• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 15 °C

GÖL-DER yeniden Ömercan'a emanet

30.11.2010 15:07
GÖL-DER yeniden Ömercana emanet
Gölbaşı'nın en etkin, saygın ve köklü bir geçmişe sahip olan tek derneği olan GÖL-DER 6. genel kurulunu gerçekleştirdi. Gerçekleşen genel kurulda İsa Ömercan tek liste ile yeniden başkan seçildi.

Gölbaşı'nın en etkin, saygın ve köklü bir geçmişe sahip olan tek derneği olan GÖL-DER 6. genel kurulunu gerçekleştirdi. Gerçekleşen genel kurulda İsa Ömercan tek liste ile yeniden başkan seçildi.  

12 yıldan beri etkin bir şekilde faaliyetlerine devam eden GÖL-DER, İsa Ömercan'la yola devam kararı aldı. Atatürk Sahil Parkı içinde bulunan Mogan Aile Çay bahçesinde yapılan ve İsa Ömercan'ın tek liste ile gittiği GÖL-DER genel kurulunda İsa Ömercan oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Genel kurula

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Esnaflar Odası Başkanı Yaşar Altun, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Sanayi Sitesi Koop. Bşk. Mehmet Aktay, Belediye Meclis Üyesi Engin Çelik, Mehmet Atak, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Çağatay, Mustafa Başer,  ile Dernek Yönetiminden CHP Eski İlçe Başkanı Cemal Kaman, Gölbaşı CHP Belediye Başkan Adayı Av. Özgür Sağlam, Gölbaşı Jandarma Eski Komutanı Emekli Yzb.Hami Aydoğdu, Sanatçı M.Halis Bozkurt, Halk Eğitim Eski Müdürü Ahmet Yılmaz, Belediye İmar Eski Müdürü  Bekir Çay, Mogan Bıçak İşletmecisi M.Turhan Tuncay, Erdoğan Çelebi, Cafer Uzuntaş, Hikmet Özdemir, Bekir Taşova, Ayşe Metin ile birlikte dernek üyeleri ve yerel basın mensupları katıldı.

 

Sitemkar konuştu

Gölbaşı'nın dinamiklerinin dernek çatısı altında bir arada toplandığı GÖL-DER genel kurulunda bir konuşma yapan İsa Ömercan, dernekçiliğin Gölbaşı'nda sürdürülmesinin zor olduğunu söyledi. Biraz sitemkar konuşan Ömercan “Halis Bozkurt hocamızla birlikte Mogan Şiir Akşamlarını düzenledik. Ama halkımızın bu yöndeki bir aktiviteye bakışı biraz farklı oldu. Gölbaşı'nda bu tür etkinlikleri yapmak olukça zor. Şiir akşamları için çok cüzi bir mikta belirledik. Ancak yinede beklenen ilgiyi bulamadık. Gölbaşı'nda bir bedel ödeyerek bir sosyal etkinliğe katılma zihniyeti hala oturmadı” diye konuştu.

Yerel basına teşekkür

Yerel basına katkılarından dolayı teşekkür eden Ömercan “Gölbaşı için güzel şeyler yapmak için mücadele vermeye devam edeceğiz. Gölbaşı'nı gelecekte daha güzel günler bekliyor.” dedi.

12 yıldır yaşıyor

Divan başkanlığına seçilen Hulusi Gürpınar ise, Gölbaşı'nın saygın ve etkin isimlerini bir çatı altında toplamanın zor olduğunu ifade ederek “Bu saygın insanları tek çatı altında birleştirmeyi başaran tek dernek GÖL-DER. Gölbaşı'nın gelişimine katkı sağlamak isteyen bu ilçede yalnızca bir avuç insan var. Bu derneği 12 yıldan beri yaşatan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

1 yıl dayanabildik

Faaliyet raporunu okuyan başkan İsa Ömercan “2008'den bu yana bağımsız bir yapıya kavuşmak istedik. Bu yüzden Aslan iş hanında bir büro kiraladık. Ama buna maddi imkansızlıklar nedeniyle 1 yıl dayanabildik. Bugüne kadar görevde olduğumuz süre içinde 10 bin para harcadık. Bu harcamayı duyarlı yönetim kurulu üyelerimizden tahsil ettik. Yerel seçimlerde her partiye eşit mesafede davranarak, siyaset üstü bir dernek olduk. 2010 yılı içinde Mogan Şiir Akşamlarını düzenledik. Biz dernek olarak yaşadığımız yere sahip çıkma arzusu içinde bu çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

Baştan savuyorlar

Tek kişinin maddi olarak dernekçilik yapamayacağını savunan Ömercan “Bir çok proje olduğunu söylediler. Ancak bize bu konuda hiçbir yol göstermediler. Bu projeleri kimle yapacağız, nasıl yapacağız söylemiyorlar. Kısacası baştan savıyorlar. Biz bu derneğin yaşaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. GÖL-DER halka açık bir dernektir.” dedi.

Üyeler aidatını vermiyor

Denetim Kurulu adına konuşlan Cemal Kaman ise denetim kurulu olarak tespitlerini bildirdi. Kaman, yaptıkları tespitler sonucu üyelerin faaliyet çalışmalarına düzenli olarak katılmadıkları ve üyelerin aidatlarını ödemediklerini söyledi.

Daha iyi olacak

Genel kurula daha sonra katılan Başkan Odabaşı ise kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Dernekçilik kolay iş değil. Eminim ki GÖL-DER baha iyi yerlerde olacaktır. Bu iş kolay iş değil. Fedakarlık istiyor, zaman istiyor, maddiyat istiyor. Bu kongrenin Gölbaşı'na hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.GÖL-DER Gölbaşı ve çevre için önemli bir dernektir ve Gölbaşı'na katkısı her zaman pozitif yönde olacaktır.” şeklinde konuştu.

Güneri unutulmadı

Genel kurul sonunda GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan, Gölbaşı'nın değerlerinden Mevlüt Güneri'yi de yad ederek, GÖL-DER olarak ailesine, Mevlüt Güneri'nin Gölbaşı'na katkıları nedeniyle ailesine bir şükran plaketi takdim etti. Mevlüt Güneri'nin ailesine plaketi Belediye Başkanı Yakup Odabaşı takdim etti. Eski Göl-Der genel sekreteri Hikmet Özdemir'ede derneğe ve Gölbaşı'na katkıları nedeniyle bir teşekkür plaketi verildi. Özdemir'in plaketini Av.Özgür Sağlam ve Başkan Odabaşı birlikte verdi.

Satı halayı rahmetle andı

İsa Ömercan eğitim ve sağlık alanında bir çok hayır yapan Örencik'li hayırsever Satı Bozkurt'un vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek “Satı halamızın Gölbaşı'na çok büyük katkıları oldu. Nur içinde yatsın” dedi.

Çağatay bazı taleplerde bulundu

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Doğan Çağatay ise Başkan Odabaşı'ndan bazı taleplerde bulundu. Çağatay Mevlüt Güneri'nin isminin bir parka verilmesini, GÖL-DER'in göle yakın bir yerde belediye tarafından tahsis edilmesini ve Hikmet Özdemir'in belediyede bir birimde değerlendirilmesini talep etti. Başkan Odabaşı ise taleplerini değerlendireceklerini ifade ederek “Meclis üyesi arkadaşlarımız meclise önerge verirlerse isim verme olayını değerlendiririz” dedi.

DEVECİ'YE GÖNDERME

Odabaşı, olayların bir görünen kısmı bir de görünmeyen kısmı olduğunu ifade ederek, durumu bir örnekle anlattı. Odabaşı Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Satılmış Deveci'ye göndermede bulunarak,“Karşıyaka Mahallesi'nde üstgeçitle ilgili bir sıkıntı var. Bunu büyükşehirde gündeme getirdik ve iki defa önerge verdik. Biz herkesi kucakladığımız için, muhtarı da kucaklıyoruz. Acaba suç mu herkesi kucaklamak. Ulusal bir gazetede açıklama yapmış. Şöyle bir ifade kullanmış. Bu konuyu Gölbaşı Belediye Başkanımıza da defalarca söyledik. Bana söyleyebiliyorsun. Bu bir artı olmalı. Niye o açıklamada bakana da defalarca söyledik diyemiyorsun. Büyükşehir'e gittik bizi kabul bile etmediler diye bana söyleyebiliyorsun da orada neden söylemiyorsun? Bunu neden söyledim. Biz çözüm üreteceksek çözümün yollarını araştıralım da ona göre hareket edelim. Ama çözüm yerine siyaset yapmak doğru olmaz. Hele derneklerde siyaset hiç olmaz. Ben belediye başkanıyım. Ben bir partiden seçilmiş olabilirim ben başkan olduğum sürece herkesi kucaklamak zorundayım. Burada kimseye suçlamak niyetinde değilim ama bizim yetkiniz önerge verip gündeme getirmektir. O gazetede bizim ismimiz veriliyor başka kimsenin ismi verilmiyor. İşte ben o zaman senin niyetinden şüphe duyarım” dedi.

 

Dernekler konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekleyen Odabaşı, "Kalıcı çözümler üretelim. Geçici değil. Siz öneride bulunun. Biz de elimizden geleni yapalım. Ama her şey bizim elimizde değil. Diğer kurumların da onayıyla GÖL-DER'e bir yer yapılmasını biz de isteriz. GÖL-DER'in göle yakın bir yerde olmasını isterim. Ama ÖÇKK'nın da buna onay vermesi gerekir” dedi. 

Kent Konseri işlevini yitirdi

Ayşe Metin ise Kent Konseyi'nin oluşturulduğunu ancak işlevi olmadığına dikkat çekerek “Kent Konseyi yeniden aktif olsun. Konseyde Gölbaşı için iyi fikirler üretilebilir.” dedi.

Odabaşı ise Kent Konseyinin yeniden yapılandırılacağını ifade etti.

 

Dernek Yönetiminde;  Sanayi Sitesi Kooparatif Başkanı Mehmet Aktay, Mogan Bıçak işletmecisi Turhan Tuncay, CHP 2009 Belediye Başkan Adayı Av. Özgür Sağlam, Gölbaşı Eski Jandarma Komutanı Yzb. Hami Aydoğdu, Gölbaşı Halk Eğitim Eski Müdürü Ahmet Yılmaz, AKP İl Yönetim Kurulu üyesi ve eski Dernek Başkanı Doğan Çağatay ile Sosyalliği ile tanınan Ayşe Metin, Çevre Mühendisi Züleyha Şahin, Sanatçı Halis Bozkurt, Eski İmar Yetkilisi Bekir Çay, Biyoloğ Sedat Susamlı ile birlikte yerel gazetecilerden Bayram Türkmez, Özcan Aydoğdu, Çiğdem Şirin, Merve Şahin  yer aldı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ                                 
 
İsa Ömercan
Bayram Türkmez 
Doğan Çağatay
M.Turhan Tuncay
Mehmet Aktay
Av.Özgür Sağlam
Hami Aydoğdu
Ahmet Yılmaz
Ayşe Metin
Züleyha Şahin
Sedat Susamlı
M.Halis Bozkurt
Bekir Çay
Erdoğan Çelebi
Özcan Aydoğdu
Satılmış Elmadağı
Bekir Taşova
Çiğdem Şirin
 
DENETİM KURULU ÜYELERİ
 
Gürsel Demirci
Cemal Kaman
Engin Çelik
Hikmet Özdemir
Ayşe Akın
Merve Şahin

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yazsam taraf olur
01 Aralık 2010 Çarşamba 13:58
yer....
Sayın belediye başkanımız hayırlısıyla sivil toplum örgütlerine yer tahsisi konusundaki projesini hayata geçirse de Göl-Der de genel kurullarını böyle parklarda bahçelerde yapmaktan kurtulsa,sayın ömercan çok merak ediyorum,ilk yönetim toplantınızı nerede yapacaksınız,mogan park piknik alanındamı,mevlana parkın banklarında mı,yoksa sahil yürüyüş yolunda hem spor hem de toplantımı?
95.7.103.106
Turgay karahancı
01 Aralık 2010 Çarşamba 08:58
tk
Dostum HAMİ Beyi ve yeni yönetimi tebrik eder gölbaşı,na hayırlı olmasını dilerim.
85.110.101.39
ERHAN ÖZTÜRK
30 Kasım 2010 Salı 17:42
HAYIRLI OLSUN
SAYIN BAŞKAN VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLİYORUM. EN YAKIŞANI OLMUŞ. SAYGILARIMLA..
78.161.42.184
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim