• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • İzmir : 27 °C

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde yeni dönem

29.09.2011 13:55
Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisinde yeni dönem
Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin 1. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin 1. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Gölbaşı'nda bulunan liseler, sivil toplum kuruluşları, üniversite, kamu kurumları ve mahallelerin gençlik temsilcilerinden oluşan genel kurul üyeleri Gölbaşı Belediyesi meclis salonunda bir araya geldi.

Konu ile ilgili olarak açılış konuşmasında Murat Bölük; “Burada, bugün bulunmamızın sebebi alt meclislerinden Gölbaşı Gençli Meclisi 1. Olağan Kongresini gerçekleştirmek. AB fonlarından yararlanmak için ne kadar proje gerçekleştirirsek o kadar para alma durumu var. Biz en son olarak Letonya ve Litvanya ile kardeş şehir olduk. Bu 2 ülke AB üyesi olduğu için partner bulma açısından avantajlıyız. Kent konseyinin amacı, bu kentte yaşayan insanların yönetime hâkim olmasıdır. Bütün amacımız bu.” dedi.

Bölük'ün ardından konuşan GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan; ” Yaşadığımız kente sahip çıkalım ve birlikte yönetelim. Sizlerin yapacağı katkının çok önemli ve yararlı olduğuna inanıyorum. Bir çok şeyden şikâyet ederiz ama Türk insanı olarak “bırakalım dokunmayalım” mantığı ile hareket ediyoruz. Hâlbuki değiştirebileceğimiz şeyleri sözümüz ve elimizle değiştirmek için adım atmalıyız.” dedi.

Ömercan'ın sözlerini bitirmesinin ardından konseyin kurucu başkanlarından İbrahim Karagöz söz hakkı alarak; “Biz bu meclisi kurduk. Bundan sonra sizler burayı boş bırakmayın. Buna kenetlenin, çünkü top sizde.” dedi.

Gençlik Meclisleri ile alakalı sunumların ardından Gölbaşı Gençlik Meclisi'ne katılan üyelerin tamamı Yürütme Kurulu'na seçildi. Oluşturulan Yürütme Kurulu, Gençlik Meclisi'nde faaliyet gösterecek çalışma gruplarını belirlemek üzere Genel Kurul tarafından görevlendirildi. Yürütme Kurulu'nun oluşturulması ile Ertunç Okay Akça'nın başkanlığında, Gizem Temizsoy, Cansu Yüzücü, Ahmet Şamiloğlu ve Tolga Bilgin olarak 4 eşbaşkan belirlendi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu'nun önümüzdeki günlerde toplanarak gerekli çalışma gruplarını kurmasına ve bu gruplara gönüllülük esasına dayanarak üye kabul edilmesine karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim