geldiği yılda borçlardan, hatalı imarlardan, mezarlık satışından, Hacılar ve Örencik başta olmak üzere bir sürü dedikoduyu sıralayarak, birde yerlicilik iddialarıyla halkımızı kandırıp iktidara geldiler. Sonuç ortada, geriye dönüp baktığımızda koca 2 yılın boşa geçtiği görülmüştür. İlk geldiği yılda borç dedi başka bir şey demedi. O bile doğru bir ifade değildi. İlk yıl değerlendirmemizde de söylemiştik” dedi.

Beceriksizliklerinden Hiç Bir Şey Yapamadıkları Ortada

Konuşmasına devam eden Yakup Kurtoğlu “MHP'li Belediyeden aldığımız Belediyenin 9 trilyonluk bütçenin 13 trilyon borcu vardı. Belediyede 3 adet bilgisayar vardı. Onlarda tozlanmış kullanılmıyordu. dervir ettiğimiz Belediyenin 76 trilyon bütçesi yapılandırılmış borçlar hariç, yaklaşık 7 trilyon borcu vardı. Mezarlık sattılar dediler aradan 2 yıl geçti, mezarlığı kime sattık hala alanı bulamadılar. İmarda usulsüzlük yapılmış dediler, öne çıkan 2 mahallemiz vardı birisi Örencik diğeri Hacılar Mahallesi, onlarda boşa atıp tuttular, vatandaşı aldattılar. Üstüne Üstlük Çok eleştirdikleri Örencik İmarı Yapılmasaydı şu anda Personel Maaşlarını Ödeyemeyecek durumda olacaklardı. Örencik imarı bunlara can simidi oldu. Orada ki Belediye arsalarını satıp satıp maaş ödediler. Gölbaşı'nı sattırmayacağız diyenleri hali şimdi ortada. Biz bu işleri yaparken hizmete dönüştürüyorduk. Bunlar beceriksizliklerinden hiç bir şey yapamadıkları ortada” diyerek konuştu.

Geçmiş Dönemdeki Belediye Hizmetlerinden Bahsedebilir misiniz sorusunu cevaplayan Kurtoğlu:

40 yılda Yapılamayan Efsane Belediyecilik Hizmetleri Yaptık

“O dönemde Gölbaşı'nın devasa sorunları çözüldü. Asfaltsız ve kaldırımsız yol bırakmadık. 40'a yakın park, kongre merkezleri, kültür merkezleri, sağlık ocakları, spor sahaları ve spor merkezleri imar çalışmaları gibi 40 yıldır yapılmayan efsane belediyecilik hizmetleri yaptık.

Bunlar bizim yaptıklarımızın hayalini bile kuramazlar. İddia ettikleri hiçbir şeyin doğru olmadığını gördüler. 2. yıllarında o dedikleri yalanların farkına vardılar. Artık tek kelime bile o iddialardan eser kalmadı. Onlarda Güneşin Balçıkla Sıvanamayacakların Farkına Vardılar. Çamur Atmakla bu işlerin olmayacağını gördüler. Bu arkadaşlar geçen 5 yıllık efsane hizmetleri korusunlar, bunlar için başarı olur. Gölbaşılı Bunların Bir şey yapamayacağını gördü. Artık oy verenlerde bir şey yapamayacaklarını gördüler. Sadece aldıkları belediyeyi geri devir etseler 5 yıl sonra o bile bunlar için başarı sayılır” dedi.

Gölbaşı Belediyesi Personeli Hakkında Ne düşünüyorsunuz, Son İki Yıldaki Çalışmaları Nasıl Değerlendiriyorsunuz Sorusunu Yanıtladı:

Gölbaşı'nın Yetişmiş Tecrübeli Değerlerini Dağıttılar, Kovdular

Eski AK Parti Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu “Diğer bir iddiaları neydi, sevmediğim yerli yabancı hikâyesi. Gölbaşı'nın yetişmiş tecrübeli değerlerini dağıttılar, kovdular. Ne oldu gelenler arsızlık, hırsızlıktan şu anda yargıyla karşı karşıya kaldılar. Buna da dürüst belediyecilik diyorlar. Gölbaşı böyle talihsiz bir belediyecilik dönemi yaşamadı. Bu söylediklerim sakın muhalefet duygularıyla söylenen sözler olarak düşünülmesin. Bu sözlerin daha fazlasını caddede, sokakta, köyde, mahallede, otobüste, dolmuşta, markette dilden dile zaten söylenen konuşmalar. Yazık oldu Gölbaşı'na Yazık oldu geçen 2 yıla. Aslında iş yapacak olsalardı belediyeyi devir ettiğimizde planlanan ve projesi bitmiş ihale aşamasına gelmiş, 5-6 hazır proje vardı. Kabiliyetleri olsaydı, bu projeleri devreye sokardı. Gölbaşı'nda bu kadar zaman kaybetmezdi. Ama bunları yapacak bilgi, beceri ve kapasite lazım. Bu söylediklerim de bu arkadaşlarda yok. Bir ihaleyi bile 3–4 seferde yapabilen Türkiye de ki ilk belediyedir sanırım. Böyle Beceriksiz bir kadro kuruldu. Tek başarıları var bu arkadaşların 2 yıl oldu hala kendi içlerinde birbirlerini yiyorlar. Bu konuda gerçekten başarılılar.

Bu yönetime oy verenler bile artık, Keşke elimiz kırılsaydı da bunlara oy vermeseydik diyorlar. Bu söylediklerimizi Gölbaşı biliyor, yazıyor daha da fazlasını zaten söylüyorlar” dedi.

Belediyenin Hizmet ve Faaliyetleri Hakkında ki Görüşleriniz Nelerdir sorusuna yanıt olarak

80 Trilyona Yakın Bütçeden Çorba Dağıtmış

Orası Size Emanet Verildi

Kurtoğlu “Sürekli bizleri tanıyanlar soruyor her yerde. Belediyenin hizmetlerini ve faaliyetlerini nasıl buluyorsunuz, bir açıklama yapacak mısınız? diye, ortada keşke açıklama yapacak taktir edilecek bir şey olsa da bizde değerlendirme yapsaydık. Sayın Başkan Faaliyet raporu görüşülürken yaptıklarını söylemişte; sıraladıkları rutin belediye hizmetleri zaten. Söylese de söylemese de eksik fazla zaten yürüyen günlük işler. Sadece hakkını yemeyelim sabahları kaç kişi bilmem ama 80 trilyona yakın bütçeden çorba dağıtmış onu öğrenmiş olduk.

Tabii keşke ortada yapılan küçük dahi şeyler bulsaydık da onları doğru veya yanlış diye değerlendirme fırsatımız olsaydı. Ama bütün Gölbaşılılar gibi bende çok üzgünüm. Gölbaşı'na daha fazla yazık etmeyin. Neyi paylaşamıyorsunuz derdiniz nedir bilmem ama şu iç çekmelerinizi bırakın ve sokağa kulak verin. Sizin birbiriniz ile çekişmeniz Gölbaşılı ya zarar veriyor. Orası size emanet verildi. Kendi hırs ve ihtiraslarınızdan dolayı bizlere yani halkımıza zarar vermeye hakkınız yoktur” diyerek değerlendirdi.

Önümüzdeki genel seçimler hakkında ne söyleyebilirsiniz sorusunu da cevaplayan Kurtoğlu:

Bu Ülkenin AK Partiye, İstikrara, Hizmete İhtiyacı Var

 “ 12 Haziran seçimleri Ülkemiz açısından belki de şu ana kadar girdiğimiz en önemli seçimlerden bir tanesi. 8,5 yıllık hizmetlerin aksamaması için yeniden güçlü bir şekilde AK Parti'nin iktidara gelmesi gerekiyor. Bizler de partimizin birer neferi olacağımız bu süreçte üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. İnşallah Gölbaşımız da %60 lara yakın bir oy alacağımızı tahmin ediyorum. Bu Ülkenin AK Partiye, istikrara, Hizmete ihtiyacı var. AK Partili bütün kadrolarda bu millete hizmet etmekten milletin hizmetinde olmaktan gurur duyuyorlar. Parti olarak Halkımızın hizmetkârı olduk olmaya da devam edeceğiz. Camiamıza gönül veren bütün kardeşlerimizi bu çalışmalara katkı vermesini seçim süresince ellerinden gelen bütün gayretler daha önce olduğu gibi şimdide daha fazla gayretle çalışacaklarından eminim. Milletin hizmetkârı olmak, camia olarak bizim şiarımızdır” dedi.

Sonuç olarak Sözlerinize eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? Ne söylemek istersiniz sorusuna:

BİRŞEYLER YAPTIKLARINI GÖRÜRSEK ALKIŞLARIZ

Kurtoğlu “ Yerelde söylemek istediklerimizle, Vatandaşımızın Beklentileri de belli. O da belediyemizin bizlere hizmet etmesi ve Gölbaşı'na katkı sağlaması. İnşallah önümüzde ki süreç de geçen 2 yıl gibi olmaz, bu tek dileğimiz. Seçim beyannamelerinde vermiş oldukları sözleri tutmaları. Başarılı olmalarını tabiî ki istiyoruz. Bir şeyler yaptıklarını görürsek eğer tabii ki onları alkışlarız. Onlar gibi kuru kuruya muhalefet etmeyiz, yeter ki bir çivi çakma cesareti ve ufukları olsun. Genelde de önümüzde ki seçimlerin milletimizin hayrına bir sonuç olması tek dileğimiz. Camia olarak bu seçimlerden yüz akıyla çıkacağımıza eminim, yeter ki bu davaya gönül veren kardeşlerimiz üzerlerine düşen görevi layığı ile yerine getirsinler. Her şey Türkiye İçin Her şey Gölbaşı için” dedi.

HABER-RESİM: ANILCAN KAŞKATEPE- ZİYA ÖZKAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gölbaşılı
21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:53
hakkınızı helal edin
Kuertoğlu bu meclise sen lazımsın şimdilerde daha iyi anlaşılıyo.başı boş bi belediye vurdum duymaz meclis oturmamış idari kadro arsızlıktan hırsızlıktan yargılanan bürokratlar. hala bu meclis sus pus.bizlere yazık değilmi iş yapmıyolar bari kötülükleri engelleseler bari.oda yok ne kadar hata yaptık illa yerli dedik binpişman olduk. gerçekten sizlerden özür dileriz çok ama çok yanlış yaptık.senin gölbaşına yaptıkların büyük şehirden getirdiklerini bunların 25i bi araya gelseler yapamazlar. su gelecek ilk gölbaşı. asvalt yapılacak ilk gölbaşı sorun var ilk muracaat edilen kişi sen.ama bizler ırkçılık yaptık bunu daha iyi anladık.sandıkki ankaralı olunca daha iyi olacak ama yanılmışız. hakkınızı helal edin.
78.169.133.160
memet
20 Mayıs 2011 Cuma 13:28
taşın altına elini koysan
Ayşe hanıma katılmıyorum.Kurtoğlunu yeterince tanımıyo iste çok şeyleri yapar. Bu camiada onun yapamacağı yok.İstediği şeyleri yapabilir ama soğuk davranıyo.biraz işin içine girmiyo yoksa bu siyaset bezirganları o olsa olmazlardı.Kurtoğlunun teşkilatçılığıda hızmetide ortada. Gölbaşı bu karadar hızmet gördüyse en çok katkısı olanların başında kendisi geliyo.
78.169.171.249
Veysel Alış
20 Mayıs 2011 Cuma 09:47
Tebrikler
SEVAL Hanıma katılıyorum Millet size aday olduğunuz partiden seçilmeniz için oy verdi. Madem ki seçildiğiniz partinin icaraatlarını beğenmiyorsunuz o zaman meclis üyeliğinden istifa edinde onurunuzu görelim fikirlerinizde kararlı olduğunuzu görelim yoksa koltuk sıcakmı geldi ? Sayın Yakup Bey İstese yine meclis üyesi seçilebilirdi fakat kendisini kontenjana yazdırdı. Dava arkadaşlarım varsa bende varım onlar yoksa bende yokum anlayışıyla hareket etti. Çünkü siyaset yapmak, hizmet üretmek Ekip Ruhuyla Mümkündür. İlkeli Davranışlarından Ötürü Tebrik Ediyor, Gelecek Dönemde Hak Ettiği Yerde Bulunmasını Diliyoruz.
95.9.73.172
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim