• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 11 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 13 °C

Hakan Ateş milletvekili aday adayı oldu

01.02.2011 11:51
Hakan Ateş milletvekili aday adayı oldu
2009 yerel seçimlerinde Haymana'dan Belediye Başkan Aday Adayı olan Doç.Dr. Hakan Ateş, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için milletvekili aday adayı oldu.

2009 yerel seçimlerinde Haymana'dan Belediye Başkan
Aday Adayı olan Doç.Dr. Hakan Ateş, Haziran ayında yapılacak olan genel
seçimler için milletvekili aday adayı olma hazırlıklarını sürdürüyor.
Aslen Haymanalı olan, ilçemizde ikamet eden ve bölgemizi iyi tanıyan
Doç.Dr. Hakan Ateş, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde görev
yapıyor.
1971 Haymana doğumlu olan Ateş, evli ve dört çocuk babasıdır. Doç.Dr.
Hakan Ateş, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde bölgemizi,
mecliste temsil etmeye karar verdiğini söyledi. Ankara ve ilçelerini çok
iyi tanıdığını ifade eden Hakan Ateş"Bizler Ak Parti'nin
neferleriyiz, Halka hizmet Hakka hizmet anlayışındayız, Halkın içinden
Halkla beraber Halkın Hizmetinde olmayı prensip edindik. Gölbaşı, Bala,
Haymana, Polatlı, Elmadağ, Sincan ve çevre ilçelerini çok iyi tanıyorum,
sorunlarını biliyorum. Görev verilirse bu sorunları çözmek için uğraş
vereceğim" dedi

ÖZGEÇMİŞ

Adı Soyadı                   : Doç. Dr. Hakan ATEŞ

Doğum Yılı                   : 22/08/1971

Cinsiyeti                       : Erkek

Medeni Durumu            : Evli

Yabancı Dil                  : İngilizce

İş Adresi                      : Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Metalurji Eğitimi Bölümü,

                                     06500 Beşevler - ANKARA   Tel: (0312) 2028782

                                    Fax: (0312) 2120059

Ev Adresi                     :Seğmenler Mah.‚ 939.Sok. No:7B/5 Gölbaşı / ANKARA                                        Tel: (0312) 4850994                                  05352771340

 

Hakan ATEŞ, Ağustos 1971 yılında Haymana (Ankara)'da doğdu. 1988 yılında Ankara Haymana Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalurji Eğitimi Bölümüne girdi, 1992 yılında mezun oldu. 1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Gemerek Endüstri Meslek Lisesi'nde Teknik öğretmen olarak göreve başladı. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalurji Eğitimi Bölümü Kaynak Eğitimi Anabilm Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 Yılında “Mıg-Mag Kaynağında Argon Gazına Oksijen ve Karbondioksit İlavesinin Kaynak Metali Mikroyapısı ve Tokluğuna Etkisinin Araştırılması” konulu Yüksek Lisans derecesini,  2003 yılında “Ferritik Süperalaşımların Sürtünme Kaynağı ile Kaynalanabilirliklerinin Araştırılması” konulu bir tez hazırlayarak Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Metal Eğitimi Anabilim Dalında Doktora derecesi aldı.2000 yılında Askerlik görevini İzmir'de yaptı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümü Kaynak Eğitimi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent Doktor kadrosuna atandı. 2010 yılında Doçent Dr. Ünvanını alarak aynı bölümde görevini sürdürmektedir. Evli ve dört çocuk babası olan Hakan ATEŞ, Ak Parti Siyaset Akademisi (yerel yönetimler) ve (Genel) mezunudur.  

 

 

 

 

 

Görev Yeri                   :Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Personelin Adı              :Doç. Dr. Hakan ATEŞ

Mesleği                        : Öğretim Üyesi

Kurumda çalıştığı yıl: 18

Mesleki topluluklara üyeliği: Kaynak Teknolojisi Derneği, Türk Toz Metalurjisi Derneği üyesi,

Üstlenilen ayrıntılı görevler: Kaynak Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Metal Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı

 

Ana Nitelikler:

 

1992-1993                              Sivas Gemerek Endüstri Meslek Lisesi Öğretmenlik

1993-2007                               Gazi üniversitesi Tek. Eğit. Fak Araştırma Görevlisi

2007-                                       Gazi üniversitesi Tek. Eğit. Fak. Yrd. Doç. Dr.

2008-2009                               Metal Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı

08.04.2010                              Doç. Dr.

 

Eğitim:

1992                                        G.Ü.Teknik Eğitim Fak. Metal Eğitimi Bölümü Lisans

1996                                        Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans

2003                                        Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora

 

İstihdam sicili:

 

1992 den günümüze kadar Metal ve Kaynak alanında öğretmen, araştırma görevlisi ve Öğretim üyesi olarak görev aldı.

 

Diller:

                                                Konuşma                    Okuma                      Yazma

İngilizce                                    iyi                                 iyi                                 iyi

 

Yurt Dışı Deneyimi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesindeki projeler ve çalışma alanı ile ilgili konferanslar için;

Ülke

Tarihler

Portekiz

2004, 2005, 2006, 2008

İspanya

2005

Almanya

2006

Romanya

2005, 2006

Italya

2008,2010

Polonya

2010

 

 

 

YAYINLAR

1- SCI, SSCI, AHCI  tarafından taranan dergilerde yapılan 10 adet bilimsel  yayın

2- IM, DI, CMCI, EI, …tarafından taranan dergilerde yapılan 1 adet bilimsel yayın

3- Ulusal hakemli ve diğer dergilerde yapılan yayın puanları 7adet bilimsel yayın

4- Ulusal ve Uluslar arası Kongrelerde 18 adet bilimsel yayın

Yayınlara ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilere http://w3.gazi.edu.tr/web/hates/  adresinden ulaşılabilir.

PROJELER

2000 yılında başlayan ve Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Fonunca desteklenen “Laboratuar Boyutlu Sürtünme Kaynak Cihazı Tasarımı, İmalatı ve Çeşitli Malzemelerin Sürtünme Kaynağı ile test Edilmesi” konulu proje çalışmasına Araştırmacı olarak katılmıştır. (Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet TÜRKER, Araştırmacı: Doç. Dr.Adem KURT, Arş. Grv. Dr. Hakan ATEŞ, Proje No:07/2000-05) Proje Tamamlandı.

2003 yılında başlayan ve Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Fonunca desteklenen “Gazaltı Kaynak Ünitesi Otomasyonu (Kontrol ve Denetleme Ünitesi Tasarım ve İmalatı)ve Ark Serbest Tel Uzunluğunun Kaynak Metali Mikroyapı ve Mekanik Özelliklere Etkisinin Araştırılması” konulu proje çalışmasına Araştırmacı olarak katılmıştır. (Proje Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Behçet GÜLENÇ, Araştırmacı: Arş. Grv. Dr. Hakan ATEŞ, İlhan CANDAN, Proje No:07/2003-49). Proje Tamamlandı.

2004 Yılında başlayan ve Devlet Planlama Teşkilatınca desteklenen “Parçacık Takviyeli Metal Matriksli Kompozit Malzemelerin Üretimi, Aşınma Davranışları, Fiziksel Ve Mekanik Özellikleri Ve İşlenbilirliğinin Araştırılması” konulu proje çalışmasına araştırmacı olarak katılmıştır. (Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Ulvi ŞEKER, Araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Ferhat GÜL, Arş. Grv. Dr. Hakan ATEŞ, Arş. Grv. İbrahim ÇİFTÇİ, Arş. Grv. Mustafa GÜNAY) Proje Tamamlandı.

2004 Yılında başlayan ve Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Fonunca desteklenen “Metal Eğitimi ve Malzeme Biliminde Bilgisayar Uygulamaları (Modelleme, Simülasyon ve Bilgisayar Destekli Tasarı ve İmalat” konulu proje çalışmasına araştırmacı olarak katılmıştır. (Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet TÜRKER, Araştırmacı: Doç. Dr. Yusuf ÖZÇATALBAŞ, Doç. Dr. Halil ARIK, Arş. Grv. Dr. Hakan ATEŞ, Arş. Grv. Dr. Hasan OKUYUCU, Proje No: 07/2004-17) Proje Tamamlandı

2004 Yılında başlayan ve Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Fonunca desteklenen “Ark Kaynak Laboratuarı Kurma, Alt Yapı Geliştirme ve Yenileştirme ile Kaynak Kalitesinde Elde edilecek Kazanımlar” konulu proje çalışmasına araştırmacı olarak katılmıştır. Proje Tamamlandı. (Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Cemil ÇETİNKAYA, Araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Behçet GÜLENÇ, Arş. Grv. Dr. Hakan ATEŞ, Arş. Grv. Uğur ARABACI, Proje No: 07/2004-18). Proje Tamamlandı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Tipi Projeleri kapsamında Transfer of Welding Multimedia Software” isimlili ve LLP-LDV/TOI/2007/TR/065 Proje Referans numaralı projesi kabul edilmiştir. Proje çalışmalarına 5 ülkeden 7 adet ortak kuruluşla tamamlanmıştır.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Leonardo Da Vinci ATipi Hareketlilik Projeleri alanında “ Metal Üretim Sektöründeki Son Gelişmeler” isimli projesi kabul edilmiştir. Proje numarası TR/04/A/F/EX1-007. Proje çalışması tamamlanmıştır. Yöneticisi bulunduğu proje çalışmasında 5 adet akademisyen 6 hafta süreyle İspanya'daki Üniversite, araştırma merkezi ve sanayi kuruluşlarında inceleme ve araştırma ziyaretleri yapmıştır.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Leonardo Da Vinci ATipi Hareketlilik Projeleri alanında “Metalurji Eğitimi ve Malzeme Biliminde Yeni İlerlemeler” isimli Prof. Dr. Mehmet TURKER'in projesinde yararlanıcı olarak bulunmuştur. Proje numarası TR/04/A/F/EX1-008. Proje çalışması tamamlanmıştır. Proje çalışmasında 5 adet akademisyen olarak 6 hafta süreyle Portekiz'deki Üniversite, araştırma merkezi ve sanayi kuruluşlarında inceleme ve araştırma ziyaretleri yapılmıştır.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Leonardo Da Vinci ATipi Hareketlilik Projeleri alanında “Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Metal, Otomotiv, Elektronik-Bilgisayar ve Matbaa Alanlarında Endüstri Deneyimi” isimli projesi kabul edilmiştir. Proje numarası TR/05/A/F/PL2-078. Proje çalışması tamamlanmıştır. Proje çalışmasında Fakülte öğrencilerinin (54 öğrenci) Almanya, Portekiz ve İspanya'da üç ay süreyle staj yapmaları sağlanmıştır.

TEZLER

1. ATEŞ, H (1996), “Mıg-Mag Kaynağında Argon Gazına Oksijen ve Karbondioksit İlavesinin Kaynak Metali Mikroyapısı ve Tokluğuna Etkisinin Araştırılması”, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

 

2. ATEŞ, H (2003), “Ferritik Süperalaşımların Sürtünme Kaynağı ile Kaynalanabilirliklerinin Araştırılası”, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara.

ÇALIŞMA KONULARI

Ergitmeli Kaynaklar

Katı Hal Kaynakları

Kaynak Metalurjisi

Toz Metalurjisi

Süper Alaşımlar

Tahribatlı ve Tahribatsız Testler

Malzemelerin Karakterizasyonu

     VERDİĞİ SEMİNERLER

1. ATEŞ, H (13/12/1995) “ŞEKER TAŞ Makine Fabrikasında Uygulanan Tahribatsız Malzeme Muayene Yöntemleri” Seminer Salonu MET-5, Seminer Saati 13.00

2. ATEŞ, H (22/05/1996) “MIG/MAG Kaynağında Koruyucu Gaz Karışımının Kaynak Metalinin Mekanik Özelliklerine Etkisi” Seminer Salonu MET-5, Seminer Saati 13.00

3. ATEŞ, H (25/05/2004) “Leonardo da Vinci A Tipi Hareketlilik Alanına İlişkin Hazırlanan Projeler” Seminer Salonu Mesleki Eğitim Fakültesi Konferans Salonu, Seminer Saati 14.00

4. ATEŞ, H (27/05/2004) “Leonardo da Vinci A Tipi Hareketlilik Alanına İlişkin Hazırlanan Projeler” Seminer Salonu Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonu, Seminer Saati 14.00

*** Avrupa Birliği tarafından desteklenen Leonardo Da Vinci proğramında Rektörlük Dış İlişkiler Ofisinde Fakülte Temsilcisi olarak 2003-2004 yılında görev yapmıştır. Arupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı ve Gazi Üniversitesince Gazi Üniversitesi Gölbaşı Sosyal Tesislerinlerinde düzenlenen grup çalışmalarında yer almıştır.

*** Gazi Üniversitesi Haber Bülteninde “Metal Eğitimi Bölümü Yeni Bir Cihaz Kazanmıştır” başlığıyla Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri Fonunca deslenerek geliştirdiği cihaz yer almıştır, Proje yöneticisi Prof. Dr. M. TÜRKER, diğer Danışman Doç. Dr. A. KURT, sayfa 42, Mayıs-Haziran 2003, sayı 43.

 

İlgi Alanları:

Siyaset,

Tarih

Spor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mevlüt uçak
10 Mart 2011 Perşembe 19:36
BAŞARILAR HOCAM
Enişte inşallah seni ankara milletvekili olarak görmek dileğiyle ALLAH yolunu açık ettsin her zaman yanındayız.seninleyiz.
195.245.227.108
İSMAİL HAKKI DALGIÇ
04 Şubat 2011 Cuma 16:53
BAŞARI DİLEĞİ
SN: HAKAN ATEŞ HOCAM. ALLAH C.C YOLUNU AÇIK BAŞARINI DAİM ETSİN İNŞALLAH. DUALARIMIZ SENİNLE.
85.106.156.233
kadir sağlam
04 Şubat 2011 Cuma 11:26
başarılar
Hocam yolun açıkolsun başarılar dilerim. İşallah hayırlı olur
78.166.76.145
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim