• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

GÖL-BİR-DER "Türkiyenin Kalbi Ankara" konulu konferans düzenledi

06.07.2011 11:39
GÖL-BİR-DER Türkiyenin Kalbi Ankara konulu konferans düzenledi
Kitabım Kültür Cafede Düzenlenen programa bir çok siyasetçi, iş adamı ve Bazı dernek üyeleri katıldı.

Göl-Bir-Der'in düzenlediği “Türkiye'nin Kalbi Ankara” konulu konferansa 2011 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olan Özgün Ökmen konuşmacı olarak katıldı.

Kitabım Kültür Cafede Düzenlenen programa bir çok siyasetçi, iş adamı ve Bazı dernek üyeleri katıldı. Türkiye'nin Kalbi Ankara adlı konferans Göl-Bir-Der Başkanı Münür Ballı'ın konuşmasıyla başladı. Ballı konuşmasında Ökmen'in özgeçmişinden bilgiler verdi. Yaklaşık 1 saat süren konferansta Ökmen'in, Ankara'nın tarihi geçmişiyle ilgili söylemleri şeklinde geçti.

32 Yıldır Bu devlette Görev Yaptım
Siyasi konuları konuşmaktan kaçınan Ökmen, siyasetle ilgili olan sorulara net olmayan cevaplar vererek “Siyasi hayatımda 2007 yılına kadar hiçbir siyasi partinin kapısından içeri girmedim” dedi. Ökmen Ankara'nın 1933 yılından görüntülerini bulunduran bir video ile konferansa görsel olarak da zenginlik kazandırdı. Video'da şu anki önemli bazı yapıların yerinde bulunan eski yapıların görüntüleri yer aldı. Cumhuriyetin Kurucusu Atatürk'e ve Ankara'ya övgüler yağdıran Ökmen, “Osmanlı'nın batıya yönelmesiyle, Atatürk'ün batıya yönelmesi çok farklıdır. Atatürk batının kültürünü, teknolojisini halkın yaşayış biçimine aktardı, monte etti. O tam bir liderdir” dedi. Konferansın sonunda Ökmen “bunlar benim kendi hissiyatım, ben böyle düşünüyorum. Başta Atatürk olmak üzere, bağımsız Devlet kuranları, Ankara konukseverlerini, bir şehri devlet olarak bayraklaştıranları akıl ve gönül borcuyla rahmetle anıyorum. Bugün burada bu anlattıklarımın hoyratça kullanıldığı, bu bahsettiğimiz kurulmuş bir cumhuriyetin yeniden bir başka 2023'lere gittiğini ibretle izliyoruz. Eğer bu bize bir anlam ifade ediyor ve biz bunu beğeniyorsak toplum olarak ve bu gidişat bize doğru bir gidişat olarak geliyorsa, ben söylediklerimi geri almaya her zaman hazırım. Ben cumhuriyet değerleriyle yetişmiş, 32 yıl devlette bilfiil görev yapıp, çok ince detaylara girmiş bir kardeşiniz olarak gördüğüm husus; yaşananla, yaşanmak için hazırlanmış olanın birbiriyle örtüşmediğidir.” diyerek konuştu. Seminerin ardından sohbet şeklinde devam eden program katılımcıların toplu şekilde fotoğraf çektirmesiyle son buldu.



UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim