• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 20 °C

GENÇLİK PARKI KAPILARINI AÇIYOR

26.08.2009 14:47
GENÇLİK PARKI KAPILARINI AÇIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir şekilde yeniden düzenlenen Gençlik Parkı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile kapılarını tekrar Ankaralılara açacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir şekilde yeniden düzenlenen Gençlik Parkı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile kapılarını tekrar Ankaralılara açacak.

Parkın açılışı töreninde sanatçı Ferhat Göçer Ankaralılara bir konser verecek.

GENÇLİK PARKININ TARİHÇESİ

Cumhuriyet döneminde, Başkent Ankara'nın park ihtiyacını gidermek üzere, İncesu Deresi'nin taşkın alanında 275 bin metrekare büyüklüğündeki bataklık alana yapılarak 1943 yılında hizmete açılan Gençlik Parkı, 1970'li yılların sonuna kadar Ankaralıların vazgeçilmez dinlenme alanlarından birisiydi.

Ancak bu yılların ardından parkın konuklarının niteliği her geçen yıl biraz daha değişerek, park ilk yıllardaki ihtişamından uzaklaştı. Özellikle 1970'li yılların sonundan itibaren Gençlik Parkı, ilgisizlikten ve bakımsızlıktan alkol ve uyuşturucu bağımlıların mekanı haline dönüşmüştü.

Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda ailelerin gitmek istemediği, insanların rahatça gezemediği Gençlik Parkı'nı yeniden düzenlemek için Milli Komite'den izin çıkararak, parkın tarihi dokusunu bozmadan yeniden yapılandırarak son derece modern ve muhteşem görüntüsüyle Başkentlilerin kullanımına hazır hale getirdi.

AÇILIŞ TÖRENİ 30 AĞUSTOS'TA

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına yeniden başlanan Gençlik Parkı, sanatçı Ferhat Göçer'in sevilen şarkılarından oluşan konserle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Başkentlilere kapılarını açıyor. Bugün artık her yanı yeşil alanlarla dolu Ankara'nın “Göbeğindeki derya ya da bozkırdaki cennet” olarak tanımlanmasa da Gençlik Parkı, Ankaralıya yeniden 'merhaba' diyecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Başkentlilerin büyük zafer coşkusunun yanı sıra Gençlik Parkı'nın da Ferhat Göçer konseriyle eğlence dolu açılışının çifte bayram yaşatacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gençlik Parkı; tiyatroları, gezi alanları, çay bahçeleri, yeşil alanları ve diğer birçok özelliği ile tüm Ankaralıların büyük bir keyifle gelip vakit geçirecekleri tam bir aile parkı oldu” dedi.

Gençlik Parkı'ndaki çalışmaların tamamlandığını ve açılış tarihi olarak da özellikle 30 Ağustos'un seçildiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Başkent'in merkezindeki rekreasyon alanı olan Parkımızı, muhteşem bir şölenle Ankaralıların hizmetine sunacağız. Park, yepyeni görüntüsüyle tüm Başkenti büyüleyecek” diye konuştu.

“YEŞİL ALAN VE AĞAÇ SAYISI ARTIRILDI”

Ankara Garı ile Opera binası arasındaki 275 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulu bulunan Park'ta yapılan yeniliklere ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökçek, “Öncelikle bölgedeki yeşil alan miktarını arttırdık. Park'ta bulunan 5 bin 500 adet ağacın tüm bakımlarının yanında 1700 adet yeni ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bunun yanında 5 bin metrekarelik bir alana çiçek ve çalı türü yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Yani yeşil alanları eskiye göre çok daha büyüttük. Ankara'nın ortasında yemyeşil bir oksijen deposu yaptık” dedi.

DEV HAVUZDA MUHTEŞEM IŞIK GÖSTERİSİ

Gençlik Parkı'nın en büyük aktivite alanlarından olan 42 bin metrekarelik havuzun da boşaltılarak temizlendiğini, yalıtımının yapıldığını ve Türkiye'de bir ilkin bu havuzda uygulandığını anlatan Başkan Melih Gökçek, “Türkiye'de kentsel parklar arasında bir ilki burada da uyguladık. Havuzumuz çok özel bir ışık dizaynıyla aydınlatılıyor. Bu konunun en iyilerinden olan İspanya'dan, dünyaca ünlü ışık uzmanları getirttik. Onların öncülüğünde bir aydınlatma sistemi de havuzumuza yaptık” diye konuştu.

Havuzun inceldiği kısımda da bir meydan oluşturduklarını ve buraya 'Cumhuriyet Meydanı' adını verdiklerini de anlatan Başkan Gökçek, “Buraya çok güzel bir de anıt diktik. 12,5 metrelik iki adet elin arasında çapı 3 metre olan bir dünya yerleştirildi. Çok anlamlı bir anıt oldu” dedi.

Başkent'in merkezinde eskiden olduğu gibi yeniden bir prestij parkı oluşturulduğunu, havuz kenarındaki çirkin yapılaşmaların da buna paralel olarak tamamen kaldırıldığını ve buraların halkın gezmesi, oturması için yeniden restore edildiğini belirten Başkan Gökçek, “Bu çalışmaları göletin klasik yapısına dokunmadan yaptık. Vatandaşlarımız havuz kenarında yürürken gölgeliklerde de dinlenme şansı bulacak. Park'taki bütün yürüyüş yollarına ayrıca, Türkiye'nin dört bir tarafından getirttiğimiz doğal, dekoratif özellikli taşları koyduk. Yani Parkımızda şehir dışından gelen vatandaşlarımız da kendi memleketlerinin havasını bulabilecekler” diye konuştu.

Dört mevsim kullanılabilecek bir mekan inşa edildiğini anlatan Başkan Gökçek, arka plana alınan çay bahçeleri ve kafelerin de son derece modern bir şekilde yeniden inşa edildiğini ve çirkin yapıların hepsinin temizlendiğini söyledi.

“BAŞKENT'İN MERKEZİNDE ÇOCUK SESLERİ YÜKSELECEK”

Başkan Melih Gökçek, parkın tinercilerden, sarhoşlardan arındırıldığını ve genç, yaşlı herkesin bilimden, eğlenceye, gezintiden, yeşile, havuz keyfinden, yiyeceklere kadar her şeye doyabileceği modern bir mekan haline getirildiğini söyledi.

Parkta oluşturulan dev bir gölgelik altında da çocuklar için dev bir oyun merkezi inşa ettiklerini ve içinde hem çocuklara, hem de engellilere yönelik çeşitli oyun gruplarının bulunduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Parkın en büyük neşesi olan çocuklara Parkın her tarafında oyun ortamı hazırladık. Başkent'in merkezinde şehrin gürültüsü değil, çocuk sesleri yükselecek” dedi.

EN BÜYÜK GÖSTERİ SALONU İNŞA EDİLDİ

Gençlik Parkı'nın metro istasyonu girişinde bulunan alanda yapılan Türkiye'nin en büyük Gençlik Aktivite Merkezi'nin de daha önce hizmete açıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkılıp, Selçuklu ve Osmanlı mimarisine yakın bir tarzda yeniden inşa edilen Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun da 650 kişilik modern bir bina olduğunu ifade etti.

Başkan Melih Gökçek, buradaki kabul salonlarında resepsiyonların yapılabileceğini, operadan, gölge oyunlarına, tiyatrodan, müzikal gösterilere kadar birçok oyunun yanı sıra çok çeşitli kursların da verilebileceği her türlü teknolojiye sahip bir şekilde inşa edilen bu yeni tiyatro binasının yapımının tamamlandığını söyledi

Başkan Gökçek, Gençlik Parkı'nda bulunan Necip Fazıl Kısakürek ve Kemal Sunal Kültür Merkezlerinin de tamamen yıkıldığını ve yerlerine aynı adları taşıyan, günün en gelişmiş teknolojisi ile donatılan 350 kişilik yeni bir kültür merkezi inşa edildiğini de kaydetti. Başkan Gökçek, burada her türlü kültürel faaliyetleri içinde barındırabilecek büyük bir gösteri salonunun da yer aldığını söyledi.

Gençlik Parkı'nın Batı cephesinde Gar'ın karşısında yer alan girişin bulunduğu meydanın altında 113 araç kapasiteli kapalı otoparkın da yapımının tamamlandığını ifade eden Başkan Melih Gökçek, üstte taksicilerin bulunduğu otoparkın alta alınarak, üst kısmın meydan haline getirildiğini belirtti.

“PARKLA ÖZDEŞLEŞEN LUNAPARK MODERN HALE GETİRİLDİ

Gençlik Parkı'ndaki Lunaparkın Parkla özdeşleşmiş olması nedeniyle muhafaza edildiğini kaydeden Başkan Gökçek, Lunapark'ın yapılan ufak tefek değişikliklerle daha modern bir hale getirilerek aynen korunduğunu söyledi.

Bu bölgenin günümüz teknolojisine uygun çocuk ve büyüklerin kullanabileceği her türlü aktivitelerin bulunduğu modern bir Lunapark haline getirildiğini kaydeden Başkan Gökçek, yepyeni oyuncakların parkta yer aldığını da sözlerine ekledi.

Avrupa ve Türkiye'de birçok projeye imza atan Gelişim Mimarlık A.Ş.'nin mimarlarından Öner Tokcan da, Parkın son yıllarda bozulmuş olan estetiğini ve güzelliğini yeniden kazandırarak vatandaşlara iade ettiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim