• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Emeği Geçen Herkesten Özür Dileyin

14.07.2011 09:19
Emeği Geçen Herkesten Özür Dileyin
Gölbaşı yerel basında yayımlanan ruhsatlarla ilgili haberleri üzüntü ile izlemekteyiz.

Gölbaşı'nda aylardır yaşanan ve lokomotif sektörüne ciddi darbe vuran Çap, Ruhsat ve İskân problemi aylardır verilen uğraşın sonunda çözüldü. Gölbaşı merkezde böyle bir sorunla karşılaşıldığında hiçbir kurum ya da kişilerin sorunu sahiplenmeyerek kamuoyuna hiçbir açıklamaları olmazken bugün gelinen noktada çözülen sorunun ardından “biz çözdük, siz çözmediniz” gibi açıklamalar yapan Gölbaşılı bürokratlar yakışmayan davranışlar sergilemeye başladı.


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın Basın açıklamasının ardından MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener'de   yazılı bir basın açıklaması yaptı. İşte o Basın Açıklaması;

GÖLBAŞI KAMUOYUNA DUYURULUR
Gölbaşı yerel basında yayımlanan ruhsatlarla ilgili haberleri üzüntü ile izlemekteyiz.

“RUHSAT SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK” diyenler unutmamalıdır ki;
Siz, ruhsat sorununu çözen değil, Gölbaşı halkını, müteahhidini ve esnafını bu sorunla karşı karşıya getirenlersiniz! Şöyle ki, 28.07.2006 tarihinde bu planı, partinizin belediyedeki iktidarı döneminde hazırlatıp onaylatmadınız mı? Mahkemenin iptal kararına neden olan 74 parselin 2005 yılında onaylanan ayrı bir planı varken, merkez planına dâhil edilmesi bütün işlemlerin durmasının tek sebebi değil midir? Konserler ve kutlamalarla 74 parselin tapularını dağıttınız ama taraflı ve yanlış uygulamalar sebebiyle birçok kişiyi mağdur eden siz değil misiniz? Bir değil pek çok dava açıldı ve en sonunda parselasyonu ve dayanağı olan merkez planının tamamı mahkemece iptal edildi. Tüm Gölbaşı halkı bilmelidir ki buna sebep SİZSİNİZ!

Ne 2006 yılında onaylanan planı biz yaptık ne de türlü yanlışlarla dolu bu planı biz iptal ettirdik! Biz ne yaptık? Bu yanlışı düzeltmek için gerek siyasi gerekse teknik kadrolarımızla mesai mefhumu gözetmeksizin, hafta sonu demeden gerektiğinde gece yarılarına kadar çalışarak Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında mekik dokuyarak merkez planının onaylanabilmesi için olağanüstü bir çaba harcadık. İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'nün tarihinde bu şartlar altında 20 gün içerisinde onaylanan başka bir jeolojik etüt raporu yoktur. Hem Gölbaşı Belediye personelinin hem de jeolojik etüdü hazırlayan firma yetkililerinin bu süreçteki çabalarını kimse göz ardı etmemeli ve bundan haksız bir pay ve siyasi bir rant elde etmeye çalışmamalıdır.

Bu sorunu çözdüğünü iddia edenler, mahkemenin iptal kararından bu zamana kadar geçen sürede neredeydiler ve ne yapmışlardır? Madem çözebiliyordunuz Gölbaşı Belediye yönetimini başarısız göstermek için mi Gölbaşı halkının ve müteahhitlerinin kan ağlamasına seyirci kaldınız?
Problemli olan 74 parsel ve Örencik, merkez planından çıkarılarak aynı sorunların yaşamasının önüne geçilmiştir. Ancak Örencik ve merkez 74 parsel kendi kaderine terk edilmemiş, aksine daha önce yapılan yanlışlıklar ortadan kaldırılarak öncelikle Örencik planı tamamlanmış ve ilgili kuruma onaylanmak üzere sunulmuştur. Ayrıca merkez 74 parsel planında mağdur edilerek dava açan vatandaşlar ve diğer hak sahipleri ile toplantılar yapılarak tek tek sorunları dinlenmiş ve sorunları tamamıyla ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar tüm şeffaflığı ile devam edilmektedir. Türkiye'de ilk defa onaylanmadan ve askı süreci beklenmeden 74 parseldeki tüm hak sahiplerinin katılımı ile yapılacak bir toplantıda bu plan açıklanacaktır. Tamamıyla tarafsız ve adilane hazırlanmakta olan bu plan, olası bir yargı sürecinde iptal kararı ile sonuçlanmayacak kadar da kusursuz olacaktır. İnanıyoruz ki, 74 parselin planı da en kısa sürece tamamlanacak ve hak sahipleri onlarca senedir bekledikleri haklarını sonunda elde edeceklerdir.
Gerek belediyemiz bürokratlarının gerekse teknik personelinin özverili çalışmalarını daima destekleyecek, Gölbaşı halkının refahı için elimizden gelen her türlü siyasi desteği de esirgemeyeceğiz. Bu vesile ile başta Gölbaşı Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı, ilgili Başkan Yardımcısı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yönetici ve teknik personeline ve mahkeme kararı ile iptal edilen merkez planının onaylanma sürecinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarız.

13.07.2011 tarihinde çap, ruhsat ve iskân işlemleri başlamış olup, yeni merkez planının Gölbaşı halkına hayırlı olmasını dileriz.
Yapılan bu açıklamalar ışığında beklentimiz AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek'in yapmış olduğu bu talihsiz, gerçekleri yansıtmayan açıklamasını düzelterek doğruları Gölbaşı kamuoyu ile paylaşmasını ve onaylanan merkez planında emeği geçen herkesten özür dilemesidir.

Selçuk DAĞDELENER
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
GÖLBAŞI İLÇE BAŞKANI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
fahrettin aydınlı
15 Temmuz 2011 Cuma 11:19
mhp li kardeş
madem selçuk başkana böyle bişeyler diyorsun bir mhp li olarak seçimlerde sen ne yaptın önce kendine sor sonra benim tanıdığım hiç bir mhp li ismini gizlemez sen kesin ya akp lisin yada yandaşlarından birisin değilsen ismini açıkla MHP li kardeş
78.162.178.224
BOZKURT
14 Temmuz 2011 Perşembe 17:12
İÇLER ACISI
DEGERLİ GÖLBAŞILI ÜLKÜCÜLER SAYIN BAŞKAN VE EKİBİ 2.5 YILDIR
İKTİDARDALAR NAPTILAR HERZAMAN OLDUGU GİBİ BUNUDA ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR GÖLBAŞINDA ÜLKÜCÜLERİN BOYUNLARINI BÜKÜK KOYDULAR CIKMIŞ ŞİMDİ SAHİPLENMEDEN BAHSEDİYORLAR KİMİ KANDIRIYORLAR BUNLAR AYIP BAŞKAN AYIP GÖLBAŞINDA HERKES İŞİNİ HALLEDER YALNIZCA ÜLKÜCÜLER İŞLERİNİ HALLEDEMEZLER BU ZİHNİYETE GÖRE YALANSA BİRTANE KARDEŞİM CIKSIN BEN İŞİMİ HALLETTİM DESİN ELİNDEN ÖPEYİM SAYGILAR
212.175.144.3
mhp li
14 Temmuz 2011 Perşembe 10:13
WAYYY BEE
Wayy be konuşana bakın bizim İlçe Başkanımızdında ağzı varmış ta konuşuyomuşş.. Genel seçimlerde nerelerde konuştun bide bunu açıklasana 3.parti olarak zaferle çıktığımız!!!! seçimlerden bahsediyorum sayın DAĞDELENER....
78.169.205.175
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim