• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Gölbaşı–AŞTİ arasında metrobüsler özel yolda

10.12.2012 10:10
Gölbaşı–AŞTİ arasında metrobüsler özel yolda
Gölbaşı halkı, pazartesinden itibaren mahallelerden ringlerle metrobüse taşınacak, ekspres servisle özel şeritli yoldan AŞTİ'ye ulaştırılacak, sonra da Ankaray ile kısa sürede şehir merkezine varacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, uzun mesafelerde süreyi kısaltacak metrobüslerle özel metrobüs yolunda taşımalı sistemin pilot uygulamasına, Gölbaşı-AŞTİ arasında 10 Aralık 2012 günü başlayacak. Gölbaşı halkı, pazartesinden itibaren mahallelerden ringlerle metrobüse taşınacak, ekspres servisle özel şeritli yoldan AŞTİ'ye ulaştırılacak, sonra da Ankaray ile kısa sürede şehir merkezine varacak. Yeni basılan "Metrobüs Kartı" ile bu sistemi kullanacak vatandaşlar, 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve üçüncü aktarmalarda ücret ödemeyecek.

EGO Genel Müdürlüğü, yeni sistemi kendi internet sitesi, otobüs durakları, Ankaray ve Metro istasyonlarındaki ilan panolarında ayrıntılı bir şekilde duyuruyor. Büyükşehir Belediyesi, UKOME Genel Kurulu'nun 12 Ekim 2012 tarih 2012/42 sayılı kararı gereği 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren EGO otobüsleriyle Kızılay ve Ulus merkeze girmeden daha sık servis ve daha kısa süreli ekspres ulaşım hizmeti vermeye başlayacak. Pilot bölge seçilen Gölbaşı'ndan başlayacak uygulamada, TOKİ Örencik Konutları da dahil olmak üzere merkez mahallelerden ring otobüsleriyle hareket alanına taşınacak yolcular, buradan metrobüslerle Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinden AŞTİ'ye ulaşacak. AŞTİ'den şehir merkezine gitmek isteyen vatandaşlar, daha sonra Ankaray'ı kullanarak kısa sürede Kızılay ve Ulus merkezlerine ulaşabilecek.

Bu hizmet çerçevesinde sadece Gölbaşı hatlarında kullanılması için, üzerinde "Metrobüs Kartı" yazılı yeni bir kart basılacak. Metrobüs kartı sahibi yolcular, ilk binişte ödeyecekleri ücretten sonraki 75 dakikalık süre içerisinde, Gölbaşı ile şehir merkezi arasında otobüs, metrobüs ve raylı sistem hatlarında yapacakları ikinci ve üçüncü binişler için ücret ödemeyecek.

Mevlana Bulvarı'nda sarı çizgiyle ayrılmış tahsisli yolda hızla ilerleyecek metrobüsler, başlangıç ve bitiş noktaları olan Gölbaşı ve AŞTİ'de ayrılan özel hareket alanlarından yola çıkacak. Gölbaşı ilçesiyle AŞTİ arasında projelendirilen otobüs özel şeridi ise 17 km. uzunluğunda ve Konya Yolu'nun sağ şeridinde geliş gidiş olarak kullanılacak. Metrobüs özel şeridi, Konya Yolu'nu kesen cadde ve sokak ayrım noktaları dışında diğer arabalar tarafından kesinlikle kullanılmayacak.

GÖLBAŞI HALKINA DUYURULUR

UKOME GENEL KURULU’NUN 12.10.2012 TARİH 2012/42 SAYILI KARARI GEREĞİ 10/12/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN KURULUŞUMUZ OTOBÜSLERİ İLE KIZILAY VE ULUS MERKEZE GİRMEDEN DAHA SIK SERVİS VE DAHA KISA SÜREDE EXPRES ULAŞIM HİZMETİ VERİLMEYE BAŞLANACAKTIR.

YENİ UYGULAMADA; GÖLBAŞI MERKEZ MAHALLELERİNDEN(TOKİ DAHİL) RİNG OTOBÜSLERİ İLE GÖLBAŞI TOPLANMA ALANINA GETİRİLEN YOLCULARIMIZ; BURADAN NORMAL VE EXPRESHAT OTOBÜSLERİ İLE SADECE MEVLANA BULVARI (KONYA YOLU) ÜZERİNDEN AŞTİ ÇIKIŞINDAN RAYLI SİSTEM HATLARINI KULLANILARAK AKTARMALI OLARAK; KIZILAY VE ULUS MERKEZLERE ULAŞIM HİZMETİ VERİLECEKTİR.

BU HİZMET ÇERÇEVESİNDE SADECE GÖLBAŞI HATLARINDA KULLANILMAK ÜZERE, ÜZERİNDE; “METROBÜS KARTI” BASILI YENİ BİR KART TİPİ GELİŞTİRİLMİŞTİR.METROBÜS KARTI SAHİBİ YOLCULAR İLK BİNİŞTE ÖDEYECEKLERİ ÜCRETTEN SONRAKİ 75 DAKİKALIK SÜRE İÇERİSİNDE GÖLBAŞI/ANKARA ARASINDA VE RAYLI SİSTEM HATLARINDA YAPACAKLARI İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ BİNİŞLERİ İÇİN ÜCRET ÖDEMEDEN ULAŞIM HİZMETLERİMİZDEN YARARLANACAKLARDIR.

1.GÖLBAŞI – AKKÖPRÜ/ANKARA HATTI : (104 NOLU HAT)

GÖLBAŞI MERKEZ MAHALLELERDE HİZMET VERECEK RİNG OTOBÜSLERİNE; METROBÜS KARTINI KULLANARAK BİNEN YOLCULARIMIZ GÖLBAŞI TOPLANMA NOKTASINDAN KART KULLANMADAN, HAT ÜZERİNDEKİ TÜM DURAKLARDA YOLCU İNDİ/BİNDİ YAPACAK OTOBÜSLERLE AKKÖPRÜ/ANKARA ARASINDA GİDİŞ/DÖNÜŞLERİNİ RİNG OLARAK YAPACAKTIR.

2.GÖLBAŞI – AŞTİ /ANKARA EXPRESMETROBÜS HATTI : (105 NOLU HAT)

KURULUŞUMUZ TOPLU TAŞIMA FİLOSUNA YENİ KATILAN KÖRÜKLÜ METROBÜS OTOBÜSLER İLE GÖLBAŞI-AŞTİ ARASINDA EXPRESHİZMET VERİLECEKTİR.

3.105 NOLU HATTIN 281. SOKAK VE 299. SOKAK GÜZERGAHLARI İPTAL EDİLMİŞ OLUP, CUMHURİYET CADDESİNDEN KARANFİL CADDESİNE GEÇİŞ YAPARAK NORMAL GÜZERGAHINI TAKİP EDECEKTİR.

EXPRES METROBÜS HATTI (105 NOLU HAT): YOLCULARIMIZ GÖLBAŞI MERKEZ MAHALLELERİNDEN HİZMET VERECEK RİNG OTOBÜSLERİNE BİNİŞTE ÖDEYECEKLERİ ÜCRET İLE TOPLANMA NOKTASINA GELECEKLER. BURADAN ÜCRET ÖDEMEDEN (KART KULLANMADAN) METROBÜS OTOBÜSLER İLE AŞTİ İSTASYONUNA, AŞTİ İSTASYONUNDA KART KULLANILACAK ANCAK ÜCRETSİZ TRANSFER HAKKINDAN YARARLANARAK ÜCRETSİZ OLARAK RAYLI SİSTEM ARAÇLARIYLA KIZILAY’A İLK BİNİŞTE ÖDENEN ÜCRET YANİ TEK ÜCRET İLE YOLCULUK YAPACAKLARDIR.

ANKARA’DAN DÖNÜŞTE İSE; AŞTİ İSTASYONUNDAKİ DURAĞIMIZA RAYLI SİSTEM ARAÇLARI İLE GELEN YOLCULARIMIZ HATTA ÖZEL “METROBÜS KARTI” İLE GÖLBAŞINA, BURADANDA DA MERKEZ MAHALLELERE ÜCRETSİZ TRANSFER HAKLARINI KULLANARAK YİNE TEK ÜCRETLE YOLCULUK YAPACAKLARDIR.

BALA-BEZİRHANE VE SELAMETLİ YOLCULARI GÖLBAŞI’NA GELİŞ VE GÖLBAŞI’NDAN DÖNÜŞLERİNDE NORMAL BİNİŞ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER; GÖLBAŞI-ANKARA ARASINDA HİZMET EDECEK HATLARDA İSE İLK BİNİŞ ÜCRETİNİ ÖDEDİKTEN SONRA 75 DAKİKA İÇERİSİNDE ÜCRETSİZ İKİ BİNİŞ HAKKINI KULLANARAK KURULUŞUMUZ ARAÇLARI İLE ŞEHİR MERKEZLERİNE ULAŞIMLARINI SAĞLAYACAKLARDIR.

EXPRES METROBÜS HATTINDA GİDİŞ VE DÖNÜŞTE KEPEKLİ (OTOBÜS DURAĞI) DIŞINDA YOLCU İNDİ BİNDİ YAPILMAYACAKTIR.
BİLET SATIŞININ YAPILACAĞPI YERLER:
1)METRO VE ANKARAY İSTASYONLARI BİLET SATIŞ GİŞESİ,
2)GÖLBAŞI BİLET SATIŞ GİŞELERİ,
3)VATANDAŞIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN GEÇİCİ OLARAK METROBÜS İÇERİSİNDE.

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
deli dumrul
13 Aralık 2012 Perşembe 12:17
06 d8323 veya du 8323
06 d 8323 veya du 8323 plakalı metrobüs sürücüsü 12.12.2012 saat 19.25 sıralarında cumhuriyet caddesinden karanfil caddesine dönerken kırmızı ışık ihlali yapmış diğer sürücülerin dikkati sebebiyle büyük bir faciadan kurtulunmuştur.
BU KENDİNİ BİLMEZ ŞÖFÖRE VE İLGİLİLERE SESLENİYORUM! KOSKOCA METROBÜSÜN DİREKSİYONUNA GEÇMEK İÇİNDEKİ CANAVARI DIŞARI ÇIKARIYORSA GEÇME İNSANOĞLU!! ÖYLE BİR CANAVARA DİREKSİYON TESLİM ETME EY YETKİLİ İNSANOĞLU ........
AYRICA BU POLİSİMİZE BİR İHBARDIR..........
88.224.59.18
erdal uçak
12 Aralık 2012 Çarşamba 16:16
metrobüs
sayın yetkili sizler gölbaşı belediyesini a k p kazanmasın diyemi böyle bir pilan halka dayatma yaptınız 105 e binen yolcu inönü bulvarında inemezmi oradaki duraktan ankaray geçermi golbaşından sonra bir durakta duruyor konyayolunda inecek yolcu neye binecek 104 emi odaful dolu yani belediyeyi kazanmak zor
88.224.12.148
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim