• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 19 °C

GÖL-BİR-DER yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

03.08.2011 14:02
GÖL-BİR-DER yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
Gölbaşı Öğretmenler Evinde ki İftar yemeğine GÖL-BİR-DER onur kurulu üyeleri olarak Eski Belediye Başkanlarından Erdal Eren, Cevdet Kara ile A.Nasır Haşlak katıldı.

Gölbaşı Öğretmenler Evinde ki İftar yemeğine GÖL-BİR-DER onur kurulu üyeleri olarak Eski Belediye Başkanlarından Erdal Eren, Cevdet Kara ile A.Nasır Haşlak katıldı.

 

Ramazan ayının 2. iftar gecesini düzenleyen Göl-Bir der Başkanı Münür Ballı Kısa bir başlangıç konuşması yaptı.


Yeni Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu Üyeleri ile birlikte güzel bir iftar yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Göl-Bir der Başkanı Münür Ballı, “Göl-Bir der olarak bugüne kadar bir faaliyette bulunduk. Bundan sonraki faaliyetlerimizde Onur Kurulu üyelerimiz olan Eski Belediye Başkanlarımızın da fikirlerini almak istiyoruz. Genelde genç bir ekibimiz var ve bu güne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatı olacağına inancımız tam. Bundan sonra da Göl-Bir-Der  ve Gölbaşı Dernekler Federasyonu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yolda gerek yönetim gerekse  onur kurulu üyelerimize daha çok proje üretmek düşmektedir” diyerek konuştu.

 

 

Başkan Ballı'nın konuşmasının ardından GÖL-BİR-DER Onur kurulu Üyeleri olan Gölbaşı Eski belediye başkanları söz aldı.

 

Ufku Geniş Olmayan Geleceğide inşa edemez
Gölbaşı Eski Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak “Gölbaşı'nın nüfusunun daha da arttığını,  mevcut yönetimin ve bundan sonra gelecek yöneticilerin daha geniş kapsamlı düşünerek hareket etmeleri gerektiğini belirten A.Nasır Haşlak “Gölbaşının nüfusu gün geçtikçe artmakta yüz binlere ulaştı. Sadece TOKİ' de yirmi beş bin nüfuslu yeni bir şehir kuruldu. Arkasından Yaylabağ bölgesinde on bin nüfuslu bir şehir kurulacak yine Başbakanımızın bahsettiği bu beş yüz bin nüfuslu Güney kent projesi var. Gölbaşının 10 sene içinde nüfusu altı yüz, yedi yüz binlere çıkacak. Onun içinde geniş düşünmek lazım, ufkumuzun geniş olması lazım çünkü ufku açık olmayan geleceği de inşa edemez diye düşünüyorum” dedi.

Bir Heyet Oluşturup Cumhurbaşkanına çıkalım
GÖL-BİR-DER Onur kurulu Üyesi olan Gölbaşı Eski Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak “Gölbaşının belli başlı değerleri var. Göllerimiz var bu göllerle ilgili bir takım çalışmalar yapılabilir. Geçmişte birçok çalışmalar yapıldı bunlarda boş değil.
Ben şöyle bir öneri sunmak istiyorum. Cumhurbaşkanımıza bir heyet halinde gidilirse güzel sonuçlar alınabilir. Çünkü siyasilerinde Gölbaşına bir sempatisi var birçoğunun evi arsası var burada ikamet edenler var. Gölbaşının göllerinin kurtarılması ile ilgili Devlet nezlinde de çalışmalar yapılması lazım. Bu dönem Ülkemizin de imkânları da kaynakları da artıyor. Belki buda bir fırsat olabilir. Göl-Bir-Der'in de içinde buluğu bir çalışma yapılırsa buda bir başlangıç olur. Ben Göl-Bir-Der'in önümüzdeki dönemlerde Göllerimizin kurtarılması ile ilgili ciddi katkı sağlayabileceklerine inanıyorum” dedi.


Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz

Gölbaşının ilk olarak Ankara ve çevre ilçelerin trustik bir bölge haline gelmesi gerekteğini belirten Gölbaşı Eski Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak “sivil toplum kuruluşları ile birlikte siyasilerle birlikte iş birliği yapılarak Gölbaşımızı istediğimiz noktaya getirmemiz için hep birlikte gayret etmemiz lazım. Ben Göl-Bir-Der'in Gölbaşında yaklaşık 2 senedir gösterdikleri faaliyetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum başarılarının da devamını diliyorum. Ama şunu yapalım gerçekten Gölbaşımız bu ayrımcılıktan çok çekti. Bundan sonra bu tür ayırımcılık yapan kişilere taviz vermeyin. Özellikle seçimlere yakın bunlar yapılıyor bunlara fırsat verilmesin kim bunu yapıyorsa, gerçi bundan sonra bu tür ayrımcılıkları yapanlar kaybedecek ama lütfen bu ilkelliğe taviz vermeyelim. Kimse ailesinin doğduğu yeri seçme şansına sahip değil. Önemli olan burada yaşıyorsa insanlar bu yaşadığı yere ne katkı sağlıyor. Güzel bir söz var Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bulunduğunuz yere ne katkı sağladınız ne yaptınız Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz, bizimde elimizden gelen bir şey olursa Göl-bir der Yönetimine her türlü katkıyı vermeye hazırız” diyerek konuştu.

 

Gölbaşı Eski Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak'ın ardından Yine Gölbaşı Belediye Başkanlığı yapmış GÖL-BİR-DER Onur Kurulu Üyesi Cevdet Kara söz aldı.


Belediyelerin esas işi Fizibilite raporu hazırlamaktır

Gölbaşı eski Belediye Başkanı Cevdet Kara “Geçmişte has bel kader siyasetin içinde bulunduk. 1987 yılından bu güne kadar yapılan işlerin az çok toparlayarak bu işi bir yere götürelim. Şimdi Cumhurbaşkanına gidecekmişiz, gidelim ben dönemin Başbakanına bu konuyu 3 defa saatlerce anlattım. Âcizane geçmişte yapılan şeyleri toparlayarak ben 3,5 sene uyumadım aynı şeyi Erdal beyde de gördüm. Neden? Nedeni şu arkadaşlar Plan, Proje, Fizibilite raporu dediğiniz zaman Belediyenin esas işi bu.  Gölbaşı belediyesinin bundan evvel de işi bu idi, bundan sonrada bu olacak ben bunu böyle görüyorum. Bu sene çok şükür bir yağmur yağdı Allah verdi bir yağmur, Mogan gölü kuruma noktasından kurtuldu. Göl artık leş gibi kokmaya başlamıştı” dedi.

Mogan Gölünün Miyadı doldu
Kara "Bu göl için daha önce yapılan ÖÇKK'nın raflarında yer alıyor. Şimdi burada temizlenecek olan çamur, mırık 4 Milyon ton İstanbul'da Haliç'te 5 milyon ton çamur'u temizlediler. Ve o çamur mırık dediğimiz şeyi Marmara'ya boşalttılar temizlendi gitti. Bir iç gölün ömrü 100 senedir 1900'lü yılların başlarında oluşmuş bu göl yıl 2011 bu gölün miyadı bitti. Şimdi bu göle mutlaka insan eli değecek planı ile projesi ile fizibilite raporu ile ıslah edilecek temizlenecek bu göl bunun başka yolu yok yoksa ölüyor. Buradaki balık ölümlerine hepimiz şahit olduk. Gölün üzeri sonbahara doğru hele binlerce ölü balıkla doluyor. Bu gölde daha önce 8-10 tane balık çeşidi vardı. Şimdi sazandan başka bir şey kalmadı" dedi.

Haliç'i Temizleyen teşkilat Gölbaşı'nda
GÖL-BİR-DER Onur kurulu Üyesi olan Kara "Ben size bir şey daha söyleyeceğim bunu çoğu Gölbaşılı bilmez. Burada Gülermak diye bir firma var. Ve bu firma İstanbul'da Haliç'i temizleyen rehabilite eden teşlikat buradadır. Ve hala makineleri burada var. Şuan ki mevcut Fabrikasında bu teknoji var. Ben kendileri ile görüştüm bu işi siz yapabilir misiniz diye görüştüm tabi bu bir Devlet işi Bakanlar kurulunun onayına sunularak verilen rapor ile bütçesi hazırlanacak. Bu iş ihale edilerek bize verilirse biz bu işi yaparız. 1,5 sende Mogan gölünü temizleriz dediler. Ö günün şartlarında biz Gölbaşı Belediyesi olarak her şeyimizi hazırladık başbakanlığa gittik öyle oldu böyle oldu derken işler karıştı bu iş öylece kaldı. Girişimlerimiz sonuç vermedi. Şimdi bir panel bir sempozyum da görüşlerimizi dile getirelim çalışmalarımızı yapalım gidip bu işi her beraber koparıp alalım"diyerek konuştu.

 

Kentli olmanın, şehirli olmanın bir bedeli var

Gölbaşı Eski Blediye Başkanlarından Erdal Eren İse “Bu göllerle ilgili Gölbaşı ile ilgili derleyici toparlayıcı 10 dakikaya 20 dakikaya konuşmalarımız sığmaz. Benim fikrimce bu göllerle ilgili özel bir gündem yapmak lazım. Önce kent bilincini Gölbaşılılara öğretmek lazım. Kentli olmanın şehirli olmanın bir bedeli var. Göllerimizi  kirleten unsurları ortadan kaldırmak lazım. Bakın su kesen deresinden göle ne kadar kirlilik akıyor.  Dikilitaştan göletten ne kadar kirlilik geliyor. İkizce barajından bu göle neler geliyor. Biz 1991 yılında yerel gündem 21 diye bir kuruluş gündeme getirdik, kurduk bakanlar kurulundan geçirdik. Bu devam etti göllerle ilgili çevreyle ilgili. Biz kurultaylar düzenledik. Yani 1200'ün üzerinde yerli ve yabancı profesör'ler ve mühendisler katıldı kitaplarımızda var ama ilk etapta derneğimizin yapacağı tek bir şey var gidilecek büyükşehir belediye başkanını yanına almadan Çankaya belediye başkanını yanına almadan siz bunu Cumhurbaşkanına da götürseniz yapamazsınız Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Bey ile Bunların Oluşturulması Gerek” diyerek konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hasan OĞUZ
05 Ağustos 2011 Cuma 08:32
BOŞ DURMUYOR
Kimine göre doğru kimine göre yanlış işler yapıyor olabilir münür başkan ama en azından bir şeyler yapıyor yapmaya çalışıyor.her insan konuşmasında yanlış kelimleler telafuz edebilir.bir metin hazırlayıp okusa, o zaman hata olmaz adrese gider.dediğim gibi boş durmaktansa gölbaşı için bir şeyler yapmaya çalışan birine destek olmak lazım,belki kimine göre şov yapıyor olabilir.kimine göre geleceğe yatırım yapıyor olabilir.ama en azından yapıyor bir şeyler.şiimdi diğerlerine bakın siyaset mi yapıyor vesikalık fotoğrafmı çektiriyor.çalışıyormu,konuşuyormu,işte şurda bir araya geldiler ne yaptılar.geyik muhabbeti aferin.şak şak şak zaten bizde sizi gevezelik yapın diye seçmiştik.ama pardon mubarek aydayız.çalışmak olmaz.yatın,biz sizleri bu mubarek ayda restoranlarda yemek yemek yerine başbakanımızında dediği gibi fakir durumu zayıf olan gölbaşılı vatandaşlarımızın evinde iftar açarken görmek isteriz.ihtiyacı olan oruç tutupta evine et girmeyen kardeşlerimizin evine destek olurken görmek isteriz.hesap öderken düşünün biz sizden örnek davranışlar bekleriz.ama gene hayal kurdum galiba.....münür başkan iyi yaptığın her şeyde yanındayım kardeş......
81.214.248.97
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim