• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 14 °C

Gökçek "Rekor kırdık"

09.03.2011 15:44
Gökçek Rekor kırdık
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'i iki gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadele için 1550 personelin, 160 tuzlama aracı ile 24 saat aralıksız çalıştığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'i iki gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadele için 1550 personelin, 160 tuzlama aracı ile 24 saat aralıksız çalıştığını açıkladı. Önceliğin ana arter ve bulvarlarda olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, son iki gündür Ankara'ya rekor düzeyde, 8 bin 750 ton tuz döküldüğünü ifade etti.
Başkan Melih Gökçek, bir basın toplantısı yaparak, Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelesini anlattı ve vatandaşları almaları gereken önlemlerle ilgili uyardı.
Ankara'yı iki gündür etkisi altına alan çok şiddetli kar yağışı ve tipinin kenti son derece olumsuz etkilediğini dile getiren Başkan Gökçek, karla mücadelede çalışan personel sayısının 1550 kişi olduğunu söyleyerek, “Bu kadar yoğun kar karşısında Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 160 adet aracı, kentin dört bir tarafında karla mücadele ediyor. Son 2 gündür Ankara'ya 8 bin 750 ton tuz döktük, bu rekor bir miktardır” diye konuştu. Geçen yıl boyunca kar ve buzlanmayla mücadelede 5 bin ton tuz kullanıldığını anımsatan Başkan Gökçek, bu rakam ile çalışmaların nasıl yürütüldüğünün net olarak ortaya çıktığını vurguladı.

- “AŞINMIŞ LASTİĞE BELEDİYE NE YAPSIN?”
Ankara'da 1800 adet cadde ve bulvar bulunduğunu aktaran Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 1800 cadde ve bulvarı devamlı açık tutmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Elbette önceliğimiz bulvarlar, çünkü trafik buradan işliyor. Dün vatandaşlarımız belli bölgelerde belli sıkıntılar çektiler. Bu çektiği sıkıntının altında yatan nedenin kesinlikle aşınmış lastikler olduğunu ifade etmek istiyorum. Somut birkaç örnek vermek istiyorum, dün Eskişehir yolunda Armada'nın karşısında 3 araç şoförü aracını bırakıp gidiyor, hem de caddenin ortasında… Arkada yüzlerce araç beklemek zorunda kaldı, araçların meydana getirdiği konvoy 10 kilometreyi geçti belki, o kadar büyük kuyruk oldu. Bazıları bağırıyor, 'belediye nerdesin' diye. Belediye aşınmış lastiğe ne yapsın, ne yapabilir? Her seferinde ikaz ediyoruz, bugün en az 10 radyoda benim kendi sesimden, 'Aşınmış lastikle trafiğe çıkmayın' diye rica var. Bugün araç sıkıntısı da azaldı. 'Sıkıntı yok' diyebileceğimiz noktaya geldi. Demek ki tedbir alırsak, işbirliği ile hepimiz sorumlu davranırsak bu konuyu aşabiliyoruz.”
Vatandaşların ihmalkarlığına, ikinci bir örnek olarak Esenboğa yolunda yaşanan bir TIR kazasını veren Başkan Gökçek, devrilen ve yan yatan TIR nedeniyle oluşan karmaşada çekicilerin ancak 2 saatte olay yerine ulaşabildiğini belirtti. Bu tür durumlarda tek çözümün vatandaşların hassas olmasına bağlayan Başkan Gökçek, “İstirham ediyoruz, lütfen aşınmış lastikle trafiğe çıkmasınlar. Televizyonda da görüyoruz. Vatandaşlar, kayan araçların arkasına asılarak yürütmeye çalışıyor. Belediye buna ne yapabilir?” diye konuştu.

- “TUZ ÇEVREYE VE ASFALTA BÜYÜK ZARAR VERİYOR”
Karla mücadelenin dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'deki gibi yapılmadığını da dile getiren Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde konuya ilişkin örnekler yayınladıklarını açıkladı. Amerika ya da Avrupa ülkelerinde kar yağışı durumunda yetkililerin sadece ana arteri kürediğini belirten Başkan Gökçek, “Arkasından karın kalkmasını bekliyor, bizde kar yağdığı zaman sırtına kamyonu atıp başka yere atacaksın.
Medya mensupları da sırf işi köpürtebilmek için 'felç olduk, perişan olduk' tarzında haber yapıyor. Bunlar doğru şeyler değil” dedi.
Son iki günde asfalta dökülen 8 bin 750 ton tuz nedeniyle büyük bir üzüntü duyduğunu kaydeden Başkan Gökçek, tuzun çevreye ve asfalta büyük zarar verdiğinin altını çizerek, bu nedenle Avrupa ülkelerinde karla mücadelenin bizdeki gibi yapılmadığını vurguladı.
Konuşmasını vatandaşlara yönelik çağrıda bulunarak sürdüren Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Tekrar tekrar rica ediyorum. Aşınmış lastikle trafiğe çıkmasınlar. Mücadelemiz devam edecek. Hafta sonuna kadar sıkıntı devam edecek gibi gözüküyor. Yarın da kar yağışı var daha sonra don vakalarına rastlanacak. Bir de gizli don diye bir şey var. Buz tutmuş yerin üstüne kar yağıyor. Bu buzlanma ve bundan kaynaklanan don olayı Pazar gününe kadar devam edecek. Vatandaşların çok hassas olmaları, araçlarını yavaş kullanmaları ve lastiklerini kış lastiği olarak kullanmaları, toplu taşım araçlarını kullanmaları kendi emniyetleri için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Valilik okulları tatil ederek Ankaramıza nefes aldırdı. Böyle bir karı yıllardan beri görmedik, işin esprisi belki ama çocuklarımız da böyle bir kar gördüğü için bunu fırsata çevirmeli, kardan nasiplerini eğlenerek almalılar. Biz de belediye olarak yılmaksızın devam ettirmeye çalışacağız.”
Ana arterleri her zaman açık tutmaya çalışacaklarını söyleyen Başkan Gökçek, açıklamasını “1800 cadde ve bulvarımız olduğu için zaman zaman tıkanmış yerler olabilir, bundan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Alo 153'e her zaman bu şikayetlerini bildirebilirler. Yalnız, rica ediyorum, lütfen gerçekten lazım olan yerler için telefon açılsın. Biz de elimizden geldiği kadar çalışmaya devam edelim” sözleriyle bitirdi.

- “VATANDAŞLAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI”
Başkan Gökçek, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplu taşım araçlarında önlem alınıp alınmadığına ilişkin soruya Başkan Gökçek, “Biz kış aylarında, bu hususları göz önünde bulundurarak otobüslerimizi sürekli olarak bakım altında tutuyoruz. Ama buna rağmen yokuşlarda bizim otobüslerimizin de başından sıkıntı geçebiliyor” yanıtı verdi.
Bir başka soru üzerine karın ilk yağdığı gün tüm uyarılara rağmen vatandaşların hazırlıksız yakalandığını dile getiren Başkan Gökçek, Başkentlilerin ikinci günden itibaren önlem aldıklarını belirterek, “Dün, Belediye Meclisi'nden bu tip sıkıntılı olabileceğine inandığımız hava şartlarında, daha önceden radyolar ve gazeteler vasıtasıyla halkı uyarmayı öngören bir karar aldık. Bundan sonra meteoroloji istihbaratı alınır alınmaz, radyolar vasıtasıyla bir gün öncesinden vatandaşımızı ikaz etmeye çalışacağız” bilgisini verdi.
Bir gazetecinin “Sosyal paylaşım sitesi twitter'da, 'yollar tuzlandı inanmayan yolları yalasın' diye bir ifadeniz oldu mu?” sorusunu ise Başkan Gökçek, şöyle yanıtladı:
“Kim dedi, 'yala filan' diye. Dün akşam ben sabaha kadar, saat 5'e kadar devamlı olarak twitter'da bulundum ve burada kendi odamda oturdum. Çünkü kar olayını birebir sabaha kadar takip ettim. Sabah, saat 6'da yattım. Onu açıkça ifade edeyim ve yeniden sabahleyin erkenden kalkıp görevimin başına geçtim. Dolayısıyla sabaha kadar arkadaşlarla twitleştik. Ve bu arada birisi 'Efendim hiçbir yere tuz dökmüyorsunuz. Nerede bu arabalar, nerede bu tuz? Tuzunuz yok mu' filan diye ısrarla yazdı. Öyle olunca, 'Murat, inan yollar tuzlu. Nasıl inandırayım bilmiyorum ki, tatsan mı acaba' dedim. Söylediğim bu… yalama nereden çıkıyor? Olur mu yani böyle bir üslup. Bir espri yaptık.”

- “OTOBÜSLER DE EKSİLME YOK”
Otobüs seferlerinde yaşanan gecikmelere ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Başkan Gökçek, seferlerde bir azaltma söz konusu olmadığını gecikmenin trafik sıkışmalarından kaynaklandığını dile getirdi. İkinci nedenin de özellikle akşam saatlerine doğru vatandaşların kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri nedeniyle yaşanan yığılma olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Arkadaşlarımız bu anlamda bugün daha fazla araç çıkarmak suretiyle işi hafifletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ne yaparsak yapalım bu konuda sıkıntı olabilir” dedi.
Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar yağışının yarın da devam edeceğini kaydeden Başkan Gökçek, karın şiddetinin azalmasını beklediklerini kaydederek, toplantının sonunda şunları söyledi:
“Ben 17 yıldan beri belediye başkanıyım. 17 yıldan beri böyle bir kar yağışına ilk kez rastlıyorum. Bunu da hiçbir şekilde unutmayın ve buna rağmen Ankara'nın yolları açık. Bundan dolayı ben karla mücadelede Ankara'da çok üstün bir başarı gösterildiğine inanıyorum. Bu başarıya inanmanız için tekrar rica ediyorum, Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesine dünyada karla mücadele nasıl yapılıyor o örneklere bakarak karar verin lütfen.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
madur
10 Mart 2011 Perşembe 13:57
hani otobüs
ben balgatta 1,5 saattir ego bekledim ama 2 bilemedin 3 tane ego geçti oda boş geçti yolcu almadı insanlar gölbaşına kepekliye kadar yürüdü burda yalan var bi tane ego gelmedi insanlar tanımadığı insanların arabasına binip evlerine ulaştı allah razı olsun duyarlı vatandaşlar var insanlar dışarda donacaktı gazi'nin servis aracı geçti 10 tane insan alsaysaydı hayrına insanlar perişan oldu sokaklarda artık ne insanlık ne hizmet kalmamış zoraki herşey...
81.213.231.243
Gölbaşım
10 Mart 2011 Perşembe 11:34
Nerede tuz
Gölbaşına ve mahalle olan köy yollarına ne kadar tuz döktünüz, çıkın açıklayın.
85.105.70.64
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim