• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • Ankara : 17 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 21 °C

FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

08.04.2010 11:37
FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
Gölbaşı Belediyesi Meclisi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısında “Faaliyet Raporu” görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı.

Gölbaşı Belediyesi Meclisi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısında “Faaliyet Raporu” görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. Ak Parti, MHP ve CHP gurunu adına söz alan Belediye Meclis üyeleri birbirlerini suçladılar.Gölbaşı Belediyesinin 2009 yılı faaliyet raporun Ak Partili meclis üyelerinin muhalefetine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. İşte sert tartışmalara neden olan Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ayrıntıları.

 

KİŞİLERE RANT ELDE EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYELİM

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal Taşpınar Mahallesi 77 ada 5 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli imar planına ilişkin yaptığı konuşmada, İmazr Komisyon üyelerini sert bir dille eleştirdi. Aksakal, bu konu görüşülürken Başkan Odabaşı'nın imar komisyonuna kendisini davet ettiğini hatırlatarak “Komisyonda şahsıma yapılan hareketler bir belediye meclis üyesine yakışmadı. Biz konu ile ilgili yapılan yanlışları söyledik. Bana komisyondan çıkmam söylendi, bunda Fatih Duruay'da şahittir. Bu arsayı bir yıl önce belediye bir şahsa satmış. Dün neyse bugünde aynısı yapılsın. Hiç kimseye şahsi rant sağlanılmaya çalışılmasın. Bu arsalarda tüyü bitmemiş yetim hakkı var. Bu hakları yedirmeyelim. Şahıslara rant elde edilecek kararlara değil, kamunun yararına iş yapalım.” dedi. Başkan Odabaşı ise kişi rantları için değil, kamu yararına olan kararlara imza attıklarını ifade ederek “İmar komisyonu da bu konuda oldukça objektif davranmıştır” dedi.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bir yıl içerisinde yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti. Odabaşı'nın 1 yıllık faaliyetlerini meclise sunmasından sonra, CHP grubu adına söz alan Yusuf Aksakal, faaliyet raporu hakkındaki görüşlerini söyledi.

Aksakal, 2008 yılı faaliyet raporu kitapçığını MHP'li Mehmet Atak'ın sert bir dille eleştirdiğini ifade ederek “Mehmet Atak geçtiğimiz yıl, faaliyet raporunda bir çok fotoğraf var diye eleştirmişti. Bu yılda geçen seneden değişen bir şey yok. Gülme komşuna gelir başına” dedi. Aksakal aslında faaliyet raporu hakkında fazla görüş bildirmeye gerek olmadığını, çünkü başarısız bir bütçe yaşandığını ifade ederek “Tahmini bütçe'nin yaklaşık %47'si gerçekleşmiş. Yani buradan anlaşılan bir yılda hiçbir şey yapılmamış. Bu aynı zamanda Belediye Meclisininde başarısızlığıdır. O yüzden çok çalışmamız gereklidir. Biz bütçe görüşmeleri esnasında bağış miktarları abartılı demiştik. Ozaman bize gülmüşlerdi. Baktığımızda alınan bağışların toplamı 8 bin TL. Para olmadığı için faiz gelirleri de elde edilememiştir.” Dedi.

Aksala geçmişe kıyasla, Belediyenin asfaltlama çalışmalarında sınıfta kaldığını ifade ederek “Gölbaşı Belediyesi olarak asfaltlama çalışmalarına acilen hız vermeliyiz” diye konuştu. Kaldırım çalışmalarında da aynı sorunun yaşandığını ifade eden Aksakal “Bu bütçe tamamen başarısız bir bütçedir.” dedi. İmar çalışmalarında ki gayretleri takdirle karşıladığını ifade eden Aksakal,  Bütçenin %33'ünü arsa satışları teşkil ediyor. Anlaşılan o ki ne MHP, ne de CHP belediyeciliği beceremiyor.

Öğrenciye yönelik hiçbir projeniz yok. MHP'nin ve AKP'nin farkı yoktur. İkisi de birbirinin fotokopisidir. Bu iki parti aynı ilkelere sahip partilerdir ve değerleri de aynıdır. Burada boş poltika yapmayın .Gölbaşı'nı da oyalamayın. Parasızlıktan dert yanmanın anlamıda yok. Gölbaşı Belediyesi ve Belediye Meclisi ağlama duvarı yada dert yanma yeri değildir.

MHP'liler biz bu kürsüye çıkınca maalesef rahatsız oluyorlar. Keşke herkes buraya çıkıp düşüncelerini söyleyebilseler. Komisyonda şahsımıza ve partimize yapılan terbiyesizlik karşısında, sayın başkan özür bile dilemedi. Biz turizm bürosuna karşı değiliz, ancak yerinin yanlış olduğunu defalarca söyledik. Başkanın dediği katılımcılık sözde değil, özde olmalıdır.

Öte yandan mezarlık girişi de Nevşehir taşından değil, andezit taşından olmalıydı. Andezit taşı bir fırsattır diyoruz, ancak elimizdeki değeri fırsat olarak kullanmıyoruz. Sivrisineklerle mücadelede de geç kalınmıştır. Vatandaş bu konuda oldukça rahatsız olmuştur. Belediyenin eleştirilere tahammülü olmalıdır. Belediye meclisinde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.” Dedi.

2009 yılı Faaliyet Raporu görüşmelerinde AK Parti gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, MHP'li yönetime yüklendi. AK Parti döneminde yapılan hizmetleri tekrar tekrar açıyorsunuz diyen Özcan, sert eleştirilerde bulundu. Özcan, faaliyet raporunun siyah beyaz olduğunu, hizmetlerden fotoğraflara yer kalmayacak şekilde! çok ucuza mal edildiğini ifade ederek, “2008 yılının faaliyet raporu ile 2009 yılının faaliyet raporu kıyaslandığında, hatırlarsanız MHP meclis üyelerinden bir şahsın yapmış olduğu ağır eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu görürsünüz ve yaptığı eleştirileri, suçları kendisine bir sene sonra aynen iade ediyoruz” dedi.

“ÇATISI GÜNEŞ GÖRMEMİŞ EVLERİ GÖRDÜK”

Özcan konuşmasında CHP'lilere de göndermede bulunarak, “CHP'nin Gölbaşı'nda 10 yıllık iktidarını gördük. Çatısı güneş görmemiş evleri de gördük. Taklit edilmek suç değildir. MHP ve AK Parti'nin değil, CHP'nin ve MHP'nin ikiz kardeş olduğunu tüm Türkiye bilmektedir” dedi.

“GÖLBAŞI KASABA GİBİYDİ”

AK Parti'ye yönelik suçlamalara cevap veren Özcan, “2004 yılında MHP'li yönetim ile yönetilen Gölbaşı Belediyesini devir aldığımızda 11 trilyonun üzerinde borç, 20 yıldır ödenmemiş SSK primleri, arazi geleceği olmayan, 2003 yılı 9 trilyon gerçekleşen bütçesiyle Gölbaşı bir kasaba gibiydi. Maaşları bile elden ödenen kurumsallaşmamış bir belediye. Çivi çakılmamış, siyasi entrikalarla boğuşan bir ilçeydi. 2004 yılında MHP'den devir alınan belediye ile 2009 yılında MHP'ye devredilen belediye arasında kuzey ile güney, doğu ile batı arası kadar fark vardır. 2003 yılı ve 2009 bütçesi ortadadır” dedi.

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR”

Gölbaşı'nda çamur at izi kalsın anlayışının devam ettiğini dile getiren Özcan, “Ama şunu hep unutuyorsunuz. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Seçim propagandasını hep doğru olmayan şeylerle bina ettiniz. 'Köylere dört kat vereceğiz' dediniz, 'İmarlarda ruhsat harçlarını yarı düşüreceğiz' dediniz. '2000-3000 kişi arası işçi alacağız' dediniz, 'Gölbaşı'nı Gölbaşılılar yönetecek' dediniz, 'Altgeçidi gerekli görüşmeler alarak yapacağız' dediniz,  'Gölbaşı'nı hep satıyorlar' diye bir önceki döneme suçlamalar yaptınız” dedi.  

“BİZ O ARAÇLARI ALMASAYDIK ADIM DAHİ ATAMAZDINIZ”

MHP'li belediyenin 22 trilyon borçla devir aldık sözlerinin doğru olmadığını ifade eden Özcan, “ '22 Trilyon borç bıraktınız' diyerek doğruları söylemediniz.. Akıllarda şüphe kalmasın. Gelelim gerçeklere. AK Partili belediye olarak size devir ettiğimiz borç miktar 7 trilyon civarı. Bunu açacak olursak. Sadece 2009 yılında 9 trilyonluk asfalt döktük. Asfalttan 4 trilyon civarı borç kaldı. 50 civarında araç aldık. Onlarında görev süreci içerisinde çoğu ödendi. Yaklaşık 1.5 trilyon borcu kaldı. Biz o araçları almasaydık adım dahi atamazdınız. Bakalım siz ne kadar ilave edeceksiniz. Yaklaşık 2 trilyonluk borçta kültür merkezlerinden kalan borçtur” dedi.

“AÇTIĞIMIZ YERLERİ YENİDEN AÇIYORSUNUZ”

AK Parti'nin açılışını yaptı yerlerin, MHP'nin tekrar açılışını yaptığını söyleyen Özcan,  2009 yılı faaliyet raporunda bunun açıkça görüldüğünü ifade ederek, “Bizim dönemizde yapan Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi'ni sizler yeniden açtınız. Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi çok güzel, ama siz buranın açılışını tekrar yaptınız. AK Partili belediyenin yaptıklarını bir çıta olarak görüp yükseltmeyi bırakın, taklit etmeyi de bırakın” dedi.

“SİZLER GİBİ HAZIRA KONMADIK”

AK Parti'yi arsa satmakla suçlayan MHP'li belediyeye 'Sizler gibi hazıra konmadık' diyen Özcan, “Gayret ettik, çalıştık, imar yaptık, arsaları değerlendirip, 5 yılda 26 trilyon arsa sattık. Hazineden satılanları söylemiyorum. Onlar size de geliyor. 2008 yılında yapmış olduğumuz yatırım 38 trilyon. Yani 5 senede satılan arsa bedeli, 1 yıllık yatırımı karşılamadı bile. Siz bunlarla önceki dönemi suçladınız. Önceki dönemin yaptığı imarlı arsaları sattınız. Sadece bir senede 11 trilyon civarı arsa sattınız. Hem de hazırdan, imar yapmadan. Eğer ki önceki dönem bu imarları yapmasaydı, siz şuan maaş dahi ödeyemezdiniz. Siz zengin babanın hayırsız evladı gibi, üzerine koyacağınıza hazırları satıyorsunuz” dedi.

“TOPU SÜREKLİ TACA ATIYORSUNUZ”

Konuşmalarında MHP'ye ağır eleştirilerde bulunan Özcan, adına festivaller düzenlenen ve Gölbaşı'nda bir marka olan Andezit taşı yerine mezarlıkta Nevşehir taşının kullanılmasının da doğru olmadığını vurguladı. Ya Büyükşehir'i ya da eski yönetimi suçlayan MHP'nin topu sürekli taca attığını kaydeden Özcan, “Kendi getirdiğiniz müdür yarımcınıza soruşturma açılıyor, ağır eleştirilere maruz kalıyor, oda bu yönetim şekline dayanamayıp istifa ediyor. İşçiler konusunda hep sıkıntılar yaşandı. İlk önce maaşlar gecikti, sonra parti ayrımı yaparak bayan işçileri dahi en uzak yerlere verip bezdirmeye çalıştınız” dedi.

MHP'li yönetime Konya yolu projesini de hatırlatan Özcan, “Seçim beyannamenizde 'Kent konseyi ile görüşüp, yapacağız' dediniz. Ama ne yaptınız? Hemen ilk toplantıda topu yine Büyükşehir'e attınız” dedi.

“BELEDİYEDE KAÇ ODABAŞI SOY İSİMLİ KİŞİ VAR?”

Ali Atsız yönetimindeki Gölbaşı Belediye Spor yönetiminin neden istifa ettiğini de soran Özcan, “Bu yönetim daha bir yılı dolmadan neden istifa etti? Ne oldu? Mezarlıklardan bahsederken, Örencikteki mezar yerinin kime satıldığını buldunuz mu? Bir önceki dönemi eleştiriyordunuz? Soruyorum şimdi araştırsınlar, kaç Odabaşı soy isimli belediyede çalışan kişi var. Odabaşı Özel Kalemde, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Odabaşı, Aşevi'nde Odabaşı, Şoför Odabaşı. Bir de bir önceki döneme bakalım. Haşlak soy isimli bir kişi varmış çalışan. Oda işten çıkartılmış” dedi.

AK PARTİ'DEN 'RED'

AK Partili Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, konuşmasının sonunda grubu adına faaliyet raporuna 'RED' oyu verdiklerini ifade ederek sözlerini bitirdi.

BELEDİYE BAŞKANI YAKUP ODABAŞI İSE YAPILAN ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı hizmetler Haşlak döneminde yapıldı! diyen AKP li meclis üyelerine yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Arkadaşlarımızın eleştirilerini saygıyla karşılıyorum. Muhalef görevini yapacak, saygıyla karşılıyorum. Ancak bazı gerçekleri de bilmekte fayda var.  Faaliyet raporunda baskı hatasından kaynaklanan eksiklikler tesbit ettik ama arkadaşlar bunu hoşgörüyle karşılar dedik. Taşçılar olayının temelini atan Milliyetçi Hareket Partili Belediye başkanımızdır. Yine 74. Parselle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. İncek 74.de de, Çil Mehmet mevkinin durumu belliydi, Şahin Tepesi, yine Sahil Yolu'nun başlangıcını 1999 yılında iktidar olan Milliyetçi Hareket Partili  li belediye yapmıştır.

HALEN BORÇLAR GELİYOR ANCAK BORÇ VAR DİYE SIZLANMIYORUM…

YAKUP ODABAŞI'NIN ÖMRÜ BORÇ ÖDEMEKLE Mİ GEÇECEK…

Bugüne kadar hep eleştiriden kaçtım ancak bazı konularda çok haksızlık yapıldığını söylemek istiyorum. Yusuf arkadaş kaynak bulacaksınız diyor;  para yok diye sızlanmıyorum. Ancak 2004 de alınan belediye ile 2009 yılında alınan belediyenin ciddi anlamda borcu var arkadaşlar. O günde şartlarda alınmış yapılandırılmış ve borçlar halen devam ediyor. 17 Trilyon küsür  yaklaşık 18 Trilyon borcu var. Bu beldeler hariç. Asfalt borçla atıldı, borcu kim ödedi halen ödüyoruz. İstesek 10 Trilyon liralık daha asfalt alırım ancak borçlar çoğalır. Yani, biz sanki 5 yıllık iktidarı bitirdik son noktaya geldik öyle bir eleştiriye maruz kalıyoruz. Daha 1.yılındayız. öncelikle borçlarımızı yapılandıralım. Duran bey alınmasın ama mecbur kalmadıkça beldelerden hiç bahsetmedim. Ancak hiç durmuyor borç çıkıyor arkadaşlar. Ben hiçbir zaman burada parti ayrımı yapmam. Bu borçların taksitlendirilmesi için Fatih Arkadaşımız ve vekilim yapacak bişey varsa yardımcı olalım dediler ancak bankada bişey yapamadık. Bakıyorsunuz 3-5 yıl önce mazot alınmış bize geliyor. 1992 yılında 30 tane telsiz telefon almış Gölbaşı Belediyesi şimdi bu 97 yıllarında icraya verilmiş. Burada Gölbaşı Belediyesi adına 86 bin dolar civarında borç tahakkuk ettirilmiş. Gelmiş 2002 de 460 bin dolara çıkmış itiraz edilmiş 170 bin dolar düşmüş. Gelmiş 2007 ye halen ödenmemiş. Taşpınar'a bakıyoruz su kullanmış borçu çıkıyor. Bu gölbaşı nın suçu günahı nedir. Yakup odabaşı nın ömrü burada borç ödemekle geçecek.

İSTESEK 100 TRİLYON LİRA BÜTÇE GERÇEKLEŞTİRİRİZ...ANCAK 6 AY SONRA BELEDİYE PERSONELİNE MAAŞ ÖDEYEMEYİZ..MİRASYEDİLİK YAPMAK KOLAY…

 77 Trilyon bütçe hayal olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bunu önümüzde bulduk. Gerçekleşmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ha bunu istesek 100 trilyon gerçekleştiririz, gidersiniz borç alırsınız, borçlanırsınız öyle  güzel yatırım yaparsınızki ondan sonra Gölbaşı Belediye sinde çalışanlar 6 ay sonra maaş alamaz duruma gelir. Gölbaşı nın en acil projesi hangisiyse onu birlikte yapalım. Bunlara karar verelim . mirasyedilik yapmak çok kolay.

HAŞLAK, ARSALARI BABASININ EVİNDENMİ GETİRDİ…

Bazı satılmak üzere olan arsaları elimizde bulduk. Sayın Haşlak babasının evinden mi getirdi. Bu memleketin arsaları arkadaş. Ben size söyleyim. Şimdi arkadaşlar sene 2007;  14 trilyon yada 13.5 tahmini bütçe olabilir. Satılan arsa miktarı 14 trilyon  küsür lira, bütçenin dışına çıkılmış,  sene 2008;  geçici bütçe 15 Trilyon, satılan arsa 15 Trilyon küsür lira, 14 trilyon 400 milyar Bursal'dan para gelmiş. Bunun dışında 2008 de piyasaya 10 trilyon borçlanmışsınız. eder 40 Trilyon. Ondan sonra da çıkıyorsunuz şunu yaptık. Bu parayla herkes yapar, ortaokula giden çocuğa verin o da yapar…Şimdi borçlar 8 trilyon civarında düştü o kadar tasarrufa gidiyoruz ki. Bunu niye yapıyoruz Gölbaşı için yapıyoruz, yapılan her yatırımda kılı kırk yarıyoruz. ".

YAPILAN AYNI  HİZMETLERDE ÖDEMELER ÇOK FARKEDİYOR…

BEN YILDA 150 ARSA SATSAM GÖLBAŞI İHYA OLUR..

 "150 hektarlık jeolojik etüt kaç liraya yapılmış biliyormusunuz? 22 bin liraya,  bizim dönemimizde Mogan Gölü kıyısında 750 hektarlık arazi 20 bin liraya yaptırdık. Bakın bunları söylemiyorsak suçlumuyuz yani. Nereye baksak masraflar dökülüyor. ..Şimdi arsa satışı diyorlar arkadaşlar. Sayın Haşlak döneminde  700 küsür tane arsa satılmış. Yıllık hadi 140 tane diyelim. Biz kaç tane satmışız 20 tane , ben her sene 150 tane arsa satarsam Gölbaşı'nın ne hale geleceğini bir düşünün. Arsa satışıyla ilgili birkaç tane örnekte veriyim. Neyi kaç satmışlar. Biz bu konuda çok hassasız. Arsa satışlarında medyanın huzurunda açık arttırmayla yapıyoruz. Ballıkpınar da en son arsa satışı oluyor baktımki değişik fiyatlar var. Parselleri gezdim. Araştırdım. Ona göre imzalıyorum. Kaç tane belediye başkanı memlekette gidip parsel parsel dolaşıyor. Bugün itibarıyla arsa satışında kasamıza giren yok. 2009 da 11 Trilyon küsür liradır.

UCUZ ARSA SATIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ…

HAYMANA YOLU GİRİŞİNDE PARK BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ..

ÖRENCİK'TE A ŞAHSINA ARSALAR ÜRETİLMİŞ…

OĞULBEY DE 96 DÖNÜM ARAZİ  NİYE ÖYLE VERİLMİŞ…

 "Şimdi; Karaoğlan Köyüne ait 7789 metrekare üzerinde otel olan bir arsa kaça satılmış arkadaşlar 673 Milyon lira'ya, taktiri size bırakıyorum. Bir tane daha..Oğulbey'de 96 bin metre yani yüz dönüme yakın parsel 3 trilyon 380 bin liraya satılmış. Bunu imar yapın en az 10 trilyona satarsınız. Bunlar ortadadır. Yine dedim ki, Haymana yoluna dönüşte bir park vardı. Bu park yıkıldı. Bu park niye yıkıldı arkadaşlar. Haymana yolu'na cephesini kısaltmışlar, onu arkasına vermişler. Arkasındaki şahsın arsasını öne,  peşkeş çekmişler, Haymana yolu'na cepheli yapmışlar. Dünyanında parasını harcamışlar.  Şimdi o arsada mağdur olan başka bir arkadaş da mahkeye verecem diyor inşallah mahkeme bozar. Birde 640 milyar para harcamışlar. Şimdi her elimi attığımda bişey çıkıyor. Konuşmayım diyorum ancak olmuyor. Şimdi arkadaşlar, Örencik bölgesinde imar uygulaması yapılmış. 2970 metre belediye 30 metre A şahsı, yine 2970 metre belediye 30 metre A şahsı, yine böyle birçok gidiyor. Belediye mi yaptı bu parselasyonu, 2970 metreyi siz alıyorsunuz niye 30 metreyi başkasına veriyorsunuz. Niye tam yapmıyorsunuz bunu. Bu hakmı, bu adaletmi, bu dürüstlük mü, yani partinin adının böyle olması yani kullanmayım adaletli olmak gerekiyor ancak yapılmıyor." yapılan bazı imar planlarının bozulacağını belirtti.

ODABAŞI SOYADI OLANI BELEDİYE'DEN ATIYIM MI…

 Bir arkadaşımız dediki işçiler filan, Odabaşılar dedi. Şimdi Fethi Odabaşı 1992 yılında belediye ye girmiş şimdi soyadı Odabaşı diye işten mi çıkarıyım. Şimdi benim akrabam olduğu için işten atıyımmı!  Ben seçimlerden sonra 1 tane kadrolu çıkarmadım. Seçim bittikten sonra işçi alınırmı, ihtiyaç varsa niye daha önce almadı. Ona ragmen  1 kişi çıkartmadım. Siz bir işçiyi aldınız yeterli değilse çalıştırırmısınız. Ben size örnek veriyim . 2004 te haşlak ve ekibi, adalet ve kalkınma partisinin belediye başkanı 2005 de sadece 15  kadrolu işçi çıkarmış. Bunun hesabını versin. Diyeceksiniz ki ihtiyaç yoktu. Karşılığında da 31 tane işçi almışlar. İhtiyaç yoktu niye aldınız. İhtiyaç vardı niye çıkardınız. Arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun. Çok yapılan haksızlık var. ben Gölbaşı'nı seviyorum,

Birde soyadı Haşlak işten çıkarılmış  dedi Hakan bey, buradan çıkınca sorun, Haşlak soyadında birisi çalışıyormu çalışmıyormu. Size yanlış bilgi veriyorlar. Bugün çıktıysa ben bilemiyorum.  Ayrıca, duvar ustası diye alınmış işçiler var  ancak duvar ustalığından haberi yok. Böyle olunca maaşı fazla oluyor. Ne yapacaz, duvar yapılacak usta yok, onun yerine duvar ustası alırsınız. Bizim yaptığımızda budur. Kaynakçıysanız kaynakçılık yaparsınız. Bunda da hiç siyaset gütmedik. Önce insan dedik. Basına düşen o rakamlarda hep yanlıştı. Basın mensubu arkadaşlardan da rica ediyorum rakamlara filan dikkat edersek kamuoyunu doğru bilgilendiririz. 

BAZI KONULAR BİLGİ VE TECRÜBE, UZMANLIK İSTİYOR…GÖLBAŞI'NDA YAPABİLECEK YOKSA BAŞKA YERDEN GETİRMEYECEĞİZ Mİ…

Gölbaşılı hemşerilerimi seviyorum. Biz Gölbaşı'nda kim oturursa otursun o arkadaşı iş konusunda tercih ederim. Ancak, bazı konular tecrübe, bilgi ister. Başka yerde oturan arkadaşımız verimli olursa tabiki Ankara da oturuyorsa onu da tercih ederim. Belediye demek fedakarlık demek. Her arkadaş çalışmayabilir. Bunların hesabını da yapmak lazım.

BİR TANEDE BÜYÜKŞEHİRDEN VERİYİM. 70 DAİRELİK ARSA BİR EL KALDIRMA İLE 700 DAİRELİK OLUYOR. BU BÖYLE OLMAMALIDIR..

Bir tane de Büyükşehir den örnek veriyim. Bir bölgede 0.15 olan emsal 1.5 yapılıyor. Yani 70 daire oluyorsa bir el kaldırmayla 700 dairelik arsa oluyor. O zaman o bölgede oturanlarda faydalansın ama faydalanamıyor. Yani bunu A şahsı aldı diye böylemi olmalıdır. Ben daha fazla uzatmak istemiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. “dedi.

DURAN ÖZKAN; HANGİ BELEDİYE Yİ BORÇLU ALDIYSANIZ AÇIKLAYIN..

Belediye Meclis Üyesi Duran Özkan;  “Beldelerin borcu var ama İller Bankası'ndan, Hazineden gelen paylar zaten bu borcu öderdi. Şu ana kadar hangi beldeye ne kadar yatırım yaptıysanız açıklarsanız sevinirim.. Yani borçlu belediye olarak anılmak hiç hoş olmuyor.”dedi.

MECLİSE GELEN ÖNERGELERİN ÇOĞU ZAYIF VE BASİT ÖNERGELER…

Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer, Mezarlıklarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ne önerge verildiğini,  yeni mezarlık alanları oluşturulmasını istediklerini belirterek şunları söyledi. “Gölbaşı belediye meclis üyeleri olarak 1 yıl içerisinde  146 önerge sunulmuş. 82 AKP,  48 MHP,  16 CHP den önerge gelmiş. MHP'rnin 47  önergesi gündeme alınıp gündeme alınmış, AKP'nin  34 önerge gündeme alınmış, CHP 7 önerge gündeme alınmış geri kalanlar soru önergesi şeklinde burada cevabı verilmiş. Bütün meclis oüyeleri için söylüyorum. Bazıları gerçekten çok zayıf ve basit önergeler. Toplumun genelini ilgilendiren önergeler çok az arkadaşlar. Ben bunlara çok girmek istemiyorum ama paylaşmak istedim. Komisyonlardan çıkan karar sayılarına bakın, imar komisyonu 34  karar almış. “ diyerek komisyonların aldıkları kararları saydı. Meclis olarak çuvaldızını kendimize batıralım, iğneyi başkasına batıralım.” Dedi. 

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal;  “Birde şunu sormak lazım bugüne kadar verilen önergelerin kaçtanesi uygulamaya geçildi. Bunu da sormak lazım. “dedi.

 

 TÜM AYRINTILAR GELECEK

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
suat
08 Nisan 2010 Perşembe 12:58
gazkesen
ya bu adamın olduğu her yerde kavga gürültü var.girdiği yeri bozuyor.şuna biriside haddini bildirmedi ya ona yanarım arkadaş
78.166.172.94
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim