• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 25 °C

Gölbaşı 2009'u geride bırakıyor

27.12.2009 20:56
Gölbaşı 2009u geride bırakıyor
2009 Yılına birkaç gün sonra veda edeceğiz. Peki geride bıraktığımız yılda neler yaşandı... Yıla damgasını hangi olaylar vurdu. İşte sizler için derledik....

İlginç olaylar, şaşırtıcı gelişmeler, sürprizler ve hayal kırıklıkları...

2009 Yılına birkaç gün sonra veda edeceğiz. Peki geride bıraktığımız yılda neler yaşandı... Yıla damgasını hangi olaylar vurdu. İşte sizler için derledik....

Gölbaşı Taraf Gazetesinin arşivinden 2009 yılında öne çıkan haberler.

 

Ankara'nın Kabusu Sona Erdi

Altı ay içinde 11 kadını sevgilileri veya eşlerinin yanından silah zoruyla kaçırarak tecavüz eden kar maskeli üç şüpheliden Berhan U., Ankara jandarma sivil ekipleriyle girdiği silahlı çatışma sonrası yakalanmıştı.

Ak Parti'nin Ankara Adayı Gökçek Oldu

Uzun süren spekülasyonlardan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti  olarak 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi için Gökçek'i yeniden aday göstereceklerini açıklamıştı.

Ak Parti Gölbaşı Adayları İçin Temayül Yaptı

AK Parti Ankara'da bulunan 16 ilçenin adayını belirlemek için aday adayları ile ilgili temayül yoklaması yaptırdı. Temayül yoklamalarında Murat Bey Balta, Fatih Duruay'dan 18 oy daha fazla olarak birinci çıkmıştı.

Mecliste Filistine Destek Geldi

Gölbaşı Belediyesi'nde yapılan son Meclis Toplantısı'nda, Filistin'de işlenen insanlık suçu unutulmadı. Meclis'in açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak'tan şahsı adına söz isteyen CHP Belediye Meclis Üyesi Polat Güneşdoğmuş elindeki “Eli kanlı İsrail, Gazze'de işgale, kıyıma, zulme ve katliama son ver. Bende Filistinliyim.” yazılı pankartı göstererek yaptığı kısa konuşmada, “İsrail, aç susuz Filistinli kardeşlerimize bomba yağdırıyor. Bu tek taraflı, haksız, adaletsiz, insanlık adına utanç verici bir savaştır.” demişti.

Haşlak'ın adaylık için müracaat etti

Abdulnasır Haşlak Ak Parti Göbaşı Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu resmen yaptı. 1 Aralık Pazartesi günü saat 14:30 Ak Parti İlçe Başkanlığına gelerek, resmi başvurusunu gerçekleştirmişti.

Murat Bey Balta Resmi Başvurusunu Yaptı

Görevinde bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı Turizm ve Ticaret Eğitim Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Murat Bey Balta, Gölbaşı Park Düğün Salonunda yaklaşık 500 kişiye hitap ettikten sonra AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı'na gelerek, Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adaylığı resmi başvurusunu yaparak, “Şu andan itibaren resmen Belediye Başkan aday Adayıyım” dedi.

Duruay, Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Ak Parti'den belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Fatih Duruay, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı esnasında basın mensuplarına belediye başkanı olduğu takdirde yapacağı icraatleri sıralayan Duruay “Bu ipi biz göğüsleyeceğiz” demişti.

Oğuz Yücel Resmi Başvurusunu Yaptı

Ankara 1.Bölge milletvekili Faruk Koca'nın danışmanı olan Oğuz Yücel, Ak Parti Gölbaşı ilçe teşkilatına giderek resmi başvurusunu gerçekleştirmişti. Gölbaşı Belediye Başkan aday adaylığı için milletvekilliği danışmanlığı görevinden istifa eden Oğuz Yücel, Cuma günü saat 14:00 sıralarında Ak Parti Gölbaşı ilçe teşkilatına gelerek resmi başvurusunu gerçekleştirmişti.

Odabaşı MHP'nin adayı oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından Ankara ve İlçelerinin Belediye Başkan Adayları resmen açıklanmıştı. Resmi açıklamaya göre Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı olmuştu.

Anadolu sofrasından aşure günü

Gölbaşı'nın seçkin mekanlarından biri olan Anadolu Sofrası her sene olduğu gibi bu senede Gölbaşı halkına aşure ikramında bulundu.

DSP'de aday İbrahim Demir oldu

Demokratik Sol Parti İbrahim Demir'i Gölbaşı Belediye Başkan Adayı olarak belirledi. İbrahim Demir Ankara'da yapılan aday tanıtım töreni ile partililere tanıtıldı.

Ergenekon Gölbaşı'nda

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunduğu belirtilen krokinin gösterdiği Gölbaşı'ndaki yerde arama yapıldı.

Haşlak Ak Parti'nin adayı oldu

Aday tanıtım töreni ile Ankara İlçelerinin Belediye Başkan adayları açıklandı. Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Abdulnasır Haşlak olarak açıklandı. Böylelikle Abdulnasır Haşlak'ın belediye başkan adaylığı resmiyete kavuşmuş oldu.

Yıllar sonra okuma yazma öğrendiler

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen, 1.kademe okuma yazma kursunu başarı ile bitirenlere diplomaları törenle verildi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve bütün Halk Eğitim Merkezleri tarafında uygulanan “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” projesiyle okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi tarafından da uygulanan “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” projesi ilk meyvelerini verdi.

Yüksel Özbek AKP'den  istifa etti

1999 yılı seçimlerinde Saadet Partisinden, 2004 yılında da Ak Parti'den il genel meclis üyeliği yapan Yüksel Özbek, 29 Mart yerel seçimleri öncesi, Ak Parti'den istifa etti.

Eğitimcilere siyaset uyarısı

Gölbaşı'nda eğitim öğretim veren özel ve kamu kurumların Müdür ve Müdür yardımcıları İncek'te bulunan Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkögretim Okulu Konferans Salonu'da yarıyıl değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin eğitimcilere yaklaşan yerel seçimler nedeniyle memurların siyaset yapma yasağını hatırlattı.

Bekir Yılmaz ve Hamit Mermer Aday Adaylığından Çekildi

CHP'de Hamit Mermer ve Bakir Yılmaz belediye başkan aday adaylığı dosyalarını geri çektiler. Bu durum CHP'de bazı endişelerin yaşanmasına neden oldu.

Özbek ve Mermer MHP saflarına katıldı

İl genel meclis üyesi Yüksel Özbek ve CHP'den belediye başkan aday adayı olan ve dosyasını geri çeken Hamit Mermer, törenle MHP saflarına katıldı.

BBP Belediye Başkan Adayı Çıkarmama Kararı Aldı

Birlik Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Orhan Şahin, belediye başkan adayı çıkarmayacaklarını ifade ederek “ Partililerimiz belediye başkanlığı, büyükşehir belediye başkanlığı ve belediye meclis üyesi seçimlerinde, hangi parti ve ya partiler bizimle iyi ilişkiler içerisinde olur ve de il genel meclis üyeliğinde bizi destekler veya destekleyecek ortam sağlar ise, bizlerinde oy rengi elbette o tarafa doğru olacaktır.” Dedi.  Büyük Birlik Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığı, il genel meclis üyesi adaylarını tanıttı. Pazar günü saat 10'da Taşhan Restaruantta kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen BBP ilçe başkanı Orhan Şahin, il genel meclis üyelerini tanıttı.

Cinayet mi İntihar mı?

Gölbaşı Yapı Kooparatifi bölgesinde ki su deposu yanında bir kişi ölü olarak bulundu. Katil zanlısı olarak Abdurrahman C.'nin bir arkadaşı gözaltına alındı

Saadet Partisi belediye başkan adayını açıkladı

Saadet Partisi Belediye başkan adayı inşaat yüksek mühendisi Ali Vural oldu. Kariyerli bir geçmişe sahip olan Ali Vural'ın belediye başkan adaylığı kahvaltılı bir basın toplantısıyla açıklandı.

CHP'nin adayı ÖZGÜR SAĞLAM

Günlerden beri açıklandı açıklanacak diye beklenen CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı olarak Av.ÖZgür Sağlam açıklandı. Gölbaşı CHP İlçe BAşkanı Yusuf Aksakal Gölbaşı Belediye Başkan Adayının Özgür Sağlam olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Haşlak seçim bürosunun açılışını yaptı

AK Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Abdulnasır Haşlak seçim bürosunu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek yaptı. AK Parti'nin gücünü milletten aldığını bu nedenle Türkiye'nin iktidarı olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek “Ak Partili Gölbaşı Belediyesi ve Abdulnasır Haşlak beyin yaptıkları hizmetler ortadadır.” Diye konuştu.

Yanarak Can Verdi

Ankara Konya yolu 66.km de bulunan bir mobilya atölyesi inşaatını bekleyen Nusret Çakal konteynırın içerisinde yanarak feci şekilde can verdi.

Bayram Duman dosyasını geri çekti

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi 2.sıra adayı Bayram Duman dosyasını geri çekti.
Bayram Duman yapmış olduğu yazılı açıklamada “İlkeli ve dürüst olmak koltuk sevdasından önce gelir” dedi.

Boykotçu meclis üyeleri Gökçek'ten nasibini aldı.

Ak Parti İlçe Binasının açılış töreninde konuşan AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek “Biz hizmete engel olan Ak Parti'li 3 belediye meclis üyesine ceza olarak, belediye meclis üyeliği listesine almadık. Hiçbirinide aday olarak koymadık. İnşallah bu sene ihaleyi yapıp alt geçidi bitireceğiz. Bu manada bizi engelleyenlere biz parti olarak cezamızı verdik, sizde hizmeti engelleyen CHP ve MHP'ye oy vermeyerek cezalandırın ki; öbür dönemde aynısını yapmasınlar.”dedi.

Ergezer İstifa Etti

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hürriyet ERGEZER, AK Parti üyeliğinden istifa etti. Gölbaşı Belediyesi'nde 5 yıldır Belediye Meclis Üyeliği ile Hukuk,Tarifeler, Plan ve Bütçe Hesap Tetkik Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Hürriyet ERGEZER, bu gün yapılan dönemin son Belediye Meclisi toplantısının ardından, mensubu olduğu AK Parti'den istifa etti.

Haşlak'lı son belediye meclis toplantısı yapıldı

Gölbaşı Belediyesi son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'ın  başkanlığında toplanan mecliste, bütün belediye meclis üyeleri yer aldı.

Haşlak, 5 yıllık çalışma döneminde herkesin iyi kötü hatalarını olduğunu belirterek “Elbetteki insan olarak hatalarımız olmuştur. Kalbini istemediğim kırdığım belediye meclis üyesi arkadaşlarım varsa özür dileri. Haklarını helal etsinler. Benden yana herkese hakkım helal olsun” diye konuştu.

Soner Kavak Vefat Etti

CHP Eski İlçe Başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Soner Kavak (54) CHP İlçe tbaşkanlığı önünde yapılan törenden sonra kılınan ikinci namazından sonra ilçemiz mezarlığına defnedildi.

Polis memuru intihar etti..

Gölbaşı Polis Akademisi Başkanlığı Akademik İşler Şubesi nde görevli Mehmet Akçagedik isimli polis memuru çalışmakta olduğu büronun 5.katına çıkarak kendini aşağıya attı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gölbaşılar Birliği Merhaba Dedi

Gölbaşı'nın sorunları ile birebir ilgilenerek, Gölbaşı'nın birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla Münür Ballı başkalığında “Gölbaşılılar Birliği Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği” kuruldu.

Nihat Hatipoğlu izdiham yarattı

İlçemizde konferans veren Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu dinlemek isteyenler salonda izdihama sebep oldu.Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gölbaşılılar Birliği'ninde katkıları ile Mehmet Akif Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir konferans verdi. Haşlak'ın Gölbaşı'na hediyesi olan Mehmet Akif Kongre ve Kültür Merkezi de açılışından sonra ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Gölbaşılı Kadın Çiftçiler Birinci Oldu

Ankara Tarım İl Müdürlüğünce, kadın çiftçiler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yapılan bilgi yarışmasında, Gölbaşı ekibi birinci, Beypazarı ekibi ikinci, Çubuk ekibi de üçüncü oldu. Yarışmada birinci olanlara yarım, ikinci ve üçüncülere de çeyrek altın hediye edildi.

Gölbaşı Belediyesine Ödül

Gölbaşı Belediyesi, “Yılın en iyi stratejik yönetim sergileyen kurumu” ödülüne layık görüldü. EYPASAD (Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği)'nce tüm Türkiye çapında yapılan ödüllü yarışma çerçevesinde, Gölbaşı Belediyesi 'Yılın en iyi stratejik yönetim sergileyen kurum jüri özel ödülünün sahibi oldu.  Başkan Haşlak “Bu ödül, anlamı itibariyle sadece Gölbaşı Belediyesi'nin değil, bu yönetimi işbaşına getiren Gölbaşı halkınındır” dedi.

Karşıyaka Mahallesinin ulaşım sorunu çözüldü

Karşıyaka mahallesinin ulaşım sorununu tamamıyla ortadan kaldıran EGO otobüs seferleri Cumartesi günü başladı. Karşıyaka mahallesinin ulaşım sorunu en sonunda çözüme kavuştu. Yıllardır bir çok sorunla karşı karşıya kalan Karşıyaka mahallesinin sorunları bir bir çözülüyor. Ulaşımda pek çok sıkıntı yaşayan Karşıyaka mahallesinin ulaşım sorunu, Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak ve Ak Parti ilçe başkanı Ramazan Şimşek'in yoğun çabaları sonucu çözüme kavuşturuldu.

Ak Parti'de ihraç

Ak Parti'den istifa ettikleri ifade eden, 9 yönetim kurulu üyesinin  partiden kendi istekleri ile istifa etmedikleri, aksine istifa ettiklerini açıklamalarından bir gün önce Ak Parti'den ihraç edildikleri öğrenildi.

Adnan Tan Dünyaevine Girdi

İlçemizde uzun yıllardan beri yayın hayatını sürdüren Göl Haber Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Adnan  Tan  dünyaevine girdi. Akalın Tesislerinde yapılan muhteşem  düğünle Tuğba Bağdat  ile hayatını birleştirdi.

Bağlar Mahallesinin Su sorunu çözüldü

Uzun yıllardır su sorunu ile karşı karşıya kalan Bağlar mahallesinin su sorunu çözüme kavuştu. Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek ve Abdulnasır Haşlak'ın yoğun çabaları sonucu Bağlar mahallesine içme suyu verildi.

Beklenen olmadı: Odabaşı Belediye Başkanı Oldu

29 Mart Yerel seçimleri çok çekişmeli bir şekilde geçti. Sandıktaki oyların sayılması ile birlikte ipi göğüsleyen taraf sürpriz bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisinin adayı Yakup Odabaşı oldu. Yapılan anketlerde ve kamuoyunda öne çıkan isim olan Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı Abdulnasır Haşlak ise beklenmedik bir sonuç ile karşılaştı. Odabaşı seçim sonrası yaptığı açıklamada “Bu seçim süresinde partimiz için fedakarca çalışan, milletimizle kucaklaşan teşkilat mensuplarımıza, meclis üyesi adaylarımıza ve tüm hemşerilerime çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan böyle 30 Mart 2009 itibarı ile parti rozetimi çıkartmış bir belediye başkanı olarak Gölbaşı'nın hizmetin de olacağım.”şeklinde konuştu.

Odabaşı Projelerini açıkladı

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Perşembe günü yapılan Belediye Meclis toplantısında 5 yıllık dönemde yapmayı düşündüğü işleri sıraladı. Başkanın on üç gurupta topladığı hizmetlerin bir bölümü belediyenin imkanlarıyla, diğer bölümü ise hükümet ve büyükşehir belediyesi kanalıyla yapılacak işler olarak sıralanıyor.

İşçiler Maaşlarını Alamadılar

Gölbaşı Belediyesi ait Bellas Şirketine bağlı işçiler ve temizlik işçileri maaşlarını hala alamadılar. Bellas şirketi bünyesinde çalışan işçilerden bazıları maaşlarını alamadıkları için zor durumda olduklarını ifade ederek “maaşlarımızı hala alamadık. Zor durumdayız.” dediler. Hakan Han Özcan ise olaya tepki göstererek işçi maaşlarının acil şekilde ödenmesini istedi.

Gölbaşı Belediyesinin Borcu: 22 Milyon TL

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte Abdulnasır Haşlak döneminde kalan borçlar açıklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Davuter, Haşlak'lı yönetimden 22 Milyon TL borç kaldığını açıkladı.

Cafer Uzuntaş Gayri Resmi Basın Danışmanı Oldu

Gölbaşı Belediyesi ilginç bir uygulama yaparak, olmayan Basın Danışmanlığı  makamına Gölbaşı'nda uzun yıllar yayın yapan Süper Yeni Gazetesi'nin sahibi Cafer Uzuntaş'ı getirdi. Böylelikle olmayan bir makama getirilen Uzuntaş, Gölbaşı Belediyesinin gayri resmi basın danışmanlığı makamına getirilmiş oldu.

Orta Refüje Kaçak Tali Yol Açma Girişimi

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, müdahale etme yetkisi bile olmadıkları Şehit Selami Atabey Caddesinde ki orta refüje imar planında bile gözükmeyen kaçak bir tali yol açma girişiminde bulundular. Gelen tepkiler üzerine açılmaya çalışılan kaçak tali yol tekrar kapatıldı.

Gölbaşı Kıyımı

Ulusal bazda yayın yapan Sabah gazetesi, Ankara ekinde  Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın 657'ye tabi devlet memuru olan 16 birim müdürüne istifa et baskısı uyguladığı ve Pınar Çelik isimli bayanın Karagedik Beldesine sürülerek kıyım yapıldığı iddiasını manşet haber olarak verdi.

İktidar gücünü Ankara İl Genel Meclisinde Gösterdi

Gölbaşı'ndan MHP' li üç il genel meclis üyesi olmasına rağmen, Gölbaşı'nda ki azınlık il genel meclis üyesine sahip Ak Parti'nin İl Genel Meclis üyesi Selim Kaymak, Ankara İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı seçildi.

Karayalçın'dan Teşekkür Ziyareti

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçimlerdeki özverili çalışmalarından ötürü partisinin Gölbaşı ilçe teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sevgi Engel Tanımaz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, engelli çocuklar  ile Gölbaşı Mogan Park'ta  “Engelsiz Yaşam Şenliği'nde” bir araya geldi. Yaklaşık 100 engelli çocuk aileleri ile birlikte, Gölbaşı Mogan Park'ta  bir araya gelerek, özel bir gün geçirip, gönüllerince eğlendiler.

Orhan Kocaağa Gölbaşı Belediyesinden ayrıldı

İstifa et baskılarına dayanamadığı öne sürülen  Gölbaşı Belediyesi Mali ve Hesap İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Orhan Kocaağa, Antalya Kepez Belediyesi'ne Hesap İşleri Müdürü olarak geçiş yaptı.

Gazete Bürosu Soyuldu

Aktif Haber Gazetesi'nin Bürosu'na giren kişi ya da kişiler, bir kamerayı, fotoğraf makinasını, bilgisayar kasasını ve LCD monitörü çaldılar.

Rahmi Sağlam Gitti

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Rahmi Sağlam , yerel seçimler sonrası Sincan Belediyesi'nde Satın Alma Müdürü olarak göreve başladı.

Gölbaşı'nda 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlandı.

Mogan Park Piknik alanında toplanan yüzlerce vatandaş bayram havası içerisinde Türkçülük Gününü kutladı. Gölbaşı Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programda kimi vatandaşlar piknik yaparken, kimileri de çocuklarıyla top oynayıp eğlendi.

Belediyede muhatap bulamadılar

Babasının ölümü ile yıkılan Ali Dilmen ve Rıfat Dilmen kardeşler, mezar yeri kazdırmak için Gölbaşı Belediyesinde muhatap bulamayınca ikinci kez yıkıldı. Acılı kardeşler, kendilerine muhatap bile bulamayınca, adeta isyan ettiler.

Suçları Karagedikli Olmaları mı?

29 Mart Yerel seçimlerinde Karagedik Mahallesinde, Ak Parti'den açık fark yiyen MHP'li yönetim faturayı Karagedik'li 3 işçiye kesti. Durumu öğrenen Ak Parti  belediye meclis üyesi Necip Güler, meclis toplantısında hiçbir sebep gösterilmeden işten çıkarılan 3 Karagedik'li işçi için yazılı soru önergesi verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu İçin Mevlid Okutuldu

Gölbaşı Sanayi Sitesi Geliştirme Dernek Başkanı Mehmet Aktay, helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden merhum Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşı için mevlit okutturdu.

Mogan Can Aldı

Bala'lı olduğu öğrenilen 16-17 yaşlarında olduğu tahmin edilen  genç serinlemek için girdiği Mogan Gölü'nde boğuldu.

Emniyette Terfi Sevinci

Gölbaşı ilçe emniyet müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Akgün terfi ederek 2. sınıf emniyet müdürü oldu. İlçemizde İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Emniyet Amiri Yaşar Yoldaş'da, terfi ederek 4. sınıf emniyet müdür oldu.

Cemre yayın hayatına merhaba dedi

Gölbaşılılar Birliği 15 Mayıs'ta  özel bir tesiste , derneğin çıkarmış olduğu Cemre  Dergisi için  tanıtma ve dayanışma kokteyli düzenledi.

Tarihi eser kaçakçılarına suçüstü

Jandarma ekiplerine Bizans ve Roma dönemine ait bazı tarihi eserleri satmak isteyen İlhan A. ve Abdullah K.  yakalandı.

Tulumtaş Mağarası Çöplük Oldu

1. Derece Doğal Sit Alanı olan Tulumtaş Mağarası'nın üzerine önce milletvekili kooparatifi kuruldu, sonra da çevresi çöple dolduruldu. “Ankara'nın Damlataş'ı” olarak adlandırılan Tulumtaş Mağarasına yönelik tahribatlar bitmek bilmiyor. 1. Derece doğal SİT alanı ilan edilen bölge, yıllardır turizme kazandırılmayı beklerken, mağaranın girişindeki ve çevresindeki çöp yığınları görenlerin tepkisine neden oldu.

Gergin Kongre Sonrası Yeni Başkan Ali Atsız oldu

Gölbaşı Belediyespor Kulübünün yeni başkanı Belediye Meclis Üyesi Ali Atsız oldu. Gölbaşı Belediyespor kulübünün olağanüstü kongrede gergin anlar yaşanmış, kavgaların ve küfürlerin havada uçuştuğu iddia edilmiş en  sonunda ise iki liste arasında anlaşma sağlanarak tek listenin kongreye girmesi sağlanmıştı.

Bilal Sarıdoğan'ın tayini çıktı

2007 yılında ilçemizde göreve başlayan ve 2 yıldır başarılı çalışmalarıyla halkın takdirini toplayan Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Sarıdoğan'ın  Diyarbakır'a tayini çıktı.

Türkmen Düğünü Gölbaşı'nda Sahnelendi

Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Türkmen Düğünü adlı tiyatro oyunu ile seyircileriyle buluştu. Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezine taşınan  Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro topluluğu, bu senenin ilk oyunu olarak  Ali Yürük'ün çok beğenilen “Türkmen Düğünü” nü sahneledi.

Dikilitaş'ta mera açılışı

Ankara Gölbaşı'na bağlı Dikilitaş Mahallesi ve Emirler Köyü'nde mera ıslah ve amenejman projelerinin açılışı Tarım Bakanı M.Mehdi Eker tarafından yapıldı.

Ramazan Şimşek'ten Belediyeye tepki

Gölbaşı Belediyesinde görevli Bellas Bünyesinden ve işe giren Haşlak döneminde sekreter olarak görev yapan 4 bayan personelin, temizlik işlerinde görevlendirilmesine Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek sert tepki verdi.

Mogan Gölü'nde temizleme çalışması

Gölbaşı Belediyesi ve Çevre Koruma Başkanlığının birlikte yürütecekleri ortak bir çalışma ile Mogan Gölüne akan dere ve su kanalları temizle çalışması yapıldı.

Gölbaşı'nda Bilim ve Kültür Şenliği Yapıldı.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 1. düzenlenen Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği'nde ilköğretim ve ortaöğretim okulları öğrencilerin projeleri düzenlenen Atatürk Sahil Parkında açılan fuarda sergilendi.

Hacılar Mahallesinde Camii Açılışı

Hacılar Mahallesinde yaptırılacak olan Hacılar Mahallesi caminin temeli okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla atıldı.

Çiftçiye Dolu Darbesi

Yavrucuk, Oyaca, İkizce ve Gökçehöyük mahallelerinde geçtiğimiz haftasonu akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yavrucuk mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerdeki birçok tarlanın doludan zarar görmesi, üreticileri zor duruma düşürdü.

Gölbaşı Belediyesinden Ambargo

Gölbaşı Belediyesi Gölbaşı Taraf Gazetesine ambargo daha geldi. Daha önce belediyede gazete dağıtımı yasaklanan gazete, ikinci bir ambargo ile karşı karşıya kaldı. Belediyenin haber ajanslarına ve gazetelere göndermiş olduğu basın bülteni gönderilmeyerek, gazetemize ambargo uygulanmaya çalışılıyor.

Gölbaşı'nda büyük atılım

Gölbaşı eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'ın ön anlaşmasını sağlayıp, gerekli meclis kararlarını aldığı, Büyük İstihdam projesi nihayet hayata geçiyor. Gölbaşı Belediyesi ile Kaymakamlık, -Gölbaşı Mesleki Eğitim Merkezi, Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Gölbaşı Belediyesi ile Gölbaşı Karma Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında “Gölbaşı ilçesinde endüstriyel teknik ve meslek alanlarında meslek edindirme, mesleki geliştirme ve uyum kursu programlarının açılması”na ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Gölbaşı'nda ilk defa belediye-üniversite işbirliği yapılmaya başlandı.

Emin Bardakçı görevine başladı

İçişleri Bakanlığı'nda Başkontrolör olarak görev yapmaktayken ataması yapılan Emin Bardakçı, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başladı.

Belediye Meclis Üyesi tehdit etti iddiası

Harun Aslanoğlu isimli belediye çalışanı, kendisini tehdit ettiği iddiasıyla MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sami Özdemir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ana-Kız Okuldayız

'Ana Kız Okuldayız' Okuma Yazma Kampanyası'na katılan kursiyerler sertifikalarını aldı. 204 kursiyer okuma yazma kurslarında gösterdikleri başarılarından dolayı sertifikalarını almaya hak kazandı. 'Ana-Kız Okuldayız'  kampanyasını bitirerek okuma yazma öğrenen kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal ile 24 İlin Vali Yardımcıları ve Kaymakam eşleri katıldı.

Bebek dostu Gölbaşı

Gölbaşı Sağlık Grup Başkanlığı ve Gölbaşı Devlet Hastanesi Gölbaşı'nın 'Bebek Dostu' Hastanesi olabilmesi için kolları sıvadı. Gölbaşı Sağlık Grup Başkanlığı tüm kurumlarında eğitim seminerlerine başladı. Gölbaşı'nda bulunan Hastane, Poliklinik ve Sağlık Ocaklarında görevli doktor, ebe, hemşire ve idarecilerin katıldığı emzirme ve anne sütü konusundaki eğitim çalışmaları devam ediyor.

Şehidin Adı Sağlık Ocağında Yaşayacak

Şehit Selami Gazi Atabey Sağlık Ocağı Düzenlenen Törenle Açıldı. Ayşe ve Hüseyin Atabey çifti 18 Aralık 1993'te Siirt ili Eruh ilçesi, Erenkaya'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen oğulları Selami Gazi Atabey'in isminin verildiği ağız ve diş polkiliniğine yer tahsis etmişti.  Gölbaşı'na Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açılması üzerine, poliklinik kapatılarak yerine sağlık ocağı yapıldı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Gölbaşı Belediye Meclisi temizlik hizmeti alım işinin ihalesini 1 yıldan 3 yıla çıkarmak için olağan üstü toplandı. Temizlik hizmeti alım işi ihalesinin her yıl yapılması yerine, 3 yılda bir yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Gölbaşı'nda arsalar satılıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yerel seçimler öncesi sert bir dille eleştirdiği arsa satışlarına Haziran ayında başladı.

Mahmut Aksoy adaylığını açıkladı

Mahmut Aksoy, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Adaylığını kahvaltılı basın toplantısı ile açıklayan Mahmut Aksoy, Belediyenin sessizliğini korumasına rağmen, Gölbaşı Belediyesine ait Petrol Ofisi Tesislerin ihalesi ile ilgili iddialara da içtenlikle  cevap verdi.

Gölbaşı Festivali Sona Erdi

3-4-5 Temmuz  tarihleri arasında gerçekleştirilen 6.Gölbaşı Göller,Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali yeterli tanıtım yapılmamasına rağmen Gölbaşılı'lardan büyük ilgi gördü.

Festivalin ilk günü beklenen katılım olmazken, vatandaşlar yağmura rağmen Emre Altuğ konseri için Atatürk Sahil Parkı'nı tıka basa doldurdu.

Mehmet Odabaşı Özel Kalem Müdürü Oldu

Yerel seçimler sonrası Erdoğan Kurtoğlu'nun Özel Kalem Müdürlüğü görevinden ayrılması ile Özel Kalem Müdürlüğüne Mehmet Odabaşı  atandı.

Mümtaz Sarıtaş DP İlçe Başkanı Oldu

Eski belediye başkanı Mümtaz Sarıtaş DP ilçe Başkanı oldu. Eski belediye Başkanı Mümtaz Sarıtaş  Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanı olduğu Demokrat Parti İlçe Başkanlığına atandı.

Mehmet Atak trafik kazası geçirdi

Karşıyaka Mahallesi Plevne Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak kolundan yaralandı.

Orhan Kocaağa Kepez Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Gölbaşı Belediyesi Mali ve Hesap İşleri Müdürlüğü görevini yürütmekte iken, Antalya Kepez Belediyesi Mali ve Hesap İşleri Müdürlüğüne geçiş yapan Orhan Kocaağa, Kepez Belediye Başkan Yardımcılığına atandı.

Tahıl Borsasının temeli atıldı

Ahiboz'da Nisan 2010'da faaliyete geçecek olan tahıl borsasının temeli atıldı. 30 bin ton kapasiteli çelik ve silo tesislerinin inşaatını ATB kendi bünyesinde yapacak. 2010 yılı Nisan ayında tamamlanacak olan silolarda, sağlıklı şartlarda hububat depolama ve muhafazası yapılabilecek. Silolar 10 yıl süre ile TMO garantisi altında olacak.

Hallaçlı Baklavası Tanıtıldı

Osmanlı saraylarından günümüze ulaşan, Gölbaşı kültürünün önemli bir parçası olan Hallaçlı baklavası Anadolu Sofrasında basına ve misafirlere tanıtıldı.

Karagedikte Büyük Yangın

Gölbaşı'na bağlı Karagedik Mahallesi'nde çıkan yangında 1500 dönüm ekili tarla bir anda kül oldu. Çiftçilerden edinilen bilgiye göre, biçilen tarladan kamyona yüklenen ekin, belirlenemeyen bir sebepten dolayı aniden yanmaya başladı. Kamyonun bir anda alevler içinde kalması ve rüzgarın da etkisiyle ekili tarlaya sıçrayan yangın, yaklaşık 1500 dönüm ekili alanın yanmasına neden oldu.

MHP'li bayanlardan Bartın'a gezi

Gölbaşı Belediyesi Gölbaşı'lı bayanları Bartın İnkumu'na götürdü. Gölbaşı Belediyesi sosyal projeler kapsamında Bartın İnkumu'na bayanların katıldığı bir gezi düzenledi. Düzenlenen gezinin MHP'li kadınlara özel olduğu iddia edildi.

Buket Demirel İlçemize atandı

İlçemiz Cumhuriyet Savcısı Ömer Hakan Baştımar Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine atanırken, Fethiye Hakimi Buket Demirel'de ilçemize atandı.

Onur Altay, Ankara Kent Konseyinde

Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.  Konsey Başkanlığına, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Ahmet Arslan seçilirken, Gençlik Komisyonu İcra Komisyonuna Onur Altay seçildi.

Hasret Kurultayına İlçemizdeki BBP'lilerde katıldı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından BBP Genel Merkezi tarafından 9 Ağustos Pazar günü düzenlenen 1. Hasret Kurultayı'na BBP Gölbaşı İlçe Teşkilatı ve merhum Yazıcıoğlu'nun sevenleride katıldı.

Hani protokol yoktu?

İncel imar planı ile ilgili Başkan Odabaşı'nın yapmış olduğu “Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Belediyemiz arasında parselasyon işlemlerine yönelik herhangi bir protokol yapılmamış olup köy yerleşim alanlarına yönelik parselasyon planları belediyemizce hazırlanarak tescil edilmiştir.” Açıklamasının tam aksine Büyükşehir Belediyesi ile yapılan bir protokolun olduğu ortaya çıktı.

Dağdelener Yeniden İlçe Başkanı

Merakla beklenen MHP Gölbaşı İlçe Olağan Kongresi sonuçlandı. Mevcut İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener mevcut delegelerin 167 oyunu alarak, yeniden ilçe başkanı seçildi. Diğer adaylardan Mahmut Aksoy 106, Necati Koçak 26, Mustafa Albakır ise 12 oy aldı. Oy verilmesi esnasında ufak tartışmaların yaşandığı İlçe Kongresi olaysız sona erdi.

Bir Belediye Başkanı Haksız Maaş Almış

Başkan Odabaşı, meclis toplantısında aslında söylenecek çok şeyin olduğunu ancak kendisinin sustuğunu ifade ederek “Bir belediye başkanı haksız yere maaş aldı” dedi. Başkan Odabaşı'nın bu iddiaları karşısında Gölbaşı'nda görev yapmış tüm belediye başkanları töhmet altında kaldı.

Temizlik İhalesi İptal edildi

Gölbaşı Belediyesinin açmış olduğu  2009-2010-2011 yılları katı atık toplama ve nakli ile açık alan, pazar yerleri, cadde,sokakların makine ve el ile süpürülmesini içeren TEMİZLİK İHALESİ iptal edildi. Temizlik ihalesinin iptal olmasıyla birlikte kafalarda birçok soru işareti oluştu.

8 Yıl Sonra Gelen Furbol Turnuvası

Gölbaşı Belediyespor Kulüp yönetiminin 8 yıl aradan sonra düzenlediği Mahalleler Arası Futbol turnuvası Şafakspor-Gaziosmanpaşaspor'un oynadığı final müsabakası ile sona erdi.

Gaziosmanpaşaspor maç boyunca üstün bir futbol sergileyerek, kupanın sahibi oldu.

Adalet Yerini Buldu Mahkeme Kararı İptal Etti

Ankara 14.İdare Mahkemesi Ankara Büyükşehir Belediyesinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planını iptal etti. Nazım imar planınını  iptal edilmesiyle birlikte Gölbaşı Belediyesinin Temmuz ayında aldığı İncek 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı da iptal olmuş oldu.

Cemal Gürsel'de Kan Gövdeyi Götürdü

Cemal Gürsel Caddesinde yumruklaşma ile başlayan kavganın büyümesi sonucu Lokman G. isimli şahıs ağır yaralandı.Döner bıçakları ve silahların havada uçutuğu kavga sonunda, Cemal Gürsel Caddesi adeta kan gölüne dönüştü. Emrah B.isimli şahıs yakalanarak cezaevine kondu.

Gölbaşı Net Haber Yayın Hayatına Merhaba Dedi

Yerel basın camiasında en etkili ilçelerden birisi olan Gölbaşı'na  haftalık yeni gazete açıldı. Gölbaşı  yerel basının tanınmış isimlerinden Çiğdem Şirin tarafından ilçeye kazandırılan haftalık Gölbaşı Net Haber gazetesi çok yakında Gölbaşı'na  merhaba dedi.

Tulumtaşa Hoşgeldiniz

Gölbaşı Belediyesi tarafından Tulumtaş mahallesinin girişine tag yapıldı. Gölbaşı Belediyesi şantiyesinde hazırladığı söylenilen “Hoş geldiniz” tagı Tulumtaş mahallesi sakinlerini sevindirirken, özellikle seçimden hemen sonra Tulumtaş girişine tag yapılması ise diğer köylüleri kızdırdı.

Kaçak eve soruşturma

Ankaralılar Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Naci Arslan'a ait olduğu iddia edilen ve Gölbaşı Taraf Gazetesi'nin gündeme getirdiği Koparan Mahallesindeki kaçak müstakil ev hakkında Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Belediyede Kavga

Gölbaşı Belediyesi Yapı Kontrol İşleri Müdürü Cahit Acar'ın Gölbaşı Belediyesinde darp edildiği iddia edildi. Cahit Acar, darp edildiği iddiasıyla, A.K.P. isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ramazan Şenliklerine İlgi Yoğun Oldu

Gölbaşı Belediyesi tarafından Ramazan şenlikleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Atatürk Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen şenliklerde Park Fm'in muzur çocuğu 06 Metin ise programa renk kattı.

Alperenler iftarda buluştu,

Alperen Ocakları Gölbaşı Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar yemeği Park Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Alperenlere Merhum Genel Başkanlarının anılarını tazeleyerek duygu yüklü tabloların oluşmasına sahne oldu.

Pazara Posta Koydu

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve belediye meclis üyeleri Seğmenler mahallesinde kurulan Pazar yerini denetledi.Başkan Odabaşı Pazar yerine gelmeden önce alınan güvenlik önlemleri ise hem pazarcıları hem de vatandaşları şaşkına çevirdi.

Pazar yerlerine tuvalet

Başkan Odabaşı Karşıyaka mahallesinde bulunan Pazar yerine tuvalet yaptırıyor. Cevdet Kara döneminde yapılan ve siyaset malzemesi olarak ta kullanılan tuvalet, Odabaşı döneminin de ilk eseri oldu.

Eleştirilere Kulak Tıkadı

Başkan Odabaşı yapılan eleştirilere kulak tıkayarak vatandaşın ve Pazar esnafının en önemli ihtiyacı olan tuvaleti yaptırmaya başladı. Yerel seçimlerde siyaset malzemesi olarak ta kullanılan “Tuvalet” in yapımına başlandı.

Bu Yıl Kırtasiye Yardımı Yapılmadı

Geçtiğimiz dönemlerde öğrencilere defter, kitap, kırtasiye yardımları yapılmasının yanında, eğitim kurumlarının tamir, tadilat, boya, temizlik ve asfalt ihtiyaçları da düzenli olarak karşılanmasına rağmen, eğitim öğretim Belediye tarafından aynı desteği görmedi.

Haşlak'ın Şoförlerine Bayram Hediyesi

29 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı adeta kıyım yapıyor. Bürokratlara istifa et baskısı ile gündeme gelen başkan Odabaşı ve yönetimi son olarak eski belediye başkanı Abdulnasır Haşlak'ın 2 şoförü Ramazan Güçlü ve Hasan Şirin'in de arasında bulunduğu yaklaşık 12 kişiyi asfalt çalışmalarında görevlendirdi.

Ders Zili Çaldı

Ana sınıf ve 1. sınıf öğrencileri okula merhaba dedi. Öğrencilerden bazılarının tedirgin olduğu, bazılarının ise sıralarda anne babasının kucağında oturduğu gözlendi. Sınıfta öğretmen ve arkadaşları ile tanışan öğrencilere şeker ikram edildi.

Ücretsiz Göz Taraması

Gölbaşı Belediyesi ve Işık  Göz Merkezi  işbirliği ile vatandaşlara yönelik ücretsiz göz taraması başlatıldı. 28 Eylül – 25 Aralık tarihleri arasında Karşıyaka Mahallesi Yunus Emre Kültür Merkezi ve Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde  gerçekleştirilen ücretsiz göz taramasına vatandaşlar ilk gün yoğun ilgi gösterdi.

Gölbaşı A.D.D.. Yeniden açıldı

Gölbaşı'nda bir süredir faaliyetlerine ara veren Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yeni bürosu açıldı.

Mogan Şiir Akşamlarına Siyaset Bulaştı

Bu yıl 6. sı düzenlenen Geleneksel Mogan Şiir Akşamları birçok davetlinin katılımıyla Cumartesi akşamı Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Şair Yavuz Bülent Bakiler'in Mogan Şiir Akşamları'nda söylenen eserlere “Bozkurt” işareti yaparak eşlik etmesi dikkatlerden kaçmayan diğer bir ayrıntı oldu. Seçimlerden sonra parti rozetimizi çıkardık diyen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın da Bakilere “Bozkurt” işareti yaparak eşlik etmesi objektiflerimizden kaçsa da gözlerden kaçmadı.

Toki Konutları Teslim Edildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Örencik mevkiinde yaptırılan 2 bin 824 konutun teslimi yapıldı. Örencik Konutları, müteahhit ve müşavir firma aracılığıyla 29 günde hak sahiplerine teslim edildi.

Gölbaşı Belediyesinden İstihdam

Gölbaşı Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile yapılan protokolle 116 geçici işçi alımı yapıldı. Tahmini süre olarak iki buçuk ay çalıştırılmak üzere alınan geçici işçiler, iş başı yaptılar.

Akıllı Sınıf Oluşturuldu

Gölbaşı  Atatürk İlköğretim Okulu'nda, okul aile birliği ve hayırsever vatandaşların desteğiyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerden yararlanarak modern örnek sınıf oluşturuldu.

Eğitime Domuz Gribi nedeniyle 1 hafta ara verildi

Domuz gribinden bir kişinin ölmesi, okullardaki vaka sayısının artması üzerine Ankara valiliği harekete geçti. Ankara'da okullar bir hafta tatil edildi.

Mogan'da Balık Ölümleri

Gölbaşı Mogan Gölü'nde küçük balıklar kıyıya vurdu. On binlerce Gümüş başta olmak üzere, Sazan balığı yavrusu da kıyıya vurdu. Çevre Bakanlığı bir açıklama yaparak ölümlerin mevsimsel olduğunu açıkladı.

Şehit Ailelerinden açılıma tepki

Şehit babası Hüseyin Atabey ve Kıbrıs Gazisi Gafur Ağaören hükümetin demokratik Açılımına tepki gösterdi.Cumhuriyetin 86.yıldönümü kutlama etkinliklerine katılan şehit babası Hüseyin Atabey ve Kıbrıs Gazisi Gafur Ağaören, Kürt açılımına tepki göstererek “Yazıklar olsun. Vatan hainlerini çiçeklerle karşıladılar” dediler.

TOKİ'de sobalı eğitim

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak, iskanı olmayan, elektrik, su ve doğalgazı bağlanmamış, yolu ve toplu taşım araçları bulunmayan TOKİ Örencik konutlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerde çocukların okulda doğalgaz bağlanmadığı için sobalarla ısındıklarını söylemesi, Mehmet Atak'ı şaşkına çevirdi.

Köylüye Suda %50 İndirim

Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda daha önce köy statüsünde olup Gölbaşı'na mahalle olarak bağlanan yerler 1.gruptan 2. gruba alınarak yüzde 50 indirimden yararlanabilecekler.

Eski Dönemin İncelenmesine Engel

Gölbaşı Belediyesi Kasım ayı olağan belediye meclis toplantısında CHP'li, AKP ve MHP'li üyelerin geçmiş dönemde yapılan hizmet ve mal alımları ihale, imar değişiklikleri ve akaryakıt alımlarının araştırılması hususunda Belediye Meclisinde genel görüşmeye açılması teklifi Başkan Odabaşı tarafından reddedildi.

Alt Geçit Rezaleti

Sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Gölbaşı yine bildik görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar Cemal Gürsel Caddesinde karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekti. Her yağış sonrası aynı sıkıntıyı yaşamaktan bıktıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerine tepki gösterdi. “Belediye başkanına bir sorun bakalım. Koltuğu sıcak mı? Seçim öncesi gelirler, oyları alıp kaybolurlar. Suyun içinde kaldık. Belediye başkanı sıcak koltuğunda oturana kadar, gelip bir görsün bakalım, vatandaşın bu hali ne diye” diyen vatandaşlar Odabaşı'na tepki gösterdi.

Saadetten Uyarı Geldi

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Seyfullah Şahin ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Arslan , Gölbaşı'nda ki basın mensupları ve partililer ile bir toplantı yaptı. Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Arslan “Gölbaşı'nın geçmişte sorunları ne ise, şu andaki sorunları da aynı. Biz Saadet Partisi olarak sorunların takipçisi olacağız.” dedi.

BBP yeniden Orhan Şahin'e teslim

BBP) Gölbaşı İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Yalçın Topçu, AK PARTİ hükümetini sert bir dille eleştirdi. Yapılan Kongrede Orhan Şahin yeniden ilçe başkanı seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi Açıldı

Gölbaşı Gençlik Merkezi'nin isminin Belediye Meclisi'nde alınan kararla Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi olarak değiştirilmesi nedeniyle, Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılş töreni duygusal anların yaşanmasına sahip olurken BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu gözyaşlarına sahip olamadı.

Murat Balçık görevinden alındı

Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Balçık'ın görevden alınarak Strateji Geliştirme Müdürlüğüne atandı. Gölbaşı Zabıta İşleri Müdürü Murat Balçık'ın henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple görevinin değiştirildi ve Zabıta İşleri Müdürlüğü'ne Emrullah Gezer atandı.

Galericiler Gölbaşı'na Gelmedi

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, otomotivciler dernekleri, kooperatifler ve iş makineleri satıcılarının Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplantı yaptığı belirtilerek, toplantıda, oto galericilerinin Esenboğa yolu üzerindeki Ülker Fabrikası karşısında TOKİ'ye ait 300 bin metrekarelik alana, kamyon TIR, iş makinesi ve traktör satıcılarının da Gölbaşı çıkışında Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlaki süren bölgeye taşınmak istediklerini bildirdikleri belirtildi.

Yüksel Özbek'in kaçak evi mi var?

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yüksel Özbek'in Yağlıpınar'da hazine arazisi üzerine kaçak ev yaptığı tespit edilirken, Gölbaşı Belediyesinin kaçak yapı ile ilgili tutanak düzenlediği öğrenildi.

Andezit Taşı yerine Nevşehir Taşı Kullandılar

Gölbaşı Belediyesi tarafından yaptırılan Gölbaşı Belediye Mezarlığı girişinde yapılan tag için kullanılan Nevşehir Taşı, andezit taşı üreticilerinin tepkisine neden oldu. 300 yıl kullanım garantisi olan Andezit taşı yerine, 30 yıl ömrü olan Nevşehir Taşı'nın kullanılmasına tepki gösteren üreticiler “Gölbaşı'nda üretilen andezit taşı yerine, Nevşehir Taşı'nın kullanılması ayrı bir ayıptır.” şeklinde konuştular.

Ak Parti'den Engellilere Destek

Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sonrası engellerin aşılması için desteklerini ortaya koydular.

Yüksel Özbek'e özel meclis kararı

Gölbaşı Belediyesinin Aralık ayı ikinci olağan toplantısında, imar çalışması devam eden mahallelerdeki yıkım kararlarının durdurulmasını içeren önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Yüksel Özbek'in Yağlıpınar mahallesinde kaçak evi olduğu iddialarından sonra acele bir şekilde meclise gelen önerge, “tesadüfün bu kadarına da pes” dedirtti.

Mezar için “Zoraki Bağış”

Gölbaşı Belediyesi, Çankaya, Oran ve Dikmen'de oturan vatandaşların daha yakın olduğu gerekçesiyle, yakınlarını Gölbaşı'ndaki mezarlığa defin taleplerinin artması üzerine, cenaze sahibinden 6 bin 600 TL Gölbaşı Spor Kulübü'ne bağış almaya başladı. Gölbaşı Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çelebi, yaptığı açıklamada, mezarlık alanın ancak ilçedeki vatandaşlara yetecek kapasitede olduğunu ''caydırıcı'' olması için bağış istendiğini söyledi.

Gölbaşı Belediyesine Kınama

Gölbaşı Mezarlığı girişindeki Tak'ın yapımı için Gölbaşı'nın özdeğeri olan Andezit Taşı yerine Nevşehir taşının kullanılmasına anlam veremediklerini söyleyen Bayram Dursun yaptığı yazılı açıklama ile Gölbaşı Belediyesini kınadıklarını belirtti.

Belediye aracı kaza yaptı

Gölbaşı Belediyesine ait hizmet aracının kaza yaptığı iddia edildi. Gölbaşı Belediyesine ait 2007 model hizmet aracının ilçe sınırları dışında bulunan Ankara Kızılay'da bir gece yarısı trafik kazasına karıştığı iddiaları farklı yorumlara neden oldu. Olayla ilgili Gölbaşı Belediyesi  soruşturma başlattı.

Makam Saltanatı

Gölbaşı Taraf'ın gündeme getirdiği şaibeli kazadan sonra, belediye aracının özel işlerde kullanıldığı iddiası yine gündem yarattı. Kamu hizmetinde kullanılması gereken, Gölbaşı Belediyesine ait araçların personelin şahsi işlerinde kullanılması vatandaşların tepkisini çekti.

Gölbaşı Belediyespor Yönetimi Topluca İstifa Etti.

Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Gölbaşı Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Atsız ve kulüp yönetimi topluca istifa etti.  Göreve geldiği günden bugüne Gölbaşı Belediyespor'u başarıdan başarıya koşturarak, altın çağını yaşatan yönetimin istifası futbolcu ve teknik kadroda soğuk duş etkisi yarattı. Beklenildiği gibi gayet şeffaf bir açıklama yapan Başkan Ali Atsız, kendi dönemi ve geçmiş dönemde yapılan harcamaları ve gelirleri basın mensupları ile paylaştı.

Gölbaşı Belediyesi ASKİ'nin beton borularını izinsiz  mi aldı?

Gölbaşı Belediyesinin ASKİ'ye ait beton borularını, izinsiz olarak almak ve tıra yüklemek istedikleri iddia edildi. Gölbaşı'nın Selametli Mahallesi'nde ASKİ'ye ait olan ve Selametli mahallesinin yağmur suyu kanalında kullanılacak olan beton boruların, işçilerin Gölbaşı Belediyesine ait tıra yüklediklerini gören vatandaşlar duruma müdahale etti. ASKİ'ye ait beton boruların alınması talimatını işçilere Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmail Bilici'nin verdiği ortaya çıktı.

Gökhan Koçak'ın annesi vefat etti

Gölbaşı'nın sevilen simalarından olan ve 29 Mart Yerel seçimlerinde BBP İl Genel Meclis Üyesi adayı olan Gökhan Koçak annesini genç yaşta kaybetti. Belediye Eski Başkan yardımcısı Necati Koçak'ın da halası olan Fadime Koçak (55) yaklaşık iki aydır tedavisi görmekte olduğu Önkoloji Hastanesinde yaşama veda etti.

Mogan'a 2010'da su verilmeyecek

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç Ankara'da büyük tartışmalarda neden olan Kızılırmak'tan 2010 yılı boyunca su vermeyeceklerini açıkladı. Mogan Gölü'ne de su verilemeyecek. Mogan Gölü'nün yaşam alanını genişletmesi sadece kar ve yağmur sularına kaldı.

Gölbaşı'na Atatürk Evi Projesi

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölbaşı Şubesi tarafından Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde “Atatürk ve  Başkent Ankara” konulu panel düzenledi.

Başkan Yakup Odabaşı Gölbaşı'nda Atatürk Evi Projesi yapmayı düşündüklerini belirterek “Belediye olarak Atatürk Evi Projesi yapmayı planlıyoruz. Bu yapacağımız proje ye herkesin desteğini bekliyorum. Uygun bir yerde yapacağımız Atatürk Evi Projesi'nin gerçekleşmesinde fikirlere de açığız.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
dost acı söyler
28 Aralık 2009 Pazartesi 09:19
nerede o sözler
hani ne oldu nerede odabaşı ve yönetiminin verdiği sözler nerde çalkalanıyor gölbaşı yazıklaaar olsun insanda yüz kızzarırı biraz onca iftiradan sonra nasıl bakabilirler insanlara yazıklaaar olsuuun
85.105.114.93
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim