• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 22 °C

GÖLBAŞI SEVDASINA YAĞMUR BİLE ENGEL OLAMADI

04.07.2009 15:01
GÖLBAŞI SEVDASINA YAĞMUR BİLE ENGEL OLAMADI
3-4-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 6.Gölbaşı Göller,Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali yeterli tanıtım yapılmamasına rağmen Gölbaşılı'lardan büyük ilgi gördü.

-GÖLBAŞI SEVDASINA YAĞMUR BİLE ENGEL OLAMADI

-Gölbaşılılar Festivale Akın Etti.

Gölbaşılının mesajı açık ve net;

ISLANIRIZ AMA YALNIZ BIRAKMAYIZ

3-4-5 Temmuz  tarihleri arasında gerçekleştirilen 6.Gölbaşı Göller,Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali yeterli tanıtım yapılmamasına rağmen Gölbaşılı'lardan büyük ilgi gördü.

Festivalin ilk günü beklenen katılım olmazken, vatandaşlar Emre Altuğ konseri için Atatürk Sahil Parkı'nı tıka basa doldurdu.

3 gün süren festivalin gündüzü, çeşitli sosyal etkinlik ve yarışmalarla apayrı bir güzellik kazanırken, gecesi ise çeşitli illerden gelen folklor ekiplerinin gösterileri ve yerel ve ünlü sanatçıların muhteşem konserleriyle renklendi.

Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivalinin akşamları verilen konserlerle ayrı bir şenlik havasında geçti. Festival kadın-erkek, çoluk-çocuk 7'den 70'e herkesin ilgi odağı oldu.

Gölbaşı Festivali  bu yıl da hareketli başladı. Cuma günü açılışı yapılan Gölbaşı Göller Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali'nin ikinci gününe vatandaşlar akın etti.

 

AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ FESTİVALEDE YANSIDI

 

Sevgi Çiçeği plaketlerinin verilmesi programda bulunması rağmen, hiç kimseye verilmezken, bazı sivil toplum örgütleri,Kültür Müdürü Münip Ayhan'ın stant verilmesinde ve sıralamasında sivil toplum örgütleri arasında ayrımcılık yaptığını öner sürerek, gerekli açıklamaları yapacaklarını ifade ettiler. Bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de festivalin gerçek amacına ulaşmadığını, Festival'in birilerine sahnede çiçek vererek tanıtıma katkısı olmayacağı görüşünde birleşti. Bazı sivil toplum örgüt temsilcilerinin, festival sonrası yazılı basın açıklaması yapması bekleniyor.

 

YÖRESEL KÜLTÜRLER  BİR  ARADA

 

Hemşeri Gruplarına ait  sivil toplum örgütleri festivalde yer alarak,kendi yörelerine özgü ürünleri tanıttılar. Festivalde ev sahipliğini Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yaptı. Gölbaşı Belediyesi'nin kendi imkanları ile yaptığı festivalde sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, Gölbaşı'lı esnafların açmış olduğu stantlar da büyük ilgi gördü.

Atatürk Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen festivalin coşkusu ikinci günde de devam ederken, vatandaşların tercihi sivil toplum örgütlerinin ve çevre il,ilçelerin tarihi ve yöresel özellikleri yansıtan stantlara ve Gölbaşı esnafının ürünlerini sergilediği indirimli alışveriş keyfinin yaşandığı stantlara yöneldi.

 

İLK GÜN PROTOKOL KATILIMI YOĞUNDU

 

Açılış TBMM eski Başkanı Ömer İzgi, Anayasa eski başkanı Mustafa Bumin, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi Rektörü Abdurrahman Özgenoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,üst düzey bürokratlar, dernek yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

FESTİVAL İLÇEMİZE DEĞER KATACAK

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı  festivalin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade ederek. “Bizim için hizmet etmenin bir sevda olduğu, tarih ile kültürün, mavi ile yeşilin buluştuğu gölleri, andezit ve sevgi çiçeği  diyarı Gölbaşı'mızda Gölbaşı Göller,Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali'nin altıncısını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu festivalin birlik ve beraberlik  içerisinde kaynaşmamıza, ilçemizin ekonomik ve çevresel,  turistik değerlerinin tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum.”diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 

 

 

FESTİVAL COŞKUDUR

 

Başkan Odabaşı'ndan sonra konuşan Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin festivallerin yerel değerleri ön plana çıkaran önemli organizasyonlar olduğuna dikkat çekerek, “Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği festivali  ilçemizin değerleri olan ürünleri  öne çıkarılarak tanıtıyor. Aynı zamanda festivaller  sevginin Coşkunun doruğa ulaştığı günlerdir.  Emeği geçenlere teşekkür eder, ilçemize hayırlı olmasını dilerim.”diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kaymakamlık binası önünden başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Sahil Parkında son bulundu. Vatandaşlar Kortej yürüyüşüne katılmak yerine, yürüyüşü evlerinin balkon ve pencerelerinden izlemeyi tercih etti.

Kortej yürüyüşüne protokol üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

HİTİT ÇALIŞMASI YAPTILAR

 

Kaymakam Raşit Zengin, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Atatürk Sahil Parkında açılan standları gezerek ürünler hakkında bilgi aldırlar.. Protokol üyeleri ve ziyaretçiler, Gölbaşı Çorumlular Birliği sergi alanında bol bol leblebi yiyip, İç Anadolu'nun güneşi, Çorum'un simgesi olan ve herkes tarafından bilinen Hitit Güneşinin granit taş üzerine işleme çalışmalasını izlediler.  Kaymakam Raşit Zengin, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel sanatçı ile birlikte çekiç ile granit üzerine figür çalışması  yaptı.

 

KIR-DER STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

 

Misafirlerine sıcak çay imkanı ve hoş sohbet imkanı sunan Kır-Der standı özellikle siyaset dünyasının ünlü isimlerini ağırladı. Basın mensuplarını ve MHP'li belediye meclis üyeleri ve İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener'i ağırlayan Kır-Der, misafirlerine sağanak yağışta sıcak çay ikramında bulunurken, Samsunlular Derneğinin getirmiş oldukları davul-zurna ekibinin gösterileri ilgiyle izlenirken, oyunlar oynandı, halaylar çekildi.

 

TANITIM EKSİKLİĞİ HİSSEDİLDİ İLK GÜN FESTİVALE KATILIM BEKLENENDEN AZ OLDU

 

Saat 20:00 başlayan konser programında ilçemizin yerel sanatçıları da sahne aldı. Konserlerin başlayacağı saatlerde başlayan sağanak yağmur ve rüzgar katılımcılara zor anlar yaşatırken, tanıtım eksikliği katılımın fazla olmasını engelledi.

Hakan Güneyli, Engin Sezer, Halis Çaşkurlu, yerel sanatçı  Ekrem, gibir yerel sanatçılar söylediği şarkılarla festivale renk katarken, seğmen ekibinin gösterileri ve Emre Aktaş Konseri beğeni ile izlendi. 

Festivalin birinci gününün sonunda Kültür Bakanlığı sanatçısı  Halis Çaşkurlu sahne aldı. Göl içerisinde bisikletli deniz feneri gösterisi vatandaşların hayli ilgisini çekereken festivalin ilk günü  havai fişek gösterileriyle son buldu.

Festivalde sahne alan sahne alan sanatçılara protokol üyeleri tarafından çiçek verilirken, Haymanalılar Derneği Başkanı Kazım Koyuncu'nun katkılarıyla getirilen sihirbazın gösterileri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

 

GECESİ BİR AYRI GÜNDÜZÜ BİR AYRI

 

Festivalin ikinci günü gün boyu yapılan çeşitli yarışma ve etkinliklerle devam etti. En çok balık tutma, en büyük balığı yakalama, en güzel baklava ve hoşmerim yarışmalarının yapıldığı festivalin ikinci gününde, yarışmalara dereceler girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Festivalin ikinci günü,ilk güne oranla daha hareketli olduğu gözlenirken sağanak yağış vatandaşların festivaline katılmasına engel olmadı.

 

GÖLBAŞINI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

 

Festivalin ikinci günü akşamı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bu festivalin herkesin ortak ürünü olduğuna dikkat çekerek “ Gerek yerel seçimler öncesi, gerekse  seçim sonrasında dile getirdiğimiz “Gölbaşı'nı Birlikte Yönetelim” söylemimi burada da gerçekleştirdik. Herkesin önerilerini dikkate alarak bu festivali gerçekleştirdik. Önemli olan birlikte paylaşmaktır. Ben yaptım oldu zihniyetinden arınmaktır.” diye konuştu.

 

HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN SEVDADIR, TUTKUDUR

 

Başkan Odabaşı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Sizlere hizmet etmek benim ve arkadaşlarım için bir sevdadır, bir tutkudur. Bu vesileyle 29 Mart mahalli idareler seçimleriyle de bizlere vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum. Hepinize en derin saygılarımı sunuyorum.”

 

 

GÖL-DER'den BAŞKANA PLAKET

 

GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan, Belediye Başkanı Odabaşı'na derneğin bir plaketini takdim ederek “Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'ınn sivil toplum örgütlerine verdiği destekten ve böyle bir festivali Gölbaşı halkıyla buluşturduğu için kendisine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

YAĞMUR ALTINDA FESTİVAL COŞKUSU

 

Ünlü sanatçı Emre Altuğ, Festivalin ikinci gününde sahne altı. Yağmur altında gerçekleşen konserde Emre Altuğ'a hayranları yoğun ilgi gösterdi. Festivalin ikinci gününde yapılan etkinlikler sağanak yağış altında gerçekleşti. Ünlü sanatçının hayranları saatlerce yağmur altında konser saatinin gelmesini bekledi.

Festivalde sahne alan Emre Altuğ, yağmur nedeni ile konserin iptal olacağını düşünürken, hayranlarını karşısında görmekten mutluluk duydu. Sağanak yağışa rağmen konser alanını terk etmeyen Emre Altuğ hayranları, ünlü sanatçıdan imza alabilmek ve yanına ulaşabilmek için bir birleriyle yarıştı. Yağmur altında yaklaşık 1 saat süren Emre Altuğ konserinden sonra yapılan havai fişek gösterileri Gölbaşı semalarını binbir renge bürüdü.

 

KOYUNCU HALAY BAŞI OLDU, KAYMAKAM ve BAŞKAN HALAY ÇEKTİ

 

Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan festival vatandaş, siyasiler ve üst düzey bürokratları bir araya getirdi. Bir arada bulunma ile yetinmeyen topluluk konser bitiminde hep birlikte halaylar çekti, karşılıklı oyun oynadı. Haymanalılar Derneği Başkanı Kazım Koyuncu, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ile Ahmet Çelebi festival sonrası halay çekti. Kaymakam Raşit Zengin ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ısrarlara dayanamayıp halay ekibine katıldı. Acemilikleri gözlerden kaçmayan Zengin ve Odabaşı bir süre halay çekti. Halayda acemi olan Başkan Odabaşı, Ankara Oyun Havaları'nın çalmasıyla birlikte hünerlerini gösterdi. Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık'la birlikte adeta döktüren Başkan Odabaşı, yerel seçimlerden sonra stres atmanın mutluluğunu yaşadı.

FESTİVALİN BİRİNCİ GÜNÜNÜN

 

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK

 

İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

FESTİVALİN İKİNCİ GÜN

 

FOTOĞRAFLARINI

 

GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
samet
06 Temmuz 2009 Pazartesi 14:43
sattınız
Şu festival birdaha gösterdiki bunlar bu toplumu kucaklamayacaklar. Bu artık belli oldu. Birde bu festivalin en üst düzey .......... vardı. Bunlarıda Gölbaşı unutmayacak. yer yılanı gibiler. Kendi partisini .............. borçlarını kapatanlar teşkilatını ................ Gölbaşı unutmayacak.
88.254.106.53
yavuz sultan selim
05 Temmuz 2009 Pazar 13:46
gerçekçi olalım
yakup başkan seçimden öncede bugünde söylemiş olduğu ney? belediyeyi beraber yönetelim..ama nerde?? yok..sadece sözde kalıyo...çünkü beraber anlayışı yok..ben ve yandaşlarım yada akrabalarım anlayışı var...inanın uğruna kavgamızı bile verdiğimiz bu parti birdaha gölbaşına gelemeyecek ya bu canımı sıkıyor..bu kendini bilmez ve kimseyi tanımaz insanlar yüzünden....
88.228.206.101
Gölbaşılı2
04 Temmuz 2009 Cumartesi 20:23
Maşallah
Demekki başı şeyler zorlamayla olmuyor cafer bey. Zorunlu katılan oda tamamını getiremişsiniz, personelle yaz okulu öğrencileride olmasa demekki 10-15 kişiyi geçmeyecekti kortej. Eğer sen muhalefetde olsaydın kimbilir ne malzeme çıkardı sana değilmi. Bizim köyün haberi yoktu bu yarışmadan onuda anlayamadım neden bizim köye haber verilmedi. Demkki anahtarcılıkla bu iş olmuyor sayın danışmanım. Düne kadar Nasırın adamı olan caferden ancak bu danışmanlık sonucu yapılan tanıtımla bukadar olur.
78.161.52.129
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim