• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 28 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 24 °C

ESKİ DÖNEMİN İNCELENMESİNE ENGEL

02.11.2009 19:59
ESKİ DÖNEMİN İNCELENMESİNE ENGEL
Gölbaşı Belediyesi Kasım ayı olağan belediye meclis toplantısında CHP'li, AKP ve MHP'li üyelerin geçmiş dönemde yapılan hizmet ve mal alımları ihale, imar değişiklikleri ve akaryakıt alımlarının araştırılması hususunda Belediye Meclisinde genel görüşmeye

Gölbaşı Belediyesi Kasım ayı olağan belediye meclis toplantısında CHP'li, AKP ve MHP'li üyelerin geçmiş dönemde yapılan hizmet ve mal alımları ihale, imar değişiklikleri ve akaryakıt alımlarının araştırılması hususunda Belediye Meclisinde genel görüşmeye açılması teklifi Başkan Odabaşı tarafından reddedildi.

 

Gölbaşı Belediye Meclisince, 2010 mali yılı vergi harç ve ücret tarifeleri belirlendi ve yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilirken, Oğulbey ve Yağlıpınar mahallelerinde imar çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

 

GEÇMİŞ DÖNEM İNCELENSİN

Başkan Odabaşı, Ocak ayında yasa gereği zaten bir araştırma komisyonu kurulacağına dikkat çekerek “Gerek görülürse mecliste genel görüşmeye açarız” dedi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ise önergede meclisin üçte ikisinin çoğunluğu olduğuna dikkat çekerek “Geçmiş dönemde yapılanlar mecliste genel görüşmeye açılmalıdır” dedi.

 

MÜDÜRLERİ NEDEN GÖREVDEN ALDINIZ?

AKP'li Belediye Meclis Üyeleri yerel seçimler sonrası Gölbaşı Belediyesinden ayrılan müdürlerin ve başkan yardımcısının neden gönderildiğini meclis gündemine taşıdı. Hacer Varlık, Necip Güler, Dilaver Şaşmaz, Behsat Aydemir ve Duran Özkan imzalı “Sizin beğenmeyerek görevden aldığınız müdürler 80 bin nüfuslu ilçeden, 500 bin nüfuslu Sincan Belediyesinde görev almıştır. Bu bir çelişki değimlidir? Bu konuda siyaset mi vardır? Liyakatmı var?” şeklinde soru önergesi Başkan Odabaşı “Bu tamamen bir siyasi bir soru. Bu arkadaşlar tamamen kendi istekleri doğrultusunda ayrıldılar. Bizde kendilerine kolaylık sağladık. Meclisin bilgisine sunulur.” diye cevap verdi.

 

BİZ ŞEFFAFIZ

AKP'li Belediye Meclis Üyelerinin belediyeye ait Petrol Ofisi Tesislerinin ihalesinin nasıl ihale edildiği şeklindeki soru önergesine Başkan Odabaşı “Biz her şeyi şeffaf yapıyoruz. Petrol Ofisi tesislerinin ihalesi 2886 sayılı ihale kanununa göre yasal olarak yapılmıştır. Daha önce de bu konu ile bilgi vermiştik.” Şeklinde cevap verdi.

 

HARÇLARDA ADALETSİZLİK VAR

Mecliste 2010 mali yılı vergi harç ve ücret tarifeleri görüşülürken, AKP Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay ve Necip Güler, merkez ve taşra mahallelerden alınacak harçların eşit olduğuna dikkat çekerek “Merkez mahalle ile taşra mahallede oturan vatandaşlardan aynı harcı almak yanlış olur. Merkez ve taşra mahallelerde oturan insanların arasında ciddi bir gelir farkı var. Taşra mahallelerinden alınan harçların merkez mahallelerden biraz daha düşük olması gereklidir.” Dedi.

 

EN ÇOK BEN İSTİYORUM

Başkan Odabaşı'da Ak Partili belediye meclis üyelerinin düşüncesine katıldığını ancak, bunun yasak olarak mümkün olmadığını söyledi. Mevcut durumun düzeltilmesi için T.B.M.M.'den mevcut bir kanun çıkması gerektiğini vurgulayan Odabaşı “Gölbaşı Belediye Meclisinin harçları düşürme gibi bir yetkisi yok. Biz daha önce Büyükşehir Belediyesinden köy statüsündeki mahallelerde alınan katılım payının düşürmesini istedik, ancak olumsuz cevap aldık.” Dedi. Başkan Odabaşı konu ile ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını, bakanlığın meclisin gündemine bu konuyu taşıyacağını ifade ederek “Bu konunun çözüme kavuşmasını en çok ben istiyorum. Hep birlikte hareket edelim. Büyükşehir Belediye meclis üyeleri Melih Beyl konuyu görüşsün. Amacımız Gölbaşı'na hizmet etmek. Bu harçların gerçekten düşürülmesi gerekli. Merkez ile taşra mahallelerinde ki harçların  eşit olması adaletsizliktir. Bu konuda herkesin katkı ve desteğini bekliyoruz. Bu haksızlığın giderilmesi gerekli.” Dedi.

 

KİRAYA VERECEK KEPÇEMİZ YOK

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal belediyeye ait iş makinelerinin 110 TL saatlik kiralama  ücretinin pahalı olduğunu ifade ederek “Bu fiyat piyasaya göre çok pahalı. Belediyenin bu hizmeti vatandaşa daha ucuz vermesi gerekli değilmidir?”  dedi. Başkan Odabaşı ise fiyatın geçtiğimiz sene ile aynı olduğuna dikkat çekerek “Zaten kiraya verecek kepçemiz yok. Eğer yapılacak iş toplumu ve bölgede yaşayan vatandaşı ilgilendiriyorsa biz belediye olarak zaten bu hizmeti ücretsiz olarak yaparız”dedi.

 

TOKİ'nin SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYALIM

MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak gündem dışı söz alarak TOKİ'de yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Atak, CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ile TOKİ'deki sorunları yerinde incelemek için sözleştiklerini, Aksakal'ın başka bir işi çıkması nedeniyle TOKİ'de tek başına incelemeler yaptığın ifade etti. Atak “TOKİ'de doğalgaz bağlanmadığı için okullar velilerin evlerinden getirdiği elektrikli sobalarla ısınıyor. Evlerde de elektrik sobası kullanılıyor. Bu da sık sık elektriklerin kesilmesine neden oluyor. Şebeke suyu yok, doğalgaz yok. TOKİ'de sorun çok.” Dedi.

İktidar partinse bu konuda büyük görevler düştüğünü ifade eden Atak, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinden köprülü kavşak alt geçit yapımı konusunda hala bir cevap alamadıklarını da dile getirdi. Bütçe görüşmeleri esnasında AK Partili meclis üyelerinden bazı mesajlar aldığını ifade eden Atak “Mesajlar alındı. Cevaplar verilecek” dedi.

 

DURUAY; “YETKİ SİZDEYDİ SİZ YAPSAYDINIZ”

Ak Parti Grup Başkanı Fatih Duruay Mehmet Atak'ın bu sözleri karşısında söz alarak, TOKİ konutlarında TEDAŞ, BAŞKENT DOĞALGAZ ve ASKİ'nin abone büroları açtığını ifade ederek “Abonelik işlemleri başladı. Kısa süre içinde tüm sorunlar çözülecektir” dedi. Duruay alt geçit yetkisinin daha önce Gölbaşı Belediyesinde olduğunu hatırlatarak “Yetki sizdeydi siz yapsaydınız” diye konuştu.

 

 Not: Kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim