• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 17 °C

GENÇLERİN DE MERKEZİ VAR

01.02.2011 11:15
GENÇLERİN DE MERKEZİ VAR
Okullar yarıyıl tatiline girdi, yorucu bir dönem geride kaldı. Şimdi eğlenme, dinlenme, eksik derslere takviye zamanı…

Okullar yarıyıl tatiline girdi, yorucu bir dönem geride kaldı. Şimdi eğlenme, dinlenme, eksik derslere takviye zamanı…
Büyükşehir Belediyesi, yorucu bir eğitim-öğretim yarıyıl dönemini geride bırakarak, 28 Ocak'ta karne heyecanı yaşayan öğrenciler için çeşit çeşit etkinlikler hazırladı.
Ara tatili boyunca haftanın 7 günü kapılarını Başkentli öğrencilere açık tutacak olan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı 16 çocuk kulübü ve 14 gençlik merkezinde gezilerden turnuvalara, sinemadan yüzmeye, gösterilerden kermeslere kadar pek çok aktivite yapılacak, etütler ile öğrencilerin ilk dönem eksik kalan dersleri takviye edilecek.
Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi'ndeki 48 deney seti ile “Caillou'nun Hayal Dünyası” adlı müzikal ve Başkent Tiyatroları'ndaki 4 çocuk oyunu da tatilde öğrencilere eğlenceli imkanlar sunuyor.
Başkent'in artık bir çocuk şehri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent genelinde yürütülen 165 proje içerisinde öğrencilere çok fazla önem verildiğini vurguladı. Çocuklara ve gençlere yönelik hizmet veren kulüp ve merkezlerin, yıl boyunca pek çok etkinlik düzenlediğini belirten Başkan Gökçek, tatillerde bu etkinliklerin daha da geliştirildiğini ve renklendiğini dile getirdi.
Bir dönem boyunca yorucu bir eğitim sürecinden geçen öğrencileri biraz olsun dinlendirmek, eksik kalan eğitimlerine takviye yapmak niyetiyle yarıyıl tatilinde çok çeşitli sürprizler hazırladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerinde 15 gün boyunca haftanın 7 günü tüm eğitimci kadronun dönüşümlü olarak hizmet vereceği bilgisini verdi.

- “EVDE VAKİT ÖLDÜRMESİNLER”

Çocukların ya da gençlerin isterlerse derslerine takviye alabileceklerini, isterlerse yeteneklerini geliştirmek için kurslara katılabileceklerini, isterlerse de sadece yaşıtlarıyla buluşup eğlenceli vakit geçirmek için merkezlere gelebileceğini söyleyen Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Çocuklarımız, Ankara'nın soğuk hava koşulları nedeniyle tatillerini genelde evde oturarak, televizyon ya da bilgisayar karşısında vakit öldürerek geçiriyorlar. Biz bunun yerine onları kültürel, sanatsal, sportif yönlerini geliştirici aktivitelere yönlendirmek istiyoruz. Bunun için de uzman arkadaşlarımız her kulüpte her merkezde o bölgenin ihtiyaçlarına göre etütler, geziler, gösteriler, kermesler, etkinlikler, turnuvalar, yarışmalar düzenledi.”

- ÇEŞİT ÇEŞİT AKTİVİTE

Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü pek çok sosyal projeden biri olan çocuk kulüpleri, çocukların olumlu alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, sosyal ve kültürel gelişimlerini olumlu yönde desteklemek, organize suç grupları tarafından istismar edilmelerini ve sigara, alkol, kumar gibi kötü alışkanlıklara sürüklenmelerini önlemek amacıyla hizmet veriyor.
Çocuk kulüplerinde yarıyıl tatilinde düzenlenecek etütler, kurslar ve seminerler dışında bölgeye özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Ahmetler Çocuk Kulübü Anıtkabir'i gezecek, teleferiğe binecek. Altındağ Çocuk Kulübü'nde takdir ve teşekkür alanlar sinemaya götürülecek, ayrıca herkese yönelik karne eğlencesi düzenlenecek. Dikmen Çocuk Kulübü, çeşitli eğlencelerin yanı sıra dev akvaryumu ziyaret edecek.
Mamak Çocuk Kulübü yarışmaların yanı sıra bowling oynamaya, tiyatroya ve sinemaya gidecek. Keçiören Çocuk Kulübü, yarıyıl tatilinde yeteneklerini sergileyecek büyük bir gösteri hazırlarken, Sinanlı Çocuk Kulübü karne eğlencesi ile tatili renklendirecek. Eryaman Aile Yaşam Merkezi geziler, turnuvalar düzenlerken, Planet Aile Yaşam Merkezi dolu dolu bir eğlence programıyla çocukları keyiflendirecek, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi sinema gösterileri, turnuvalar, geziler ile tatili geçirecek.
Çocuklar tatilde sosyal projelere de imza atacak. Eryaman Aile Yaşam Merkezi'nin minik yürekleri, tatillerini hasta ve hasta yakınlarının kaldığı şefkatevlerine düzenlenecek gezilerle değerlendirecek.
Batıpark Çocuk Kulübü ise büyükleri bile kıskandıracak etkinliklerle yarıyılı dolu dolu geçirecek. Çocuklar tarafından süslenerek tatile merhaba diyecek kulüpte, stand-up, halkoyunları, step, ront gösterilerinin yanı sıra “Yetenek Sizsiniz Batıpark” ve bilgi yarışması, kıyafet balosu, makarna partisi, fotoğraf çekimi gibi etkinlikler yapılacak.

- GENÇLERİN DE MERKEZİ VAR

Gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgili alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak amacıyla kurulan gençlik merkezleri ise 14 şubeyle hizmet veriyor.
Gençlik Merkezleri de yarıyıl tatilini dolu dolu geçirecek. Ansera Gençlik Merkezi yarıyıl tatilinde doğa yürüyüşü, basketbol, futbol, yüzme, gezi ve eğlence programları düzenleyecek. Dikmen Gençlik Merkezi, sabah sporu ile güne merhaba diyecek, İngilizce kelime oyunları, Elmadağ gezisi, tiyatro ve sinema etkinlikleri ile tatili geçirecek. Gençlik Parkı Gençlik Merkezi resim sergilerine geziler düzenleyecek, Eryaman'da badmington turnuvası ile tatili renklendirecek.

- CAİLLOU TATİL BOYUNCA ÇOCUKLARLA OLACAK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu oyuncularından oluşan Kukla Karagöz Derneği tarafından sahneye uyarlanan ünlü çizgi film kahramanı Caillou'nun maceraları tatil boyunca çocuklarla buluşturacak. Örnek davranışlarıyla uzun süredir çocukların kalbinde yer edinen, dünyada 50'dan fazla ülkede gösterimde olan Caillou, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Gençlik Parkı Tiyatro Sahnesinde 19 gösteri yapacak.
Başkent'in en eski parklarından biri olan Gençlik Parkı'nda bulunan Başkent Tiyatroları da ara tatilde çocuklara ve gençlere yönelik oyunlar sergileyecek. Tatilini kültürel etkinliklerle güzelleştirmek isteyen öğrenciler için Başkent Tiyatroları, Bahçedeki Yaramaz, Bir Keloğlan Masalı, Cüceler Kayıp ve Çeşme Başı Cazuları adlı çocuk oyunlarını sergileyecek.
Tiyatro oyunlarıyla ilgili bilgiye ve biletlere Kızılay ve Gençlik Parkı'ndaki bilet gişeleri ile www.mybilet.com adresinden ulaşılabiliyor.

- FEZA GÜRSEY “MERAKLILARI” BEKLİYOR

Altınpark'ta bulunan Feza Gürsey Bilim Merkezi ise ara tatilde keşfetmeyi seven, geleceğin bilim adamlarını bekliyor. 7'den 70'e herkese bilimi eğlenceli bir ortamda anlatarak, sevdirmeyi başaran Ankara Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi, yılın her günü ziyaretçi kabul ediyor. Öğrenciler okullarında teorik olarak işledikleri ders konularını “Görerek ve dokunarak” uygulama imkanına kavuşuyor.
Merkezde, insan iskeleti, kalp, damar gibi yüzde 20'ye yakını gerçek örneklerden oluşan deney setleri hakkında bilgi edinen ziyaretçiler, ilgilerini çeken deneyleri pratik olarak yapma şansına da sahip oluyorlar. Yılın her günü 09:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Feza Gürsey Bilim Merkezi'yle ilgili 317 99 19 ve 317 97 28 No'lu numaralardan bilgi alınabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim