• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 20 °C

Hamit Mermer'e ağır cevap

25.10.2010 17:14
Hamit Mermere ağır cevap
CHP Belediye Meclis Üyelerinden MHP'li Hamit Mermer'in “İspat etsinler, istifa ederim” sözlerine yanıt geldi. CHP'li üyeler Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek Gölbaşı Taraf'ı ziyaret ederek “Hamit Mermer'in istifasını beklemiyoruz. Özür dilesin yeter.” dediler

CHP Belediye Meclis Üyelerinden MHP'li Hamit Mermer'in “İspat etsinler, istifa ederim” sözlerine yanıt geldi. CHP'li üyeler Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek Gölbaşı Taraf'ı ziyaret ederek “Hamit Mermer'in istifasını beklemiyoruz. Özür dilesin yeter.” dediler.
CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal Hamit Mermer'e hodri meydan diyerek “ Hamit Mermer'e açık bir çağrımız var. Mermer'le birlikte, Şehir Plancıları Odasından istediği iki-üç şehir plancısına beraber gidelim. Yanımızda gazetecilerde olsun. Ancak Hamit Mermer Taşpınar 77 ada/5 parselin plan değişikliği olmadan önceki plan notları ile değişiklik yapıldıktan sonraki plan notlarını da şehir plancılarına göstersin. Şehir plancıları derseki; burada kişiye rant sağlanmamıştır. O zaman biz CHP olarak kamuoyundan ve Hamit Mermer'den özür dileriz. Ama yok şehir plancıları eve burada birilerine rant sağlanmıştır derse; o zaman Hamit Mermer'de bizden özür dilesin. Biz ondan istifa falan beklemiyoruz. Yoksa Gölbaşı kamuoyu Hamit Mermer'in istifalarına zaten alışık” dedi.

KAFA KARIŞTIRMAYA GEREK YOK”

Aksakal, yaptığı açıklamada MHP'lilerin iddialarının bomboş olduğunu kendi iddialarının da yerinde ve tespitli iddiaların olduğunu vurgulayarak, bütün iddialara teker teker cevap verdi.

MHP'li Hamit Mermer'in CHP'li Aksakal'ı konuşturmaması ile ilgili olarak, Mermer'in 'Mevzuatı bilmeyen kim?' eleştirisine cevap veren Aksakal, “ Hamit Mermer o gün orada 5393 sayılı kanunun 11. maddesini gösteriyor. Oysa biz 5393 sayılı idari yönetim ile ilgili maddeyi gösterdik. Kafa karıştırmaya gerek yok. Bu maddede her şey açık ve nettir. Biz usul hakkında tartışmıyoruz ki, Gündem usul hakkında olur, biz komisyon raporunu gündem maddesini tartışıyoruz. Bizim iddiamız buydu”

“MERMER'İN İSTİFALARINA ALIŞTIK”

Hamit Mermer'in Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek'in iddia ettiği gibi 24.000m'2 ye kadar inşaat yapılmasına yol açtığını gördüğü takdirde hem meclis üyeliğinden istifa edeceğini hem de siyasetten çekileceği konusunda ki sözlerine de Aksakal, 'Hamit Mermer'in istifa söylemlerine alıştık' şeklinde cevap vererek, “ Ben Hamit Mermer'in istifası ile ilgilenmiyorum ancak, Hamit Mermer'in istifalarına Gölbaşı kamuoyu çok alışık. Onun için kimseye çok da cazip gelmiyor, beni de çok ilgilendirmiyor” dedi.

HODRİ MEYDAN

Yusuf Aksakal Hamit Mermer'e seslenerek, 'Hodri Meydan' dedi. Aksakal MHP Meclis Üyesi Hamit Mermer'e teklifte bulunarak, “ Hamit Mermer'e bir teklifte bulunmak istiyorum. Bunu açık çek mi kabul ederek, hodri meydan mı kabul eder, meydan okuma mı kabul eder, ne kabul ederse kabul etsin. Buradan Mermer'e kendi belirlemesi kaydıyla Ankara Şehir Plancılar Odası'ndan ya da bağımsız üç tane şehir plancısı belirlesin. Gölbaşı'nda ki gazetecileri alacağız, bizde iddialarımızı plan notu değişikliklerini vereceğiz. Şehir Plancıları ne diyor, iddialarımız doğru mu göreceğiz. Bu firmaya herhangi bir rant sağlanıyor mu sağlanmıyor mu? Bunu sorgulayalım. Ben Mermer'in istifasını beklemiyorum ama eğer biz haklı çıkarsak, Mermer çıksın Atatürk Anıtı'nın önünde Gölbaşı kamuoyundan ve CHP'nden özür diliyorum desin yeterli. Aksi olurda biri bile burada kazanç ve rant sağlanmıyor desin, bide CHP olarak yanlış yaptık, hata yaptık deyip özür dileyelim. Biz bu kadar açık konuşuyoruz” dedi.

 

“SİZİNLE ARAMIZDA FARK VAR”

Aksakal, MHP'li meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Nizamettin Çakır'ın 'CHP'liler neden halka hizmet etmekten rahatsız oluyor?' sözlerine de cevap vererek, “ Nizamettin Çakır bizim halka hizmet etmekten rahatsız olduğumuzu ima etmiş. CHP olarak bizler halka hizmetten hiçbir zaman rahatsız olmayız. Sizinle aramızda fark var. Biz halk deyince Gölbaşı halkını anlıyoruz, siz halk deyince bir kurumu anlıyorsunuz” dedi.

“ÖÇKK İLE İLGİSİ YOK”

Nizamettin Çakır'ın Ö.Ç.K.K'nın plan notlarından bahsetmesi konusunda da “Sayın Nizamettin Çakır siz bir mimarsınız. Kafa karışıklığına gerek yok. Buranın Ö.Ç.K.K ile yakından uzaktan ilgili yok. Bizim elimizde eski ve yeni plan notları var. Bu notlarda yaptığınız değişiklikler var. Nizamettin Çakır, 18000m2, Hamit Mermer, 24000 m2 olursa diyor. Ama tespitte 1600m kazanır diyor. 1 metre dahi kazanamaz. Bizim iddialarımız geçerlidir. Bu iddialarımıza cevap verebiliyorlarsa versinler. Buranın Ö.Ç.K.K ile ilgisi olmadığını bilmiyorsa imar komisyon başkanı bu çok acıdır. Eğer biliyorsa ve bile bile kamuoyunu yanıltıyorsa bu daha da acıdır.

Nizamettin Çakır, “Yusuf beyin dediği gibi 6.000 m2, 18.000 m2'ye çıkması gibi bir durum söz konusu değil” diyor. Ben emsale bakarım, paşmaka bakarım. Emsal kaç, paşmak kaç. Peki bu firma değişiklikleri bugün yaptırdı. Elinde vaziyet planı da var. O firma da vaziyet planını uygulamadı. Sattı yeri, alan firma da dedi ki benim haklarım bu ben bunu yapıyorum. O zaman Nizamettin Çakır ne yapacak?” dedi.

Nizamettin Çakır'ın 'Biz vatandaşın hakkını teslim ettik sözleri üzerine Aksakal, “Gölbaşı Belediyesi'nin ihale ile sattığı yeri, vatandaş aldıktan sonra bilmediğimiz birileri plan notlarını mı değiştirdi de vatandaşa tekrar hakkını teslim ediyorsunuz? Burada herkes hakkına razı olacak. Hiçbir plan notu değiştirilmeden uygulamaya konulacak. Uygun olan budur” dedi.

“KARGAŞA ARASINDA OYLAMA”

Hamit Mermer'in CHP'lilerin gündem maddesine itiraz etmediğini ve mahkemeye gitmelerinin anlamsız olduğunu konusunda yapmış olduğu açıklamalara da Aksakal, “CHP'nin iddiaları ortadadır. O gün mecliste kargaşa olmuştur. Ercan Şimşek arkadaşımız grup adına burada usulsüzlük olduğunu belirtmiş ve bütün meclis üyelerinin red oyu vermesini istemiştir. Ondan sonra bana söz verilmemesi üzerine kargaşa yaşandı. Yeterlilik önergesinin oylanması istendi. O kargaşada meclis üyeleri de neyin oylandığını anlayamadı. O kargaşada Hamit Mermer'in de oy birliği kabul edilmiştir demesinin de bir anlamı yoktur” dedi.

“MECLİSİ MERMER'İN YÖNETMESİNDEN RAHATSIZ DEĞİLİZ AMA!”

CHP'nin iddiaları arasında yer alan 'Neden hep tartışmalı konular Hamit Mermer başkanlığında yönetiliyor?' konusunu tekrar gündeme getiren Aksakal, Hamit Mermer'in basın toplantısında yetkilerinin olduğunu hatırlatmasına üzerine, “ Hamit Mermer'in meclisi yönetmesinden rahatsız olmuyoruz. Biz yönetim biçimine, bu tip usulsüz ve tartışmalı gündem maddelerinin yer aldığı toplantılar neden hep Hamit Mermer başkanlığında oluyor bunu sorguluyoruz” dedi.

 

MHP'lilerin, CHP'lilerin gündemde kalmaya çalıştıkları konusunda yaptığı eleştirilere Aksakal, 'CHP şov yapmaz' diyerek cevap verdi. Aksakal, “CHP'nin şov yapma ya da gündemde kalma gibi bir derdi yok. CHP çıkar bir araştırma yapar, bunları mecliste söyler. CHP belgelerle konuşur. Belediyeler yasaya kanuna dayanır. İmar konuları da plan notlarına dayanır. Biz plan notlarını ortaya koyuyoruz. Arkadaşlar çıksın plan notları buydu, bunu yaptık desinler. Hiçbir şeyle uğraşmıyoruz diyorlar. Belediye meclisi hiç bir şeyle mi uğraşıyoruz. Birilerinin egolarını tatmin etmekle mi uğraşıyor. Gölbaşı Belediye Meclisi ciddi konularla uğraşır. Ciddi bir konuda değişiklik var bizde buna itiraz ediyoruz. Yargı konusunda gelince de, yargı da çeşitli aşamalar var. Önce bu kararın Büyükşehir'e gitmesi lazım. Onaylandıktan sonra askıya çıkacak. Askıya itiraz hakkımız var. Ondan sonra elimizde bir karar olacak ki,  o karara dayanarak mahkemeye gidelim. Biz bundan vazgeçmiş değiliz. Bu bir süreçtir” dedi.

“AÇIK BİR YOL ARIYORLAR”

MHP'li Hamit Mermer'in CHP'nin birçok gündem maddesini eleştirdikten sonra kabul oyu verdiği ile ilgili sözlerine de CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek verdi. Şimşek, CHP'nin eleştirip de kabul ettiği gündem maddelerinin olduğunu ancak kürsüden red vereceklerini söyleyip de dönüp kabul oyu verdikleri hiçbir gündem maddesinin olmadığını ifade etti.  Şimşek, “Hamit Mermer açık bir yol arıyor. Bu konuyu kendilerine malzeme ediniyorlar.” dedi.

“MERMER, KENDİSİNİ ELE VERİYOR”

CHP'nin gündemde kalmaya çalıştığı konusunda ki eleştirilere de cevap vererek, “Biz belgelerle konuşuyoruz. Bu konuyla ilgili gereksiz kör tartışmalara son vermek için de bilirkişilerin çözmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi. Şimşek eski ve yeni plan notlarını göstererek, “bu ikisi arasında ki farkı küçük bir araştırmayla çözülebilir. CHP burada şov mu yapıyor, gündem mi oluşturmaya çalışıyor belli olur. Hamit Mermer, diyor ki 'Burası 6.000m2'den fazla inşaat alanı olursa istifa ederim demiyor. Sadece 24.000m2 olursa istifa ederim diyor. Yani 23.900m2 olursa istifa etmeyecek. Burada kendisini ele veriyor” dedi. 

“NEYE OY VERDİKLERİNİ BİLMİYORLAR”

Belediye meclisinin neye oy verdiğini bilmediğini söyleyen Aksakal, “Ben birkaç tane meclis üyesi arkadaşımla konuştum. Onlarda neye oy verdiklerini bilmiyorlar. O gün Necip Güler çıkıp kottan bahsetti. Biz kotu tartışmıyoruz. Burada önemli olan emsal. Necip Güler emsali öğrensin. Bunu anlamayan bir meclis üyesi çıkıp konuşuyorsa vay halimize” dedi. MHP'li bazı meclis üyeleri ile konu üzerinde görüştüğünü ifade eden Aksakal, “Ben konuyu bazı MHP'li meclis üyelerine anlattım. Onlarda sonradan bana hak verdi” dedi.

“SUÇLULUKLARINI ÖRTEMEZLER”

Mermer'in buranın yararına hizmet verecek bir kurum olduğu sözlerine de cevap vererek, “ Biri bir yatırım yapıyor diye Gölbaşı'nın hakkını böyle teslim edemezsin. Burası hayır kurumu değildir, bir ticarethanedir. Gölbaşı'nda birçok öğrenci kurumu var. Onların katını da artıralım onlar da hayır kurumu sayılır. Böyle bir şey olabilir mi? Kimse suçluluğunu örtemez” dedi. 

ESKİ PLAN NOTU:

YENİ PLAN NOTU

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Tolga GENÇER
26 Ekim 2010 Salı 10:14
siz de sözünüzde durmuyosunuz
Hani suç duyurusunda bulunacaktınız,neden bekliyosunuz iddia ettiğinizin yasal bir dayanağı varsa neden hala ''SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ''çıkışını yaptığınız basın açıklamanızın gereğini yapmıyosunuz.Aynı şekilde gölbaşının hakkını yemek ve yolsuzluk gibi şerefsiz bir suçla karşı karşıya kalanlar neden hakaret davası açmadan bekliyorlar o da ayrı anlamsız.Reklam mı amacınız?
95.7.141.18
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim