• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 21 °C

DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI’NDA MUHTEŞEM FİNAL…

17.03.2011 17:55
DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI’NDA MUHTEŞEM FİNAL…
Başkent'te 24 Nisan'da görülmemiş güzellikte görkemli bir açılış seremonisiyle başlayan Dünya Çocuk Oyunları, farklı milletlerden binlerce çocuğun hafızasından silinmeyecek bir finalle sona erdi.

Başkent'te 24 Nisan'da görülmemiş güzellikte görkemli bir açılış seremonisiyle başlayan Dünya Çocuk Oyunları, farklı milletlerden binlerce çocuğun hafızasından silinmeyecek bir finalle sona erdi. Çocukların coşkusuna ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görkemli finalde yaptığı konuşmada “Sizler ülkelerinizin dolayısıyla dünyanın geleceği, geleceğin de yöneticilerisiniz. Dünya Çocuk Oyunları'nda gördüğümüz manzaralardan sonra eminim ki siz hepiniz dostluğun, barışın kardeşliğin daimi temsilcileri olacaksınız” dedi.
Çocukların sahne aldığı törende, minik davulcular salondan büyük alkış alırken, küçük wuşucuların hazırladığı gösteri kapanışa damgasını vurdu.
Ankara Spor Salonu'nda (ARENA) Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek'in katıldığı, sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil'in yaptığı kapanış töreninde, binlerce çocuk ve Başkentli izleyiciler Serdar Ortaç'ın söylediği şarkılarla hem bir haftanın yorgunluğu ve mücadele stresini attı, hem de unutamayacakları bir final yaşadı.
Ankara Spor Salonu'nu dolduran binlerce Başkentli ve dünya çocuklarının bu coşkusuna ortak olan Başkan Gökçek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünyaya armağan ettiği tek çocuk bayramında dünya çocuklarını Ankara'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Hep birlikte heyecanlı müsabakalara, centilmence yarışmalara şahitlik ettik. Yeri geldi kıyasıya karşı karşı geldiniz, mücadele ettiniz, ülkenizi en iyi şekilde temsil ettiniz, yeri geldi kol kola eğlendiniz. Ankara'nın güzelliklerini yaşadınız, farklı kültürleri tanıdınız. Biz buna vesile olmaktan büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.
Tüm çocukların Ankara'dan güzel anılarla ayrılacağına inandığını kaydeden Başkan Gökçek, “Sizler ülkelerinizin dolayısıyla dünyanın geleceği, geleceğin de yöneticilerisiniz. Dünya Çocuk Oyunları'nda gördüğümüz manzaralardan sonra eminim ki siz hepiniz dostluğun, barışın kardeşliğin daimi temsilcileri olacaksınız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 24 Nisan'da başlayan ve tüm konuk ülkelerden övgüler alan Dünya Çocuk Oyunları'nın uluslararası kardeşliğe damga vurduğunu ifade eden Başkan Gökçek, bu yıl edinilen tecrübelerle çocuk oyunlarını daha da geliştirip, büyüterek önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu devam ettirmek arzusunda olduklarını dile getirdi. Gelecek yıl Dünya Çocuk Oyunları'na TRT'nin folklor gösterileriyle düzenlediği 23 Nisan şenliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin masal dünyası kortejinin de ekleneceğini açıklayan Başkan Gökçek, salonu dolduran binlerce izleyiciye şöyle seslendi:
“Sevgili Ankaralılar, bu organizasyon Ankara'da yapılan en büyük organizasyon, umarım yüzümüzün akıyla bu organizasyondan çıktık ve daha büyüklerini yapmaya talibiz inşallah. Sevgili çocuklar, Ankara'dan bütün dünyaya sevgi ve selamlarımızı götürün inşallah. Siz dünyada barışın simgesisiniz, sizleri çok seviyoruz, sizler dünyanın istikbalisiniz. Ankara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan itibaren dünya çocuklarının başkenti olacak. Yıllar içerisinde de dünyada Ankara, çocuk şenliği ile anılmaya başlanacak. Biz, gelecek yıllarda sizin küçük kardeşlerinizi yine burada ağırlamaktan mutlu olacağız. Artık her 23 Nisan'da dünya çocukları Ankara'da buluşacak, dünyaya Ankara'dan selam gönderecek.”
Organizasyonda emeği geçen başta Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2 bin personeli ve görev alan tüm gösteri gruplarına Ankaralılar adına teşekkür eden Başkan Gökçek, konuşmasını “Ankara ve Türkiye her şeye layık ve en güzelini en büyüğünü bundan sonra yapmaya devam edecek. Ankara'ya bütün dünyadan selam gönderiyorum” diyerek bitirdi.
 
KOMİTE BAŞKANLARINDAN BAŞKANA PLAKET …
Letonya Olimpiyat Komitesi Başkanı ile Uluslar arası Bocce 
Federesyonu Teknik Kurul üyesi Yasin Kafi, Başkan Gökçek'e birer plaket verdi.
Gelecek yıl yine Dünya Çocuk Oyunlarında buluşma temennisinde bulunan Yasin Kafi, “Ben 20 yıldır uluslararası organizasyonlara katılıyorum. 52 farklı organizasyonda yer aldım. Ama tüm içtenliğimle söylüyorum ki, Ankara'da son bir haftada yaşadığım şeyler bana daha önce yaşamadığım duyguları yaşattı. Burada çocuklar benim rüyamı geçekleştirdi. Burada 90 ülkeden gelen çocuklar dünya barışının ne kadar kolay yaşanabileceğini gösterdiler. Bunun için öncelikle başkan Gökçek'e teşekkür ederim” diye konuştu.
 
- ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Dünya Çocuk Oyunları, 13 branşta centilmence ve dört dörtlük gerçekleşen müsabakaların ardından, muhteşem finalle sona buldu. 24 Nisan 2011 tarihini görkemli danslar, müzikler, ışık gösterileri ve şarkılarla binlerce çocuğun hafızasına kazıyan Büyükşehir Belediyesi, binlerce çocuğu ülkelerine uğurlarken, yine iddialı bir organizasyon gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanından, 90 ülkeden gelen 3 bin çocuk,  ev sahibi ülke Türk sporcuları, kusursuz geçen organizasyonda görev alan yüzlerce personel ve misafirperverliğiyle konuklarını kucaklayan binlerce Başkentli, müsabakalar, geziler, kıyasıya bir mücadelenin tatlı yorgunluğunu kapanış seremonisinin coşkulu atmosferinde attı.
     Sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil'in yaptığı final töreni görkemli bir ışık ve havai fişek gösterisi ile başladı. Ardından, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi (FOMGED) milli mücadeleyi de anlatan muhteşem bir koreografiyle izleyenleri Ege'den Karadeniz'e Trakya'dan Akdeniz'e kadar Anadolu'nun dört bir yanında keyifli bir gezintiye çıkardı. FOMGED'den sonra sahneye çıkan Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'ndan 43 minik ritim ustasının yaptığı davul şovu ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Dünya Çocuk Oyunları'nın yürekleri hoplatan mücadeleleri kapanışta da izleme şansı bulan Başkentliler, sahneye çıkan 50 wuşhu sporcusunun yaptıkları gösteriyi soluksuz izlediler.
Halk oyunları ekibiyle birlikte Dünya Çocuk  Oyunları'nın simgesi olan misketlerin oynadığı Misket oyununa salonu dolduran büyük küçük herkes coşkuyla ortak etti.
    Ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil'in eğlenceli sunumuyla renklenen kapanış töreni, Dünya Çocuk Oyunları'na katılan sporcuların Ankara Spor Salonu sahasına ellerinde tüm ülkelerin bayraklarıyla gelmesi salondaki coşkuyu daha da arttı.  
 Popüler müziğin sevilen ismi Serdar Ortaç, söylediği hareketli şarkıları ve dans ekibiyle bu büyük organizasyona büyük bir final yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
serkan ayvazoğlu
19 Mart 2011 Cumartesi 14:50
iyibir insan
rüstem başkan düzgün, şaibesiz ve dürüst birisi. herkes sever kendisini. sincanda en az 1000-1500 kişiyi hayatı boyunca iş bulmuştur. bölge için ve akparti için büyük şans hayırlısı olsun.
88.230.226.175
sami
18 Mart 2011 Cuma 14:01
inşaallah
evet sincanlı olarak kendisini ve başkanlığı dönemini hatırlıyorum. son derece duruşuyla kendini hissttiren birisi. çok samimi. hatta muhtelif partilerden geçmişte adaylık tekliflerini reddetmiş. bir konuşmasına şahit oldum, son derece etkileyici idi. iyi niyetli ve dürüst bir şahsiyet. hakkında hayırlısı olsun
212.175.161.9
Prof.Ahmet RUMELİ
18 Mart 2011 Cuma 11:11
Kendisini yakinenen tanıyorum
Değerli kardeşimin adaylığını memnuniyetle karşılıyorum. kendisi gerçekten bölgenin yetiştirdiği, karakterli, eğitimli, şahsiyetli, hizmeti inkar edilemeyecek boyutta olan, herkes tarafından sevilen sayılan, örnek yaşamı ve çalışmalarıyla tanınan birisidir. Bence kendisinin adyalığı bölge halkı içinde çok önemlidir. Çünkü bölgeyi ve sıkıntıları bizzat bilen, çözüme kavuşturma çalışması konusunda kariyeri gereği gerekli adımları veya stratejiyi uygulayabilecek donanıma sahip birisi. İnşaallah kardeşimin ve bölge halkının hayrına olur temennisi ile ALLAH gören göz,İşiten kulak, elinden tutan idrak olsun.vesselam.
212.175.161.9
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim