• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 20 °C

Gölbaşı Terörü Kınadı

19.10.2011 16:23
Gölbaşı Terörü Kınadı
Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde Askeri ve polis güvenlik noktalarına yapılan saldırı sonucunda 26 askerimizin şehit olduğu 22 askerimizin de yaralandığı haberininin ardından kınama mesajları gelmeye devam ediyor.


BBP MKYK ÜYESİ Gökhan Koçak
Bu gece Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde Askeri ve polis güvenlik noktalarına yapılan saldırı sonucunda 26 askerimizin şehit olduğu 22 askerimizin de yaralandığı haberini büyük üzüntü ile öğrendim.
Bu acı bilançonun ve daha önceki şehitlerimizin vebali sivil otoritenin ve askeri bürokrasinin omzundadır… Bu güne kadar terörle mücadelede gereğini yapmayanlar ve her şehit cenazesinde “ terörle mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla sürecektir. Terörle mücadele uzun soluklu bir iştir, vatan sağ olsun” diyenler bu saatten sonra büyük vebal altındadır...
Apaçık görülüyor ki, devlet bölgeye hâkim değil. Ne zaman terörün artık bitme noktasına geldiği ifade edilse, terör örgütü misli ile karşılık vermekte aynı anda farklı yerlere terör eylemleri koyabilmektedir. Öte yandan devletin varlığını gösteremediği bir yerde ve eline silah alıp devlete meydan okuyanın başının ezilmediği yerde siz sokaktaki adama: “Neden örgüte teslim oluyorsunuz? Neden devlete karşı oluşumlara destek oluyorsunuz?” diyemezsiniz. Sınır dışındaki Kandille uğraşıp içerideki onlarca Kandil'i ve terör kamplarını göz ardı eder ya da oraları yerle bir edemezseniz, aynı sahneleri sürekli yaşarız. Görülüyor ki devlet orada asgari güvenliği dahi sağlayamıyor. Bölge ve bölge halkı terör örgütün insafına terk edilmiş durumda. “Devlet elinde imkân olduğu halde neleri yapmıyor?” sorusunu bu ülkeyi yönetenlere yıllardır soruyoruz. Devletin gerekli olan; sosyal, ekonomik, istihbari, inzibati ve askeri tedbirleri acilen tatbik etmekte yetersiz ve hatta acz içerisinde bulunması üzücüdür.
Unutulmamalıdır ki “devlet koruduğu müddetçe mevcuttur."
Vakit; kesin kararlı, tavizsiz, mutlak caydırıcı tavır alma vaktidir. Terörü besleyen ne kadar kuvvetli damar varsa kesip atılmalıdır. Büyük Türk Milletine çağrımız şudur: Ülkeyi yönetenler bir türlü gaflet uykusundan uyanmıyorlar. Sürekli aynı hatalar aynı teselli ve kararlılık sözleri tekrarlanıp duruyor. Bu ülkeyi yönetenlerin vaziyet etmesini sağlayacak olan, aynı sahneleri yaşamaktan muzdarip olan milletin ta kendisidir. Bu millet kendisini yönetenlere çeki düzen verecek topyekun bir tavır almalıdır. Çünkü geldiğimiz noktada sabır taşı çatlamıştır.

Terör örgütünü ve onun siyasi uzantılarını bir kere daha nefretle lanetliyoruz. Terör örgütünün siyasi uzantılarını muhatap alarak çözüm arayanlar, hadiseyi bir etnisite sorunu gibi yansıtanlar, nasıl bir gaflet içinde olduklarını artık anlamalı ve akıllarını başlarına almalıdır.
Şehitlerimize bir kere daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor; başta ailelerine, emniyet güçlerimize, Türk silahlı Kuvvetlerine ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet ruhları şad olsun. Yaralı güvenlik güçlerimize de Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek'in Kınama Mesajı;
Terörün her türlüsünü lanetliyor şehitlerimize tanrıdan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Ülkemizin doğusunda meydana gelen bu olayların milletimizin huzurunu bozmaması ve teröristlerin amacına ulaşmaması için tüm kesimlerin sağduyulu davranması, Demokratik yolları tıkamaması ve provokasyona gelmemesini temenni ediyorum. Unutulmamalıdır ki terörizm paniğin, öfkenin, intikamın olduğu ortamda yuvalanır gelişir.
Ülkemizde butür acıların tekrar yaşanmamasını umut ediyor tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

Gölbaşı Çorumlulular Derneği Başkanı Osman Ulunç'un mesajı
Ulunç; Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne gölge düşüren, binlerce yıldır birlikte yaşadığımız kardeşliğimize kurşun sıkan, çoluk çocuk demeden insanlarımızı katleden, güvenlik güçlerimiz karşı hain pusular kuran PKK terör örgütünü lanetliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Türkiye'nin başı sağ olsun yaralanan, gazilerimize acil şifalar dilerim.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Ramazan Şimşek'in Mesajı

“Beş bin yıllık devlet geleneğimiz içerisinde devletimizin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, istiklal bayrağımızın dalgalanmasını istemeyen iç ve dış mihraplar olmuştur.Ancak bu süreçte Türk milleti bağımsızlığından ve istiklalinden hiç ödün vermemiştir.Şehitlik kavramını kendine şiyar edinmiş bir milletin kadim evlatlarıyız.Kurtuluş harbi geçirmiş şehit olmuş Çanakkkale'de dededen toruna öğretmende öğrenciye kadar savaşmış vatanımızı ne pahasına olursa olsun korumuşuzdur.Vatanın her satıh ve karesinde milyonlarca şehir vermişizdir.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle
''Bastığın yerleri toprak diyerek tanı
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı
Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı
Verme dünyaları aslanda bu cennet vatanı''
Ve Akif'inbir başka şiirinde
''Ey şehitoğlu şehit isteme benden makber
Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber''
Satırlarında belirttiği gibi bizim şehitlerimizi Hz.Peygamber kucağını açmış beklemektedir. Bu vatan evladı yeri gelmiş Çanakkale'de 2'3kg lık topu Allah sedasıyla kucaklayıp düşman gemisine atmış yeri gelmiş Erzurum'da 93 harbinde Nene Hatun olmuş kundaktaki bebeğini beşiğine bırakarak ''sen olsan da olur olmasan da bize vatanın bağımsızlığı gerek''diyerek aziz tabyalarında askere yardım taşımak üzere koşmuştur. Ve bugünde aynı hassasiyetle bu millet birlik ve beraberlik halindedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak adına dün gece Hakkâri'de 26 askerimizi şehit eden PKK terör örgütünü lanetliyor, şehitlerimizin vefakar ailelerine Cenab-ı Allah'tan sabır niyaz ediyorum

Gölbaşı Dernekler Federasyonu Münür Ballı'nın mesajı
Tüm ülkemizi yasa boğan, bu hain saldırı yüreğimizi yakan şehitlerimize Allah'tan Rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Acınızı paylaşıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene...

Gölbaşı Müteahhitler Derneği Başkanı Ercan Bilgin'in Mesajı;
Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor; başta ailelerine, emniyet güçlerimize, Türk silahlı Kuvvetlerine ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet ruhları şad olsun. Yaralı güvenlik güçlerimize de Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
erol
20 Ekim 2011 Perşembe 19:08
helal be
bbp li gökhan koçağa helal olsun memleket böyle insanlara emanet edilmeli
88.226.15.119
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim