• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 24 °C

ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOKKİ?

03.08.2009 19:45
ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOKKİ?
Gölbaşı Belediyesi Meclisinde, kavga ve gerilim yine ön planda oldu. Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin sorunların çözümüne yönelik verdiği önergeler, gündeme damgasını vururken, Necip Güler'in vermiş olduğu önergeler, yine kabul edilmedi.

 

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ; ASFALTLAR NEDEN ATILMIYOR?

ASKİ BAHANE Mİ?

SİHİRLİ DEĞNEK KİMSE DE YOKKİ?

Gölbaşı Belediyesi Meclisinde, kavga ve gerilim yine ön planda oldu. Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin sorunların çözümüne yönelik verdiği önergeler, gündeme damgasını vururken, Necip Güler'in vermiş olduğu önergeler, yine kabul edilmedi.

 

 

Necip Güler'in vermiş olduğu önergeler, açıklığa kavuşturulmadan geçiştirilirken; Başkan Odabaşı Necip Güler'i kışkırtıcı olmakla suçladı. Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin vermiş olduğu “Neden asfalt çalışmaları yapılmıyor” şeklinde ki önergeye Başkan Odabaşı “Sınırlarımız çok geniş. Ankara'nın en büyük ilçesiyiz. Elimizde ki imkan ve olanaklarla asfalt atmaya çalışıyoruz. ASKİ çalışma yapıyor, yolları kazıyor. ASKİ'nin yapması gereken yerleri biz asfaltlamak zorunda kalıyoruz. Elimizde sihirli değnek yokki?”  Dedi.

 

Gölbaşı Belediye Meclisinin bu ayki olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan meclis toplantısına belediye meclis üyeleri Engin Çelik, Hacer Varlık, Hakan Han Özcan ve Kadir Yanık ilçe dışında olmaları nedeniyle katılamadı.

AKSAKAL ve ATAK'A İZİN ÇIKMADI

Belediye meclis üyeleri Yusuf Aksakal ve Mehmet Atak'ın gündem dışı söz almalarına, Başkan Yakup Odabaşı gündemin yoğun olması nedeni ile izin vermedi. Odabaşı gündemin yoğun olduğunu ifade ederek “Meclis Gündemimiz yoğun, başka bir toplantıda söz hakkı tanıyacağız” dedi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNDEN ÖNERGE YAĞMURU

Ak Partili Belediye Meclis üyeleri imzalı önergeler, gündeme damgasını vurdu. Ak Partili meclis üyeleri  bir çok soruna çözüm bulacak önerileri, meclise sundu.

MOGANDA SU SPORLARI AKTİF OLMALI

Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri Mogan Gölün'de su sporlarının aktif olması için, Gölbaşı Belediyespor Kulübü bünyesinde çeşitli spor dallarının kulübünün bulunmasını içeren önergelerini başkanlık makamına sundu. Önerge önümüzdeki meclis toplantısında görüşülecek.

Ak Partili meclis üyeleri ayrıca;

Şehrin belli yerlerine Türk Büyüklerinin heykellerinin yapılmasını

Kentin hakim bir yerine gönderiyle birlikte büyük bir Türk Bayrağı yapılmasını,

Sivil Toplum örgütleri ile organize edilen Kültür-Sanat etkinliklerinin yapılmasını, içeren önergelerini meclise sundu. Bu önergeler gündeme alınarak önümüzdeki meclis toplantısında görüşülecek.

 

İNTERNET KAFELER DENETLENSİN

Ak Partili meclis üyeleri, internet cafelere 12 yaşından küçük çocukların alındığını ifade ederek konunun denetlenmesini istedi. Başkan Odabaşı ise konunun Zabıta Müdürlüğünce takip edildiğini ve gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

NEDEN ASFALT ÇALIŞMASI YOK? DEDİLER, ATAK'TAN BEKLEMEDİKLERİ BİR CEVAP ALDILAR

Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin vermiş olduğu “Asfalt ihtiyacı olan yerlere neden asfalt dökülmedi, asfaltlama çalışmaları neden gecikti” şeklinde ki önerge ise mecliste tartışmalara neden oldu. Belediye Meclis üyesi Mehmet Atak ise “Asfaltı getirin, bizde atalım” dedi. Görevi vatandaşa hizmet olan bir belediye meclis üyesinin, konuya çözüm yerine böyle tuhaf bir tepki göstermesine ise Ak Partili Belediye Meclis üyeleri anlam veremedi.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı'nın coğrafi alan itibariyle Ankara'nın en büyük ilçesi olduğuna dikkat çekerek “Sınırlarımız büyümesine rağmen, asfalt ekibimizi gece-gündüz demeden çalışıyor.” Dedi.

ASKİ'NİN İŞİNİ BİZ YAPIYORUZ

Başkan Odabaşı, ASKİ'nin çalışmaları nedeniyle yolların delik deşik olduğunu ifade ederek “ASKİ çalışma yapıyor, ancak, ASKİ'nin görevi olmasına rağmen, bu yerleri biz asfaltlıyoruz. 2 aydır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne söylememize rağmen, Büyükşehir Belediyesi bizleri çeşitli nedenlerle oyalıyor. Bu konuda meclis olarak hep birlikte hareket edelim ve sorunu çözüme kavuşturalım. Biz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. ASKİ'de üzerine düşen görevi yapsın” dedi.

DURUAY ; GÖLBAŞI BELEDİYESİ ATMALI

Fatih Duruay, ASKİ'nin asfalt için ayrılan parayı ortak hesaba yatırdığını, dolayısıyla bu görevin Gölbaşı Belediyesinin olduğunu hatırlatması üzerine ise Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak “Siz asfaltı gönderin, bizde atalım” dedi.

SİHİRLİ DEĞNEK YOKKİ  

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı meclis üyelerinin biraz insaflı olması gerektiğini ifade ederek “Biz belediyeyi devraldığımızda 3 milyon 856 bin TL sadece asfalt borcu vardı. Buna rağmen, hem borç ödüyoruz. Hem de yama yapıyoruz. Ancak elimizde sihirli değnek yokki. Elimizden geldiği kadarı ile asfalt çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Bunca yıl belde belediyesinin yapamadığı Bezirhane - Selametli yolunu yaptık. Üzerimize düşen görevi yapacağız. Bütçemizin %45'i Büyükşehir Belediyesine gidiyor. Ancak karşılığı hizmet olarak dönmüyor. Ancak biz tasarruf yaparak bu sıkıntıları aşacağız. Asfaltlama çalışmaları önümüzdeki ay daha da artacak.

TARLA YOLLARIDA  MI ASFALTLACAK?

Meclis üyesi H.Kadir Yıldırım'ın, “Seçim öncesi Gökçek söz verdi asfalt için ancak, sözünü tutmadı” sözleri üzerine Ak Partili meclis üyesi Hayati Çal “Bezirhane'nin içindeki yollar komple asfaltlı. Tarla yollarına da mı asfalt atılacak? Daha ne istiyorsunuz?” dedi.

 

İMKANLAR OLURSA SAĞLIK OCAĞINA TADİLAT YAPILACAK

Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin Oyaca'da bulunan Sağlık Ocağının tadilattan geçirilmesi için verdikleri önerge için Başkan Odabaşı “Aslında Sağlık Ocağının tadilatının İl Özel İdaresi tarafından yapılması gerekiyor, imkanlar dahilinde sağlık ocağının tadilatını yapmaya çalışacağız” dedi.

 

ENGELLİ ALT GEÇİDİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİLİYOR

Yaya alt geçidine engelliler için özel bir yer yapılması için verilen önerge için Odabaşı çalışmaların devam ettiğini, en uygun olan çözümün arandığını söyledi.

 

Köy konağı ve mahalle kültür evlerinin yapımı, okullarda çevre düzenlemesi yapılması ve Eymir Gölü yürüyüş yoluna bilgi tabelaları asılması için verilen önergeler hakkında ise Başkan Odabaşı gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
deli dumrul
04 Ağustos 2009 Salı 14:03
mazeret
Sayın başkan bulunduğunuz mevkii mazeret üretme değil çözüm bulma yeridir. Başkan olmadan önce her türlü olumsuzluğu düşünmedinizmi? yani sen de sihirli değnek yokta Gölbaşılı vatandaşın suçu ne? bir an önce yollarımızın asvaltını istiyoruz mazeret yok!!!!
85.96.235.206
nuray
04 Ağustos 2009 Salı 13:49
aferin
Aferin atak. Bak nasılda çareyi buldu. Bu Atak çok piratik zekalı, aslında başkan olması gereken kişiydi. Hakkını yediler. GETİRİN ASVALTI. Kime söylüyor. Sana, bana, sizlere, bizlere yani herkese. Yani bütün GÖLBAŞINA. BU kafada bu zeka pes vallahi. Nasıl çözüm ama. BEĞENDİNİZ DEİĞLMİ.
88.254.102.2
haaaa haaaa haaaa
04 Ağustos 2009 Salı 12:27
öyle gülüyorumki sizlere
zavallı köylüm benim okadar dedik bakın bunlar hizmet getiremez bunlar ancak sizlere sohbet etmeye çay içmeye gelirler dedik ellerinde imkan yok dedik anlamadınız anlayamadılar olmadı olmadı olmadı işte yapılan işler ortada hani hizmet hani asfaltınız nerde kaldı o güzelim işler yok malesef yok olamazda kapasite yok.gidin sorun asfalt alabiliyorlarmı atabiliyorlarmı çalışanlar bile bunlara oy verenler bile illallah etmişler asfalt yok diyorlarmış derler daha çook derler desinlerde.atak negüzel söylemiş getirin atarız yokyaa allah allah geldiysen atacaksın bulacaksın kapı kapı gezipte yalan iftira atmaya benzemez bunlar yok mezar sattılar yok arsa sattılar yok iş makinası sattılar yok peşkeş çektiler nekadar arsa sattınız yüzünüz varsa gezdiğiniz mahallelerde açıklayın 4 ayda kaç para aldınız açıklayın
88.231.208.167
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim