• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Gülşen Kutlu Mest Etti

16.05.2010 01:45
Gülşen Kutlu Mest Etti
Gülşen Kutlu Mest Etti

Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şubesinin açılışı nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Açılış nedeniyle TRT sanatçısı ve ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu'da hayranları ile buluştu.Sanatçı Rıfat Balaban ve Gülşen Kutlu türkü ziyafeti verirken, seğmenlerde gösterileriyle büyüledi.

Üst düzey katılımında olduğu Ankara  Kulübü Derneği Gölbaşı Şubesinin açılışı nedeniyle düzenlediği etkinliğe Eski bakanlardan Halil Şıvgın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen, Eski MHP Milletvekili Şevket Bülent Yağnici, Ankaralılar Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Sayıştay Başkanı Mehmet Danar, Turizm Ticaret Genel Müdürü Murat Bey Balta, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Çaksan, Milli Birlik Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Metin Genç, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, il genel ve belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Davul zurna ekibinin karşıladığı davetlilere Ankara Kulübü Derneği tarafından gözleme, ayran, baklava ve sarma ikram edildi.

ATAMIZIN İZİNDEN AYRILMAYACAĞIZ

“Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr.Bülent Kalıpçı yaptı. Kalıpçı Ankara Kulübü Derneği'nin tarihçesinden bahsederek “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden ayrılmayarak dernekçilik faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Gölbaşı şubemiz derneğimizin ilk şubesidir. Köklü tarihiyle ülkemizin ilk derneklerinden biri ve aynı zamanda Ankara'nın en köklü ve önemli sivil temsilcisi olan Ankara Kulübü Derneği, Ankara'nın kültürü, tarihi, gelenekleri ve kent kimliği ile Seymenlik geleneğine ilişkin değerlerin araştırılması, yaşatılması, aslına uygun olarak korunması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur. Derneğin ayrıca, Ankaralıların Seymen kültürünü ön plana çıkararak, düşünsel ve kültürel alanlardaki gelişmelerini, aralarında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamayı, Ankaralılık ve Başkentlilik bilincinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.”

OKMAN'DA BİR SEYMENDİ

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ise derneklerinin ülkenin eski ve en köklü derneği olduğunu ve bizzat Ata'nın direktifiyle kurulduğunu söyledi. Özaslan kamu yararına çalışan çok az sayıda dernek olduğunu ifade ederek “Ankara Kulübü Derneği kamu yararına çalışan ender derneklerden birisidir.” Dedi. Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şubesi Başkanı Uğur Okman'dan da övgüyle bahseden Özaslan “Kendisi seğmen kültürüyle yetişen bir üyemizdi. Şimdi de Gölbaşı'nda bizleri temsil edecektir. “dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şubesi Başkanı Uğur Okman ise derneğin şubesinin açılmasından onur duyduklarını ifade ederek “Amacımız

“Seymen” kültürünü yaşatmak yaşatmak.Seymenlerimizi karakter olarak ta gerçek bir Ankara Seymeni gibi yetiştiriyoruz. Ankara Kulübü Derneği sembolik bir dernek değildir. Biz dernek olarak Gölbaşı'nda yapılacak olan her iyi şeyin yanında, yanlışların ise karşısında olacağız.” dedi.

SEYMENLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Gzölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise seymenlik geleneğinin tarihinden bahsederek “Seymenlik, Oğuz Türklerinden günümüze kadar gelen bir gelenektir. Ankara Kulübü Derneği'nin ilk şubesinin Gölbaşı'nda açılmış olması bizlere ayrıca gurur vermiş ve memnun etmiştir.” Dedi.

Atatürk'ün Kurtuluş mücadelesinde Gölbaşı'ndan geçtiğini ifade eden Odabaşı “Atamız milli mücadele yıllarında Gölbaşına uğramış ve devecilerle sohbet etmiştir. Atamızın devecilerle sohbet ettiği yeri gördükçe hüzünleniyor ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

Belediye olarak sivil toplum örgütlerini emrinde olduklarını ifade eden Odabaşı “Biz belediye olarak sivil toplum örgütlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Sivil toplum örgütlerinin emrindeyiz.” Diye konuştu.

“Bir başkadır Benim Memleketim” şarkısı eşliğinde gösterilen slayt gösterisine salonda bulunan izleyicilerde eşlik ederek alkışladılar.

Konuşmaların ardından sahne alan TRT sanatçısı ve ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu ise gecede sahne almaktan onur duyduğunu ifade ederek “Ankaralı olmaktan ve sizlerle burada olmaktan onur duyuyorum” dedi. Gülşen Kutlu seslendirdiği eserlerle, izleyicilere coşku ve duygu yüklü anlar yaşattı.





UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim