• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 24 °C

Gölbaşı siyasetinin Duayeninden İlginç Açıklamalar

18.07.2011 09:52
Gölbaşı siyasetinin Duayeninden İlginç Açıklamalar
Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi, Eski Belediye Başkanı Abdul Nasır Haşlak'ın sağ kolu ve 2002 – 2008 yıllarında AK Parti Teşkilatının yönlendirici ve en etkili ismi Yakup Kurtoğlu ile Ankara Gölbaşı gazetesi Temsilcisi Bayram Türkmez görüştü.

Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi, Eski Belediye Başkanı Abdul Nasır Haşlak'ın sağ kolu ve 2002 – 2008 yıllarında AK Parti Teşkilatının yönlendirici ve en etkili ismi Yakup Kurtoğlu ile Ankara Gölbaşı gazetesi Temsilcisi Bayram Türkmez görüştü.
Gündemde olan birçok konuyu Yakup Kurtoğlu ilginç çıkışlarda yaparak açıklamalar yaptı.
Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Konya Yolu'na yapmak istediği geçit projesi ile Haşlak döneminde yapılacak altgeçit projesinin neden rafa kaldırıldığı ve bugüne kadar neden yapılamadığı, 74.Parsel sorununun sorumlusunun kim olduğu, AKP Seçim sürecinde aday olup olmayacağı ve nasıl tavır alacağı, Gölbaşı'nda muhalefet varmı, yokmu! Sorusuna ilginç bir açıklama ve AKP'li bazı belediye başkan adaylarının yerel seçim döneminde MHP'ye çalışıp çalışmadığı yönünde ve benzer birçok sorulara ilginç açıklamalar yaptı.

Büyükşehir Belediyesi genel seçim öncesi ilçede yol projesi için anket yaptı. 2 tane proje sundu. Bu sunulan projeler arasında Belediye eski Başkanı Haşlak'ın son dönemde yapacağı “altgeçit” projesi yoktu. Şimdi, bu projeyi Büyükşehir Belediyesi neden sunmadı! Teknik bir sorunmu var! Eğer bir sorun varsa siz bu projeyi nasıl gerçekleştirecektiniz!Birde bu projenin maliyetinin belediye yi borca sokacağı iddia edilmişti..Bu konu da siz ne diyorsunuz?

Biz, alt geçit projesini gerçekleştirecektik. Bununla ilgili Karayollarından ve Türkiye Petrolleri'nden gerekli izinleri aldık. Yapılmaması için teknik bir sorunda yoktu. Zaten teknik bir sorun olsaydı Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkarmazdı. Seçime az bir zaman kala projenin gündeme gelmesi birçok muhalefet gurubunu rahatsız etti. Kendi içimizden de bazı meclis üyeleri projenin uygulanması için karar alınacak meclise katılmayarak, bu projenin uygulanmasını engellediler. Yoksa şimdiye bu alt geçit projesi tamamlanmış ve Gölbaşı büyük bir sıkıntıdan kurtarılmış olacaktı. Hizmet resmen engellendi. Bu projenin o zaman maliyeti içinde para hazırdı. Şimdi; Yaylabağ toplu konut projesinden zaten hazineden toplu konut projesi alanlar o ihaleyi alanlar aşağı yukarı o dönemde 10-12 trilyon civarında hazineden Gölbaşı Belediyesi'ne aktarılıyor. 5 trilyon civarında da İller Bankası'ndan bir yetki almıştık o zaman mecliste borçlanabilir diye başkana 5 trilyon civarında da İller Bankası'ndan alınacaktı. Muhammen bedel o dönemde 20 trilyon civarındaydı. İhale şartlarında belki de o bizim elimizdeki miktar kadar onu yapıp bitireceğiz.
Maliyet de sorunlu değildi parada zaten dediğim gibi orada da bir sıkıntımız olmayacaktı. Arkadaşlarımız da tabi belediye işini pekiyi bilmedikleri için boyuna işte belediye borçlandı. O zamanki CHP ilçe başkanı arkadaşımız 60-70 trilyon dedi. Hem öyle diyor hem de daha uzun niye olmadı diyor. Şimdi o zaman 20 trilyon Gölbaşı'nı ipotek altına alacak diyor. Şimdi 20 trilyonluk bir maliyet Gölbaşı'nı ipotek altına alıyorsa onun söylediği ta Endi'nin oradan Makromarket'in oradan 60-70 trilyonu buluyor o zaman ne olurdu? Onun deyimiyle… Bizim zaten MHP'li arkadaşlarla muhaliflik vardı. Yani böyle bir projenin yapılmasını istemiyorlardı. Onlar da o gerekçeyle karşı çıktılar.

Türkiye Petrolleri'nden alınan izinler falan hala geçerli mi? Şu anda bu altgeçit yapılabilir mi?

Benim okuduğum kadarıyla süre limiti yoktu. O günlerde kamuoyundaki soruların cevaplarını vermiştik. Hepsinin asılsız ve yalan olduğunu o zaman da söyledik. Tabi şu anda bu altgeçit yapılabilir mi? Yine yapılır ama bu arkadaşlar geldikleri zaman meclis toplantılarından bir tanesi alınan yetkilerin Büyükşehir Belediyesi'ne yetki iadesi oldu. Eğer biraz beklemiş olsalardı da yapılabilirliğini kendi gözleriyle görmüş olsalardı belki şu anda kazma vurulmuş olurdu.

Konya yolu Altgeçit projesi niye Büyükşehir Belediyesi'ne hemen iade edildi?

Bence, iş bilmezliklerinden kaynaklanıyor. 2,5-3 yıl oluyor. Böyle bir projenin altından kalkamayacaklarını hissettiler. Ondan dolayı yoksa yapılamayacak diye bir şey yok. Gölbaşı Belediyesi kendi imkânlarıyla projeyi yapar. Yapılamaz diye bir proje yok. En maliyetli proje altgeçit projesiydi. O bile altından kalkılabilecek bir projeydi. Ama belediye başkanı göreve gelir gelmez fakirlik edebiyatıyla başladı. Biz onlara bıraktığımız yapılandırılmış borçlar hariç 6-7 trilyon bir borç bıraktık. Ama 2 katını da söyledi 3 katını da söyledi. Hatta o dönemlerde ya bunlar 70-80 trilyonluk bütçe oluşturdular bunu büyükşehir'e aktardılar. İş bilemezlikleri ta o dönemden başladı. Bir belediye 70-80 trilyonluk bütçeyi büyükşehir'e nasıl aktarır? Hangi yetki ile aktarır? O para Gölbaşı'nda blokemiymiş bankasında mıymış alıp götürsün? Olsa bile bırak 80 trilyonu 180 trilyon olsa bile onun tek kuruşunu aktarabilir mi? Büyükşehir Belediyesi tepeden aktaramıyor ki ben ilçe belediyesi olarak büyükşehir'e aktarayım. Milleti böyle kandırmak böyle söylediler. Aldılar belediyeyi oturdular. Hesaba da kitaba da baktılar. Varsa söyleyin varsa açıklayın. O kadar da gücünüz kuvvetiniz yoksa gidin suç duyurusunda bulunun dedik ama 2,5 yıl geçti. Hatta meclis üyesi arkadaşlarımız geriye dönük araştırma yapmak için önerge verdiler. Araştırısın kimin neyi varsa çıksın. Ama söylediklerine kendileri de inanmadıkları için bu şekilde geri döndüler.

İlçenin çözülemeyen sorunu 74.parselde planlar iptal edildi. Sizin döneminizde sorunu çözdük diyerek tapular dağıtıldı. Şu anda sorun var. Bu sorun sizin döneminizden gelen bir sorun olduğu beyan ediliyor! Yeni belediye döneminde oluşan bir sorun değil ancak çözdük denilen konuda belli ki bir sorun var ki planlar iptal oldu! Sorun neydi ve neden halen yaşanıyor!?

“74 parsel çözülmediyse şimdi % 70-% 80'inde inşaat yapılıyor. Diğer anlaşması olanlar var. Kalanlar zaten ekonomik gücü olmayanlar. Yoksa dediğim gibi 74'de bizim yapmış olduklarımızla %70 oranında yapılaşma var. Yani orada birkaç tane arkadaşımızda sorun var. Mahkemnin her aldığı karar doğrudur manasına gelmiyor. Mahkeme uç bir karar verdi. İnşaatları durdurdu. Bu ikinci sefer bir de bizim dönemimizde durdurdu. Sorunu farklı bir şekilde çözüldü. Durdurulana kadar inşaatlar devam etti. Yeniden durduruldu. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Belki de bitme aşamasına gelmiştir. Orada bizim vermiş olduğumuz tapuların üzerinde bu mahkemeye veren arkadaşlarımızın bir metrekare kazancı olmayacak. Olmazda yok zaten, zamanında kadastronun hatasından kaynaklanan hatalarla zaten sorun olmasaydı 20 yıldır 30 yıldır zaten çözülürdü. Çözemediler biz çözdük mü çözdük. ÖÇK bu günde kararını vermiş olsa bile vermiş olduğumuz kararlarda belki virgülüne noktasına dokunarak değişiklik yapacak inşaat sürecini yine başlatacak
Bizim vermiş olduğumuz tapularda bir metrekare dahi ilave ettikleri görülmeyecek. Kendi arsalarının üzerine 100 verdiysek 101 olmamıştır o.Yine 100 metrekare olarak devam eder. Rahatsız olan arkadaşlarımızın şunu bilmesi lazım bir şeyin olmayacağını bilmeleri lazım. Diyelim ki orada yüz tane parsel varsa 60'ında 70'inde konut yapılmış.30'unda da yapılmamış. Ekonomik sorunu olan insanlar yapamadılar. Veya daha fazla kazanç için beklenildi. Bundan 3-4 tane arkadaşımız rahatsız. Bunun nedenini bilmiyorum. Ama bizim o zaman ki uygulamalarımızda herhangi bir şey olduğunu zannetmiyorum. Zaten öyle olsaydı %70 yapılaşma yapılmazdı. Herkes memnun. Bir bölgedeki imarda %70'in üzerinde başarı oluyorsa bu imar planı başarılı bir uygulamadır.%100'ünü memnun edemezsin. Yol gidecek, park yapılacak bu nedenle rahatsızlık olur.

Şimdi ben başkanın geçmişten kaynaklanan sorun ve sıkıntı nedir? Muğlâk olacağına göre şunlar olmuştur, adını soyadını söyler ona göre der ki geçen dönem ki arkadaşlarımız şu hataları yapmış. Bu plan iptale uygulanmıştır. Onu o şekilde söyler. Sen muğlâk konuşuyorsan geçmişteki arkadaşların hatasından, geçmişteki arkadaşların hatası neymiş? Ama biz bu uygulamaya iyi niyetle başladık iyi niyetle de bitirdik.%60-%70 oranında yapılaşma var orada. Tabi ki rahatsızlık olabilir. Herkesi memnun etmek tabi ki mümkün değil. Önemli olan iyi niyetle yola çıkıp iyi niyetle bitirmektir. Bizim bulduğumuz çözüm nihai bir çözümdür.

AKP İlçe Teşkilatı Kongre sürecine giriyor! Siz adaylık düşünüyor musunuz? Mevcut ortaya çıkan adaylar hakkında ne düşünüyorsunuz!

“Yok, benim adaylık niyetim olmadı. Şu anda mevcut başkanımız görevine devam ediyor. Mehmet Aktay arkadaşımız çıktı. Şu ana kadar aday çıkan arkadaşlarımız da var. Yani muhtemeldir yeni adaylar çıkar. İsmi kamuoyunda bulunmayan insanlar da bunun içinde bulunabilir. AK Parti'ye gönül vermiş arkadaşlarımızın aday olma hakları da vardır. Olabilirler de. Netice itibariyle de AK Parti Gölbaşı'nın en büyük partisi.%55 oranında oy almış.10.000'e yakın üyesi var.10.000'e yakın üyeden herhangi biri de çıkabilir. Aday olabilmek için üye olma şartı var. 80.000 civarında bir nüfus var. Tamamını benim insanım diyerek kucaklıyorsa hiçbir sorun yok. Elimizden gelen desteği de o arkadaşa gösteririz. Ama yok 80.000 insan yaşıyor ama ben bunun şu kısmını sahiplenirim derse yapıma ve düşünceme uymaz. Siyasetin etik ve doğru olmasını isterim. Benim bir arkadaşa destek vermek için güvenmem lazım. Ahlaklı olmasını isterim ve dürüst olmalı. Bu yıl ilçe kongrelerinin yapılması planlanıyor. İnşallah seçilecek arkadaşımız Gölbaşı'na faydalı hizmetler yapar. Biz de onu destekleriz.

AK Partililerin muhalefet yapamadığı düşünceleri hakim olduğu söyleniyor, sizcede öylemi!

Eğer vatandaşların böyle bir düşüncesi varsa demek ki doğrudur. Vatandaş nasıl görüyorsa doğrudur. Bence kısmen doğrudur. Bizim çok sağlam muhalefet yapan arkadaşlarımız vardı. Onların fikirlerinden de faydalandığımız da oluyordu. Yol, yön göstermelerini isterim. Onları biz listeye koyduk. Sıralamayı biz yaptık. Bazı yerlerde hatalarımız var. Belediye meclisinde bazı arkadaşların muhalefet görevini tam olarak yapamadıklarını söyleyebilirim. Kamuoyunda söylenenlere kısmen bende katılıyorum.

Seçim döneminde bazı AK Partili Belediye Başkanı Aday Adaylarını MHP'ye çalıştığı iddiaları doğru mu?

Doğrudur tabi. .Bizim camia olarak ciddi hatalarımız oldu. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız olsun, teşkilat olsun, aday adayları olsun Gölbaşı yerel seçimlerde hemrericilik diye bir hastalık olduğu için belediye seçimleri gündeme geldiği zaman sorunlar yaşadık.
Gölbaşı'nda bir hastalık var. Bu insanları nüfus cüzdanlarına göre kategorize etmektir. Benim inancım bu. İnsanların bu yapıdan kurtulması lazım. Zaten Gölbaşı bu güne kadar hep bundan çekti. Kabiliyetli midir? Yapar mı? Yapmaz mı? Buna bakılmıyor. Bizim çalıştığımız dönemde meclis üyelerinin dağılımına bakın, bir de bizim karşımızdaki (şu andaki) arkadaşların meclis üyesi dağılımına bakın. Bunu yapan insanlar zaten belli. Nüfus cüzdanında farklı ilden olan 1 kişi var. Siyasette hemşericilik kadar mikrop bir şey yoktur. Bu ne insanlığa ne ahlaka ne de inanca uyar. Hiçbir yerde yeri yoktur. Bu işten rant elde ettikleri için, işin kolay yolu olduğu için kolay yola gidiyorlar. Bunun kalkması lazım. Bu arkadaşlar isteseler de istemeseler de Gölbaşı değişiyor ve göç alıyor. Bunun çaresi yok. İster istemez bu sakat beyinler, bu oluşumlar değişecek.

AK Parti Teşkilatı, Belediye ve Sivil Toplum Örgütleri hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyim?

AK Parti'de İnşallah dürüst ve ahlaklı bir başkan seçilirse biz onun peşinden gideriz.

Belediye'de Üç yıla yaklaştık hala bir şey göremedik. Kendi grupları içinde çatışıyorlar. Kavgalar hala devam ediyor. Bu çekişmeden dolayı da Gölbaşı zarar görüyor. Hissi değil mantıklı ve düzeyli hareket etmeleri lazım. Bu arkadaşlardan da şu ana kadar böyle bir şey göremedim. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde bizi yanıltırlar. Yanılan ben olayım hizmeti yapanlar onlar olsun. Ben yanılmaya razıyım yeter ki hizmet yapsınlar.
Sivil toplum kuruluşlarına gelince bu arkadaşlar biraz daha aktif olarak Gölbaşı'nın sorunlarına sahip çıkarak ve yöneticileri uyararak hizmetler yapmaları tek dileğimizdir.
Türkiye değişiyor.1970'lerin Türkiye'si 2000'lerin Türkiye'si değil.2011'e geldik çok şeyin değiştiğini gördük. Hükümetimize başarılar diliyorum. Bu millet hükümete güveniyor.
Bu yüzden her iki kişiden birinin oyunu aldı. Şahsi olarak başkanı seviyorum. İnşallah konuştuklarımızdan bir sonuç çıkarırlar. Kimseye düşmanlık yaptığımız yok. Onlar da bizim arkadaşımız. Bayrağın yukarı gitmesi önemli ama şu anda bayrak vatandaşa bakarsan geriye gidiyor. Buradan arkadaşlarımız bir şey çıkarsınlar. Süreçleri daraldı. “
Kaynak: www.golbasigazetesi.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yusuf Uğur
19 Temmuz 2011 Salı 12:48
Doğru Tespitler
Sayın Yakup Kurtoğlu Gerçekten Duayen !!! Bugüne kadar ne dediyse yaptı ne tespit ettiyse doğru çıktı. Gölbaşı sizi ve hizmetlerini çok özledi. Yaklaşık 3 yıl olmasına rağmen belediyenin hala gözle görülür bir hizmet yok sadece kendi aralarındaki iç çekişmlerini izliyoruz. Yeter artık biz vatandaş olarak hizmet bekliyoruz.
95.9.73.172
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim