• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Gölbaşı’nda Sansar Korkusu

21.07.2011 10:00
Gölbaşı’nda Sansar Korkusu
Gölbaşı merkez Bahçelievler Mahallesi 279. sokakta bulunan Türkiye Petrollerinin garajında yaşamaya başlayan vahşi sansar mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor.

 Gölbaşı merkez Bahçelievler Mahallesi 279. sokakta bulunan Türkiye Petrollerinin garajında yaşamaya başlayan vahşi sansar mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor.

Şehir hayatında olmaması gereken, doğal şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri gereken, ama mecburiyetten (yuva, yiyecek endişesi) şehir hayatına bir şekilde adapte olan bu mahlûkat, görünüş olarak hakikaten de çok ilginç ve korkutucu.

Küçük Yaşta Çocuklarımız Tehlike Altında
Uzun zamandır mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen sansarlar Türkiye Petrollerinin garajında bulunan binaların tepesinde geziyor. Tırmanabilme özelliğine sahip olduklarından Mahalle sakinleri kapı ve pencerelerini sıkıca kapatarak önlem alıyor. “Yaz aylarında olmamızdan dolayı evlerimizde klima yok geceleri yatarken korkuyoruz camları açamıyoruz” diyen vatandaşlar, Sansarların her gün sabaha karşı 5 sularında binaların çatılarına çıkarak yüksek seste çığlık atar gibi ses çıkarttıklarını belittiler. Küçük yaşta çocuklarını bile evlerinin bahçelerinde oynamaları için izin vermeyen vatandaşlar “çocuklarımıza saldırabilir diye çok korkuyoruz” dediler

Ayrıca, Mahalle sakinlerine korku saçan bu vahşi hayvanların geceleri sokak hayvanlarına(kedi, köpek) saldırdıklarını da belirten vatandaşlar yetkililerden konuyla biran önce ilgilenmelerini ve önlem alınmasını istediler.

Gölbaşı merkez Bahçelievler Mahallesi 279. sokakta bulunan Türkiye Petrollerinden şikâyetçi olduklarını belirten vatandaşlar “şehrin merkezinde böyle bir garajın olması çok rahatsızlık verici” dediler.

Konu ile ilgili Bahçelievler mahallesi Muhtarından ve Türkiye Petrolleri yetkililerinden açıklama bekleniyor.

Peki, Sansarlar Nerede Yaşar, Neyle Beslenir
Sansarlar kümes hayvanlarını avlarlar. Ormanlarda ağaç kovuklarında, eski binalarda, samanlıklarla duvar deliklerinde ve tavan aralarına yuva yaparlar.
Sansarlar güvercin, tavuk ve bunların yumurtalarını çok sever. Köstebek ve fare ile beslendiği gibi kuşları da yuvalarında yakalayarak yerler. Bal ve meyveyi de çok severler. Ağaçlara hızla tırmanarak daldan dala sıçrar ve sincapları da rahatça avlarlar. Çok aç kaldıklarında insanlara da saldırabilirler. Ayrıca sansarlar Derisi çok değerli bir hayvandır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim