• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 19 °C

Hakan Han Özcan Dikkat Çekti

18.04.2011 10:10
Hakan Han Özcan Dikkat Çekti
Ak Parti Gölbaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, büyükşehir belediyesi faaliyet raporu görüşmelerinde grubu adına söz alarak konuşma yaptı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gölkçek, Özcan'ın bu etkili sunumunun ardından, faaliyet rap

Hakan Han Özcan Dikkat Çekti
Ak Parti Gölbaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, büyükşehir belediyesi faaliyet raporu görüşmelerinde grubu adına söz alarak konuşma yaptı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gölkçek, Özcan'ın bu etkili sunumunun ardından, faaliyet raporu hakkında meclise sunacağı slayt gösterisi destekli açıklamaları yapmaya gerek görmedi…
Konuşmasında özellikle CHP'li Çankaya Belediyesi'ne yüklenen Özcan, CHP grubunun hizmete önayak olmak ve kolaylaştırmak yerine hizmetin yapılmasını engellemeyi amaçlayan girişimlerini kınayarak, Çankaya belediyesinin bütçesinin 78 milyon lira açık verdiğine ve bir bütçe dahi yapamadıklarına dikkat çekerek, bütçenin nasıl yapıldığını öğrenmelerini, bunun içi de Ak Parti Belediyeleri ile görüşerek yardım almalarını tavsiye etti… Özcan, Çankaya Belediyesinin bunu gurur vesilesi yapması halinde ise en azından yine bir CHP'li belediye olan Yenimahalle'den öğrenmelerini tavsiye etti…
İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın
Sayın başkan… Sayın meclis üyeleri… Değerli basın mensupları… Kıymetli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum.
2010 yılı faaliyet raporuyla alakalı Ak parti gurubunun görüşlerini ifade etmek üzere söz almış bulunuyorum!...Değerli meclis üyeleri…
Ak partili bir belediye olarak ülkemizin geçmiş belediyecilik anlayışına yeni bir anlayış getiren adeta yeni bir boyut kazandıran ve vatandaşını ayırt etmeksizin belediyenin yapması gereken tüm hizmetlerini çalışmalarını sürdürmektedir.
Biz ak partili bir belediye olarak yapmış olduğumuz hizmetlerle, gerçekleşen projelerle, uygulamalarla sadece ülkemizde değil bütün dünyanın takip ettiği, “ örnek alan değil, örnek alınan model bir şehir” haline gelmiştir.
2010 yılında aldığımız “ ülkemizin en iyi stratejik yönetim sergileyen kurumu” yarışmasında Türkiye birinciliği, en iyi uygulama yarışmasında “kızılırmak projesi dünya birinciliği” , ödülü, Akdeniz ülkeleri mükemmellik ödülü ve daha önceki ödüllerimiz, dünyada takdir edilen bir belediye olduğumuzun göstergesidir.
2010 yılında tüm hizmet alanlarında ortalama performans düzeyimiz % 115 oranında olmuştur. “ insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla belediyemiz sosyal destek hizmetlerinden çevreye, afet yönetiminden, kent ve toplum düzenine, kültür spor ve eğitim hizmetlerine, imardan ulaşıma çok önemli gelişmeleri her yıl olduğu gibi bu yılda başarıyla sağlamıştır. Ayrıca gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri, park ve yeşillendirme çalışmaları, sağlık, itfaiye ve zabıta hizmetleri, aski ve ego genel müdürlüklerinin gerçekleştirdiği uygulamalarla başarılı bir yılı daha geride bırakmıştır.
Gençlik lokalleriyle hanım lokalleriyle çocuk kulüpleriyle aile yaşam merkezleriyle, yaşlılar lokaliyle, çocuk meclisleriyle, sokakta çalışan çocuklar (ki Avrupa ödüllüdür) merkeziyle yaşlılara ev hizmetleriyle, eğlence, spor sanatsal kültürel buna benzer sosyal hizmet faaliyetleriyle tek Ankaralıları değil yurt dışından gelen yabancı heyetleri de hayran bırakıyor bu hizmetlerin ücretsiz olduğunu duyunca şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
2010 yılında 14 adet gençlik merkezinden 102.748 gence hizmet verilmiştir.
Hizmete açılan çamaşır yıkama merkezlerinde üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerimizin giysi yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetleri yine ücretsiz verilmiştir. Sadece 2010 yılında 10.842 üniversite öğrencisi bu faaliyetten yararlanmıştır.20 adet çocuk kulübüyle 135.511 çocuğumuza, gelecekte faydalı bireyler olarak yetişmeleri için özverili bir şekilde hizmet verilmiştir.10-17 yaş arası 5000 çocuğun, değişik branşlarda organizasyonlarla yaz okulundan 2010 yılında da faydalanmıştır.
Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek ve onların yaşama daha sıkı tutunmalarını sağlamak için engelli rehabilitasyon merkezi faliyetleri devam etmekte olup engelli vatandaşlarımıza sosyal kültürel ve eğitime yönelik hizmetler vermek amacıyla açılan engelliler lokalinde rehberlik danışmalık hizmetleri yanında, resim, müzik, bilgisayar, yabancı dil, satranç ve buna benzer kişisel gelişime yönelik hizmetler ücretsiz yapılmıştır. 2010 yılında, 13.139 engelli vatandaşımıza hizmet verilmiştir.
Engeliler hizmet merkezince engellilerin ailelerine yerinde bakım temizlik, psiko sosyal, sağlık ve fizyoterapi hizmetleri sunulmakta olup 26.903 engelli vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanmıştır.Geleneksel hale gelmiş, Ankara halkının büyük beğenisini kazanan Ankara sirki organizasyonu 2010 yılında da yapılmış ve vatandaşlarımız tarafından ücretsiz izlenmiştir. Ortalama 400.000 insanımız izleme imkânı bulmuştur. Avrupa ülkelerinde zengin ailelerin damak lezzeti diyebileceğimiz sirk gösterilerinin 15 ila 45 euro ödeyerek izlenen bu etkinlik ücretsiz yapıldığı gibi semtlerden salona ücretsiz otobüslerle halkımıza ulaşım hizmeti de verilmiştir.
Kentimizin yaşam standartlarını daha yüksek bir görünüme kavuşması adına yapılan ve her türlü engellemelere rağmen devam eden kentsel dönüşüm projeleri yapımına 2010 yılında da devam edilmiştir. Hazırlanan ve ivedilikle yapılmaya başlanan projeler sayesinde “kentsel dönüşüm projeleri” ile de uluslar arası ödüllere layık görülmüştür.2010 yılında 166 köyün asfaltı yapılmış. 613 km uzunluğunda sadece köylere asfalt dökülmüş, toplamda bir yıl içinde 2.681.263 ton asfalt serimi yapılmıştır.
Daha yeşil bir Ankara sloganıyla hareket eden belediyemiz 2010 yılı sonu itibariyle kişi başına düşen yeşil alan miktarı 17,87 metre kare olmuştur. Yeşil alanların, parkların rekreasyon alanlarının yapılması kadar bakımının önemi bilincinden dolayı bu yılda bu alanların bakım onarımıyla ilgili başarılı bir performans çizmiştir.
Havası daha temiz bir Ankara için her türlü önlemi almak amacıyla sadece 2010 yılında 119.926 adet fidan 1.218.543 adet çalı, 8.945.267 adet çiçek dikilmiştir çünkü hatırlamak dahi istemediğimiz sokağa çıkılamayan, kuşların ağaçlardan düştüğü bir Ankara yı tekrar yaşamak istemiyoruz. Aski nin sadece 2010 yılında Gerçekleştirilen yatırımlarla şehrimizin uzun vadeli su problemleri çözüldü.Çamlıdere barajında, Ankara nın 4 yıllık suyunu depolamak için kurt boğazı barajına dev bir iletim hattı yapıldı.
Boşa akan dereleri barajlarımıza bağlayarak sadece 2010 yılında 52 milyon metre küp su kazandık. 50 milyon dolarlık akyar barajı gibi bir barajın maliyetinin sadece yüzde onuyla yani 5 milyon dolara bu proje hayata geçirildi.Fiziki su kaybıyla mücadelede 18 milyon metre küp su kurtarıldı.Ankara tarihinde 1 yılda 1063 km ile en fazla döşenen altyapıyı gerçekleştirilerek, ana isale hatları yenilendi ve alternatif hat çalışmaları yapıldı.409 km atık su ve yağmur suyu hattı inşa edildi.653 km içme suyu hattı döşendi.Yine 2010 yılında hacı bayram- ı veli camii ve çevresi restoresi tamamlandı açılışı yapıldı. 11.000 seyirci kapasiteli Ankara arena spor salonu ki bir rekor var yine burada. 9,5 ayda tamamlanarak hizmete açıldı ve hemen 2010 dünya basketbol şampiyonasına ev sahipliği yaptı.
Ankara büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetleri detaylıca anlatmaya kalksak takdir edersiniz ki buradaki süre yetmez. Ama bizim amacımız kendimizle, kendi başarılarımızla yarış ederek, iki günümüzü birbirine eşit saymamak için her gün bir başka daha iyi icraat yaparak hizmetlerimizi daha da artırmaya çalışmaktır.
Bizde boş laf yok!... İnsanları hamasi sözlerle oyalamak da yok!.... Bizde hizmet var biz onun için “ işimiz hizmet gücümüz millet” derkende insan merkezli çalışmalarımızla insanlarımızın Ankara da en yaşanabilir bir kente sahip olmalarını sağlıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetler küçümsenecek işler değil. Hepimiz burada başkentin belediye meclis üyeleriyiz. Yaptığımız çalışmalar, dikilen bir ağaç, yapılan bir alt geçit, bir köprü tek bizim faydalanabileceğimiz değil; çocuklarımızın torunlarımızın faydalanabileceği hizmetlerdir. 100 yıllık 200 yıllık ve daha da uzun yıllar hizmet verecek eserler bırakıyoruz, bırakıcağızda!!!.
Ama stratejinin, siyaset anlayışının değişmesi lazım. Yıllardır bu parti bizim değil bu çalışma hayata geçmesin diye anlam veremediğimiz engellemelere karşı hizmetler devam ediyor ve bazıları hala engellenmeye çalışılıyor. Akay kavşağında yaşananlar, çiftlik kavşağı, zırhlı birlikler kavşağı. Bumda MHP grup başkanı da söyler kaç kişinin hayatını kaybettiğini. İşte bu ve bu gibi sayısızca örnek verebileceğim engellemelerle değil de ortak akılla ankarayı daha iyi yerlere 2023 ün Ankarası'nı 2053 Ankarası'nı hazırlamaya sizlerinde ortak olmasını isterim.
Ama hala görüyoruz ki; hiç bir şeyi doğru yapmıyorsunuz anlayışıyla muhalefet yapıyorsunuz. Hiç bir belediye her şeyi yanlış yapamaz, her şeyi hatalı olamaz tabiî ki her şeyi doğruda olmaz. Her belediyenin hedefleri aynıdır 1 yıllık 5 yıllık planları vardır. Bütçe planı vardır, ayağını yorganına göre uzatır. Burada bizleri eleştirirken hiç kendinizi sorgulamıyorsunuz… sizlerinde bulunduğu, hatta meclis başkan vekilliği yaptığınız Çankaya belediyesinde bütçeniz 78 trilyon yani 78 milyon açık veriyor!!!! Yahu siz neyi anlatıyorsunuz??? Daha ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı bilmiyorsunuz. Burada hala Ak Partiyi Ak Partili belediyeleri eleştiriyorsunuz. “kendi başını bağlayamayan gelin başını hiç bağlayamazmış”. Ben melih başkanın gani gönüllü olduğunu biliyorum. Bilmiyorsanız ondan sorun öğrenin…bütçeyi nasıl ayarlarız, ayağımızı yorganımıza nasıl denk getiririz ? Ha gurur yaparsanız Altındağ belediyemiz var… Daha çok akpartili belediyelerimiz var. Ha ondan damı hoşlanmadınız Yenimahalle belediyeniz var ondan bari bütçenin nasıl yapılması gerektiğini öğrenin.Bizler burada Ankara nın bütçesini oylamaya sunarken, sizler kanun maddelerine dahi, “ret” oyu veriyorsunuz ama bizler aynı şeyi yapmıyoruz. Hep uzlaşı yolundayız. Lakin; biz bir adım beklerken sizler, yani Çankaya belediyesi, açmış olduğu davalarla her hafta savcılığa ifade vermeye gidiyoruz .bu güzel bir Durum mu sizce? Sizler kendiişlerinizi yapamazken bizleri hizmet etme yolunda engellemeye devam ediyorsunuz. Az önce belirttiğim gibi ortak akılla işler yapalım, hizmet etme yarışında olalım. Önce kendi eksikliklerimize bakalım ondan sonra başkalarının eksikliklerini eleştirelim. Hele bütçenizde 78 milyon açık varken bence hiç dil uzatmayalım!!!
Cumhuriyet halk partisi çoğu zaman konuşmalarında gençliğe güvenen inanan bir profil çizmeye çalışıyor ama bunu da icraata koyamıyor. Büyükşehir meclisinde çizilen tabloda bunun en gerçekçi örneğidir.oysa ki Ak Parti gençlere daha fazla şans tanımayı bir ilke edinmiş ve bunu da uygulamaya geçirmiştir.
Sözlerimi daha fazla uzatmadan hizmetlerle başarılarla rekorlarla dolu 2010 yılı faaliyetlerinin hayırlı olmasını diliyor Ankara büyükşehir belediyesi meclis üyesi olmaktan böyle güzel hizmetlere çalışmalara ortak olmaktan, büyük başarılar ortaya koyan efsane bir belediye başkanıyla mesai paylaşmaktan onur ve gurur duyuyorum. Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek ve ekibine şahsım ve gurubum adına teşekkür ediyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.
Oy Çokluğu İle Kabul Edildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumları ASKİ ile EGO'nun 2010 yılı faaliyet raporu oyçokluğu ile kabul edilirken,faaliyetlerden çarpıcı notları aktaran Başkan Gökçek, Hacı Bayram Cami ve civarında yapılan düzenlemeler ile kısa sürede tamamlanan Arena'nın Başkent için pek çok şeye bedel projeler olduğunu kaydetti.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantılarının son günü faaliyet raporları görüşüldü, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatı ile imarına ilişkin önemli kararlar alındı.
Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun 2010 yılında hayata geçirdiği projeleri ile kültürel ve sosyal faaliyetlerin basılı şekilde dağıtılması üzerine geçen yıla ilişkin çarpıcı notları aktaran Başkan Melih Gökçek, 2010 yılı faaliyetlerine Hacı Bayram Cami ve civarında yapılan düzenlemeler ile rekor seviyede bitirilen Arena'nın damgasını vurduğunu dile getirdi.
Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Bir, Hacı Bayram tek başına pek çok şeye bedeldir. Çevre düzenlenmesinin mükemmel bir eser olarak ortaya çıkması gurur vermiştir. Basketbol şampiyonası için Başkent Arena'nın yapılması şart koşulmuştu. 8 ila 10 ay arasında bitireceğimizi ifade etmiştik. Dokuz buçuk ayda bitirdik, rekor kırdık. Bu da ikinci önemli olaydı. Kentsel dönüşümde Kuzey Ankara son derece önemlidir. 8 bin konut teslim edilmek üzeredir. Birkaç ayda teslim aşamasına gelmiş olacaktır. İki tane atık su arıtma tesisi açılmış, 4 tanesinin temeli atılmıştır. Tenkitlere cevap verip polemik konusu yapmak istemiyorum. Ama bizim sosyal ve kültürel projelerimizin yanında Çankaya'nınkiler yok seviyesindedir.”
SEĞMEN KIYAFETİNİ KEDİYE GİYDİRME TARTIŞMASI
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında faaliyet raporları dışında önemli gündem maddeleri de yer aldı. Dünya Çocuk Oyunları için tasarlanan ve Başkentliler tarafından çok sevilen Seğmen Kıyafetli Ankara Kedisi Misket'in ömrü uzatılarak Ankara'nın daimi maskotu olarak kullanılması oyçokluğuyla kabul edildi. Misket'in küçük bir biblosunu Meclis kürsüsünden üyelere gösteren ve gelecek toplantıya hediye sözü veren Başkan Gökçek, önergenin oylanmasından önce “Misket maskotlarını şehrin değişik yerlerine koyduk. Herkes önünde fotoğraf çektiriyor. Bu simge haline gelecek olursa, değişik hediyeli eşyaların üzerine koyulup, satılması, böyle bir sanayinin olmasına da vesile olur. Seğmen asıl kıyafeti ama değişik kıyafetler de giydirilebilir, mesela sporcu da olur” diye konuştu.
Kediye Seğmen kıyafeti giydirilmesinin eleştirilere neden olduğunun söylenmesi ve karara ilişkin itirazlar üzerine Başkan Gökçek, “Karadeniz oyunlarında hamsiyi maskot yaptılar, başına da poşu koydular. Bu şimdi Milli kıyafetin başka tarafa gönderilmesi, laf mı oldu? Gayet sempatik olan olaylar. Ankara denildiği zaman keçi, kısmen tavşan ama esas olarak Ankara Kedisi akla gelir. Kediyi zaten logo yaptık. Kıyafet de Ankara'nın en sembol kıyafeti, bütün dünyanın Seğmeni böyle sempatik görmesinde bir sakınca olabilir mi?” açıklamasını yaptı.
TIBBİ ATIKLARA MAMAK MODELİ
Meclis gündemine gelen bir başka önerge de tıbbi atıkların geçici depolardan taşınması ve bertaraf edilmesine ilişkin oldu. Çevre ve toplum sağlığı için risk taşıyan tıbbi atıkların sterilizasyon işlemine tabi tutulup, toplanması, geçici olarak depolanması ve sonrasında yakılması için gerekli olan alt yapı tesislerinin en uygun işletme modeli ile 49 yıllığına imtiyaz yolu ile devredilmesine oybirliğiyle karar verdi. Başkan Gökçek, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:
“Biliyorsunuz Ankara uzun süre katık atık konusunda sıkıntı çekti. Meclis kararı neticesinde Büyükşehir Belediyesi cebinden bir kuruş para çıkmadan tüm atıkların bertaraf edilmesi noktasında ihale yaptı. Çöplük modern hale geldi, meyve sebze üretilen, gaz üretilen yer haline geldi. Aynı şekilde tıbbi atıklar da yer kaplıyor, dünyada da yakma ve imha yoluyla ortadan kaldırılıyor. Bunu da aynı tarzda ihale yöntemiyle halletmek istiyoruz. Biz şimdi para karşılığı toplattığımız atıkları havuzlar yapıyor, gömüyoruz, gömdüğümüz orada kalıyor. Artık bu kalktı, yeni modeller ortaya çıkıyor.”
Siz, Mustafa Kemal'e hakaret eden Nazım Hikmet'i kınamıyor musunuz?
İsimlendirme Komisyonu'nun “Nazım Hikmet isminin bir caddeye verilmesine ilişkin önergesi” üzerine verdiği karar ise Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden oldu. Komisyonun Şair Nazım Sokağı'nın isminin Nazım Hikmet Sokağı olarak değiştirilmesine ilişkin kararı ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesi üzerine Komisyon Başkanı Ahmet Tunç, “Bu önerge CHP Grup Başkanlığı tarafından verilen bir önerge. 1994 yılının 2. ayında Çankaya Belediye Meclisi'nin önerisi. Daha sonra da Ankara Büyükşehir Belediyesi onayıyla sözü edilen yere Şair Nazım ismi verilmiş. Tarih enteresan. 1994 Şubatında o zaman CHP iktidarda, Başbakan Yardımcılığı kendilerinde, Çankaya Belediyesi CHP'de. O dönemde Şair Nazım diye isim veriyorlar. Şimdi bugün o günkü eksikliği tamamlamak bize düşüyor. O zaman Hikmet'siz koyan CHP bugün Hikmet'in koyulmasını bizden istiyor” diye konuştu.
Açıklama üzerine itiraz eden CHP Grubuna yanıt Başkan Gökçek'ten geldi. Tartışmaların içerisine girmek istemediğini dile getiren Başkan Gökçek, “Bir şiir okurum. İnanıyorum ki siz de benimle ilgili daha değişik düşünürsünüz. O şiiri okuyunca siz de bir daha Nazım Hikmet diyemezsiniz” dedi. CHP sıralarından itirazların devam etmesi üzerine, Başkan Gökçek, Nazım Hikmet'in
“-Trabzon'dan bir motor açılıyor
- sa-hil-de ka-la-ba-lık!
- motoru taşlıyorlar
- son perdeye başlıyorlar!
- burjuva kemalin omzuna binmiş
kemal kumandanın kordonuna
kumandan kahyanın cebine inmiş
kahya adamlarının donuna
- uluyorlar
- hav... hav... hak... tü”
mısralarını okuyarak, “Ne diyorsunuz bu şiire?” diye sordu.
Başkan Gökçek “Mustafa Kemal'e hakaret eden birini savunuyor musunuz? Nazım, Mustafa Kemal'e hakaret eden bir şair. O bakımdan adının verilmesi benim ağrıma gidiyor arkadaş. Ama buna rağmen önerge oylanırken çekimser kalacağım. Sizin iktidarınızda değeri sokak kadarmış, şimdi cadde kadar mı oldu?” sözlerinin ardından, “Mustafa Kemal'e hakaret eden Nazım Hikmet'i kınıyor musunuz, kınamıyor musunuz?” sorusuna “Kınıyoruz” yanıtını aldıktan sonra oylamaya geçti.
Şair Nazım Sokağı'nın Nazım Hikmet Sokağı olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu raporu CHP Grubu'nun “İsim caddeye verilsin” ısrarı ve Başkan Gökçek'in çekimser oylarıyla gerekli salt çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.
DİĞER KARARLAR
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan diğer kararlardan bazıları da şöyle:
“Kesikköprü Barajından İvedik Arıtma Tesislerine su taşıyan hattın civarında talep eden vatandaşlara pompaların elektrik masrafı düşünülerek belirlenen ücret karşılığında sulama suyu verilecek.
Ankara'da bir caddeye Kabil ismi verilecek.
Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelecek 40 bin katılımcının beklendiği Off Road ve Motorsporları Kulubü'ne bariyer, lastik çadır, güvenlik gibi konularda destek sunacak.
Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve ASKİ Spor Kulübü'nün amatör branşlarda elde ettikleri başarılar yeni hazırlanan yönetmelik doğrultusunda ödüllendirilecek.
OSTİM'de meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 'bedelsiz devir yapılabileceği' şeklinde bir görüş beyan etmesi halinde, Belediye'ye ait sosyal konutlardan bedelsiz devir yapılabilecek.” dedi...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gölbaşılı
21 Nisan 2011 Perşembe 13:34
gölbaşı için birşeyler
Gölbaşı için birşeyler yapın yazılı metini okumak marifet değil.
78.169.142.224
fatih yıldırım
18 Nisan 2011 Pazartesi 23:26
helal sana
valla okdum konuşmayı chplilerin yüzlerini görür gibi oldum
78.163.206.221
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim