• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 11 °C

GÖLBAŞININ ÇIKARINA SİYASET BULAŞTILAR

10.09.2011 15:11
GÖLBAŞININ ÇIKARINA SİYASET BULAŞTILAR
Gölbaşı Belediyesi Eylül ayı 2. Meclis toplantısına CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Aksakal'ın ve MHP meclis Üyesi Kadir Yanık'ın tartışmaları damgasını vurdu.

Gölbaşı Belediyesi Eylül ayı 2. Meclis toplantısına CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Aksakal'ın ve MHP meclis Üyesi Kadir Yanık'ın tartışmaları damgasını vurdu.

SS Tek Bahçeli Kaloriferli Evler Konut Yapı Kooperatiflerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar-İstimlâk-Emlak Komisyonu'nun raporu mecliste tartışmalara neden oldu. CHP'li üye Yusuf Aksakal komisyon raporu hakkında söz alarak, MHP yönetimini emri vaki davranmakla suçladı.

CHP'NİN İKİ TANE ÜYESİ EMRİ VAKİLERE OY VERMEZ
Meclisin gündem maddesini oluşturan 'SS Tek Bahçeli Kaloriferli Evler Konut Yapı Kooperatiflerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı' ile ilgili görüşlerini ifade eden Aksakal, bu planın 2 yıldır Gölbaşı Belediye meclisinin gündeminde olduğunu ifade ederek, imar uygulamasının neden bu kadar uzadığını merak ettiğini belirtti. Aksakal, İmar uygulamasının çözümü noktasında CHP olarak çok hassas davrandıklarını ve ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti. Aksakal, bu uygulamanın daha önce oylanarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderildiğini ve AK Parti ve MHP arasında da büyük bir sürtüşmeye neden olduğunu ifade ederek, "Bu imar planı ile ilgili olarak AK Parti gurubu hatırlarsanız 'Gölbaşı Belediyesi'ne şu kadar arsa kazandırdık' demişlerdi. Ona karşılık MHP'li arkadaşlarımızda 'Onu siz değil biz kazandırdık' diyerek AK Parti gurubunun sözlerine karşılık verdiler. Nihayetinde o tartışmalar bitti bu uygulama Büyükşehir Belediyesi'nden geri döndü. Neden döndüğünü de çok net olarak biz bilmiyoruz. Komisyon raporu elimizde var. Bir imar komisyonu bu şekilde rapor hazırlayıp da hangi meclis üyemize onaylatacak merak ediyorum. Sizler buna oy verebilirsiniz ama CHP'nin iki tane üyesi emri vakilere oy vermez. İmar hassas konular ve Türkiye'nin yarayan kanasıdır. İmar ile ilgili alınan kararlarda daha önceden dedik ki bizi bilgilendirin. Komisyon toplantılarında açıklama yapın. Hatta imar değişikliklerinin eski ve yeni hallerinin asılması gerektiğini belirttik. Biz bu raporla ilgili haritayı istedik. Ama alamadık. Bizden neden neyi kaçırıyorsunuz? Bende en az sizin kadar seçilmiş bir meclis üyesiyim. Her şeyi araştırmak zorundayım. Umarım ki sizde böyle olursunuz. Biz bu rapora red veriyoruz ve bütün arkadaşlarında bunu tartışmasını istiyoruz. Açıksa netse bu haritaları vermelisiniz, neler değiştiğini görmeliyiz" dedi.

GÖLBAŞININ ÇIKARINA SİYASET BULAŞTILAR
Aksakal'ın konuşmalarının ardından söz alan MHP Meclis Üyesi ve grup Başkanı Kadir Yanık da Aksakal'ın eleştirilerine sert bir dille cevap verdi. Yanık, Aksakal'ın siyasi bir demagoji yaptığını söyleyerek, "Biz CHP'ni dışlamış değiliz. Biz diğer konularda olduğu gibi bu konuda da tüm partilere görüşümüzü beyan ettik. Haritayı alamadığını ifade etti. Haritayı alamadıysan Gurup başkanını niye aramadın. Benden saklanıyor dediğin harita senin önüne getirilmedi mi? Komisyondan geldiği şekilde yazılmaz dedi. Bütün raporlara bakarsa hepsinde komisyondan geldiği şeklinde ifadesi yer alır. Açıklamalar da içerde yazar. Kaldı ki biz Pazartesi günü yapılan toplantımızda da edilen teklifi bütün arkadaşlar görsün diye bugün burada teyit ettik. Size de burada haritanın küçültülmüşüne bakabilirsiniz dedik. Kimseden bir şey sakladığımız yok. Bizim tek amacımız var. Gölbaşı kazanacaksa, burada Gölbaşı'ndaki bütün meclis üyelerinin oyu olsun istedik." Bu konular için meclis toplantısından Ak parti komisyon başkanı ile de görüştük Yusuf beyin ofisine de gittik orda evet dediği konulara burada sırf gündem yaratmak için hayır diyor. Biz gölbaşı kazansın istedik Gölbaşının çıkarına siyaset bulaştılar” dedi

SİYASET YAPMAYIN

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da yaptığı konuşmasında Gölbaşı Belediyesi'nin en şeffaf belediyelerden biri olduğunu belirterek, "CHP'nin komisyonda üyesi olmadığı halde sizleri de davet ettik. Bundan şeffaf daha ne olabilir. Siz siyaset yapmayın, telaşta yapmayın. Sanki burada sizin dışını da bir takım kararlar alınıyor gibi iddiada bulunmaya gerek yok. Ben özellikle CHP'nin komisyonda görevi olmadığı için sizlerinde katkısı olurda fikirlerinizden faydalanmaya çalışıyoruz. Bunu farklı yönlere çekmeye gerek yok."Dedi.

AMACIMIZ MAĞDURİYETİ ÇÖZMEK
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Meclis Üyesi Nizamettin Çakır, Aksakal'ın suçlamalarının doğru olmadığını kaydederek, "Bizim çabamız gayretimiz, vatandaşın mağduriyetini çözmek. Farklı bir şey varsa da buyurun söyleyin. Burası bir şahsın da değil" dedi.

SUÇLARKEN İNSAFLI OLMAK GEREKİR

Son olarak AK Parti gurubu adına söz alan Fatih Duruay da Aksakal'a hak verdiğini söyleyerek, haritaların taraflarına verilmediğini belirtti. Duruay, AK Parti olarak raporda muallâkta kalan kelimeler olduğunu ve bunların düzeltilmesi yönünde teklifte bulunduklarını da sözlerine ekleyerek, " Sadece burada kaymaların spor olarak ayrılan hizmet alanın belirlenmesini istedik. O yüzden de bu rapor ertelendi. Aksakal'ın dediği gibi harita verilecekti ama verilmedi. Ama suçlarken biraz daha insaflı olmak gerekir. İki senedir bu tek yapıdan kurtulamadık. İnşallah bu sene kurtuluruz" dedi.

CHP RED VERDİ

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Odabaşı, İmar planında yapılan değişiklikleri mecliste okuyarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından rapor oylandı. Rapora CHP'li üyeler red verirken AK Parti ve MHP üyeleri kabul oyu verdi.

SİZİN YAPTIĞINIZ SİYASET

Başkan Odabaşı, oylama sırasında 'CHP'li üyelerin bu okuduklarıma karşı olması üzerine' cümlelerini kullanması tartışmayı yeniden fitilledi. CHP'li üye Ercan Şimşek Başkana hitaben 'Siz siyaset yapıyorsunuz. Biz bu olaya karşı değiliz. Sizin okuduğunuz sebeplerden dolayı değil, burada geçen gün söz verildiği halde konuyu incelemediğimiz için red oyu veriyoruz" dedi. Tartışmalara neden olan gündem maddesi CHP'li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim