• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 11 °C

Gölbaşı'nın Hakan Han Özcan temsil etti

20.02.2010 14:24
Gölbaşının Hakan Han Özcan temsil etti
Büyükşehir Belediyesi tarafından Strazburg'da düzenlenen "Ankara Günleri" nde Gölbaşı'nı Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan temsil etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Strazburg'da düzenlenen "Ankara Günleri" nde Gölbaşı'nı Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan temsil etti. "Ankara Günleri" kapsamında Ankara fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına da katılan Hakan Han Özcan, Ak Parti Antalya milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile  de görüşmeler gerçekleştirdi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) binasındaki açılış sonrasında Seğmen ekipleri bir gösteri yaptı.
Hakan Han Özcan Melih Gökçek yönetimindeki , Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin  Ankaralılara sunulan hizmetten dolayı ödül aldıklarını belirterek, "Avrupa ödülü vesilesiyle 9-10 Ekim tarihleri arasında Ankara'ya teşrif eden komisyon üyeleri, yıllar sürecek büyük kentsel dönüşümleri, rekreasyon alanları, trafik düzenlemeleri ile gerçekleştirdiklerimize tanık oldular" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Avrupalı parlamenterleri hayran bırakan projelerinden, Ankara'nın tarihi ve kültürel güzelliklerine kadar birçok konunun Avrupalılara tanıtıldığı etkinliklerde, ünlü sanatçı Ferhat Göçer de muhteşem bir konserle “Ankara Günleri”ne renk kattı.

AVRUPALI PARLAMENTERLERE ANKARA'YI ANLATTI

2009 yılında en büyük şehir ödülü olarak kabul edilen Avrupa Ödülü'nü Başkan Gökçek'e vermek üzere Ankara'ya gelen AKPM Başkanı Luis Maria De Puig ve üyeler tarafından, Strazburg'a özel olarak davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı “Ankara Günleri” etkinliklerinin yanı sıra Ankara'ya ithaf edilen AKPM'nin 2010 yılı Meclis toplantısında da bir          konuşma yaptı. Avrupa Ödülü alan bir belediye başkanı olarak AKPM'de, Avrupalı parlamenter, bürokrat ve temsilcilere seslenen Başkan Gökçek, Başkent Ankara'nın geldiği noktayı, örnek projeleri, sosyal ve kültürel değerlerini, tarihi güzelliklerini anlattı.

FRANSA İLE ANKARA ARASINDA KÜLTÜREL BAĞ

Starzburg'da Ankara Günleri etkinlikleri düzenleyerek, Fransa ile Ankara arasında kültürel bir bağ kurmayı amaçladıklarını kaydeden parlamenterler, “Ankara'ya geldiğimizde tüm parlamenter arkadaşlarımızla birlikte yapılan çalışmalara hayran kalmıştık. Bu kapsamda da Fransa'da böyle bir etkinlik düzenlenmesine karar verildi. Bu sayede Fransızlara Ankara'yı tanıtarak, bizim gördüklerimizi onların da görmesini istiyoruz. Çünkü çalışmalara hayran kalmamak elde değil” diye konuştular. ANKARA'YA ÖZEL TANITIM GÜNLERİ

AKPM Başkanı ve üyelerin isteği üzerine, tüm Fransızlar ve Avrupalılar, Ankara'nın tanıtıldığı özel günlerde hem eğlendi, hem de Ankara kültürünü tanıma fırsatı elde ettiler.

Ankara milletvekilleri, meclis üyeleri, kültürel gruplar ile basın mensuplarından oluşan kalabalık bir heyetle Fransa'nın ve Avrupa'nın diplomasi kenti Strazburg'a giden Başkan Gökçek, 'Ankara Günleri' etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara da katıldı. Birbirinden güzel Ankara fotoğraflarının yer aldığı sergi ve Ankara için özel olarak düzenlenen Gala programına katılan Başkan Gökçek ve davetliler, burada da ünlü sanatçı Ferhat Göçer'in sahne aldığı ve birbirinden     güzel şarkılarını seslendirdiği konseri keyifle izlediler. Türkiye'den gelen kalabalık heyetin, Avrupalı parlamenterlerin, bürokratların ve temsilcilerin katıldığı Gala programı çerçevesinde ayrıca, FOMGET'in Türkiye'nin dört bir tarafındaki yörelerden sergilediği halkoyunları gösterileri de izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

ANKARA, BÜYÜK ÖDÜLE 8 YILDA ULAŞAN TEK BELEDİYE

Avrupa'nın en büyük kentlerinin kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar gerçekleştirmeye çalışarak aday olduğu ve kazanmak için yarıştığı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa Ödülü'ne 2009'da Ankara Büyükşehir Belediyesi layık görül-müştü. Ödül takdim töreni için Ankara'ya gelen AKPM Başkan Luis Maira de Puig, AKPM Çevre, Kültür, Yerel ve Bölgesel İşler Komitesi Başkanı Alan Meale, Avrupa Konseyi'nin İngiltere, Rusya, Romanya, İspanya, Malta, Azerbaycan ve Avrupa'nın birçok ülkesinden üyeleri, katılımcılar, kardeş kent belediye başkanları ve temsilcileri bir araya gelmiş ve Başkent'e hayran kaldıklarını defalarca dile getirmişlerdi.

Avrupa Ödülü öncesinde 2001 yılında Avrupa Şeref Bayrağı, 2003 yılında Avrupa Şeref Plaketi, 2009 yılında da Avrupa Diploması ile Avrupa Ödülü'ne layık görülen Büyükşehir       Belediyesi, Viyana ve Lahey'in ardından 4 ödülü birden alan üçüncü belediye, 8 yıl gibi kısa bir sürede bu ödüllere layık görülen tek belediye olarak tarihe geçti.

BAŞKAN GÖKÇEK: “AVRUPA ARTIK ANKARA'YI KONUŞUYOR”

Böyle bir etkinlikte baş aktör olarak Ankara'nın kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Melih Gökçek, “Ankara'nın Avrupa Başkenti olduğu bir kez daha kanıtlandı. Avrupalı Parlamenterler, en büyük şehir ödülü olarak kabul edilen Avrupa Ödülü'nü vermek için kentimize geldiklerinde buraya hayran kaldıklarını defalarca dile getirmişlerdi. Döndüklerinde de Strazburg'da Ankara için özel etkinlikler düzenlenmesini kararlaştırmışlar. Ayrıca Meclislerinde de projelerimizi anlatmak için benim konuşmamı arzu ettiler. Avrupalı Parlamenterler, Avrupa'nın organizasyon merkezi Strazburg'da böyle bir çalışmaya imza atarak, hem Ankara'yı dünyaya tanıtmayı amaçlamışlar, hem de Ankara'ya verdikleri değeri göstermişlerdir. Tanıtım günleri, gösterilen ilgi, verilen ödüller ve yapılan işler Avrupa'nın artık Ankara'yı konuştuğunun en açık göstergesidir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
umıteker
21 Şubat 2010 Pazar 10:54
helal
sevglı hakan kardesımı tebrık eder basarılanrın devamını dılerım her zaman hakan kardesımızle gurur duruyoruz yolun her zaman acık olsun kardes bezırhanenın ve rahmetlı ahmet ozcanın gururudur senı sevıyoruz ve arkanda olgunu bılmenı ısterız
88.228.2.123
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim