• BIST 8716.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

GÖLBAŞI FELÇ OLDU

27.04.2011 12:28
GÖLBAŞI FELÇ OLDU
Gölbaşı Belediyesi'nin yıllardır sorunu olan 74. Parsel sorunu üzerine birde Merkezde İnşaat Ruhsatı İzni Verilmemesi sorunu eklendi. Merkez Plana Bağlı 74. Parsel Planı'nın iptal edilmesi ile Merkezde ki lokomotif sektörüne dur denildi. Gölbaşı Belediyes

Gölbaşı Belediyesi'nin yıllardır sorunu olan 74. Parsel sorunu üzerine birde Merkezde İnşaat Ruhsatı İzni Verilmemesi sorunu eklendi.
Merkez Plana Bağlı 74. Parsel Planı'nın iptal edilmesi ile Merkezde ki lokomotif sektörüne dur denildi.
Gölbaşı Belediyesi hukuk Müşavirlerinin 2 yıldır çözemediği 74. Parsel Sorunundan sonra Merkezdeki İnşaat Ruhsatı İzinleri de Mahkeme Kararı ile iptal oldu.
GÖLBAŞI'nın KANAYAN YARASI
Asıl Plan olan Merkez Planına bağlı 74. Parsel ve Örencik Planları yıllardır Gölbaşı'nın Kanayan Yarası idi. Örencik Planının ayrılması ile birlikte 74. Parsel Planı merkez Dâhilinde bırakılmıştı. 74. Parselin Mahkeme Kararı ile iptal edilmesi ile birlikte Merkezde de İnşaat Ruhsatı İzni verilmeyecek. Ruhsat alıp İnşaatı devam edenler için kesin bir karar henüz yok. Fakat yeni İnşaat ruhsatı almak isteyenlere Ruhsat Verilmiyor.
Yasalara göre yeni plan onaylanmadan, yani 74. Parsel planı Merkezden ayrılmadan İnşaat İzinleri ve Ruhsat verilmeyecek.
GÖLBAŞI HALKI AÇIKLAMA BEKLİYOR
Gölbaşı Belediyesi 74. Parselin Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında kullanılmak üzere çalışmalar yaptığı ve bu çalışmalara devam ettiği biliniyordu. Merkezde ki İnşaat izinleri ve Ruhsat verilmemesinin ardından İnşaat sektörü Yetkilileri 74. Parsel Planının Merkezden şu an itibari ile ayrılması gerektiğini vurgulayarak Gölbaşı'nda en az 1–2 ay lokomotif sektörü duracak. İnşaat sektörü sezonunun Nisan-Mayıs Ayında Gölbaşı Belediyesi tarafından Bu sorunun bir an önce çözülememesi durumunda Gölbaşı'nda İnşaat Sektörünün çok ciddi sıkıntılar beklediği ve bazı firmaların İnşaat Malzemesi Bağlantısına girdiği ve İnşaata başlayamadığı takdirde İflas edebileceğini söylediler.
Gölbaşı Halkı 2 yıldır ciddiyetsiz ve samimiyetsiz bir Belediye yönetimi olarak eleştiri toplayan Gölbaşı Belediyesi'nden bir açıklama bekliyor.
Gölbaşı Belediyesi Hukuk Müşavirleri Savunmada Yetersiz mi Kaldı?
Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi İmar Komisyon Başkanı Nizamettin Çakır ile görüşen Gölbaşı Taraf Gazetesi Temsilcileri Çakır'dan bununla ilgili bir açıklama yapmasını istediler.
Bunun üzerine İmar Komisyon Yönetimi Başkanı Nizamettin Çakır “ Bu sorun en geç 1 ay içerisinde çözülecek, hukuk danışmanlarımız, Merkezdeki İnşaat Ruhsat İzinleri tarihi için itirazda bulunacak” dedi. Bunun üzerine Nizamettin Çakır'a Gölbaşı Belediyesi Hukuk Müşavirleri Hukuksal Savunmada yetersiz mi kaldı bu konu hakkında ne diyebilirsiniz sorusuna yanıt olarak “ Gölbaşı Belediyesi Hukuk Danışmanlarımız 2 yıldır sürekli gündeme gelen bu konular için sürekli hukuksal mücadelelerini devam ettiriyor” dedi.
SESİZ KALDILAR
Gölbaşı Taraf Gazetesi olarak bu konular ile ilgili bilgi alabilmek için Gölbaşı Belediyesi Başkanı Yakup Odabaşı ve Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Merih Karayol ile görüşebilmek için randevu taleplerinde bulunduk Haber atılana Kadar geri dönüş yapılmadığı için sessizliklerini koruyanların kendilerine cevap hakkı doğmaktadır.
HABER: ANILCAN KAŞKATEPE - ZİYA ÖZKAN...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
abdullah
02 Mayıs 2011 Pazartesi 20:04
ayıptır yuh size
ya bu işi nasır haşlak cözmişti şimdi yakup odabaşı geldi bu işi içine mi etti yoksa ayıptır be bari birsey yapamıyorsan yapılanları koru sahip cık arkadasın dediği gibi kaldırım yapmakla taş döçetmekle olmuyor bu işler gerci o işleride yabancılar yapıyor sanırım saygıllar bizden gölbasına slm haziranda türkiye gölbaşındayım
94.123.71.156
mkk
01 Mayıs 2011 Pazar 23:26
biraz adalet
sayın başkanın gölbaşı merkezinde hiç dolaşmazmısın görmezmisin sokakların caddelerin halini hep köylere gidiyon iki taş döşüyon bunuda kendine başarımı adlediyon yazık bu memlekete yazık
212.175.144.3
mkk
01 Mayıs 2011 Pazar 23:24
bunlar bu işi bilmiyorlar
degerli hemşerilerim sayın odabaşı hemşerimiz falan tamam ama
inanın bunlar eline yüzüne bulaştırdılar yazık göl başını 10 yıl geri götürdüler el infas yani kimse ruhsat alamıyo ne rezilktir ya ayıp ayıp beceriksizler iş başında nedeyim allaha emanet bi gölbaşı
212.175.144.3
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim