• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Gene Çözüm Bulamadılar

18.04.2012 10:05
Gene Çözüm Bulamadılar
Gölbaşı’nda şehir merkezinde kalan hayvan barınağına çözüm arayışı

 

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin sorunlarının çözümü için Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin Özcan’ın başkanlığında Gölbaşı Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Hayvan barınağının şehir merkezinde olması insan sağlığı açısından büyük risk” dedi.

Gölbaşı’nda bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin sorunlarının çözümü için Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin Özcan’ın başkanlığında Gölbaşı Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürü Zeki Şaltu ve Ankara Şube Müdürü Şahin Çılgın katıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın makamında bir araya gelen heyet Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin sorunları için çözüm yolu aradılar.


“SAĞLIK YÖNÜNDEN RİSKLİ YERDE”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı toplantıda yaptığı konuşmada; hayvan barınağının Gölbaşı şehir merkezinde bulunduğu için sağlık yönünden ciddi tehlikeler taşıdığına dikkat çekti. Başkan Odabaşı, “Barınakta 4.000 adet sokak hayvanı bulunuyor. Bu hayvanlar yaz aylarında çevreye ciddi kokular yayarak rahatsız etmektedir. Hayvan barınağının gerekli kuruluşlarla bir çalışma yapılıp şehir merkezinden çok uzak bir yerde daha modern bir tesise taşınması gerekir” dedi.


ÖZCAN “YERİ UYGUN DEĞİL”

Ankara Vali Yardımcı Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin Özcan da, hayvan barınağının yerinin çok uygun bir yer olmadığını ifade ederek, hayvan barınağı şehir merkezine çok yakın olduğu için vatandaşlardan çok sık şikâyetler geldiğini bildirdi. Özcan, “Bu barınağın yetkili kuruluşlar ile bir araya gelerek şehir merkezi dışına taşınması konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Ayrıca buraya Ankara’nın her yerinden hayvanların getirildiğini biliyoruz. Bu nedenle bu hayvan barınağında aşırı derecede hayvanların oluşmasının çevreyi olumsuz derecede etkilediğini görüyoruz. O yüzden her ilçede ayrı ayrı hayvan barınağı yapılması gerekir” diye konuştu. Özcan, barınakta bugüne kadar Gölbaşı Belediyesi’nin özveriyle çalışma yaptığına da dikkat çekti ve çalışmalardan dolayı Başkan Odabaşı’na teşekkür etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim