• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

GÖLBAŞI İLÇESİ, KONYA YOLU GECİŞİ

29.07.2011 11:00
GÖLBAŞI İLÇESİ, KONYA YOLU GECİŞİ
Gölbaşı ilçesinin yıllardır süren Konya yolu geçişi sorunu, sorun olmaya devam ediyor.

Gölbaşı ilçesinin yıllardır süren Konya yolu geçişi sorunu, sorun olmaya devam ediyor.

Ankara büyükşehir belediyesi AŞTİ'yi mevcut yerinden kaldırarak, Sincan yolu çevre yoluna yakın bir yere taşımayı planladığı söylenmektedir. Bu gerçekleşirse şehirlerarası otobüs trafiği, çevre yolundan akışını devam ettirecektir. Tır ve kamyon trafiği de şehir içine belirli saatler dışında alınmadığında, şehirlerarası trafik çevre yolundan akacaktır.
Ankara nazım imar planına göre, Gölbaşı ilçemizde çevre yolu Bala kavşağına bağlanacaktır.

Konya yolu transit geçişinin; Gölbaşı şehir merkezinden alınarak, çevre yoluna aktarılması gerekmektedir. Bu gerçekleşmediğinde, trafik açısından sorunlar devam edecektir.

Mevcut hali ile gölbaşı üçe ayrılmaktadır. Konya yolunun sol tarafı, sağ tarafı, Mogan gölü Haymana yolu civarı. Bu bölünmüşlük, Gölbaşının bütün olarak ele alınmasını ortadan kaldırmakta olup, gelişim farklılıkları yaratmaktadır. Haymana yolu sağ tarafında çok değerli konutlar bulunmasına rağmen, Konya yolu sol tarafında bu değerlere ulaşım mümkün olmamaktadır.

Mogan ve Eymir gölleri Gölbaşının velinimetidir. Bunun kadri iyi bilinmeli, Gölbaşı tüm Ankara'nın dinlenme ve eğlence merkezi haline dönüşmelidir. 1960 yılından önce Rahmetlik Menderesin, Gölbaşını Ankara'nın eğlenme ve dinlenme merkezi haline getirmek planı vardı. Ayrıca Gölbaşına hava alanı yapmayı istiyordu. Ömrü bunlara izin vermedi.

Bütün bunlardan sonra Gölbaşında neler yapılmalıdır:
A- Mevcut Konya yolu, çevre yolu ile şehir içerisinden çıkarılmalıdır. Şehir trafik kargaşasından bir an önce kurtarılmalıdır.

B- Mogan ve Eymir gölleri en verimli şekilde kullanılmalı, su sporları balıkçılık ile dinlenme merkezi haline getirilmelidir. Ayrıca tüm Ankaralılara bu göller ve çevresi çeşitli etkinliklerle tanıtılarak kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.

C- Gölbaşı modern bir ilçe görünümüne kavuşmalı, bu hususta çaba gösterilmelidir.

D- Üniversite ve kambüs merkezi haline gelecek olan Gölbaşında, öğrencilerin ulaşımı kolaylaştırılmalı, Gölbaşı merkezde ihtiyaç ve aradıklarını bulur hale gelmelidirler. Yurt yapımı, öğrenci evleri, sosyal merkezler yaygınlaşmalıdır.

E- Yıllardır gündemde olan Gölbaşına hava alanı yapmak düşüncesi, fiiliyata geçmelidir.

F- Gölbaşını ikiye ayıran Konya yolu; yer altı geçişi ile sorun olmaktan çıkmalıdır.
Yer altı geçişi ile merkezde 200 metre uzunluğundaki alanda şehir tabi olarak birleşecek, ayrılık ortadan kalkacak, en köklü çözüm olan bu yol ile sorun kalmayacaktır. Ana yolda yapılacak bu yatırım Büyükşehir belediyesinin yetki sahasına girdiğinden, yatırım masrafının da Büyükşehir belediyesince karşılanması gerekmektedir. Geçmiş yıllarda; Büyükşehir Belediyesince yapılan proje ve etüt çalışmaları devreye sokularak iş neticelendirilebilir.

Bütün bu hususların gerçekleşmesi için; tüm Gölbaşılılar yekvücut olarak bu işlerin arkasında olacaktır.
Gölbaşı ilçemiz parlayan yıldızı, fiziki ve coğrafi şartları ile gelişmeye namzet ve adaydır.

MUSTAFA YOLCU

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim