• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 19 °C

ELİMİZLE BÜYÜKŞEHİRE SUNDUK

10.07.2009 19:30
ELİMİZLE BÜYÜKŞEHİRE SUNDUK
Gölbaşı Belediyesi Temmuz ayı içerisinde almış olduğu meclis kararı ile belediye İncek'te hakkı olan ve payına düşen parseller, göz göre göre Büyükşehir Belediyesine armağan edildi. Alınan kararla İncek'te yapılması düşünülen imar planını Gölbaşı Belediye

 

İNCEK'TEKİ ARSALAR MELİH GÖKÇEK'E HEDİYE EDİLDİ

 

Gölbaşı Belediyesi Temmuz ayı içerisinde almış olduğu meclis kararı ile belediye İncek'te hakkı olan ve payına düşen parseller, göz göre göre Büyükşehir Belediyesine armağan edildi. Alınan kararla İncek'te yapılması düşünülen imar planını Gölbaşı Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi yapacak.

Belediye meclisinde MHP'li Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Atak, Hacı Kadir Yıldırım, Naki Yükseker, Benli Nalbant, Yüksel Özbek, Ali Atsız, Hamit Mermer ve Yüksel Özbek, CHP'den ise Yusuf Aksakal, imar planının Gölbaşı Belediyesince yapılması yönünde oy kullandı. Diğer Belediye meclisi üyeleri ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise imar planının Büyükşehir Belediyesince yapılması yönünde oy kullandı.

Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık'ın mazaret bildirerek katılmadığı belediye meclis toplantısında, gündemin 22. maddesinde anlaşmazlık çıktı.

 

HAKKIMIZA TECAVÜZ EDİLİYOR

Belediye meclis üyesi Yusuf Aksakal Büyükşehir Belediyesinin bu imar planı ilanı Gölbaşı Belediyesinin haklarına tecavüz ettiğini öne sürerek “Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği İncek, Kızılcaşar ve Taşpınar'da yapılması düşünülen imar planının da, arsaların Gölbaşı Belediyesine tahsis edilmesi belirtiliyor. Bu imar planı ile Gölbaşı'nın ve Gölbaşılı'nın hakkına tecavüz ediliyor. Büyükşehir Belediyesi protokole uymuyor. Çağdaş Ankaralılar Derneği'de bu konuda Büyükşehir'i mahkemeye vermiştir. Mahkeme imar planının iptaline karar vermiştir. Gölbaşı Belediyesine ait arsalar neden büyükşehir belediyesine geçmiştir? Meclisin görevi, ilçe belediyelerinin hakkını korumaktır. Portaş'ın arazisi neden çok katlıda, vatandaşların ki çok katlı değil? Gölbaşı Belediyesine adına çıkacak parselleri, Melih Gökçek'in cingözlülüğüne feda etmeyelim. Bir kez daha düşünelim” dedi. 

 

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak, Uygur Türklerine yapılan haksızlığı protesto eden Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı İdris Gülhan'a ve Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Han Özcan'a teşekkür ederek, bu zulmü kınadığını ifade etti.

 

BİZ SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERDİK

Atak, İncek'te yapılan imar nedeni ile aslında konuşmak istemediğini, seçimden önce verilmiş bazı sözleri olduğunu hatırlatarak “ Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projesini iptal ediyor, biz ise Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği imar planını onaylamaya çalışıyoruz. İşin açıkçası bunu da anlamış değilim. Planlar iptal oldu, mahkeme kararını bekleme aşamasında, muhtemelen bu planları Gölbaşı Belediyesi yapacaktı. PORTAŞ'a verilen 43 dönümlük yer bizim arsamız olacaktı.” dedi.

 

YAKUP KURTOĞLU İLE AYNI PENCEREDEN BAKAMAYIZ

İncek'te Kentsel dönüşüm gelişim alanı ilan edildiği şeklinde bahsedilmektedir. Bu planı ilan edelerken, Gölbaşı Belediyesinden herhangi bir görüş alınmadı. O zamanki belediye meclis üyesi Yakup Kurtoğlu'nun  Büyükşehir Belediyesinin kararında imzası vardır. Yakup Kurtoğlu ile aynı pencereden bakmamız düşünülemez. Şimdi bir bölgede planlama uygulama sorunları yasa ile mevcut ilçe belediyesi tarafından çözülmesi mümkünken, neden büyükşehir belediyesi bu imar planını yapsın ki?

 

GÖLBAŞI BELEDİYESİ ÇOK MU ACİZ?

Tulumtaş, Koparan köylerinin imar planları belediye binası yapılacak diye geçmiş yönetim tarafından Kentsel Dönüşüm adı altında büyükşehir belediyesine verildi. Ancak geçmiş yönetim bu belediye binasına tekrar 2,5 trilyon masraf yapmak zorunda kaldı. O imar planından Büyükşehir Belediyesine Tulumtaş köyünden kalan 1200 dönüm bir yer var. Bunu Gölbaşı Belediyesi çok mu aciz? İmarda elemanları yok mu? Niye biz yapamıyoruz? Biz yapsaydık hem İncek'te hemde Tulumtaş'ta kalan arsalar bize kalacaktı.

 

KALKMIŞ TRENE BİNDİRİLMEK İSTİYORLAR?

Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen yerlerin planının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması bir kere imar mevzuatına aykırıdır. Mahkeme bunu tespit etmiştir. Şimdi tren kalkıyor, son dakikada bize gelmiş bize gelin bu trene atlayın diyorlar. Niye hukuki sorumluluklarını yerine getirecekler. Gölbaşı Belediyesi kabul ederse, mahkemede birlikte yaptık diyecekler ve durumu kabul ettirmeye gayret edecekler. Gölbaşı Belediyesi hiçbir zaman bu işin içinde olmadı.

 

KOMİSYON ÜYELERİ VİCDANLARI İLE Mİ KARAR ALDI?

Şimdi İmar Komisyonunda bu kararı alan arkadaşlar, bu kararı vicdanlarıyla mı karar almışlardır. Komisyonda bu imar planının Büyükşehir Belediyesince alınması kararını alan arkadaşları önce Allah'a, sonra kendi vicdanlarına bırakıyorum.

 

AL DA SENİN OLSUN DEMEDİK.

Komisyon toplantısına bizde katıldık. Başkanla bu konuyu defalarca istişare ettik. Biz öncelikle Gölbaşı'nın belediye meclis üyesiyiz. Gölbaşı'nın haklarını korumakla yükümlüyüz. Biz her şeyi Büyükşehir'e bırakmadık. Komisyonda istişaresini yaptık, Mehmet Atak'ın söylediği gibi al da senin olsun demedik.

 

GÖLBAŞI'NIN MENFAATİ İÇİN BU KARARI ALDIK

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise bu kararın meclisten çıkmasının Gölbaşı'nın faydasına olacağını ifade ederek “Biz Gölbaşı'nın haklarını savunmak için buradayız. Büyükşehir Belediyesi burada imar yapmıştır. Sonra bazı yerlerin kendine ait olduğunu iddia etmiştir. Bu iddiayı tescil ettirmek için İçişleri Bakanlığına müracaat etmiş. Vatandaşta itiraz edince konu mahkemeye taşınmış. Mahkeme halen devam ediyor. Mahkeme parselasyonu bozduğu zaman bu hak otomatikmen bize geçecek.Mahkeme süreci bizi ilgilendirmiyor. Ancak, imar yapılmadığı için arsa sahipleri inşaat yapamıyor. Bu durumda rahatsızlık yaratıyor. Bu süreç buradaki ruhsatların ve ruhsatlardan gelecek gelirlere engel oluyor. Biz uzun zamandan beri istişare yapıyoruz. Bu kararın Gölbaşı'na faydalı olacağı kanaatine vardık. Vicdani kanaatimizde bizi bu kararı almaya yöneltti. Bu süreci engellememiz, Otobüse binmiş insanı beklemeye almak gibi bir şey. Bir çok kişi inşaat yapmak istiyor, ancak yapamıyorlar. Bizim Gölbaşı'nın bir santimetrekaresini bile heba etme gibi bir düşüncemiz olamaz. Mahkeme sürecini etkileyecek bir kararımız yok.”

 

 

MHP'LİLER FİKİR AYRILIĞINA DÜŞTÜ

Uzunca tartışılan İncek'te yapılacak olan 1/1000 ölçekli imar planı oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye meclisinde MHP'li Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Atak, Hacı Kadir Yıldırım, Naki Yükseker, Benli Nalbant, Yüksel Özbek, Ali Atsız, Hamit Mermer ve Yüksel Özbek, CHP'den ise Yusuf Aksakal, imar planının Gölbaşı Belediyesince yapılması yönünde oy kullandı. Diğer Belediye meclisi üyeleri ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise imar planının Büyükşehir Belediyesince yapılması yönünde oy kullandı.

 

SEMT PAZARLARI HAFTADA 2 GÜN KURULACAK

Başkanlık yazısı ile semt pazarları haftanın iki gününde kurulacak. Belediye meclis üyesi Ahmet Çelebi, bu günlerin belediye meclisince belirlenmesini istedi.Başkan Odabaşı ise istenildiği takdirde bu günlerin değiştirilebileceğini ifade etti. Alınan kararla Çarşamba günü Karşıyaka mahallesinde, Cumartesi günü ise Seğmenler Mahallesinde semt pazarı kurulacak.

 

SELİ HABER DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
angaralı
13 Temmuz 2009 Pazartesi 10:37
BAŞKASININ ADINI KULLUNMAK
Angaralı adı ile yazanlar sanırım bu adı ben kullanıyordum.benim adıma yazmak sizemi kaldı.Artık kullanmıyorum
194.27.10.120
ahmet
11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:28
ne odu gülüm
Bu kadar çarpık bir mantık görmedim. Aynı danışmanları gibi. Arkadaşlar imar pilanlarında yaptığınız çalışmalar öyle veya böyle eleştiri konusu olabilir. Bu imar çalışmasının M Gökçekle ne alakası var. Orda başkanın kaç metre yerini buldunuzda bu kadar anlamsız sığ konuşuyorsunuz. Lafa bak M Gökçeğe hediye edilmiş. Eskiden bir meclis üyesi daha vardı aynı danışmanınız gibi oda bütün olaylara böyle kör ve şaşı bakardı. Bu yapılan işlemde zaten Ankara Büyükşehir belediyesinin yerleri mevcut. Kendi malı. Siz hak gaspımı yapacaksınızki. Sıkıysa geçirmiyeydiniz.
88.254.105.115
sedat
11 Temmuz 2009 Cumartesi 09:20
uysal kedi
Eskiden bazı arkadaşlar sağa sola zırlar dururdu. Bakıyorum süt dökmüş kediye döndüler. Sokaklarda sağa sola çamur atmak çok kolaydı. İftira atmak çok kolaydı hadı zırlasana niye ağzını şuana kadar açamadın.
88.254.105.115
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim