• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 14 °C

Gölbaşı Belediyesi Neler yapmış

16.03.2012 11:38
Gölbaşı Belediyesi Neler yapmış
Akıllı Kent otomasyon sistemi (AKOS), Engelli vatandaşlara ücretsiz takı kursu,Kadına şiddete “Evdegül” projesiyle önlem, Sanayi esnafı ile buluştu,Başkan Odabaşı, Gökçehöyüklülerle buluştu

Akıllı Kent otomasyon sistemi (AKOS)

 Gölbaşı Belediyesi, Akıllı Kent Otomasyon Sistemine (AKOS) geçti.  2 aylık bölümü tamamlanan proje tamamlandığında Gölbaşı; paylaşan, katılan, denetleyen ve uygar kentler arasına katılacak. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Akıllı Kent otomasyon sistemi, Gölbaşılı hemşehrilerimize bürokrasiden arındırılmış, zaman israfının önüne geçen, daha hızlı hizmet vermemizi sağlayacak teknolojik bir adımdır” dedi.

Gölbaşı Belediyesi’nin Akıllı Kent Otomosyon Sistemine geçişiyle ilgili olarak Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı protokolü ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Odabaşı şunları söyledi:

“EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ GÖLBAŞI”

“En kıymetli hazinemiz dediğimiz Gölbaşı’na ve kıymetli Gölbaşılıların yaşamını kolaylaştırmak için teknolojinin son imkanlarını kullanarak hazırladığımız, yaşamı kolaylaştıran, iyileştiren, modern imkanları vatandaşlarımızın ayağına getiren Akıllı Kent sistemi projesine geçiyoruz.

Sistem, Gölbaşılı hemşehrilerimize bürokrasiden arındırılmış, zaman israfının önüne geçen, daha hızlı hizmet vermemizi sağlayacak teknolojik bir adımdır. Sistemle Gölbaşı bürokrasiden arındırılacak. Zaman israfından kurtulacak. Bu sayede daha mutlu bir Gölbaşı’nı birlikte inşa edeceğiz.”

Başkan Yakup Odabaşı’nın konuşmasının ardından projeyi üstlenen kuruluşun Ankara Bölge Proje Yöneticisi Hakan Kayan, bir sunum yaparak slayt gösterisi ile katılımcıları bilgilendirdi.

 Engelli vatandaşlara ücretsiz takı kursu

Gölbaşı Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle engelli vatandaşlara ücretsiz takı tasarımı kursu açtı.

 Gölbaşı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığı ile engelli vatandaşlar için takı tasarımı kursu başlatıldı. Ücretsiz olarak verilmeye başlanan takı tasarımı kursu haftanın Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00-15.25 saatleri arasında Gölbaşı Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezinde verilecek.

Takı tasarım kursunu katılan engelli kursiyerler, 256 saatlik bir kursun sonucunda Halk Eğitim Merkezi onaylı takı tasarımı sertifikası alacaklar.

 Kadına şiddete “Evdegül” projesiyle önlem

Proje ile farklı özellikleri ve yaşantıları olan katılımcıların yaratıcı drama yöntemi aracılığıyla yaşantılarını paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.

 Gölbaşı Belediyesi, Ankara Evdegül Projesi Komisyonu ve Çağdaş Drama Derneği ile işbirliği yaparak kadına şiddete karşı ortak “Evdegül” projesini Gölbaşı’nda yaşayan kadınlara uygulamaya başladı. Proje ile farklı özellikleri ve yaşantıları olan katılımcıların yaratıcı drama yöntemi aracılığıyla yaşantılarını paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.

“Evdegül” projesi Gölbaşı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 8 hafta boyunca Çarşamba günleri 10.00-12.00 saatleri arasında 28 kadına verilmeye başlandı.

“Evdegül” projesi kapsamında kadınlara; şiddete giden yolu engelleme ve aile içi iletişimi sağlama konuları drama yöntemleri ile anlatılıyor.

HEDEF FARKLILIK OLUŞTURMAK

“Evdegül” projesinin, şiddete giden bir yolun başlangıcında bir farklılık oluşturmayı hedeflediğini belirten Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, projeyle ilgili olarak şunları söylediler:

“Evdegül; şiddet çağrıştırmayan, çift anlamı ile hem evde kadının önemine, hem de kadının huzurun teminatı olduğuna dair anlamlar barındıran bir isim çalışmasıdır.

Amaç, projenin pozitif yaklaşımına şiddetin negatifliğini taşımamaktır. Bu yöntemle projenin erkek katılımcılar için negatif bir çağrışım ve dolayısıyla katılımı engellemeye dönük bir iticilik oluşturmaması sağlanmaya çalışılmaktadır.”

 Sanayi esnafı ile buluştu

 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Sanayi esnafı ile yemekli toplantıda biraraya geldi. Başkan Odabaşı, bu toplantıların sık sık tekrarlanacağını belirterek “Sanayi esnafımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın, Gölbaşı Sanayi esnafı ile Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezindeki yemekli buluşmasına, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Gölbaşı Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Ufuk Soylu,Sanayi Sitesi eski Dernek Başkanı Mehmet Aktay, Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkanve 200’den fazla sanayi esnafı katıldı.

Sanayi Esnafı Bilgilendirildi

Başkan Yakup Odabaşı sanayicilerle buluşmasında; Gölbaşı Belediyesi’nin 3 yıl içersinde yaptığı projeleri anlattı. Başkan Odabaşı, “Gölbaşı’mıza birçok proje yapıyor, birçok hizmet veriyoruz. Bunları sizlerle paylaşarak herkese duyurmuş olacağız. Çok yakın zamanda Gölbaşı’mızı çok ciddi anlamda değiştirecek projelerimizin temellerini de sizlerle birlikte atacağız, bu projelerin açılışını da sizlerle beraber yapacağız” dedi.

Başkan Odabaşı, toplantıda sanayi esnafının sorularını cevaplandırırken; sanayi esnafının her zaman yanında olacaklarını ve bu tür toplantıları sık sık düzenleyerek birlik ve beraberliği sağlayacaklarını söyledi. Başkan Odabaşı, Çanakkale’ye yapılacak gezide sanayi esnafının da gitmesi için söz verdi. Sanayi esnafı da geziye öncelikle çıraklarının gitmesi önerisinde bulundular.

 Başkan Odabaşı, Gökçehöyüklülerle buluştu:

 “Hizmetlere hız kesmeden devam”

 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gökçehöyüklülerle buluşmasında Gökçehöyük’e ve Gölbaşı’na hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini açıkladı.


Gölbaşı Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Gökçehöyüklülerle bir araya gelen Başkan Yakup Odabaşı, göreve geldiğinden bu yana 3 yıllık sürede Gökçehöyük Mahallesine yapılan hizmetleri anlattı. Mahalle Muhtarı Nihat Mermerci ve birçok mahallelinin de katıldığı toplantıda, mahalleliler Başkan Odabaşı’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, bundan sonraki beklentilerini ifade ettiler. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da, vatandaşlarla buluşmasında Gökçehöyük’e ve Gölbaşı’na yapılan hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.


Vatandaşlar, yapılan istişareden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken Başkan Odabaşı “Biz, dün de sizlerleydik, bugün de sizlerleyiz, yarın da sizlerle birlikte olacağız” dedi

 Hayırlı olsun buluşması

 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölbaşı İlçe Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Odabaşı, yeni seçilen İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve yönetimini kutladı, yeni görevlerinde başarılar diledi.

GÖLBAŞI’NA HİZMET SOHBETİ

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, beraberinde Belediye Meclis üyeleri ile birlikte MHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Odabaşı, ilçe binasına gelişinde MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Başkan Odabaşı, yapılan kongre sonucunda İlçe Başkanlığına seçilen Mahmut Aksoy ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik etti ve görevlerinde başarılar diledi. Başkan Odabaşı, kendilerinin Gölbaşı’na hizmet neferleri olduğunu ifade etti. Odabaşı, Gölbaşı’na hizmet vermeye doludizgin devam ettiklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy da, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “El ele Gölbaşı için çalışacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim