• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Gölbaşı 2010'u geride bırakıyor

24.12.2010 11:23
Gölbaşı 2010u geride bırakıyor
Acısıyla tatlısıyla bir yıl geride kaldı. Gölbaşı'nın ilçe gündemi öylesine yoğundu ki zaman zaman ülkenin politik gündemini bile solladı. Geriye dönüp baktığımızda 2010'un kısa bir özetini çıkardık.

Acısıyla tatlısıyla bir yıl geride kaldı. Gölbaşı'nın ilçe gündemi öylesine yoğundu ki zaman zaman ülkenin politik gündemini bile solladı. Geriye dönüp baktığımızda 2010'un kısa bir özetini çıkardık.

 

GÜNDEMİ YİNE BİZ BELİRLEDİK

Gölbaşı'nın gündemi o kadar yoğundu ki, ilçemizdeki haberciler zaman zaman nefes bile alamadı. Kimi zaman üzen, kim zaman tebessüm ettiren, kimi zamanda “bu kadarı da olmaz”dedirten öyle çok yaşandı ki Gölbaşı'nda. İşte Gölbaşı'nın en genç, en dinamik ve vatandaşla en iç içe olan  gazetesi Gölbaşı Taraf bu olayları satır satır okuyucularına duyurdu. Gölbaşı Taraf haberleriyle zaman zaman gündemi de belirledi.

 

CESUR HABERLERİMİZLE YİNE SES GETİRDİK

Belediyenin temizlik ihalesinde yaşan teminat mektubu krizi başlayan 2010'da Hamit Mermer'in MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılması, CHP'li üyeler ile MHP'li üyeler arasında Taşpınar'da ki imar plan değişikliği nedeniyle yaşanan tartışmalar, Gölbaşı Belediyesindeki bürokrat atamaları, , her yağmur sonrası gölete dönen caddeler ve alt geçit, meclis üyelerinin Kıbrıs'a beleş tatile gitmesi… Geriye dönüp baktığımızda bunlar ilk aklımıza gelenler. Tabii Gölbaşı'nın 2010 gündemi bunlarla sınırlı değil. Toz toprak içinde asfalt bekleyen yollar, yapılan sosyal etkinlikler hafızamı biraz zorladığımızda aklıma gelenlerden. İşte sizi güldüren, düşündüren, şaşırtan, üzen, sevindirten olaylarla dolu 2010 yılının kısa bir özeti. Temennimiz yeni yılın hepimize mutluluk getirmesi.

 

OCAK

Gölbaşılı sanat yine ilgisiz kaldı:

2000 yılında start alan ancak bazı olumsuzluklar yüzünden ara verilen Mogan Şiir Akşamları GÖL-DER'in katkılarıyla yeniden hayat buldu. Mogan Şiir Akşamlarının devam edebilmesi ulusallaştırılması için elini taşın altına koyan GÖL-DER, Gölbaşılıların programa duyarsız ve ilgisiz kalması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı.

Yok denilen belge ortaya çıktı:

Gölbaşı Kaymakamlığının 2009 yılı değerlendirme toplantısında, Ak Partili İl Meclis Üyeleri ve MHP'li İl Genel Meclis Üyelerinin tartışmalarına neden olan “Turizm Enformasyon Bürosu kurulması ” ile ilgili Ankara İl Özel İdare İl Genel Meclisinde konu ile ilgili Gölbaşı Belediyesine resmi yazı yazılması kararı alındığı ortaya çıktı. MHP İl Genel Meclis Üyesi Fehmi Kandemir ve Aydın Gülhan'ın “elinizde belge varsa, kamuoyu ile paylaşın öyle bir şey yok” tezi de çürümüş oldu.

TEMİNAT MEKTUBU KRİZİ :

Gölbaşı Belediyesinin temizlik ihalesi yılan hikayesine döndü. Ağustos ayında yapılan temizlik ihalesi iptal edilmiş, yeni ihale yapılıncaya kadar olan süreçte eski yüklenici firma olan Güneş Albayrak Turizm Seyahat San.ve Tic.A.Ş. 830 bin TL'ye pazarlık usulü ile temizlik işlerini yürütmüştü. Aralık ayı içerisinde yapılan temizlik ihalesinde en düşük fiyatı Öz Anadolu Tem Gıda İnş. Tur. Tic. Ltd. Şti. vermişti. İhaleyi 4 milyon 950 bin TL'ye alan Öz Anadolu firmasının ihale evraklarında Gölbaşı Belediyesine teslim ettiği teminat mektubunun sahte olduğu iddiaları kamuoyuna bomba gibi düştü.

Öğrencilerin karne sevinci:

2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Gölbaşın'nda 26 bin 288 öğrenci karne aldı. Gölbaşı'nda 2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Gölbaşı İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım programı düzenlendi.

ŞUBAT

Ali Atsız MHP'lidir, ÜLKÜCÜDÜR:

Gölbaşı Belediyespor eski Kulüp Başkanı Ali Atsız ve Belediye Meclis Üyesi Ali Atsız hakkında çıkan "İstifa edecek" söylentileri üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Atsız açıklamasında isim vermeden eski kulüp yöneticilerine ve kendi partisinden bazı belediye meclis üyelerine ağır eleştirilerde bulundu. Atsız “ALİ ATSIZ MHP li dir, ülkücüdür, dava adamıdır ve erbabıdır.” dedi

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ…:

Gölbaşı Belediyesi Başkanı Yakup Odabaşı idari kadroda  yeni yapılanmaya gitti.

Gölbaşı belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Mehmet Odabaşı Yatırım ve projelerden sorumlu koordinatörlük görevine atandı. Özel Kalem Müdürlüğüne İhsan Türkmen getirildi.

 

Uçtu, uçtu; DURAK UÇTU:

Şiddetli lodosa Gölbaşı Merkezde bulunan otobüs durağı dayanamadı. Gölbaşı İlköğretim Okulu karşısında caddesinde bulunan şiddetli lodosun etkisine dayanamayarak devrildi.
Erkek adamın erkek oğlu olur:

Gölhaber Gazetesinin sahibi Adnan Tan baba oldu. Adnan Tan'ın eşi Tuğba Tan bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

 

Gündeş sevgililer için söyledi:

Sahnelerin en güçlü kadın sesleri arasında yer alan Ebru Gündeş, Sevgililer gününde Ankaralı hayranlarıyla Gölbaşı Gölan Restorant'ta bir araya geldi. Birbirinden romantik şarkılarını geceye katılan sevgililerle birlikte okuyan Ebru Gündeş, her konserinde olduğu gibi çocukları da bol bol sevdi.

MART

ZEHİR VAHŞETİ:

Gölbaşı TEDAŞ Sosyal Tesisleri'nde insanlık dışı bir olay yaşandı. Canilerin bıraktığı zehirli etleri yiyen 5 köpek telef oldu. Hayvanseverler bu vahşete lanet yağdırdı.

Murat Bölük görevine başladı.

Gölbaşı Baldudak İlköğretim Okulu müdürü iken, emekliye ayrılan ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Murat Bölük görevine başladı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Murat Bölük görevine resmen başladı.
TOKİ ÖRENCİK'TE OTOBÜS ÇİLESİ BİTMİYOR:

TOKİ Örencik konutlarında oturan vatandaşların ulaşım sorunu çözülemiyor. Konutlar teslim edildikten sonra nüfusu daha da kalabalıklaşan TOKİ Örencik konutlarında ki  otobüs yetersizliği TOKİ sakinlerini  çileden çıkarıyor.

Cemil Çiçek'in talebi havada asılı kaldı:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in Toplum Merkezi binası için Başkan Odabaşı'ndan rica ettiği yer tahsisi halen yapılmadı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, Cemil Çiçek Hasvak Devlet Hastanesinin ek binalarının açılış töreni için geldiği Gölbaşı'nda, Toplum Merkezi'ne yer tahsis edilmesi için Başkan Odabaşı'ndan ricacı olmuştu. Aradan geçen üç aylık dönemde ise Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in bu talebine ise Gölbaşı Belediyesi'nden halen olumlu bir cevap gelmedi.

“İŞ VAADİNE KARŞILIK OY”:

MHP'li Gölbaşı Belediyesi yönetiminde bulunan bazı belediye meclis üyeleri ve MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdeneler'in kendilerine iş sözü verdiğini ifade eden Sait Ergüzel, Saim Çelik ve Alaattin Binler isimli vatandaşlar, MHP'li yöneticilerin sözlerini tutmadıklarını söyleyerek adeta ateş püskürdüler. Vatandaşların beyanatları Gölbaşı'ndaki seçimlerdeki acı gerçeği de ortaya çıkardı.

Salla gitsin Gölbaşı'na:

Ankara'da hayvan barınaklarının yetersiz olması nedeniyle, kamyonlarla toplanan köpekler toplu halde Gölbaşı Belediyesi sınırları içerisine bırakılıyor. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise köpek barınağının kalkması için uğraş verdiklerini söyledi.

NİSAN

Mogan Park'a anlamlı plaket:

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, engelli çocuklar  ile Gölbaşı Mogan Park'ta bir araya geldi. Yaklaşık 100 engelli çocuk aileleri ile birlikte, Gölbaşı Mogan Park'ta  bir araya gelerek, özel bir gün geçirip, gönüllerince eğlendiler. Engellilerin "Tonton Baba" diye hitap ettikleri Ali İlkbahar engellilere hitaben yapmış olduğu konuşmada gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmanın ardından Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ve engelli dernekleri “Engelliler” adına yaptığı çalışmalardan dolayı Mogan Park Müdürü Atanur Altay'a teşekkür plaketi verdiler. 

TAVUS KUŞU FİGÜRÜ FİRMANIN İŞGÜZARLIĞI:

Gölbaşı İlçe Mezarlığı'nın arka kapısı Andezit Taşından yapılıyor. Gölbaşı Belediyesi İlçe Kabristanlığı'nda ki düzenlemeleri devam ediyor. Gölbaşı Belediyesi İlçe Mezarlığının arka kapısında, daha önce spekülasyonlara neden olan Nevşehir Taşı yerine, Andezit Taşını tercih etti. Mezarlık kapısında Andezit Taşı'nın kullanılması vatandaşlaları memnun ederken, kapıda Zedüştler ve Süryaniler tarafından kutsal hayvan olarak kabul edilen TAVUS KUŞU figürünün kullanılması ise tepki çekti. Figür belediye yetkililerinin devreye girmesiyle kaldırıldı

Coşkuyla kutladık:

Ata'mızın armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 90. yaşını kutluyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi, Gölbaşı'nda da çocuklar Atatürk'ün kendisine armağan ettiği bayramı coşkuyla kutladılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Gölbaşılı'lara ilgisi yoğundu.

Gölbaşı Eğitimde Yine Fark Yarattı:

ÖSYM Başkanlığı ÖSS datalarını paylaştı. Geçtiğimiz yıl yapılan ÖSS sınavlarında Gölbaşı eğitimde ki farkını yine ortaya koydu.

 Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların ÖSS sınavında göstermiş olduğu başarının oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

GÖLBAŞI BELEDİYESİNDEN CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ:

Gölbaşı Belediyesi uluslar arası bir karayol olan ve Gölbaşı'nın içinden geçen ve vitrin olarak kabul edilen Konya Yolu'nun sağlı solu cephelerinde bulunan binalarda zamanın getirdiği bozulmalar ve görsel kirliliği gidermek ve yol boyunca bütünlüğü sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalarına hız verdi. Belediyenin bu tür bir projesi olmasına rağmeni bu proje hala hayata geçirilmedi.

MAYIS

Vay benim memleketimin haline:

Aşırı yağışlar nedeniyle Gölbaşı'nın cadde ve yollarında denizi andıran manzaralar oluştu. Gölbaşılı vatandaşlar mecburiyetten, uzun atlamada rekor kırdı, keskin zekası ile MERDİVEN GEÇİTİ icat etti. Logarlardan taşan yağmur sularının göle dönüştürdüğü Cemal Gürsel Caddesinde sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

180 çocuk Çanakkale'de:

Gölbaşı Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu başarılı öğrencileri ücretsiz olarak Çanakkale gezisine gönderdi.
Gölbaşı Belediyesi 180 başarılı öğrenciyi 4 adet otobüs ile Çanakkale gezisine uğurladı.

Gölbaşı'nı saran 19 Mayıs coşkusu:

Tam 91 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkmış ve Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını ateşlemişti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gölbaşı'nda da törenle kutlandı.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Bayramı, Gölbaşı'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. 09.30'da mülkî ve askerî erkân tarafından Cumhuriyet Meydanına çelenklerin konulması ile başlayacak etkinlikler ,Gölbaşı Şehir Stadyumunda devam etti.

DP SARITAŞ'LA DEVAM KARARI ALDI:

Demokrat Parti (DP) İlçe Kongresi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede tek liste ile yapıldı. Kongreye tek liste ile giren Mümtaz Sarıtaş yeniden DP Gölbaşı İlçe Başkanlığına seçildi. Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongre beklenenden fazla ilgi gördü. Kongre salonu Demokrat Parti'nin bayraklarıyla süslenirken, partililer kongre boyunca bayrakları ellerlinden düşürmediler.

Senede bir değil, her zaman temizlenecek:

Gölbaşı  Belediyesi, hiç ara vermeden sürdüreceği çalışmalarla, Sukesen deresini rutin olarak temizlemeye başladı. Gölbaşı Belediyesi, Sukesen Deresi'nin dibinde biriken balçıkları temizlemek ve Mogan'a kum-çakıl girişini önlemek için temizlik çalışmalarına başladı.

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Gölbaşı'nın girişinde bulunan ve Mogan ile Eymir göllerini birbirine bağlayan kanalda temizleme çalışması yapılıyor.

HAZİRAN

Süper yetkiye Odabaşı tepki gösterdi:

Kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri için büyükşehir belediyelerine olağanüstü yetkiler veren yasanın meclisten geçmesine, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tepki göstererek “ Milletvekillerinin kendi siyasi partileri değil, milleti temsil ettiklerini düşünmeleri lazımdı.” dedi.

Başkana yanaşamaz olduk:

“Oltamıza Takılanlar” isimli köşesiyle, vatandaşlardan aldığı şikayetleri yayınlayarak yetkilileri uyarmaya çalışan Sabah Ankara, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve ekibine bazı eleştirilerde bulundu.

Köşede yer alan ifadeler ise aynen şöyle; “Gölbaşı Belediye Başkanı vatandaşlardan kaçıyor mu? Gölbaşı Belediye Başkanı MHP'li Yakup Odabaşı hakkında çok şikayet alıyoruz. Vatandaşlar, “Başkana ve ekibine yanaşamaz, dertlerimizi anlatamaz olduk. Kendisi bizimle ne görüşüyor, ne de telefonlarımıza çıkıyor” diye şikayet ediyor.

Dar geldi size Angara:

Ankara'nın cehennem sıcağından bunalan meclis üyeleri, Kıbrıs'ta deniz ve güneşe kaçarak serinleyecekler.
Gölbaşı Belediyesi tarafından belediye meclis üyeleri Kıbrıs gezisine gönderiliyor. Haziran ayı meclis toplantısında alınan kararla, belediye meclis üyelerinin Kıbrıs'a geziye gitmesi kararlaştırılmıştı. Karara CHP'li Yusuf Aksakal, Ercan Şimşek ve AKP'li Necip Güler red oyu vermişti. Alınan karar kapsamında 15 meclis üyesi Kıbrıs geziye gidiyor. Meclis üyelerinin tüm masrafları da Gölbaşı Belediyesi tarafından karşılanacak.

Altay ailesinin mutlu günü:

Mogan Park'ın genç ve başarılı müdürü Atanur Altay , Merve Kale ile dünya evine girdi. Mogan Park Maya Düğün Salonunda gerçekleştirilen düğünle hayatlarını birleştiren Atanur ve Merve'nin düğün töreni iş,bürokrat ve siyaset dünyasını bir araya getirdi.
Parmaklık yapmak bu kadar mı zor:

Bugüne kadar yüzlerce insanın hayatına mal olan ve “Ölüm Yolu” olarak adlandırılan Konya Yolu'nda gerekli güvenlik tedbirlerinin yeterli olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar yetkililere seslenerek “Bu yolda tedbirsizlik yüzünden ölen insanların katili siz olmayın” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

TEMMUZ:

Yeni emniyet Müdürü görevine başladı.

Eski Keçiören İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cihangir Kaya , yeni yeri olan Gölbaşı'nda görevine başladı.  Turgay Karabulak'ın 2. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etmesi ve Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcılığına atanması ile birlikte, Karabulak'ın yerine Cihangir Kaya getirildi.

Ömercan; "Mogan'ın geleceği tehlikede":

Ankara'nın denizi andıran ilçesi Gölbaşı Mogan Gölünde,  son 10 yıl içinde avlanabilir 6 balık türünün sayısı 2'ye düştü. Tek bir kıyısı olan ülkelerde bile balık kaynarken bilinçsiz avlanma ve ani hava değişimi sonucu yaşanan toplu balık ölümleri ise bu hazin sonu hazırladı.

YEĞEN ODABAŞI HEDEF TAHTASI :

Gölbaşı Belediyesi bünyesinde çalışan bürokrat ve müdürlerin etki ve yetkilerinde sorunlar yaşanıyor. Bürokrat ve müdürler yetkilerini kullanmakta zorlanıyor. Sorunlar ya başkan Odabaşı'nda, ya da yeğeni Mehmet Odabaşı'nda çözülmeye çalışılıyor. Bu da kişileri hedef tahtasına çeviriyor. Küçük bir sorunun dahi çözüm noktasının başkan olması işleyişi engellediği gibi gereksiz zaman kaybına da neden oluyor. Bürokrat ve müdürlerin yetkilerini kullanmamaları Odabaşı'nın onlara güvenmediği izlenimini yarattığı gibi belediye çalışmalarını da sekteye uğratıyor.  

Hilmi Ulubey eski görevine tekrar başladı:

Hilmi Ulubey eski görevine tekrar başladı. Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi Müdür görevinde iken Güdül İlçesine atanan Hilmi Ulubey Mart ayında görevine geri dönmek için Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurmuş, üç ay süren mahkeme Hilmi Ulubey'in lehine karar vermişti. Hilmi Ulubey Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda eski görevine tekrar başladı.

Ak Parti parçalanmak mı isteniyor:

AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, AK Parti İlçe Teşkilatının görevden alınacağı ve yerine başka bir ismin atanacağı konusunda çıkan dedikodulara sert bir dille cevap verdi. 'Ufakta kongre olduğunu düşünenler yanılmasın. Ufukta kongre yok” diyen Şimşek, birilerinin 'Çamur at izi kalsın' felsefesiyle hareket ettiğini vurguladı.

AĞUSTOS:

Başbakanın oğlu Gölbaşı'ndaydı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, iftarda Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan fakir bir aile ile aynı sofrayı paylaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan iftar yemeğinin ardından Gölbaşı Atatürk Sahil Parkında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

HALKI GALEYENA GETİRMEYİN:

Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, Odabaşı yönetiminin halka galeyana getirmek istediğini savundu. Gölbaşı Taraf'ın sorularını yanıtlayan Hakan Han Özcan “Melih Gökçek'i ve Ak Parti'yi karalamak istiyorlar” dedi. Hakan Han Özcan belediyenin vatandaşları yanlış yönlendirdiğini ifade ederek “Vatandaşları yanlış bilgilendirmek vatandaşı kandırmaktır. Son günlerde Gölbaşında yine büyükşehir belediyesini vatandaşa  karalamak için elinden geleni yapan bir Mhp zihniyetiyle yönetilen gölbaşı belediyesiyle karşı karşıyayız.” dedi.

ADAM GİBİ ADAM OLALIM:

Hasvak Devlet Hastanesi yönetimi ilçede bulunan siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgüt temsilcilerine ve hayırseverlere iftar yemeği verdi. Başer, İmam-ı Azam Ebu Hanife Hazretlerinin “İnsanların birbirine en büyük zulmü birbirinin kalbini okumasıdır” sözüne hatırlatarak “ Birbirimize destek olurken, birbirimizin kalbini okumamalıyız” dedi. Hayrullah Başer, dernek amaçlarının Gölbaşı'nı daha sağlıklı, sıhhatli ve yaşanabilir bir yer haline getirmek olduğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Biz bu hizmetleri niye yapıyoruz. Bir büyük devlet adamının ne yapmak istiyorsunuz sorusuna verdiği cevap şöyle “Adam gibi adam olmak istiyorum” O ne demek diye soruyorlar; Oda şöyle cevap veriyor “ Kendi yaşadıklarını, başkalarına yaşatmak için mücadele etmektir. Birazda kendi için değil, birazda kendi için değil başkaları için yaşamak sanatıdır Adam gibi adam”demiş. Biz adam gibi adam olmak için çalışıyoruz.” Dedi.

KAİ FEDERASYONUNUN İFTAR YEMEĞİNE PROTOKOL AKINI:

KAİ Federasyonunun (Kars, Ardahan,Iğdır Serhatlılar Birliği) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine yine büyük ilgi oldu. İftar Programımızın açılış konuşmasını KAİ Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM yaptı. Yıldırım davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra; “Günümüz dünyasında sivil toplum örgütlerinin önemi asla göz ardı edilmemelidir. Federasyonlar, vakıflar ve dernekler tüzüklerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda çalışmalar yaparlar ve bu amaçlarla yollarına devam ederler ise ciddi fayda sağlarlar.” Dedi.

EYLÜL:

GÖLBAŞI “EVET” DEDİ

Gölbaşı İlçe  Seçim Kurulu, Gölbaşı genelinde sonuçları açıkladı. 31 bin 157  'EVET', 18 bin 95 'HAYIR' çıktı. Gölbaşı'nda ki seçmenlerin yüzde 81'i katıldı; yüzde 63.3 “evet”, yüzde 36.7 “hayır” çıktı. Böylece Gölbaşı anayasa değişikliği paketine “evet” dedi.

KRALDAN ÇOK KRALCI:

Gölbaşı Belediyesi Özel Kalem Müdürü İhsan Türkmen tavır ve davranışları ile vatandaşların tepkisine neden olmaya devam ediyor. Özel Kalem Müdürü İhsan Türkmen'in 'kraldan çok kralcı' davranışları, Başkan Odabaşı ve çevresini tanımaması, belediyede yetkisinin olduğu imajını verme dürtüsü birçok tezatları da beraberinde getiriyor. Bekletilmemesi gereken birçok şahsiyeti makam odası kapısında bekletmesinin yanı sıra vatandaşlarla başkanı görüştürmemek için özel caba harcadığı, ne sorun varsa kendisine anlatılmasını istediği, başkanla görüşmeyi başaran vatandaşlarında yalnız görüşmemesi için her fırsatta içeri girerek ne konuşulduğunu dinlemeye çalıştığı, bununda tartışma ve atışmalara neden olduğu, başkanlık makamında birçok kez seslerin yükseldiği gelen bilgiler arasında.

EZİCİ EĞİTİM:

TEK İlköğretim Okulunun öğrencileri okula gidebilmek için bin bir türlü cambazlık oyunu sergiliyor. Okula gidiş yolunda Şehit Selami Atabey Caddesi'nden geçme zorunluluğu bulunan öğrencilerin, ışıksız yoldan geçmeleri ise kazalara davetiye çıkarıyor. Eğitim yuvalarına gidip gelmek için ışıksız yolda ezilmeyi bile göze alan öğrencilerin velileri ise yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.

Gölbaşı Taraf yazıyor, sorunlar çözülüyor:

Gölbaşı Taraf'nın Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü yolu üzerinde bulunan caddede aydınlatma direklerinin olmadığını gündeme getirmesinin ardından, TEDAŞ ekipleri caddenin aydınlatılması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Gölbaşı'nda bulunan Ankara Üniversitesi Kampüsü yolunda özellikle bayan öğrencilerin yaşadığı sıkıntı ve çileyi Gölbaşı Taraf “Korkutan Yol” manşetiyle okuyucularına duyurmuştu.

İlk ders zilini Kaymakam Zengin çaldı :

Okul öncesi ve ilköğretim okullarında 2010-2011 eğitim/öğretim dönemi başladı. Gölbaşı'nda 63 resmi ve özel okulda 28 bin 392 ögrenci ile 1000 öğretmen ders başı yaptı. Okula ilk defa başlayan miniklerin heyecanına velileride eşlik etti.

 

EKİM

Belediye temizliyor, vatandaş kirletiyor..

Mogan Gölü ve Eymir Gölü arasında ki tahliye kanalı adeta çöp yuvasına döndü. Çevreye duyarsız vatandaşların atıkları çöp konteynırları yerine, tahliye kanalına atması ise tepki çekti.

Gölbaşı Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin sık sık temizleme yaptığı kanal, çevreye duyarsız vatandaşların attığı atıklarla adeta çöp yuvasına dönüştü.

Hamit Mermer'e ağır cevap

CHP Belediye Meclis Üyelerinden MHP'li Hamit Mermer'in “İspat etsinler, istifa ederim” sözlerine yanıt geldi. CHP'li üyeler Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek Gölbaşı Taraf'ı ziyaret ederek “Hamit Mermer'in istifasını beklemiyoruz. Özür dilesin yeter.” dediler.

87 yıldır aynı coşku

Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü Gölbaşı'nda coşkuyla kutlandı. Vatandaşların hava şartları nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine fazla ilgi göstermedi.

Odabaşı'ndan bürokrat operasyonu

Gölbaşı Belediyesi'nde 29 Mart seçimlerinin ardından başlayan “bürokrat operasyonu” 2010'un Ekim ayında da devam etti. Bugün sabah yapılan bir operasyonla Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bürokrat kadrosunda revizyona gitti. İmar İşleri Müdürü İsmail Bilici Küşlat Ruhsat Müdürlüğüne, Özel Kalem Müdürü İhsan Türkmen Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'ne, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Münip Ayhan Temizlik İşleri Müdürlüğüne, Temizlik İşleri Müdürü Fuat Hakkı Kaya Belediye Veterinerliğine atandı.

CHP yargıya gidiyor

CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek ortak bir basın açıklaması yaparak, son meclis toplantısında yaşananlara tepki gösterdi. CHP İlçe Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan CHP'li üyeler Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek, mecliste yaşanan usulsüzlükleri de yargıya taşıyacaklarını bildirdiler.

KASIM

Daha ahlaklı oyunlar bekliyoruz

Gölbaşı Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü bünyesinde amatör tiyatro çalışmaları yapan gençler ile AB ülkelerindeki ”Demokrasi veya kadın sorunları” üzerine bir ortak çalışma yapmak ve bu çalışmayı bir gösteri ile sahnelemek amacını taşıyan bir projenin ürünü olan tiyatro oyunu fiyaskoyla sonuçlandı.

Kültür Müdürlüğünü resmen olmasa da gayri resmi olarak yürüten Banu Revan ise bu proje ile hayal kırıklığı yarattı. Nitekim sergilenen oyunda yer alan cinsel içerikli sahneler tiyatro oyununu çocukları ile izlemeye gelen ailelerin ve bayanların tepkisine neden olmuş, salon büyük oranda boşaldı. Odabaşı tiyatro hocası Adnan Erbaş'ı görevinden aldı.

 

BÖYLE DALKAVUKLUK GÖRÜLMEDİ

Bir yerel internet sitesinde Gölbaşı Taraf'ın da attığı manşete de yer verilmiş. Bazı gazeteler her nedense Mehmet Atak'ı koruma görevi üstlenmiş. Bu duruma anlam vermek mümkün değil. Ben bu durumu tek kelime ile ifade edecek olsam “dalkavukluk”tan başka bir şey aklıma gelmez. Bu haberi okuyunca aklıma gelen şeyi sizlerle paylaşayım “Medya medya olalı böyle dalkavukluk görmedi”

Yusuf Koç çıldırmış olmalı

Gölbaşılı eğitimci Yusuf Koç , kendi imkanlarıyla görev yaptığı Baldudak İlköğretim Okulu'na Atatürk büstü yaptırdı. Koç “İlçe genelinde tam 2 bin 500 öğrencimizi başarılarını göz önüne alarak arsa tahsisiyle ödüllendirmeyi hedefliyoruz. Bu davranışımızın diğer büyük firmalara da örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.

GÖLBAŞI TARAF ZİRVEDE

2 yılda büyük bir okuyucu potansiyeline ulaşan Gölbaşı Taraf Gazetesi'nin internet sitesi www.golbasitaraf.com Gölbaşı'nın en çok okunan yerel haber sitesi unvanını aldı.

Sınıfta kaldı

Toplum Merkezi konusunda belediyenin arsa tahsis etmemesine ve hastane için arsa tahsis etmek istemesi konusunda görüşlerini dile getiren İl Genel Meclis Üyesi Kaymak, Hastane konusunda Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın sınıfta kaldığını ifade etti. “Anlayış şudur: Gidin hazineden alın. Belediyenin malı başka birisinin mi? Belediyenin malını kendi malı olarak görüp diğer hazine malını ayrı değerlendiren bir zihniyet var. Bu çok yanlış. Sonuçta önemli olan topluma ne döndüğü.” Dedi.

ARALIK

Gölbaşı Makyajı mahkemeye takıldı

Gölbaşı Belediyesi içindekiler kadar çevresi içinde tehlikeli olan Avni Cihangir İş Merkezinin yıkımı yönünde encümen kararı aldı, ancak mal sahipleri idare mahkemesinden “yürütmeyi durdurma” kararı çıkarttı.

Sinirimizi sıçratmayın

Kış aylarının gelmesi ve yağışların artmasıyla birlikte, yayaların kronik sorunu da gündeme geldi. Dikkatsiz sürücülerin yağışlı havalarda sıçrattığı yağmur suları yüzünden, soğuk kış günlerinde açık havada su banyosu yapan vatandaşlar, saygısız sürücülere tepki gösteriyor. Kış günü açık havada su banyosu yapan kızgın vatandaşlar “Unutmayın kiç Siz de bir gün yaya olabilirsiniz!” diyerek saygısız sürücüleri uyardılar.

BAĞIRA BAĞIRA EVET

Gölbaşı Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve Gölbaşı'nın en eski gazetecilerinden Bayram Türkmez, Emekli Bilgisayar Programcısı Hatice Tuç iel Vedat Dolokay Nikah Salonunda yapılan nikah töreni ile dünya evine girdiler.

MERMER AK PARTİDE

MHP'den noter kanalıyla istifa ederek bağımsız kalan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer'in Ak Parti'ye katıldığı öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Melih Gökçek'le bir görüşme yaptığı, görüşmeden sonra Ak Parti'ye katılma kararı aldı. Mermerin katılım rozetini bakan Cemil Çiçek taktı.

TAŞRADAMI YAŞIYORUZ

Gaziosmanpaşa mahallesinde ufak bir rüzgar çıksa bile kesilen elektrikler mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Vatandaşlar, her yağmurlu havada elektriklerinin kesik olduğunu ifade ederek “Yeter artık. Canımıza tak dedi. Ufacık bir rüzgar esse dahi elektriklerimiz gidiyor. Koskoca mahalle karanlıkta kalıyor. Metropol ilçe de mi, yoksa taşra ilçede mi yaşıyoruz, bir türlü anlam veremedik.” diyerek tepkileri ortaya koyuyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim