• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Galerilere "İDARE" engeli

07.02.2011 11:15
Galerilere İDARE engeli
Başkan Melih Gökçek ile önceki Vali Kemal Önal'a oto galerileri kent dışına taşımada geç kaldıkları için 'fırça' atan ve Büyükşehir'e 'talimatla' karar aldıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, şimdi de yargı engel çıkardı. 9. Bölge İdare Mahkemesi'den yürü

Başkan Melih Gökçek ile önceki Vali Kemal Önal'a oto galerileri kent dışına taşımada geç kaldıkları için 'fırça' atan ve Büyükşehir'e 'talimatla' karar aldıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, şimdi de yargı engel çıkardı. 9. Bölge İdare Mahkemesi'den yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ANKARA 9. Bölge İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı'nın ikinci el oto galerilerinin yerleşim alanı dışına taşınmasına ilişkin genelgesine karşı Başkent Otomotivciler Derneği'nin açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Başkent Otomotivciler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Nacar, şehir dışına çıkmama gibi bir diretmeleri olmadığını belirterek, “Tabiri caizse Gölbaşı'nda bize gösterilen yer dağ başı. Esenboğa yolunda ya da Sincan girişi Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nin hemen yanında tespit edilen iki alan var. O ki alandan birine oto galerilerin taşınmasını istiyoruz. Derneğimize üye olan 300 esnafımızdan da bu yönde imzası var. 'Şehir dışına çıkmayız' diye bir tutumumuz yok ancak Gölbaşı'na taşınırsak tüm esnaf büyük zarar görür” dedi.

Anayasa'ya aykırı

“Mahkemeler yerindelik kararı verdiği sürece belediyelerin eli kolu bağlı kalıyor” diyen Başkan Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ve halkın da istediği doğrultuda şehir içindeki oto galerilerin şehir dışına taşınması konusunda gerekli çalışmayı başlattık. Gölbaşı'ndaki dev alanın ana arterlerinin alt yapısını bitirdik. Ama dernek gitti, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Üzülerek söylüyorum, idare mahkemeleri yerindelik kararlarıyla belediyelerin faaliyetlerini durduruyor. Bu Anayasaya da yasalara da aykırı.

Yanıcı handikabı

Bu hafta içi belediye meclisinde yanıcı madde üreten fabrikaların şehir dışına taşınması konusunda bir karar almak istiyoruz. Biz kararı alacağız ama gidip yine birileri mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alacak. Bu işin tek çözümü var. Kapsamlı bir kanunun çıkması ve mahkemelerin belediyelerin yerine karar vermesini engellemek gerekiyor.”

Durdurma gerekçesi

Ankara 9. İdare Mahkemesi derneğin, “Şehrin 50 kilometre uzağına, hiçbir kimsenin olmadığı, hiçbir ticari faaliyetin olmadığı, açıkça dağ başına gönderilmesi düşünülen ikinci el otomotivcilerin, bu uygulamayla ticari faaliyetleri ortadan kalkacak” iddiasını değerlendirdi. Mahkeme, “İlerde telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğurabilir” gerekçesiyle belediyeden 'savunma' gelene kadar yürütmeyi durdurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
hüseyin
08 Şubat 2011 Salı 20:32
bencede
bencede verilmesin benim orada beş metre bile yerim yok ama o yerli dediğimiz insanlar daha hala anlamamakta israr ediyolar hiç bişey demiyorum.bence kafa yapısı değişmediği sürece bu gölbaşına çivi çakılmaz.elin adamı bile anlamış
78.163.207.98
VATANDAŞ
07 Şubat 2011 Pazartesi 20:46
DAĞ BAŞI MI?????
OTO GALERİLERİNE DÜŞÜNÜLEN YER GÖLBAŞININ HER YÖNÜYLE EN İYİ YERLERİNDEN BİRİDİR.DAĞ BAŞI DİYENLER BU BÖLGEDEN ARSA ALAMADIKLARI İÇİN KONUŞUYORLAR.GÖLBAŞININ GELECEĞİ İLE LÜTFEN OYNAMAYIN. DAĞBAŞI DENİLEN YERDE EĞER BİLDİĞİNİZ TARLA ARSA VARSA ALMAYA HAZIRIM. BU KARAR GÖLBAŞINA ÇOK BÜYÜK ZARAR VERDİ.
95.15.127.147
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim