• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

Haşlak, belediye yönetimine fena yüklendi

01.05.2010 18:51
Haşlak, belediye yönetimine fena yüklendi
Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek, MHP'li Odabaşı yönetimini sert bir dille eleştirdi. Odabaşı ve yönetimini iş yapmamakla suçlayan Haşlak, MHP'li Mehmet Atak için d

Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek, MHP'li Odabaşı yönetimini sert bir dille eleştirdi. Odabaşı ve yönetimini iş yapmamakla suçlayan Haşlak, MHP'li Mehmet Atak için de “Omurgasız siyasetçi” yakıştırması yaptı.

Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte Gölbaşı 75.Yıl Ögretmenevi'nde basın toplantısı yaptı. Yapılan toplantı da belediye yönetimini eleştiren Haşlak, kendi yönetimi dönemi ilgili iddialara da gazetecilerin soruları üzerine açıklama yaptı. 

     Yerel basın mensuplarının katıldığı toplantıya Abdulnasır Haşlak'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Necip Güler, Behsat Aydemir, Engin Çelik ile birlikte Yakup Kurtoğlu, Fikret Akliman, Kasım Çoşkun, Bayram Dursun, Halil İbrahim Meral, Göksel Akbaş, Erol Eraslanoğlu, Yücel Aktaş, Ercan Bilgin, Mehmet Aktay, Yasin Dayanç, Ahmet Ahizer katıldı.

 

ARADAKİ FARKI SİZ GÖRÜN

Konuşmasına Tunceli'de şehit düşen 4 askerimize Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Haşlak “İnşallah bu terör belasından kurtuluruz” dedi. 2004-2009 yılları arasında Gölbaşı'na hizmet etme gayreti gösterdiklerini ifade eden Haşlak “Yaptığımız hizmetlere tüm Gölbaşı halkı şahittir” dedi. Gölbaşı'nın gelişimine ve değişimine herkesi tanıklık ettiğini ifade eden Haşlak “2009 yılında halkımızın da teveccühü ile MHP'li yönetim iş başı yaptı. Göreve geleli yaklaşık 13-14 ay olan MHP'li yönetim hiçbir şey yapmadı. Faaliyet raporu hakkında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Zaten partimiz, belediye meclisinde grup adına söz aldı ve yanlışlıkları aktardı. 2004 te devraldığımız belediye ile 2009'da devrettiğimiz belediye arasında doğu ile batı arasında ki kadar fark var. 2004'te devraldığımız belediye, maaşları ödeyemeyen, kurumsallaşmamış, aracı gereci olmayan, mahallelerde kaldırımı olmayan metropol bir ilçeye yakışmayan bir belediye idi. 2007deki bıraktığımız belediyenin bütçesi 77 trilyon, borcu ise yaklaşık 7 trilyon civarında. Aradaki farkı siz görün.” Dedi.

 

7 TRİLYON BORÇ İLE DEVRETTİK

Haşlak, 7 trilyon civarında borç bıraktıklarına dikkat çekerek “Bu borcun 1,5 trilyonu araç gereçlerden kalan borç idi. Devraldığımız da aracımız gerecimiz yoktu. 10 Trilyonun üzerinde araç gereç alındı. 2 triyonu da yapılan onca kültür merkezlerinde kalan bor. 4 trilyonu da asfalttan kalan borç idi. Hiçbir metropol ilçe belediyesi bir yıl içinde 9 trilyonluk asfalt dökümü yapmadı.” dedi.

 

DÜRÜST OLMALILAR

Odabaşı'nın önce 22 trilyon, daha sonra da 18 trilyon borçları var dediğine işaret eden Haşlak, “Bu konuda insanların dürüst olması gerekiyor. Biz eski dönemde ki borçları yapılandırdık . Diğer borçlar eski MHP'li yönetimden kalan borçların yapılandırılması, ve beldelerden gelen borç. Peki biz bu yönetime ne bıraktık. İmar yapıp, arsa bıraktık. Şu ana kadar yaklaşık 14 trilyonluk, arsa satışı yaptılar. Biz o arsaların imarını yapmasa idik, bunlar maaş bile ödeyemezdi. MHP'li yönetim hazıra kondu.” Dedi.

 

HANİ ARSA SATMAYACAKLAR DI?

MHP'li yönetimin kendisini arsa satışları ile eleştirdiğini söyleyen Haşlak, “Seçim öncesi her yerde Gölbaşı'nı satıyorlar, her tarafı satılığa çıkardılar diye iftira atıyorlardı. Hani siz arsa satmayacaktınız? Hani verdiğiniz sözler? Demek ki eleştirdiğiniz işleri yapmayacaksınız. Biz 5 yılda toplam 25 trilyon arsa sattık. Sadece 2008 yılında 38 trilyonluk yatırım yaptık. Belediyeye arsa üretmek, emek ister, çaba ister, gayret ister, yürek ister. Peki onlar arsa sattı da ne yaptı? Ortada bir kürek asfalt bile yok. Zaten bunlar 4 yıl sonra hiçbir şey bırakmayacaklar. Belediyenin ne kadar arsası varsa satacaklar.” Dedi.

HANİ GÖLBAŞILI MÜDÜRLER?

İnsanlar arasında ayrımcılık yapıldığını öne süren Haşlak “Eğer belediye başkanlığı dönemimde, yerli-yabancı diye, başka partili diye işim aksatıldı diyen varsa ben buradayım. Birlik ve beraberlikten bahsede yönetim, insanlar arasında ayrımcılık yapıyor. Göreve gelir gelmez, birim müdürleri ile uğraştılar. Gölbaşı'nda doğan insanları, Gölbaşı2lı saymadılar. Madem öyle de şu anda niye Gölbaşı'lı müdür yok. Bunlar olanları da görevden aldılar. Murat Balçık bir önceki yönetimin birim müdürüydü. Ama yinede görevinden aldılar. Biz ayrımcılık yapmadık. Sağa sola sürülen birim müdürleri ne kötülük yaptılar? Elbette bizimde zamanında eksiğimiz yada yanlışımız olabilir. İnsanlar hata yapabilir. Ama bu yönetim müdürleri tarumar etti, işçilerle uğraştı, bayan personeli 30 km uzağa sürdüler, bol bol dedikodu ürettiler. “ dedi.

 

HIRSIZI YENİDEN İŞ BAŞI YAPTIRDILAR

Belediyede görev yaptığı dönemde 15 işçi çıkartıldığını doğrulayan Haşlak, işçilerin çıkarılma nedenini ise şöyle açıkladı; “Biz göreve geldiğimizde işçiler bazı hakları için eski yönetimi mahkemeye vermişler. Bizde göreve gelir gelmez haklarını ödeyeceğimizi söyledik. Bu işçilerden 12'si mahkemelerini geri almayacaklarını söylediler, bizde gereğini yaptık. 3 işçide çok yüz kızartıcı bir suç olan hırsızlık suçunu işledi. Bunlar ispatlandı. Ancak bunlar, bizim işten attığımız hırsızı yeniden işe aldılar.” Dedi.

 

KENDİNE GÜVENLERİ YOK

Belediye başkanlarının kendi ekibini oluşturmasının doğal olduğunu ifade eden Haşlak “Kendi ekibi ile çalışmak başkanın en doğal hakkı ama, kimseye de zulmetme hakkı yoktur. Kendine güveni olan insanlara bu tip hareketler yakışmaz. Demek ki birilerinin kendine güveni yok.”

 

HERKESE İŞ SÖZÜ VERİLDİ

“Seçimden önce bir çok kişiye iş sözü verildiğini ifade eden Haşlak “İnsanlar iş vaadi ile kandırıldı. Hatta bunlar ulusal ve yerel basında da yer aldı. 300 kişiye iş sözü, 25-30 kişiye de müdürlük sözü verildi. “Ben faaliyet raporuna baktığımda bunun adına faaliyet raporu değil, faaliyetsizlik raporu diyebilirim. Kendisinin yaptığı hiçbir hizmetin fotoğrafı yok. Çünkü nereye baksalar bizim hizmetlerimiz görüyorlar. Şu ana kadar yapılanların hepsi Ak Partili belediyenin eseridir.

SENİ ENGELLEYEN Mİ VAR KONUŞ

“Geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum ama” diyen sayın başkan geçmişle de uğraşmadan edemiyor. Belediyeye aldıklarında gayri resmi müfettiş getirip, didik didik ettiler. Eğer bir şey olsa zaten kuyumuza kazmak için ellerinden geleni yaparlardı. Eğer bir şey varsa engelleyen mi var? Konuş söyle herkes bilsin. Git savcılığa suç duyurusunda bulun. Ortada bir şey varmış gibi sünnetçi korkusu salmanın bir anlamı yok.”

FAALİYET DEĞİL FAALİYETSİZLİK RAPORU

Belediye Başkanı Odabaşı diyor ki “İmarlar tamamlanmadı” peki o sattığı yerlerin imarlarını kim tamamladı. Bitmedi de o arsaları nasıl satıyorlar. Bir belediye başkanı ağzına geldğği gibi nasıl konuşabilir. Faaliyet raporunda marangozhane çalışmaları, boya ve kaporta çalışmaları, gibi işlerinde resimlerin koymuşlar. Böyle bir şey mümkün mü? O rapora bu tür resimler konulur mu? Araç gereçlerinde resmini koymuşlar, zaten o araçlara ilave etmeyecekleri gibi, bekleye bekleye çürütecekler.

 

Haşlak Odabaşı'nın topluma önem vermediğini ifade ederek “Halka önem vermediği gibi gazetecilere de önem vermiyorlar. Sizler buradasınız. Karşılaştırmasını yapın.”

 

 

HANİ GÖLBAŞILI MÜDÜRLER NEDERELER?

Seçim öncesi Gölbaşını Gölbaşılılar yönetecekler dediler, belediyeciliğin b'sinden anlamadıkları için her önüne geleni müdür yapabileceklerini zannedip, onlarca insana müdürlük sözü verdiler. Peki şimdi niye yapmadılar?

EMİN BARDAKÇI'YA HAKARET ETTİLER

Emin Bardakçı belediye başkan yardımcılığına 6 ay dayanabildi. Ben zaten Emin beyi görür görmez anlamıştım .Bu temiz yüzlü adam 6 ay bunlara dayanabilir diye. Belediyenin araçlarıyla pavyon eğlenceye gittiler. 06 DSG 87 plakalı araç pavyon dönüşü kaza yaptı. Sürücü sarhoştu, ama bir şekilde ört bas ettiler. Bu yüzden soruşturma açıldığı için Belediye Başkan Yardımcısına hakaret edildi, tehdit edildi. Belediye Başkan Yardımcısı da görevini bırakıp gitti.  Yine megane  araçlar şoförlerin altında dolaşıp duruyor. Bir kaç defa kendim gördüm .Gece yarısı evimin önüne kadar gelebiliyorlar. Bu saygısızlık ve ayıptır.

MEZAR SATTINIZ MANŞET OLDUNUZ

Vatandaşlara satılan ve zorla bağış parası adı altında alınan mezarlıklar “göl manzaralı mezarlar” ve “define avcıları” manşetleriyle bir çok ulusal gazete ve televizyonda yer aldı.

İHALELER NEDEN DOĞRUDAN TEMİNLE VERİLİYOR

Kapalı spor salonu arkasında ki ihate duvarı normalde ihale ile yapılmasına rağmen neden doğrudan teminle iki eşit parçaya bölünerek verildi. Kamuoyunda 160 bin tl'ye mal edildi iddiaları doğru mudur? Belediyenin ihalelerine baktığımızda bu ihalelerin hep doğrudan teminle yapıldığını görüyoruz Hani yetim hakkı yedirmiyordunuz. Bu ihaleleri kimlere ve hangi şekilde veriyorsunuz?

İHALELER MHP'li YÖNETİCLERE VERİLİYOR

Yine Su kesen deresindeki kanal yapım işi, Bellas firmasına verilmesine rağmen Mhp ilçe yönetiminde bulunan bir  kişiye taşören olarak verilmiştir. Örencik camii duvarı yapım işide aynı şahısa verilmiş, gölbaşı belediyesinin araçları kullanılarak bu duvar yapılmıştır.

SÜLELİNNİ GÖZBEBİĞİ OLDU

Göreve gelir gelmez, akrabalarını iş başı yaptırdı. Odabaşı akrabalarını iş başına getirmekle “sülalenin gözbebeği oldu”

HERKESE İŞ SÖZÜ VERDİNİZ

Seçim öncesi iş vaatleri verilmedi mi? Bu kişiler yerel basında ve sabah gazetesinde iş vaadiyle kandırıldıklarını ve oy verdiklerini söylemişlerdir. İnsanlar iş vaadiyle kandırılmışlardır.

BAYAN PERSONELE ZULÜM YAPTINIZ

Bayan personel sırf Ak partili olduğu için merkezden 30 km uzağa sürgün edildi.

İş başına gelir gelmez birim müdürlerine istifa et baskısı uygulandı. Bu müdürlere şantaj yapılmadı mı?

SINIF AYRIMI YAPIYORSUNUZ

Sırf Kara gedikli diye 3 işçi işten çıkarıldı. Karagedik'te MHP oy alamamıştı.

MEHMET ATAK PROVAKÖTÜRLÜK YAPTI

Seçim öncesi alt geçidi yapacağız dediler. Ancak ilk toplantıda yetkiye yeniden Büyükşehire verdiler. Biz 2004'ten beri alt geçitin yapılması için Melih beyle görüşüyorduk . 2007 yılında Melih Beyle görüştüğümüzde projenin çizilmesi talimatını verdi. 2007 yılında da ihaleye çıkıldı. İhaleye çıkar çıkmaz Melih Beyi arayarak teşekkür ettim ve iltifatlarda bulundum .Melih Bey iltifatı da hak ediyor. O sıra demir fiyatları yükseldiği için, ihaleye hiçbir müteahhit girmedi. 2008 yılında  Büyükşehir Kızılırmak projesini haya geçirdi ve imkan olmadığı için Melih bey alt geçidi yapamayacağını söyledi. Bizde arkadaşlarımızla konuşup, kendi imkanlarımız dahilinde yapma kararı aldık. Kaynağı da hazırdı. İller bankasında 5 trilyon kredi alacaktık. Büyükşehir Meclisine yetki için müracaat ettik. Hatta burada biz yaparız diyen büyükşehir belediye meclis üyesinin bir tanesi, büyükşehirde de evet dedi. Ancak buraya gelince nedense caydı. İlçe başkanlığında belediyemizi överek “Bu dev yatırımı tek başımıza yapabilecek bir belediye haline geldik” diyen bir meclis üyemiz 1 hafta sonra mecliste muhalefet meclis üyeleri ile birlikte hareket etti. Diğer 2 meclis üyesi de aynı muhalefetle birlikte oldu. Gölbaşı'na bu hizmetin gelmemesinin en büyük vebali Mehmet Atak'tır. Alt geçitin engellenmesinde elebaşılığı ve provokatörlük yaptı. Bu vebal bu projeyi engelleyenlerindir. Bu işi yaparken Gölbaşı'nı düşünmediler. Ben yapamıyorum, sizde yapamayın mantığı ile hareket ettiler. Gölbaşı2nza zarar verdiler ve en büyük ihaneti yaptılar. Bunlar alt geçiti biz yapacağız dediler, ancak ilk toplantıda yetkiyi yeniden büyükşehire verdiler.

ÖNCEKİNDEN FARKINIZ YOK

Bir önceki yönetim bir tuvalet, birde lostra salonu yaptı. Bunlarda Bir tuvalat ve bir gecekondu yaptılar. Turizm bürosu adı altında yaptıkları gecekondu, gölün silüetini bozdu. Kaç turist gelmiş bir sorun bakalım? Bunlar gecekonducu, bunlar işportacı.

6 BÜYÜK PROJE BIRAKTIK

Biz arkamızda 6 büyük proje bıraktık. Bu iş parayla değil vizyonla, ufukla, akılla olur. Para ile olmaz. Paramız yok diyorlar ama, o kadar sattıkları arsanın paraları nerede? Biz sadece 2008 yılında 200 bin ton asfalt attık, onların 2004'te attığı rakam ise sadece 14 bin ton, aradaki fark işte bu.

MERKEZDE NE VARSA KÖYLERDE DE O OLACAKTI?

Seçimden önce merkezde ne varsa, yeni bağlanacak olan mahallelerde de o olacak diyen odabaşı “eylül ayı meclis toplantısında” “merkezdeki 6 mahalle ile, diğer mahallelere yapacağımız hizmetin aynı olması beklenemez” dedi.

HAŞLAK DÜŞMANLIĞI VAR

Mahiyetimde şoför olarak görev yapan ve kadrosu şoför kadrosu olan iki şoför sadece benim şoförlüğümü yaptığı için, asfalt işinde görevlendirildi. Bu haşlak düşmanlığıdır.

YEREL GAZETE YAZMASAYDI İHALEYİ ÖRT BAS EDECEKTİNİZ

Bir temizlik ihalesini bile beceremediler. 4 kere üst üste ihale yaptılar. Yerel gazete sahte teminat mektubu kamuoyuna duyurmasaydı, o olayda ört bas edilecekti. Çünkü İstanbul'da olan firma sahibine sahte olmayan teminat mektubu ve iş bitirme belgesi getirmesi istendi. Temizlik ihalesinde komisyon başkanı İsmail Bilici, yedek üye ise Hüseyin Bacanak iken, ne hikmetse ihale haftası Hüseyin bacanak izine ayrılıyor, İsmail Bilici rapor alıyor, dosyası hiç incelemeden aynı gün ihaleye 3 saat kala alel acele İlhami Aslanoğlu komisyon başkanlığına atanıyor. Ve ihale ile hiç alakası olmayan İlhami Aslanoğlu bir bahane ile görevden alınıyor. Aslında gaye görevden almak.

ALİ ATSIZ'I AYAK OYUNUNA GETİRDİLER

Önce diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte topluca istifa eden bir zat, ali atsız ve arkadaşlarını ayak oyununa getirerek, onları istifa ettirmiş, kulübe kendisi başkan olmuştur. O zat , aday olmayacağım diye boy boy gazetelere demeç verirken, siyasi omurgasızlığını göstermiştir. Delikanlı dediğin herif dediğin verdiği sözün söylediği sözün arkasında durur. Gerçi o şahıs  hep koltuk sevdalısı olmuştur. Bugün Ali Atsız'ı çirkin oyunlarla indiren o meclis üyesi şahıs, yarın mutlaka başkalarının koltuğuna da göz dikecektir.

BU NASIL YETİM HAKKI KORUMAK

Yine bir meclis üyesi ihalelerde şeffafız diyor ama, gölbaşı belediyesi adına tescil ettirilmiş, bir sanayi alanı 3-4 kez ihaleye çıkarılmıştır. Neden çünkü yandaşları olan bir şahsa bu arsayı daha ucuza nasıl verebiliriz diye? Aynı zamanda ihaleye giren şahsa, bir meclis üyesi sen oraya girme, aranızda anlaşın diyor. Bu nasıl yetim hakkı korumaktır. Belediyenin menfaatleri korunacağına, yandaşların menfaatleri korunuyor.

YILDIZ'LA OTURMAKLA GÖLBAŞI YÖNETİLMEZ

Gölbaşı Belediyesini makam arabaları Odabaşı'nın yeğenlerinin altında vızır vızır dolaşıyor.ü

Odabaşı milliyetçiyim, Gölbaşılıyım diyor ancak, Gölbaşı'nın hangi caddesini biliyor, o caddeleri adımlıyor. Kendisi yıldız'da oturuyor. Bir belediye başkanı sabah gelip akşam gitmez, Sokakları caddeleri dolaşır, sorunları tespit eder. Gözünün önündeki turizm bürosunun önü pislikten geçilmiyor. İnsan camdan kafasını bir uzatıp bakar. Bu fen işleri, temizlik işleri ne yapıyor? Gölbaşında oturmadığın için bu sorunları bilmiyorsun. Fıskiyeleri çalıştırmayacak kadar acizsin. Sözde değil, özde yerlici ola bari. Yıldızda değil, Gölbaşı'nda otur. Yıldızla oturmakla Gölbaşı yönetilmez.

ALDIĞINIZ MALLARIN KAÇINI GÖLBAŞI ESNAFINDAN ALDINIZ

Odabaşı bugüne kadar aldığı mal alımlarının kaç tanesini Gölbaşı'ndaki esnaftan aldı. Hani milliyetçilik, bunun neresinde? Ak partili belediye döneminde yapılan gençlik merkezi ve aşevini sanki kendileri yapmış gibi gösterilerek açılışını yaptılar. Bu millet bu hizmetleri kimi yaptığını iyi biliyor.

Kış ortasında işten çıkarılan işçiler. Odabaşı nisan ayında yeniden işe alacağım demişti. Ses tv'de de bu sözünü de tekrarlamıştı. Bakalım ne kadar dürüst ve sözüne güvenilir?

Yerel gazetelerde Gölbaşı'ndan değil, dışarıdan özel şoför getirildiği söylenmektedir. Ancak bu şahsın Odabaşı'nın korumalığı yaptığı görülmüştür. 2 koruma , 2 şoför ve onlarca makam arabası. Seçimden önce ne diye iftira atıyorlardı, şimdi ne yapıyorlar?

Omurgasız siyaseti ile ünlü bir belediye meclis üyesi, taşçılar yolunda benzinlik arsasının sahibinin soyadına bakın demiş. Mevzu bahis arsa 1997 yılında alınmıştır. Yüksel haşlak'a aittir. Benzin istasyonları ruhsatını büyükşehir belediyesi verir, bilmiyorsan sus bari.

Sırf soyadı haşlak diye, bir dershaneye zabıta ceza yazmış. Bu ceza mahkemeden döndüğü gibi, avukat parasını da belediye ödemiştir.

Belediyeye ait petrol ofisi tesisleri kimlere ve hangi yandaşlara verilmiştir. El altından adrese teslim ihale yapılmıştır.

Gölbaşı Belediyespor yönetiminin toplu istifası sonrası iki meclis üyesi yumruklaşmışlardır. Neyi paylaşamadılar. Taşçıların taşınmasını, 74. Parsel'i, Çil mehmet'i kim çözmüş. Biz çözdük diyorlar. Biz çözülecek sorun bırakmadık ki çözdük zaten.

Hareket dergisinin mart ayı sayısına verdiği röportajında eleştirip halay dediği bütçeyle övünüyor. Bu ne tutarsızlık?

 

Sayın haşlak babasının evinden mi getirdi? Bu söz çok nezaketsiz ve bir belediye başkanının ağzına yakışmıyor. Acaba şu anda sattığı yer kimin malı? Sonra seçim çalışmalarında ne diyorlardı? “gölbaşını satıyorlar, toprağına sahip çık.” Diyorlardı. Biz imar yaptık, imar yapmak gayret ister, vizyon ister, yürek ister. Siz ne yaptınız hazıra kondunuz ve bunlarla sadece maaş ödüyorsunuz.

 

2009 yılında kaç ihale yapıldı? Kaç tane doğrudan teminle iş yapıldı. Bu ihaleler hep yandaşlarına verildi. Neden ilanla ihale yapılmıyor da, doğrudan teminle alım yapılıyor? İşte yetim hakkı yenmiyor ya…  Sizi gidi işportacılar, gecekonducular….

 

2009 yılında kaç ihale yapıldı? Kaç tane doğrudan teminle iş yapıldı. Bu ihaleler hep yandaşlarına verildi. Neden ilanla ihale yapılmıyor da, doğrudan teminle alım yapılıyor? İşte yetim hakkı yenmiyor ya…  Sizi gidi işportacılar, gecekonducular….

 

700 küsür arsa satılmış diyor. Burada sayın başkan halkımızı rakamlarla kafasını karıştırmayı planlıyor. Asıl gerçek olan bu arsaların bir çoğu, belediyeye vatandaşın hisseli olduğu yerlerdir. Bu hisseli yerlerde bu sayılara dahil edilmiş ve öyle söylenmiş. Eğer bu hisseli yerleri vatandaşa satmasaydık, vatandaş mağdur olacak ve evini yapamayacaktı.

 

 Haymana yolunda peşkef çekildi denilen yerin, Cemil Yıldırım'a ait olduğunu ifade eden Haşlak “arsanın eski hali hem Haymana Yolu'na cepheydi, hem de Konya Yolu'na girişi vardı. Orada herhangi bir rant sağlayacak emsal değişikliği de olmadı. Ayrıca Cemil Beye biz teklif ettik, plan tadilatı yapalım diye. Cemil beyinde kabul etmesi ile birlikte oraya muhteşem bir park yaptık. Evraklar belediyede buyurun baksınlar, eğer rant getirecek bir durum varsa yargıya taşısınlar.  Yunus Emre parkında yapılan ihale de ihale bedelini altında verildi. Butrun inceleyin. Yanlış bir şey varsa kamuoyuna açıklayın.

Hürriyet Gazetesine belediye felçmiş diyor, kasada para yoktu diyor. Zaten belediyenin kasasında para olmaz. Seçimden sonrada 77 trilyonu Büyükşehire gönderdi dediler. Bilmiyorsanız susun bari. Belediye bakkal dükkanı değil. Arkadaşlarımız meclise önerge verdik “Büyükşehir'e para aktarıldı mı?” diye cevap verdiler. Yok aktarılmadı diye.

LEYLEĞİ HAVA GÖRÜYOR

Bol bol gezmişler diyen Odabaşı leyleği havada görüyor. Biz be Çin'e ne de Brezilyaya gittik. Bu geziler Büyükşehir bünyesinde oluyor. Bizde büyükşehirle gittik. Bol bol geziyorlar diye demeç veriyorsun, ardında Çin'e gidiyorsun. Eleştirdiğin işleri yapma ki eleştirilme.

Bende para olsaydı, bende yapardım diyor. Kusura bakmayın ama bu işler parayla olmaz. Belediyecilik akıl işidir, vizyon işidir, misyon işidir. Bilgi ve beceri ile bu hizmetlere yapılabilir.

 Bala kavşağında ki ihaleyi gayet şeffaf yaptık. Varsa bir şey buyurun hodri meydan çıkarsınlar ortaya. Bu yönetimde arsa ihalesi yapıyor, bunlarda mı peşkef çekiyor arsaları?

Özel Kalem Müdürlüğü ve Fen İşlerinde biz sizden az harcadık diyorlar. İş yapmadıkları buradan belli Fen İşleri belediyeleri lokomotifidir. 100 bin nüfuslu ilçede yatarsan elbette para harcamazsın.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
köylü
04 Mayıs 2010 Salı 09:56
sırası
sıkı dur sayın odabaşı atak efendi senin koltuğunu sallama peşinde. çünkü onun işi odur.
85.110.160.250
gerder li
02 Mayıs 2010 Pazar 01:48
ahhh odabaşı ahhh!!
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
78.186.126.248
casmın
01 Mayıs 2010 Cumartesi 22:49
yazık
yazık bu adamı gölbaşılı nasıl harcadı gölbaşının kaderiyle oynadılar toprak kafalılar
88.231.174.209
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim